HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#261 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 11. 01:12

Üdvözletem! :)

Tud valaki olyan boltot, ahol lehet esetleg kapni ATX toldókábelt. Az a gáz, hogy a tápot másképpen helyeztem el a házban és így az ATX kábele nem ér el az alaplapig.  :rolleyes:

Köcce!

#262 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 12:10

Hi!

Nem tudja valaki mi ez az anyag, és lehet e itthon kapni?  :confused:
Ja és ez UV-érzékeny? És ha igen akkor hogy viselkedik? Honnan kéne világítani stb.  :confused:
Az angol neve asszem Acrylic.

Kép
(ami a falemezek között van az a kék izé, na az lenne a kiszemelt ;))

#263 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 14:13

ez fába ágyazott élvilágított plexi.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#264 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 12. 15:34

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 13:15

Nem tudja valaki mi ez az anyag, és lehet e itthon kapni?  :confused:
Az angol neve asszem Acrylic.

Extrudált, öntött akril lemezek:
Idõjárásálló, ütésálló, könnyû, dekorációs célokra és üveg helyett is alkalmazható lemezek.
  • Öntött akril lemez: öntéssel, metil-metakrilát monomerbõl tömbpolimerizációval elõállított, hõre lágyuló mûanyag lemez. Nagy molekulatömege / 2-3 millió/ következtében igen kedvezõ fizikai, kémiai illetve reológiai tulajdonságokkal rendelkezik. Optikai tulajdonságai, méretstabilitása, vegyszerállósága kiváló. Egyszerûen, könnyen megmunkálható.

• Extrudált akril lemez: A termék alapanyaga PMMA (Polimetil-metakrilát) granulátum - hétköznapi nevén plexi -, melyet extruder segítségével lemezzé alakítanak.. Kisebb molekula tömegû, mint az öntött akril anyag. A leggyakrabban alkalmazott anyag kültéren és beltéren. UV védelemmel ellátott, vákumformázható, különösen hosszú élettartamú mûanyag. Élelmiszerrel közvetlenül érintkezhet.

Forrás: <Műanyag alapanyagok>
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#265 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 15:59

Idézet: HookR - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 16:39

Extrudált, öntött akril lemezek:
Id&otilde;járásálló, ütésálló, könny&ucirc;, dekorációs célokra és üveg helyett is alkalmazható lemezek.
  • Öntött akril lemez: öntéssel, metil-metakrilát monomerb&otilde;l tömbpolimerizációval el&otilde;állított, h&otilde;re lágyuló m&ucirc;anyag lemez. Nagy molekulatömege / 2-3 millió/ következtében igen kedvez&otilde; fizikai, kémiai illetve reológiai tulajdonságokkal rendelkezik. Optikai tulajdonságai, méretstabilitása, vegyszerállósága kiváló. Egyszer&ucirc;en, könnyen megmunkálható.

• Extrudált akril lemez: A termék alapanyaga PMMA (Polimetil-metakrilát) granulátum - hétköznapi nevén plexi -, melyet extruder segítségével lemezzé alakítanak.. Kisebb molekula tömeg&ucirc;, mint az öntött akril anyag. A leggyakrabban alkalmazott anyag kültéren és beltéren. UV védelemmel ellátott, vákumformázható, különösen hosszú élettartamú m&ucirc;anyag. Élelmiszerrel közvetlenül érintkezhet.
Forrás: <Műanyag alapanyagok>

ÁÁÁÁ THX!  :respect:  :respect:  :respect:
;)

#266 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 19:05

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 0:12

Üdvözletem! :)

Tud valaki olyan boltot, ahol lehet esetleg kapni ATX toldókábelt. Az a gáz, hogy a tápot másképpen helyeztem el a házban és így az ATX kábele nem ér el az alaplapig.  :rolleyes:

Köcce!

Talan rajtunk kivul masnak is fontos. Ne tessek figyelemen kivul hagyni!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#267 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 17:08

:up:
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#268 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 17:30

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. április 16, péntek - 20:05

Talan rajtunk kivul masnak is fontos. Ne tessek figyelemen kivul hagyni!

Jaja ! :)
Egyébként az is elég lenne, ha csak egy alaplapi csatit találnék, illetve hasonlót, amire lehet forrasztani vezetékeket. Rossz alaplapom lenne, de abból kiforrasztani nem egyszerű, és vezetéket a kiszedett csatira ráforrasztani sem.

Szerkesztette: Mumtaz 2004. 04. 18. 17:32 -kor

#269 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 10:51

az nekem is kéne, mert picit elszabtam az egyik kuckóm..:(

#270 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 11:18

Rendelni lehet csatlakozokat (apa, anya)? En szivesen forrasztanam.

#271 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 12:29

Ha lenne csti én is meg csinálnám. de 2 napalatt nem hajtok fel semi hasznosat.. :(

#272 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 12:54

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 18:30

Jaja ! :)
Egyébként az is elég lenne, ha csak egy alaplapi csatit találnék, illetve hasonlót, amire lehet forrasztani vezetékeket. Rossz alaplapom lenne, de abból kiforrasztani nem egyszerű, és vezetéket a kiszedett csatira ráforrasztani sem.

Szerintem csináld azt, hogy fogod a rövid csatlakozót, levágod a tápkábelről (de azért ne tőből hogy lehessen forrasztani), akkor ráhúzol belülre egy zsugorcsövet, szerzel valami kábelt(azért hogy milyet eléggé fontos lehet, mert... csak), és szépen összekötötd(ráforrasztod) a tápkábelt és a csatlakozóhoz, ráhúzod a zsugorcsőt, rámelegíted és készvan a hosszú tápkábel.
Igaz kcsit gányolt, mert ugye kinek van kedve szétvagdalni az alaplapi csatit, de ha elég merész és ügyes vagy... :cool:

nem próbáltam, csak egy ötlet. saját felelősségre... :D

#273 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 14:52

os saját felelőségedre megcsinálom..:D
én is gondoltam rá.. de a 2. házamat most nem fejlesztem... ninics rá időm.

#274 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 19:03

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 11:54

Szerintem csináld azt, hogy fogod a rövid csatlakozót, levágod a tápkábelről...

Szerintem az alaplapbol valo kiforrasztast talalta neheznek. A tap atx-es csatlakozojat meg nem kell levagni. Praktikusabb, ha a tap paneljebol van kiforrasztva.

#275 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 19:37

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 20:03

Szerintem az alaplapbol valo kiforrasztast talalta neheznek. A tap atx-es csatlakozojat meg nem kell levagni. Praktikusabb, ha a tap paneljebol van kiforrasztva.

Kábelt kerítettem apuci csatival együtt egy szarráment tápból, szal az van. Régi alaplapból is ki tudom forrasztani az anyucit, szal azzal sincs gond. A gond inkább azzal van, hogy a kiforrasztott anyucin annyira picik a "tüskék", hogy a vezetékeket ráforrasztva azok a forrasztások nem sokat tartanak. Hiába no, nem vezetékhez tervezték őket.

#276 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 20:11

Aham... Vegso megoldaskent azt is el tudom kepzelni, hogy egy panelt kellene hozza marni. Bar ehhez mar felszereles kell. Erzem, hogy kell szereznem egy alaplapi atx csatlakozot...  ;)

#277 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:48

hali!

bocs hog itt belepofazok az aktualis temaba, de volt itt már szó üvegből való házépítésről? Lusta vagyok (és nincs is időm) végigolvasni az egész topicot. Ha esetleg van már valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata, örülnék ha megosztaná, vagy belinkelne valami olvasnivalót  :rolleyes:
Előre is köszi!
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#278 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 21:11

Szerintem az üveg nem annyira jó ötlet.macerás a megmunkálása, mert úgy kell bánni vele mint a hímestojással. Ha meg elkészül akkor baromi nehéz lesz.
Nem hiszem, hogy ha mindent belekalkulálsz akkor olcsóbb lenne mint egy plexi.
SPM fokozat pajti!!!

#279 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 21:33

Ki mondta, hogy engem érdekel a súlya? Nem viszem én sehova! :) A megmunkálás nehézségeivel tisztában vagyok. Viszont esztétikailag a sötétített, csiszolt edzett üveghez sehol nem jön a plexi... Amúgy nem lesz olyan vészesen nehéz, az edzett üveg pedig nem olyan hímestojás mint az ablaküveg, pláne egy 4-5 mm vastagságú. És hát... szeretem a kihívásokat.
Ezek szerint eddig senki sem foglalkozott nagyon a témával?  :rolleyes:
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#280 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 08:05

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 18:37

Kábelt kerítettem apuci csatival együtt egy szarráment tápból, szal az van. Régi alaplapból is ki tudom forrasztani az anyucit, szal azzal sincs gond. A gond inkább azzal van, hogy a kiforrasztott anyucin annyira picik a "tüskék", hogy a vezetékeket ráforrasztva azok a forrasztások nem sokat tartanak. Hiába no, nem vezetékhez tervezték őket.

De mi lenne ha az alaplapi csatlakozobol csak azokat  a kis tuket kellene kiszedni es arra raforrasztani kis kabelt  +-ba es azoknak a vegere az atx csatit!!!
En nem vagyok programozo;

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.