HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#301 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 30. 19:55

Idézet: freeone - Dátum: 2004. április 30, péntek - 15:52

ha a kondi mellett lévőt cseréled potira, azzal a bejövő jel csillapítását szabályzod(mennyira "simitsa ki" a négyszögjelet), a másik, az ic lábára kötött ellenállás lecserélésével meg azt szabályozhatod, mekkora érzékenysége legyen a sornak gyakorlatilag.

Feszültségmérés: hagyd el az egész hokit, csak az ic marad, meg a ledek, meg a kis ellenállás helyén a poti(az ic bemenetén), mert ez eredetileg egy feszültségkijelző áramkör ledmeghajtó IC-je:))))

Erre az infóra vártam.
Kösz szépen freeone.

(mintha rímelne egy kicsit :))

#302 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 21:22

Idézet: dent - Dátum: 2004. április 30, péntek - 11:58

Sima fémlemez, koncentrikus körök halmazából álló csillogo felület.....
asszem valahogy ugy csinaljak, hogy a lemez felületét beszórják vmi csiszolóképes anyaggal, pl homok, és utána egy raszterháló pontjain rányomnak valami fúróba fogott fadarabot egy pár pillanatra(forgás közben) igy olyan koncentrikus köröket tartalmazó felülete lesz, ami ha tartják a rasztereket, igényesnek kinéző, csillogó, szabályosan elrendezkedő, koncentrikus körök tömkelegét tartalmazó felületet ad a lemeznek. A legnagyobb kör átmérője függ a rányomott fadarabtól! :confused:
Valami ilyesmi.
Érthető? :think:
ha nem, inkább eltáncolom
:banana:

Ilyen kialakítást láttam már, de csak matrica formában. Valami belsőépítészeti boltban nézz utána.
Az alu lemez is mágnesesen árnyékol, legalábbis én úgy tudom :think:
SPM fokozat pajti!!!

#303 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 22:14

Elektromosan árnyékol az alu. Mágnesesen nem hiszem.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#304 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 00:36

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. április 30, péntek - 22:22

Ilyen kialakítást láttam már, de csak matrica formában. Valami belsőépítészeti boltban nézz utána.

Én is láttam már ilyen lemezt. a pontos nevét nemtom, de rozsdamentes anyag. sok esetben söröspultokhoz is használják. Elég jó anyag.

#305 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 05. 09:05

asszem maradok a sima vaslemeznél, és beburkolom vagy fával, vagy polifoammal...
vagy mindkettővel, vagy egyujjas kiforditott bundakesztyu, vagy szobafestopemzli, vagy...

#306 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 09:37

vaslemez, olcsó strapabíró és rozdásodik, köröket, ha akarsz rá akkó fúrógép és van kefe fúrógéphez.. állat mintákatis lehet vele csinálni..:D

#307 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 08:04

megoldódott....valamelyik fórumban volt egy cim, akik radiatorokat gyartanak meretre.
rendeltem ket db 45*45-os egysoros radiatort, a jovo hetre igertek.  :cool:
Ez lesz a gep oldala.
mivel rezcso alu lamellákkal, erre mar csak alu lemez mehet, ha azt akarom, hogy legyen oldallapja, es a befele fujo tápventi es a hazhuto altal befujt levegő kijöjjön, akkor a radiator lamelláin felül tud kifujni. de lehet, hogy nem is rakok a radiator felé külön oldallapot. minden attol függ, a vinyo hangjat mennyire fogja le.
:offtopic:
ja es az elozoekbol kifolyolag lesz egy kicsit hasznalt elado ordasi radi, ket 8-as venti meretu, réz......
ha kell vkinek, szivesen kisegitem vele.....
D

#308 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 08:12

Mennyiből jön ki??
az enyém 25x25-s hűtőfelületű, amúgy 25x30-s és 8k volt az ára...
nekem a ház teteje lett, raktam rá pár ventit, és nincs hangja
Az oldal lapot kivágnám a helyedben, és arra raknám rá valahogy a radiátort...
én telibe beépítettem, ez +2kg a házamon, de csak az alu lamella látszik.

#309 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 08:42

2*11kFt
jelenleg a házam egy kisit át van szabva. Eredetileg egy silver moorex volt. A táp és a felső két rackhelyet levágtam belőle, igy csak ket bővitohelyes, de alacsonyabb lett. Az előlap ennek köszönhetően teljesen használhatatlanná vát, ugyhogy a teli oldallemezből vágtam ki a sablonját.(a másik oldal plexis, az ilyen szempontbol használhatatlan.
Most van egy alacsony házkeretem, aminek alja-teteje-eleje-hátulja van(ezek márvány öntapadó fóliával leragasztva. igy oldalak nélkül egy kicsit hangos a vinyó miatt.
erre lesz a két oldalradiátor, csak attól tartok, hogy nem fogja le rendesen a hangot.
Ezért gondoltam, hogy a radit kivulről leburkolom lemezzel, es a befelé fujó ventik által betolt levegő a bordák között függőlegesen fölfelé jönne ki mindkét oldalon. valami ilyesmi lenne a felülnézet:

_______________________  ez lenne a burkoló oldallemez
I+++++++++++++++++I    ez lenne a radiator, felül nyitott, itt jön ki a levegő
--------------------------------  ez a
I                                      I  rész a
I                                      I  ház
--------------------------------  szélessége
I+++++++++++++++++I  ez meg a masik oldali radiator amire nem talaltam a burkololemez ábrázolásához megfelelő felülvonást a billenytyuzeten :)

na asszem eléggé bonyulultra sikerult, meg vagyok elégedve magammal :respect:
D

#310 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 10:03

szerintem így nem lessz a leghatékonyabb a hűtésed..., de menni fog..
:respect: a rajzhoz elismerésem... 3percet  eltöltöttem az értelmezésével, de asszem felfogtam :D
akkó alacsonyabb a házad, de szélesebb lessz a radik miatt...  ha jól emléxem 2cm a radi vastagsága....

#311 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 14:00

Idézet: Zer0 - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 9:03

szerintem így nem lessz a leghatékonyabb a hűtésed..., de menni fog..
:respect: a rajzhoz elismerésem... 3percet  eltöltöttem az értelmezésével, de asszem felfogtam :D
akkó alacsonyabb a házad, de szélesebb lessz a radik miatt...  ha jól emléxem 2cm a radi vastagsága....

kiváncsivá tettél......
ha a levegő alul megy be a lamellák közé, és felül jön ki ugy, hogy közben teljes hosszában végigfújja a lamellákat....hol érzel benne ellentmondást? mivel lehetne rajta javítani(mármint az elrendezésen? :think:
igen, tényleg szélesebb lesz, de bármi egyéb hőleadót rakok fel az oldallapra, az is szélesíti.

#312 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 14:11

Idézet: Zer0 - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 7:12

Mennyiből jön ki??
az enyém 25x25-s hűtőfelületű, amúgy 25x30-s és 8k volt az ára...
nekem a ház teteje lett, raktam rá pár ventit, és nincs hangja
Az oldal lapot kivágnám a helyedben, és arra raknám rá valahogy a radiátort...
én telibe beépítettem, ez +2kg a házamon, de csak az alu lamella látszik.

Alapjában véve én is a házba szeretném beépíteni, hogy egy doboz legyen csak, ne legyenek rajta kiálló alkatrészek, ne lógjonak ki mindenféle éles lamellasarkak....ezért gondoltam, ogy oldalra teszek lrá lemezt, a levegő mozgása meg igy alulró felfelé irányuló természetes áramlás lenne megtoldva egy kis tulnyomással, amit a csak befele fújó ventillátorok okoznak.
Nem vagyok hive a teljes ventimentességnek, mert a tápegységet soha nem fogom vizhutesesre megcsinalni, valamint az alaplapnak is jot tesz szerintem egy kis légmozgás és itt nem csak a csipszetre gondolok.
Ugy okoskodok, hogy kell befújni a proci környékére levegőt, meg kell a tápegységbe is :paci:
aztán ami bement, majd kijön, és ha segiti a szellőzés természetes mozgását, az külön jó.

#313 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 12. 20:29

Ha valakit érdekel akkor szólok, hogy a Tesco-ban van olcsó gravírozó maró(Rondy). Olyan mint a Dremel, csak olcsóbb kiadásban. Ma olvastam az újságot és 3490HUF-ért lehet kapni. Van mellé ha jól emlékszem 40db-os készlet is. Holnap rohanok és beszerzek egyet.
SPM fokozat pajti!!!

#314 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 21:53

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 21:29

Ha valakit érdekel akkor szólok, hogy a Tesco-ban van olcsó gravírozó maró(Rondy). Olyan mint a Dremel, csak olcsóbb kiadásban. Ma olvastam az újságot és 3490HUF-ért lehet kapni. Van mellé ha jól emlékszem 40db-os készlet is. Holnap rohanok és beszerzek egyet.

Köszi az infót!

#315 Felhasználó inaktív   GaBee a.k.a.Gyilkosmeh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 22:25

off:

Hol is gyártják azokat a radiátorokat??? Köszi!!!
Voltam án már Gyilkosméh is, meg Killabee...

#316 Felhasználó inaktív   Sick_boy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 23:03

Kép

#317 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 23:59

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 21:29

Bakker, hogy ilyenkor mindíg látok olcsóbban, ha veszek valamit. Kedden vettem OBI-ban KINZO-t 5000-ért. :banghead:

#318 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 11:30

A Rondy nem túl erős, szal lehet azért olcsóbb kicsit. Persze alap dolgokra elég.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#319 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:26

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 19:29

Az Üllői úton is van egy szerszámgép bolt, neve alapján sejtésem szerint valami ósztriainak tűnik. a Márkát holnapra megnézem.....
A gravirozo motorjara papirforma szerint 135 W...... a conrad katalogusban es egyeb helyeken is neztem hasonlokat, a 100W-ot nem nagyon lépték tul, es fordulatszamban a 25000-t.
a dremel volt az egyetlen, amire azt irtak, hogy 135W, 33000fordulat/perc. Na ez az akarmelyik is ilyen adatokkal van felvértezve, meg a kinézete is a Dremelre hajaz. a kiskofferes kiszerelése 8eFt.
van koffer nelkuli is ócsóért :)
Én vettem egyet, már el is koptattam egy kis vágókorongot vele a blokklefogató barabolása során :mad:
és ég is a képem, miért nem ugrik be a neve.  :omg:  :banghead:

#320 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:47

Idézet: dent - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 13:00

kiváncsivá tettél......
ha a levegő alul megy be a lamellák közé, és felül jön ki ugy, hogy közben teljes hosszában végigfújja a lamellákat....hol érzel benne ellentmondást? mivel lehetne rajta javítani(mármint az elrendezésen? :think:
igen, tényleg szélesebb lesz, de bármi egyéb hőleadót rakok fel az oldallapra, az is szélesíti.

mondjuk 2 radiátorod van, így nem kell gőzerővel hűteni azokat. de amire a levegő ki ér a szélére má nem hűt annyira... me felmelegett, nem tudom hogy hány ventivel hűtöd, nálam a radi teljes felülete ventillátorral van hűtve egy kapcsoló figyel oldalt 5V/12V, ha esetleg meleg lenne.... de még nem volt szükség a 12V-ra...

Szerkesztette: Zer0 2004. 05. 13. 12:48 -kor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.