HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#961 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:37

Idézet: Karesz - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:39

Jó ez a 7 voltos trükk is. :) Kipróbálom úgy is.
Jól sikerült a kép. :)

És csak kicsit tudja kinyírni a gépedet.... :(
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#962 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:41

Idézet: freeone - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:37

És csak kicsit tudja kinyírni a gépedet.... :(

Hogyhogy?

#963 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 14:23

Volt már, akinek kinyírta? Én nem tudok róla. :think:
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#964 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 20:40

Idézet: Karesz - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 14:41

Hogyhogy?

Egyrészt ha sok venti/nagy teljesítmény van rákötve, emelheti extrém esetben az 5 V feszültségét-és a tápod is elég nem neki való terhelést kap azzal, hogy az 5V-ját földnek használod. a másik, hogyha a ventid zárlatos lesz, az összes 5V-ot is használó egységed meghal. És nem biztos hogy rábíznám az összes cuccomat akárcsak egy papst-ra is.

Gyulavitéz: nekem nem kell az óvatossághoz, hogy a szomszéd srác gépét lássam így lefüstölni, elég csak a lehetőség, hogy parázzak. Mostanra jó adag elektronika van a gépemben, és nem nyírtam még ki eddig azokkal semmimet- ennek főleg a túlzott óvatosságom az oka.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#965 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 21:48

Ok, jogos.
Holnap tervezem egy ventiszabályozó elektronikát csinálni egy másik már meglevő után (mert nem találom a rajzot).

Szerkesztette: Gyulavitéz 2004. 11. 25. 21:49 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#966 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 22:28

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 23:10

Prozessor megoldása valóban nem jó, mert a molex kiosztásán nem szabad változtatni.

de most méééé'?????  :Đ

Én így csinálnám. Hogy össze ne tévesszem,  rárajzolnék egy halálfejet, meg egy "VIGYÁZZ 350 V" matricát is ráimplantálnék. Ha ez se lenne elég, csomót kötnék a f@szomra...

Egyébként terveztek már csomó olyan áramkört, amelyik elindítja a ventit 5V-ról

#967 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 16:12

Hopp, lenne még egy kérdésem. Ez sem ide tartoik, de annyira láma dolog, hogy bárhol feltehetném. Mivel itt már bénáztam egy sort, hát itt teszem fel.

Szóval, van egy (nem vettem hanem kaptam) régi 7014es Codegen nagy házam. Van benne ventihely, 2 darab. Csakhogy nem olyanok mint a kis codegenházban. A lyukak ugyanis nem kör alakúak hanem téglalap, és nem 8 centire vannak egymástól hanem függőlegesen 7 vízszintesen meg 8 (ha jól mértem). Arra tippelek, hogy valami rekesz félét kell beakasztani és abba szerelni a ventit.
Valaki megmagyarázná nekem a dolgot? :)

#968 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 16:38

Idézet: Karesz - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 17:12

...

Egy muanyag keretrol van szo, ami valami kosarfele. Ebbe kell beleilleszteni a ventilatort, majd az egesz szerkezetet az omniozus helyre. Ha jol ertelmeztelek...
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#969 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 16:39

helló all!

amatőr a kérdés. Festenék. Számítógépházat. A műanyagalpot nem, csak a "fémes részét". Én valahogy így csinálnám (még nem festettem így soha - persze a rajzórák nem maradtak ki...):
1. csiszolás
2. alapozás, spray-el
3. csiszolás
4. festés.
5. csiszolás, finom csiszolópapírral
6. lakkozás. tudomásom szerint 2 rétegben.
lakkom nincs, és azt sem tudom milyet kéne vennem. valami tipp?

szóval érdekelne hogy festem le a házikót. Esetle ha valahol va egy festés how-to, akkor érdekelne, de én főleg a ti saját tapasztalataitokra vagyok kiváncsi

a csiszolás az elégég homály:
vízzel vagy anélkül?  Vita (?) volt még az is az internewson, hogy körkörösen, vagy egyenesen. Pontosan milyen polír/csiszolópapírral. Él legelősször, az eredeti festéket tövig érdemes lecsizolni, vagy csak hogy sima legyen a felület?

másik:
egyik helyen azt ovastam hogy az alanyt állítva érdemes festeni, máshol meg hogy vízinteshez közeli pozicóban? akkor most melyik a jó?

bocsi ha nagyon amatőr a kérdés, de nem szeretném elgányolni

köszi,
ProZ

#970 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 17:21

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 15:38

Egy muanyag keretrol van szo, ami valami kosarfele. Ebbe kell beleilleszteni a ventilatort, majd az egesz szerkezetet az omniozus helyre. Ha jol ertelmeztelek...

Lehet ilyen keretet valahonnan szerezni?

#971 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 18:02

Idézet: Karesz - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 18:21

Lehet ilyen keretet valahonnan szerezni?

Nalam van harom-negy darab elfekvoben. Ha erdekel, gyere el ertuk. A lakhelyemrol tobbet az adataimnal tudhatsz meg, megtobbet ha dobsz egy privatot.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#972 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 14:11

upp! :up:

Idézet

amatőr a kérdés. Festenék. Számítógépházat. A műanyagalpot nem, csak a "fémes részét". Én valahogy így csinálnám (még nem festettem így soha - persze a rajzórák nem maradtak ki...):
1. csiszolás
2. alapozás, spray-el
3. csiszolás
4. festés.
5. csiszolás, finom csiszolópapírral
6. lakkozás. tudomásom szerint 2 rétegben.

lakkom nincs, és azt sem tudom milyet kéne vennem. valami tipp?

szóval érdekelne hogy festem le a házikót. Esetle ha valahol va egy festés how-to, akkor érdekelne, de én főleg a ti saját tapasztalataitokra vagyok kiváncsi

a csiszolás az elégég homály:
vízzel vagy anélkül?  Vita (?) volt még az is az internewson, hogy körkörösen, vagy egyenesen. Pontosan milyen polír/csiszolópapírral. Él legelősször, az eredeti festéket tövig érdemes lecsizolni, vagy csak hogy sima legyen a felület?

másik:
egyik helyen azt ovastam hogy az alanyt állítva érdemes festeni, máshol meg hogy vízintes
hez közeli pozicóban? akkor most melyik a jó?

#973 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 16:50

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 15:11

upp! :up:

Kered meg reandre-t, neki azt hiszem meg van az internews-os hasfestes. Abban eleg jol leirnak mindent. Ha ezutan is kerdesed van, akkor dobj egy e-mailt. Ritkan erek most ra forumozgatni.

#974 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 19:03

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 17:50

Kered meg reandre-t, neki azt hiszem meg van az internews-os hasfestes. Abban eleg jol leirnak mindent. Ha ezutan is kerdesed van, akkor dobj egy e-mailt. Ritkan erek most ra forumozgatni.

igazság szerint olvastam a tökörfényes házfestés című cikket, csak valaki nagyon leoltotta (egy bmw szervizes) a hozászólásokban, és nem tudom hogy most kinek higgyek... de ha ti azt mondjátok hogy vehetem akár szentírásnak is, nos az más.

#975 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 19:48

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 20:03

igazság szerint olvastam a tökörfényes házfestés című cikket, csak valaki nagyon leoltotta (egy bmw szervizes) a hozászólásokban, és nem tudom hogy most kinek higgyek... de ha ti azt mondjátok hogy vehetem akár szentírásnak is, nos az más.

Ha olvastad az jo. Szerintem vizpapirral csiszold majd a festett feluletet es lakknak mindenfele keppen ketkomponensut hasznalj. Az alapozo festekre ne sajnald a penzt.

#976 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 20:30

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 20:48

Ha olvastad az jo. Szerintem vizpapirral csiszold majd a festett feluletet es lakknak mindenfele keppen ketkomponensut hasznalj. Az alapozo festekre ne sajnald a penzt.

igen, időközben rájöttem hogy az nem csiszolópapír, hanem... polírpapír, vagy vízpapír, nem tudom van-e köztük különbség. Van? Ezeknek a számozása az 1000-es, 200-as, 400-as, stb. (a P40, P50 az a csiszolópapíré ugye?) ?

#977 Felhasználó inaktív   ^grafo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 27. 22:54

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 20:30

igen, időközben rájöttem hogy az nem csiszolópapír, hanem... polírpapír, vagy vízpapír, nem tudom van-e köztük különbség. Van? Ezeknek a számozása az 1000-es, 200-as, 400-as, stb. (a P40, P50 az a csiszolópapíré ugye?) ?

csiszoló papír mind
a polírpapirt nevezzük a 400as és nagyobbakat
szárazcsiszoláshoz asszem 1200ig vannak papirok.
amik nekem vannak 40 60 80 120 220 320 400 600 800 1200 es de letezik 180as meg 500as is asszem
a P az szemcsenagysagot jelöli tehat a P40 az a 40 es papir kb. ennyit jelent:)

sztem az a legegyszerübb h ha a felületed olyan amit nem kell csiszolni nincs rajta smorcok etc. akkor nitrozd le az egeszet egy rongyal 2x3x hogy minden olaj zsir folt lejöjjön, aztan az alapozot rafujud ket soron, 10 perc utan mehet a 2. sor majd utanna mehet ra a szin amig jo nem lesz aztan meg nitrolakkal lelakkozod. a szorofejes festeket hasznalj es szabadlevegön csinald ugy nem fuladsz meg:) es lövöd be magad a nitrotol :)
en vettem egy UV zöld festéket eleg fajin.
Ha az egyik kicsi panda a másik kicsi panda fülébe dugja a kukiját az bizony szexuális zaklatás.

Thermaltake V1000A XaserIII, Zalman300B-APS, AMD Athlon XP 2800+@3200+, TT SilentBoost-Mod, MSI KT880 Delta, OCZ 512MB PC-3500 EL DDR, Philips PCDV616 DVD ROM, 120Gb Maxxtor,+ Spire Dual Cooler, XpertVision ATI Radeon 9800Pro 128Mb TV out, Terratec Home Arena 5.1

#978 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 15:54

Hi, meg tudnátok nekem mondani, hogy hol kapok vékony (0.5-1.5cm) olyan anyagot, ami szuperül hangszigetel és ki lehet bélelni vele PC ház belsejét? Régebben már foglalkoztam a gondolattal, de csak méregdrága gyári megoldásokat találtam. A tojástartó nem az igazi ötlet :-)
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#979 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 18:47

Idézet: EG0 - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 16:54

Hi, meg tudnátok nekem mondani, hogy hol kapok vékony (0.5-1.5cm) olyan anyagot, ami szuperül hangszigetel és ki lehet bélelni vele PC ház belsejét? Régebben már foglalkoztam a gondolattal, de csak méregdrága gyári megoldásokat találtam. A tojástartó nem az igazi ötlet :-)

Pedig a tojastarto tuti designt is adna neki. Esetleg probald meg, hogy padloszonyeggel beleled ki. Regebben arn keszitett ilyet.

#980 Felhasználó inaktív   ^grafo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 30. 19:45

na most a hangszigetelest sztem ugy old meg h bemesz egy agrokerbe vagy mezögazdasagi boltba, es kersz polifomot 1centiset. ez egy olyan cucc amit a parkettasok hasznalnak, parkettazas elött. ha ilyen nincs akkor probalj 1 olyan puha szivacsszerü, polifomhoz hasonlo anyagot amit, betonozáskor hasznalnak a dilattáció miatt. ez is kb. fél vagy 1 centi rózsaszin vagy szürke szinbe szokott lenni. de biztos van hasonlo anyaguk. max. 1000 huf.

mas modder is nezzen el egy mezögazdasagi boltba, kurvajó dolgok vannak am! :)
a baumax meg praktikert elfelejteni mer annak a minösége a beka segge alatt van.
Ha az egyik kicsi panda a másik kicsi panda fülébe dugja a kukiját az bizony szexuális zaklatás.

Thermaltake V1000A XaserIII, Zalman300B-APS, AMD Athlon XP 2800+@3200+, TT SilentBoost-Mod, MSI KT880 Delta, OCZ 512MB PC-3500 EL DDR, Philips PCDV616 DVD ROM, 120Gb Maxxtor,+ Spire Dual Cooler, XpertVision ATI Radeon 9800Pro 128Mb TV out, Terratec Home Arena 5.1

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.