HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#941 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 22:33

:)

#942 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 23:00

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 23:33

:)

Rendben!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#943 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 23:10

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 0:00

Rendben!

PeppeR

Miért?

#944 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 23:37

szerintem a meglévő karcokkal van problémája, amit Arn szerint a SZIDOL nevű szer eltávolít, ha jól vettem ki anno a szavaiból. De egy vékony üveglap sem rossz ötlet... szebb is kicsivel..
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#945 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 00:44

Lenne egy kérdésem. Szigorúan véve off topic, de igazából ide is tartozhat.

Hogyan kell 5 voltosra átkötni a molex csatit? Van egy 8 centis, meg egy kártyahelyre szerelhetős házventim, de nem járatom őket mert iszonyat hangosak. Íly módon akarom halkítani a drágákat, hogy legyen valami hasznuk is. :)
Linkelhettek be oldalt, ábrákat, de akár le is írhatjátok. :)

Kösz a választ előre is. :)

#946 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 09:55

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 0:37

szerintem a meglévő karcokkal van problémája, amit Arn szerint a SZIDOL nevű szer eltávolít, ha jól vettem ki anno a szavaiból. De egy vékony üveglap sem rossz ötlet... szebb is kicsivel..

Igen, csak a rögzítés és esetleg egy ventihely belevágása némileg bonyolult lehet...

A mostani házam oldalablaka még nem karcos, csak próbálgattam. De az előzőt már sikerült összekarcolászni, ehhez nem nyúlok addig, amíg valami tuti módszert nem találok :)

#947 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:33

Idézet: Karesz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 0:44

Hogyan kell 5 voltosra átkötni a molex csatit?

Kép
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#948 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:26

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:55

Igen, csak a rögzítés és esetleg egy ventihely belevágása némileg bonyolult lehet...

A mostani házam oldalablaka még nem karcos, csak próbálgattam. De az előzőt már sikerült összekarcolászni, ehhez nem nyúlok addig, amíg valami tuti módszert nem találok :)

én kevés mosogatószerrel és nedves ruhával tisztítom, de az ablaktisztító is jó. a meglévő karcokat meg displex kijelzőpolírozóval szoktam leszedni, a www.speedshop.hu-n nézz körül.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#949 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 13:04

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 9:33

Kép

Kösz a képet. :) Bár most még csak kapizsgálom mit kellene csinálnom.

Tahát van ventim aminek molex a csatija. Fogom magam és elvágom a sárgát és a sárga melletti fekete drótot majd csatlakoztatom a táp molex csatijához és voálá, ezután 5 voltot vesz fel?
Jól gondolom?

#950 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:35

Idézet: Karesz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 14:04

Kösz a képet. :) Bár most még csak kapizsgálom mit kellene csinálnom.

Tahát van ventim aminek molex a csatija. Fogom magam és elvágom a sárgát és a sárga melletti fekete drótot majd csatlakoztatom a táp molex csatijához és voálá, ezután 5 voltot vesz fel?
Jól gondolom?

:omg: szerintem ne állj neki :D

A képen hol látod te hogy a sárgával és a mellette lévő feketével bármit is kellene csinálnod? A molex csati piros vezetékéből 5 (öt) volt jön ki, a mellette lévő fekete meg a test. Kösd úgy össze a dolgokat ahogy A KÉPEN LÁTOD, a sárgát és a hozzá tartozó feketét jól szigeteld le (nem kell), majd az egészed dugd bele egy tápcsatlakozóba. Persze a képen hülyén van megcsinálva, mert két fiú csatlakozó van. Neked a nagy molex másik oldala kell, mert azt lehet ugye a tápra kötni...

Szerkesztette: orbano 2004. 11. 24. 14:35 -kor

"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#951 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:14

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 13:35

:omg: szerintem ne állj neki :D

A képen hol látod te hogy a sárgával és a mellette lévő feketével bármit is kellene csinálnod? A molex csati piros vezetékéből 5 (öt) volt jön ki, a mellette lévő fekete meg a test. Kösd úgy össze a dolgokat ahogy A KÉPEN LÁTOD, a sárgát és a hozzá tartozó feketét jól szigeteld le (nem kell), majd az egészed dugd bele egy tápcsatlakozóba. Persze a képen hülyén van megcsinálva, mert két fiú csatlakozó van. Neked a nagy molex másik oldala kell, mert azt lehet ugye a tápra kötni...

Yáyy! :D

Hát igen, írhattam volna, hogy fejben megfordítottam a dolgot, de gondoltam csak észreveszi aki akarja.

1. Tehát án abból indultam ki, hogy a képen lévő 3 pines csati 5 voltot ad át a rádugott ventinek.

2. Én a ventim drótjain akarok változtatni, nem a tápén. Hosszabítóm, vagy 3 pines csatim nincs.

3. A fenti két állításból azt a következtetést vontam le, hogy elvágom a ventim felé igyekvő négy drótból a sárgát és a feketét azaz marad a piros (5V) és a fekete.

4. Ezzel ugyanazt az eredményt érem el (SzVSz) mint a képen, hisz a ventimhez csak a piros és a fekete dróton jut delej, azaz 5V.

5. Akkor mi ezzel a baj?

Az a tippem, hogy a félreértés ott van, hogy az én ventimnek 3pines a csatija. Nos ezt most cáfolom. Molex csatis.
Nos, így már jó a tervem, vagy még mindig ugyanabban a hülyeségemben fetrengek mint egy órával ezelőtt?

Szerkesztette: Karesz 2004. 11. 24. 15:35 -kor

#952 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 16:48

Idézet: Karesz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 16:14

Yáyy! :D

Hát igen, írhattam volna, hogy fejben megfordítottam a dolgot, de gondoltam csak észreveszi aki akarja.

1. Tehát án abból indultam ki, hogy a képen lévő 3 pines csati 5 voltot ad át a rádugott ventinek.

2. Én a ventim drótjain akarok változtatni, nem a tápén. Hosszabítóm, vagy 3 pines csatim nincs.

3. A fenti két állításból azt a következtetést vontam le, hogy elvágom a ventim felé igyekvő négy drótból a sárgát és a feketét azaz marad a piros (5V) és a fekete.

4. Ezzel ugyanazt az eredményt érem el (SzVSz) mint a képen, hisz a ventimhez csak a piros és a fekete dróton jut delej, azaz 5V.

5. Akkor mi ezzel a baj?

Az a tippem, hogy a félreértés ott van, hogy az én ventimnek 3pines a csatija. Nos ezt most cáfolom. Molex csatis.
Nos, így már jó a tervem, vagy még mindig ugyanabban a hülyeségemben fetrengek mint egy órával ezelőtt?

Hogyha molex akkor mi a probléma? Hogy ez eredetileg 12 V-ról megy? Akkor viszont keresztbe át kell kötnöd a 5V-os ágat (a 12-es helyére), mert ha csak szimplán levágod akkor csak annyit érsz el, hogy  nem lesz delej.  :rolleyes:
Szerintem nagyon praktikus/igényes lenne egy molex toldó átbuherálsa, ha esetleg valami nem stimmelne.

És még valami: sok ventilátor nem szokott menni 5v-ról. 

#953 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:17

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 17:48

sok ventilátor nem szokott menni 5v-ról.

Ezt ha kifejtened bovebben!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#954 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:52

Nem kell ezt nagyon fejtegetni, az állandó mágnes erősebben tartja állóhelyben a forgórészt, mint amekkora mágneses mezőt ANNAK a ventinek az elektromágnese ki tud fejteni 5V felhasználásával. A ventik többsége ilyen.

Én a táp dugóját nem nagyon variálnám, még elfelejted, hogy az a buherált, és bedugod valami vinyóba, stb.

Egy ilyen kábelt boltban 1-2-300 ft-ért vehetsz, ha még keveset hozzáteszel, akkor akár 900-1000 ft-ért vehetsz egy Zalman ZM-OP1 ventit, amihez gyárilag adnak ilyen elosztót, plusz egy ventit is, ami hótbiztos, hogy elindul 5V-on, és használhatod az elosztóját másik ventihez is, mert 2 db 5v-os kimenete van.
Kép

#955 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 20:41

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 20:17

Ezt ha kifejtened bovebben!

En barom! Ugy ertelmeztem, hogy ha rakot pl. 12db-ot, akkor nem fognak mukodni. A legegyszerubb dolog eszembe sem jutott...

#956 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 22:10

Karesz:

tehát van egy molex hosszabbítód, amiből lecsatlakozik ugye 12 volt a ventinek. Fogod, és a mopstani két kábelről átkötöd a másik kettőre. Most ugye a sárga és a mellete lévő feketére csatlakozik a molex csati hátsó végénél. Innen át kell raknod a másik két kábelre, a pirosra és a mellette lévő feketére.

Prozessor megoldása valóban nem jó, mert a molex kiosztásán nem szabad változtatni.

A legtöbb venti meg nem megy 5 voltról, legalábbis a kisebb teljesítményűek nem. Nekem se a Papst, se a pici YS-Tech ventim nem indul el 5 voltról. Ha kézzel felpörgetem akkor megy, de nem indul el és besül...
--HunFrost vízhűtés--

#957 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 00:13

Nem tököltem és még délután megcsináltam úgy ahogy gondoltam. Ez pont egybeesett azzal ahogy orbano leírta. Egyszerűen át kell kötni a két ventiből jövő drótot az 5 voltos molex drótra (piros) a 12voltosról (sárga). Én akkor világosodtam meg mikor megnéztem a ventim csatiját:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ebből a képből elég könnyen ki lehetett logikázni mi a teendő.

Egyébként ez egy 350 forintos SCS venti és simán megy 5V-on.
Eredetileg 2800at forog, 33-35 Cfmet szállít (mint a whipserrock4) és irdatlan hangos. Így 5volton hangtalan, szóval tudom használni. :)

Kösz a segítségeket!

#958 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 08:55

SCS ventik nagyon jók 5Volton  :up:
--HunFrost vízhűtés--

#959 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 09:49

Ha így kötöd, akkor meg 7V-ot kap:
Kép

#960 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 10:39

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 8:49

Ha így kötöd, akkor meg 7V-ot kap:
Kép

Jó ez a 7 voltos trükk is. :) Kipróbálom úgy is.
Jól sikerült a kép. :)

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.