HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#381 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 02. 22:05

nem hinném hogy a fához illene az imbuszos csavar. Én viszont azt használok, feketét. Brutálisan fog kinézni, ha egyszer lesz rá pénzem (most készül az első látványterv).
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#382 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 22:15

Ahogy haladok vele, egyre többször találkozom olyan dolgokkal, amit ahogy készlesz rájövök, hogy máshogy jobb lett volna... egyre több a buktató...  ha elkészül lehet, hogy fogom az egészet és szétkapom könyvespolcnak... :) és azzal a lendülettel nekiugrok a 2.0 verziónak.  Annyira nem vagyok asztalos hogy csapolással csináljam meg :( Az is sikerélmény, hogy az oldalak összepasszolnak... :)

#383 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 22:18

Sötét fa(mondjuk pácolva), esetleg üveggel kombinálva, krómozott inbusz? Elég ütős lenne.
Nem kell mondjuk ragaszkodni az inbuszhoz, csak valami más legyen mint a csillag. Az már olyan unalmas, és vagy ezer féle csavart lehet kapni ami tök jól néz ki.
SPM fokozat pajti!!!

#384 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 22:19

A fához a szög illik a legjobban : :D  Az alaplapot is csak odaszögelem a deszkához minek szarakodni :) Vagy maradjak az ácskapocsnál?

#385 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 22:20

Atilllla: Natúr marad a házad, vagy pácolod valamilyenre?
SPM fokozat pajti!!!

#386 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 22:42

Pácolom, bár még nem tudom milyen szinüre. Néztem mintákat de egyik se nagyon tetszett. valami sötét szinre kéne. Mondjuk ében feketére. De az a minta amit néztem nagyon nem tetszett. Lehet, hogy nagyban jobban nézne ki. Két dolgon filozok. Ha kész a belseje akkor kezdem a csicsázást. Addig nem a csavar szine a legfontosabb, hanem, hogy egyben legyen. Szóval arra gondoltam, hogy lenne az elején egy ajtó ami a romokat fedné. Kb a felső felét takarná a háznak és egybecsiszolnám az eddigi lekerekítésekkel. Ez az egyik verzió. A másik, hogy ha gáz a lekerekítés akkor kiprobálom a fekete pácot, és alu díszlécekkel rakom ki az éleket. Ezzel eltünnek a csavarok is. Az ajtó, ami még nincs meg az is rétegelt lemez. De nem plexi lesz az ablak, hanem alulemez amin 2 milis lukak vannak. Szinte majdnem szunyogháló csak jobban néz ki. Ha azonban nem mutat jól az alu a fával akkor még kitalálok valamit. Lefestem feketére...
Azt sem tudom, hogy a vizes alapu vagy az alkoholos alapu pác jobb e?
A viz alapú elkenődik ha később egy kis viz fröccsen rá? Mer az nem lenne jó.

#387 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 23:10

Fás dolgokban otthon vagyok, mert ezt tanultam :D
Alkoholos pác jobb. Jobban takar, szebb színe van. A csavarok eltüntetését megoldhatod pácolás előtt(különösen sötét pác) ügy, hogy a csavarokat besűllyeszted, és egy tiplit raksz a furatba. Ezt szintbe csiszolod és jöhet a pácolás. Ében fekete tényleg jól néz ki, én is csináltam egy ilyen bútort magamnak. Ami még nagyon jól néz ki, ha le van pácolva mondjuk feketére, vagy valami sötét színre, és utána egy mintát gravírozni bele, vagy cnc-vel belemarni. Nagyon kiemeli a mintát. :cool:
SPM fokozat pajti!!!

#388 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 23:15

és hányszor érdemes átmenni rajta a páclével? Ez azért nem olyan mint a festék ugye? Vagy ugyanuyg megszárad utánna mégegyszer?

#389 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 23:18

Meggyőztél fekete lesz a pác :) Ahoz még jol is fog mutatni az alu... Még a mahagónin filóztam de a fekete jobb. Karcsúsít meg aztán megy mindenhez. :)

#390 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 07:45

Asszem újra felviheted a pácot, de a boltban kiokítanak, hogy hogyan érdemes csinálni. De ha erősebbre akarod a pácot, akkor mégeccer nekiszaladsz, baj nem lesz belőle (legalábbis nekem nem volt).
A csavarok eltüntetése rossz ötlet, a pácon így is úgy is át fog ütni. Viszont az alu szegélyes megoldás jól hangzik. Mondjuk én inkább valami fényesebbet használnék a sötét páchoz, mondjuk nikkelezett acélt, az rohadtul illene hozzá (fényes, de nem túl világos).
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#391 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 09:19

Ez az alu diszléc is ha joltom valami ezüstporral van bevonva. Szóval nem natúr alu, hanem olyan mint ha metálfény lenne rajta...

#392 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 15:47

Minél többször pácolod, annál sötétebb színe lesz. A rétegeket egymás után kell felhordani mint a festékenél, száradási időt hagyva. Ez alkoholos pác esetén elég rövid, hiszen az alkohol gyorsan elpárolog. Első réteg után ajánlatos nagyon finom csiszolópapírral átcsiszolni a felületet, mert lehet, hogy felhúzza a szálakat. Ez alkoholos pácnál nem nem annyira feltünő mint a vizesnél, de jobb a békesség.
SPM fokozat pajti!!!

#393 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 17:08

A chieftec vagy a Thermtake házai a jobbak???
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#394 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 17:26

Idézet: lakisoft - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 18:08

A chieftec vagy a Thermtake házai a jobbak???

Az olcsóbbik :D
SPM fokozat pajti!!!

#395 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 18:56

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 18:26

Az olcsóbbik :D

Oksi!!!

De melyik az olcsóbb???

#396 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 19:01

ezt nézd meg egy kereskedésben...
--HunFrost vízhűtés--

#397 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 19:02

Idézet: orbano - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 20:01

ezt nézd meg egy kereskedésben...

Oksi!!!

#398 Felhasználó inaktív   balight_knight 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 13:27

Valaki elmagyarázná nekem a kaltlichtkathode-k működési elvét? (asszem ez magyarul a halogén cső...)

Vágom, hogy kell hozzá valami indító egység, amit legtöbbször együtt is adnak magával a csővel, és akkor késöbb ha venni akarsz még csőveket, olyat már nem kell venni. De kompatibilisek az egyes gyártók indító szettjei? Szal világosítsatok fel pls.

Mellesleg: a Chieftec házai általában komoly, megbízható darabok, átgondoltan. 10kiló felett :p

A Thermltake izgalmasabb, elve megmodolt, látványos, innovatív házakat  készít. Jó drágán.

Nekem a 2. jobban tetszik, de egy irodába értelemszerűen nem érdemes Thermaltake-et venni... (bejön az ügyfél, lehet kissé megréműl a villogó tűzlabda láttán, a LANFIRE házad elején.. :p  pont egy ilyet akarok venni. )

Di mindkettő minőségi termékeket csinál, minőségi alapanyagokból. Mellesleg a Thermaltake házai tudtommal nem a saját gyártósorukon készűlnek....

Szerkesztette: balight_knight 2004. 06. 06. 13:31 -kor

Shuttle SN85G4 Barebone, AMD64 3000+,512 Mb Corsair C2-XL, Sapphire ATI Radeon 9800 Pro 128mb

#399 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 15:01

Ha hidegkatód csőre  gondolsz akkor általában adnak hozzá invertert. Erre legtöbbször 2 cső dugható. A különböző gyártók termékei nem feltétlen kompatibilisek. De ha veszel valami jónevű cuccot, ahhoz valszeg később is kapsz majd csövet attól a gyártótól. Ha valami nevenincs gyártótól veszed, akkor lehet mire újabb csövet keresel, már megszünt a gyártója.
SPM fokozat pajti!!!

#400 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 20:00

Megcsináltam a pácolást próbaképpen... Hát elég érdekes lett szerintem elég egyenetlen. Egy kis üvegcsével kentem rá az volt ráirva, hogy 1 deci elég 2 négyzetméterre. Épphogy elég volt a külsejére. És csak akkor egyenletes a szin ha tök háromszor négyszer átkenem.  Igazad volt tényleg egy kicsit kiszálkásította a fát.
Még a teteje meg az előlapja le lesz cserélve mert tényleg elég rossz helyen vannak a csavarok. De azt majd a hétvégén...
Kép

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.