HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#421 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 20. 01:36

Idézet: balight_knight - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 1:04

Ebből csak az nem derűlt ki, mennyibe is kerül kb.

Nekem csak az említett pár cm átmérőjü lyukacskát kéne a gép oldalára vágni....

ahogy azt mások mondták (én még nem jártam ott) egy ventinek való lyuk kb 1000HUF.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#422 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 14:08

Na ki kellett cserélnem az elő meg a tetőlapot, mert rájöttem, hogy tök ferde az egész. Meg a pác is rossz volt :))
Úgysem kell a lekerekítés, a majdani díszlécek miatt...
Kép

Kép
Kép

#423 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 17:54

Idézet: Atilllla - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 15:08

Na ki kellett cserélnem az elő meg a tetőlapot, mert rájöttem, hogy tök ferde az egész. Meg a pác is rossz volt :))
Úgysem kell a lekerekítés, a majdani díszlécek miatt...
Kép

Kép
Kép

csinos...
Télleg fasza!

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#424 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 19:24

és muszály volt beidézni az egész hozzászólást? elég egyszer végignézni a képeket, azokon is látszik hogy szép munka. :D :D :D  :sandor:
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#425 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 09:36

Na hello megint!
Lenne nékem egy naaagy naaagy problémám. Saját házat tervezek készíteni, de már az elején elakadtam. Szeretnék felépíteni hozzá egy fémvázat, de nem tudom milyen anyagból csináljam és milyen rögzítésekkel. A lényeg:
-masszív legyen
-és pontos, mert üveglapot akarok rá illeszteni.
Pontosabban úgy lesz, hogy a nagy téglatest alakú kerethez illeszkedni fog a két oldalán egy-egy kisebb keret (négyszög alakú), amik pont beleillenek a nagyba. Erre fogatom fel majd a két oldalsó üveglapot, így az oldallapok levehetőek lesznek.
Szóval várom az ötleteket. Gondoltam rá hogy sima 20x20-as 1mm-es acél zártszelvényből összehegesztem, de félek, hogy túlzottan eldeformálódik. Csavaros rögzítésre pedig kellene valami jó ötlet. Gondoltam rá, hogy műanyagból maratok ki kockákat a sarkaihoz és azokhoz rögzítem csavarral. Más ötletem nincsen. Nektek?  :confused:  :think:

előre is köszi!

Szerkesztette: orbano 2004. 06. 22. 09:37 -kor

"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#426 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 17:53

Szerintem ne zártszelvényből hanem L profiiból csináld. És akkor már inkább aluból, mert egyrészt könnyebb, és szebb is. A vasat festeni kell meg rozsdásodik...  A csavarozás tényleg jobb. A Bronzkernél van is általában :) Én is ma vettem...
És igazi üvegből akarod?  :confused:  Lehet, hogy ez nem a legjobb ötlet....
Ha vastagból csinálod akkor nehéz ha meg vékonyból akkor törékeny.... 

#427 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 20:28

Zártszelvény kell, mert különben nem tudom az illesztéseket megcsinálni rendesen, főleg ha csavarozni kell, mivel a váz külső élein nem lehet csavar. Én is gondolkodom az aluban, de hát nem egy olcsó mulatság. Az aggodalmat meg köszönöm, de igazi üvegből lesz, ez nem alku tárgya  :cool:
--HunFrost vízhűtés--

#428 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 07:32

Annyira azért nem drága az alu sem.  A metalloglóbusnál kilója egy ezres körül van, és van mindenféle profil méret...  Nekem az az L profil ami az obiban 1000Ft-/méter lett volna az 130 Ft/ méterből kijött :) Nézz körül ott hátha ihletet kapsz. :)

#429 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 09:20

Meggyőztél az aluról, de mindenképpen zártszelvény kell. Árulnak olyat is Metalloglobusnál nem? Amúgy mi is a Metalloglobus címe? (telephelyé)
--HunFrost vízhűtés--

#430 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 17:09

13 . ker ha joltudom, és a mór utca és a Reiter Ferenc utca sarkánál van.  Először bemész a raktárba bent van a cucc. Ott körülnézel, hogy mi kell. A csávó leméri és kiszámolja, hogy mennyibe fog fájni, aztán kimész, fizetsz a kasszánál aztán visszamész és megkapod a cuccot. Elég durva dolgok is vannak. Pl jó fatörzs vastagságú alu rúdak lehet egy két tonna:) Ha ott nincs kedvedre való, akkor menj el a Bronzkerbe az sincs messze. szabolcs utca 30 ha joltom.  Ott néha van amiből szélesebb a választék, de az drágább kicsivel. Mintha láttam volna még 20*20 as négyzet rudat is ott mármint a metalloglobusnál...

#431 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 19:25

Köszi  :respect:  szépen. Bronzkert szeretem, törzsvásárlónak számítok már :) Az a jó, hogy megvesznek bármit és levágnak belőle annyit amennyi kell. Így például nem kell megvennem 2 négyzetméter 0.8-as saválló acéllemezt, hanem csak amennyit kell. És annyira nem drágák...
--HunFrost vízhűtés--

#432 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 21:23

Ja a bronzker is jó hely. Tényleg nagyon segítőkészek az eladók is.  Meghagytam a telszámom nekik és fel is csörgetett a srác, hogy megjött az anyag amit kerestem :) :respect: 

#433 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 22:50

Engem is ma hívott, hogy mehetek az 5mm-es rézlemezért :)
--HunFrost vízhűtés--

#434 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 08:50

Feltaláltam a CTX házat? :D Kissé átrendeztem, a dolgokat benne, ha visszakapom a fényképezőm (:mad:) akkor majd csinálok róla képeket.

Úgy néz ki egész jótékony hatású az átrendezés.

#435 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 02:15

Akkor erre kéne most vmi megoldást taláni:

Van egy codegen házikóm (meg nem mondom milyen). Van benne egy NF7-es lap, egy Cpu, és azon egy zalman (lásd aláírás).

Az a hatalmas problémám akadt, hogy miután végeztem a lapcserével, nem ment be a táp a zalmantól a házba. Olyan 1-2 cm-t belelóg a borda a táp vonalába.
Most mitévő legyek??

Gondolkoztam, hogy kivágom a ház tetejét és ott fog kilógni a táp teteje, de az szinte derékba törné minden házcsinosítási ambícióm.

Másik megoldás, hogy leraknám a tápot, a vinyó alá, de azzal is hasonló érzésem lenne, mint az előző mo-nál...

Szal tippek?!

Hja, a táp most az asztalon van, és már nagyon zavar, ez a csúf állapot! :reklamacio:  :reklamacio:

Szerkesztette: Dolfer 2004. 06. 25. 02:15 -kor

dolfer

#436 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 05:13

Hát igen, 1-2 centivel több mindenkinek jól jönne :D
Ilyen picike házban valóban macerás dolog ezt jól megoldani. Mit szólnál hozzá, ha felállítanád a tápot függőlegesre úgy, hogy felfelé fújja a levegőt. Vágnál egy 8 centis lukat a ház tetejébe, plusz a 4 csavarnak a lukat és odacsavaroznád. Ez elég esztétikusan kivitelezhető, bár kérdéses, hogy megfelelően el tudod e így igazítani a tápot.
--HunFrost vízhűtés--

#437 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 11:03

Hy!
Van egy oldallapom amin van egy 8 centis kivágott ventihely. Erre nincs szükségem. El lehet ezt valahogy esztétikusan tüntetni?
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

#438 Felhasználó inaktív   balight_knight 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 14:51

plexi? aztán mögé egy hidegfénykatóde...
Shuttle SN85G4 Barebone, AMD64 3000+,512 Mb Corsair C2-XL, Sapphire ATI Radeon 9800 Pro 128mb

#439 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 16:11

Idézet: orbano - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 6:13

Hát igen, 1-2 centivel több mindenkinek jól jönne :D
Ilyen picike házban valóban macerás dolog ezt jól megoldani. Mit szólnál hozzá, ha felállítanád a tápot függőlegesre úgy, hogy felfelé fújja a levegőt. Vágnál egy 8 centis lukat a ház tetejébe, plusz a 4 csavarnak a lukat és odacsavaroznád. Ez elég esztétikusan kivitelezhető, bár kérdéses, hogy megfelelően el tudod e így igazítani a tápot.

ez a gáz, hogy nf7-esen a cpu nagyon közel van a lap közepéhez. Sokkal arrébb meg  azért nem tudom tenni, mert ott van már a cd-irom :(

Lehet kivágom a tetejét, aztán úgy lesz egy darabig, majd, ecce, meg veszek vmi komolyabb házat, ami arra találtak ki, hogy tegyél bele alaplapot, tápt, cd-t vinyót videókártyát stb.
Mert a jelenlegi házamnak már nagyon kifelé áll a rúdja :D jó lesz alkatrésznek ha eccer épitek egy koffer-házat :D

Mennyiért lehet venni egy dx-es chieftec dragont??
dolfer

#440 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 17:35

Idézet: balight_knight - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 13:51

plexi? aztán mögé egy hidegfénykatóde...

Nem rossz ötlet, csak a házam eléggé tele van, és nem igazán lehet hova rakni a sok kábelt és annyira nem nézne jól ki, de lehet hogy megcsinálom.
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.