HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#641 Felhasználó inaktív   IllaKilla 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 19. 07:43

Sziasztok van a következő dolgot szeretném megvalositani:
Van egy chieftek dragon nagytornyom most lett lefujva feketére.Nagyon jol sikerül de valahogy a nagysága miatt olyan monotonan néz ki az egész ezt szeretném feldobni.Nem akarok össze vissza szinekkel variálni mert a fekete az igazi ennél a háznál. Az oldal lapja ki lesz vágatva az már biztos és a tetejére szeretnék még egy jukat ahol lesz egy venti rács.A teteje közepére pedig nagyon szeretnék egy olyasmi vagy ugyanolyan panelt amilyen a casetek 1018-asokon van az a venti tarto+fulhalgató bemenet stb.A a kérdés az lenne van e valakinek olyan casetek alkatrész ami fölös gondolok itt iolyanokra akik ki plexizték a tetejét és utána feleslegessé vált az a müanyag ....
vagy valakinek valamilyen ötlet hogy miből csináljak hasonlot

#642 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 11:25

Idézet: IllaKilla - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 8:43

Sziasztok van a következő dolgot szeretném megvalositani:
Van egy chieftek dragon nagytornyom most lett lefujva feketére.Nagyon jol sikerül de valahogy a nagysága miatt olyan monotonan néz ki az egész ezt szeretném feldobni.Nem akarok össze vissza szinekkel variálni mert a fekete az igazi ennél a háznál. Az oldal lapja ki lesz vágatva az már biztos és a tetejére szeretnék még egy jukat ahol lesz egy venti rács.A teteje közepére pedig nagyon szeretnék egy olyasmi vagy ugyanolyan panelt amilyen a casetek 1018-asokon van az a venti tarto+fulhalgató bemenet stb.A a kérdés az lenne van e valakinek olyan casetek alkatrész ami fölös gondolok itt iolyanokra akik ki plexizték a tetejét és utána feleslegessé vált az a müanyag ....
vagy valakinek valamilyen ötlet hogy miből csináljak hasonlot

Nem akarok okoskodni,de ezeket a vagasi muveleteket nem lehetett volna festes elott megcsinalni?
Karcolodni,lehet hogy pattogni fog a festek.Probald vizzel kivagatni,talan akkro nem lesz gond.

A gumira pedig csak annyit,hogy nezzetek meg egyszer,hogy milyen is.Nekem bejott :D
Nalunk a "brazilok" rugjak szet minden heten szinte.

#643 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 12:19

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 12:25

Nem akarok okoskodni,de ezeket a vagasi muveleteket nem lehetett volna festes elott megcsinalni?
Karcolodni,lehet hogy pattogni fog a festek.Probald vizzel kivagatni,talan akkro nem lesz gond.
.

:respect: Ezzel én is szoptam már...... A festék mindefele lement. Ujra kellett fújni. :down:
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#644 Felhasználó inaktív   - Mixa - 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 19. 22:43

Köszönöm szépen az információkat.

S most skibuzme, szerintem konkrét kérdést tettem föl, nem szekáltam senkit. De mind1.  :respect:

:think:  :jump:
-= 56,6K - Finally, It Works! =-

Megj.: A nagykereskedelmi árak nem tartalmazzák a 25%-os áfát és csak tájékoztató jellegűek. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk és nem felelünk az esetleges nyomdai hibákért. Azaz amit mondtam az sem igaz...

#645 Felhasználó inaktív   - Mixa - 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 22:50

Idézet: HookR - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 3:44

Konkret cim, konkret cim...
Szinesfem es/vagy vaskereskedes -> Helyi kisokos/tudakozo/(www.)aranyoldalak(.hu) -> Nagy boldogsag

THNX! Megtaláltam.  :cool:
-= 56,6K - Finally, It Works! =-

Megj.: A nagykereskedelmi árak nem tartalmazzák a 25%-os áfát és csak tájékoztató jellegűek. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk és nem felelünk az esetleges nyomdai hibákért. Azaz amit mondtam az sem igaz...

#646 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 09:12

valaki, aki már használt dekopírt:  mit kellene tenni a fürész aljára, hogy ne karcolja végig a vágott felületet (akár belülröl vágom, akiár kivülröl) ?

próbáltam már, hogy végig ragasztom papír szigszalaggal, de hamar lejön, valamint a fémpor bemegy alá, odaragad, és végig karcolja az anyagot... :(    :think:
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#647 Felhasználó inaktív   Tornado 7C1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 10:02

Üdv!

Fából (nem forgácslap) szeretnék házat építeni.
A terv már meg is van papíron, de az a bökkenő,hogy nem találok 120 mm-es,
golyóscsapágyas, kék led-es ventit.
A Thermaltake A2018 megfelelne a célnak, de ilyet 1 árlistán sem találok.
Amennyiben tudja valaki, hogy hol lehetne a fent említettet beszerezni, vagy ha tud hasonlót és ráadásul elérhetőt ajánlani az aktivizálja magát.
ABIT KN9 Ultra, AMD Athlon64 X2 3800+, Inno3D GeForce 7600GST, 2x 512/800 Kingmax DDR2, Maxtor 6Y120P0, Samsung SP 1603C, Pioneer DVR-111D, Chieftec DT-450A2 450W

#648 Felhasználó inaktív   Tornado 7C1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 10:06

Idézet: f - x - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 10:12

valaki, aki már használt dekopírt:  mit kellene tenni a fürész aljára, hogy ne karcolja végig a vágott felületet (akár belülröl vágom, akiár kivülröl) ?

Nem értek hozzá, de szerintem próbálj meg filcet ráragasztani.
ABIT KN9 Ultra, AMD Athlon64 X2 3800+, Inno3D GeForce 7600GST, 2x 512/800 Kingmax DDR2, Maxtor 6Y120P0, Samsung SP 1603C, Pioneer DVR-111D, Chieftec DT-450A2 450W

#649 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 14:17

Idézet: f - x - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 8:12

próbáltam már, hogy végig ragasztom papír szigszalaggal, de hamar lejön, valamint a fémpor bemegy alá, odaragad, és végig karcolja az anyagot... :(    :think:

a vágási vonal két oldalára tegyél valami lécet, amit odafogatsz egy pillanatszorítóval pl az anyaghoz, igy kapsz egy olyan széles csatornáta, amibe a dekopír talpa még nem esik bele. abban felgyűlhet a fűrészpor, mivel a dekopir a léceken fekszik fel, nem fogja összecsikargászni. JEEE :sing:

#650 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 00:10

Idézet: dent - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 14:17

a vágási vonal két oldalára tegyél valami lécet, amit odafogatsz egy pillanatszorítóval pl az anyaghoz, igy kapsz egy olyan széles csatornáta, amibe a dekopír talpa még nem esik bele. abban felgyűlhet a fűrészpor, mivel a dekopir a léceken fekszik fel, nem fogja összecsikargászni. JEEE   :sing:

gg!  :)

thx az ötletet, teccik, kifogom próbálni!    :respect:

:cool:
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#651 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 00:52

hi!
Mi annak a cégnek a cime, akik vízzel vágnak? (Bp.)
Valaha megvolt, de most nem lelem :(

kösz! :respect:

Meglett:

http://www.woldemkft.hu

Szerkesztette: Dolfer 2004. 09. 22. 00:52 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#652 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 10:40

továbbra is kétségbeesve keresem a megoldást!

ugy dontottem megsem veszek dekopirfureszt es allok neki magam a dolognak, mert tuti szetnyiszalom az uj kis hazam :(  Kozben elmentem maroshoz ismet, de ujbol elhajtott h sehogy nem tud egy komplett hazat kezelesbe venni, mondta szedjem le a tetejet vhogy, akkor zsir a dolog. Ha vki esetleg oldott meg ilyen problemat mar (chieftec nagytorny tetejet leszedte mar) ossza meg velem legyen olyan kedves, vagy tovabbi brainstormingot pls haz tetejera 2db 8cm-es lyukkal kapcsolatban. Sorry az ujboli kerdesekert, de rohadt handycapes vagyok ekecselesben, es tenyleg oszinten sajnalnam tonkretenni a meg folias hazat.
kosz meg1szer peace out all!  :confused:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#653 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 08:17

Idézet: matyee - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 11:40

továbbra is kétségbeesve keresem a megoldást!

ugy dontottem megsem veszek dekopirfureszt es allok neki magam a dolognak, mert tuti szetnyiszalom az uj kis hazam :(  Kozben elmentem maroshoz ismet, de ujbol elhajtott h sehogy nem tud egy komplett hazat kezelesbe venni, mondta szedjem le a tetejet vhogy, akkor zsir a dolog. Ha vki esetleg oldott meg ilyen problemat mar (chieftec nagytorny tetejet leszedte mar) ossza meg velem legyen olyan kedves, vagy tovabbi brainstormingot pls haz tetejera 2db 8cm-es lyukkal kapcsolatban. Sorry az ujboli kerdesekert, de rohadt handycapes vagyok ekecselesben, es tenyleg oszinten sajnalnam tonkretenni a meg folias hazat.
kosz meg1szer peace out all!  :confused:

Van még 1 alternatíva. Ha csak 2 ventillátorlyuk kell, akkor elég ha veszel a fúródhoz egy ilyen körfűrész-cuccost. Lehetőleg 8 centiset. Barkácsboltban biztos találsz ilyet.

egy kép erről a "körfűrész-cuccosról":
Kép

#654 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 09:38

koszi szepen a helpet, utanna nezek h mennyibe is kerulne ez, Akadt meg 1 megoldas idokozben, megosztom, mivel vkinek hasonlo problemaja volt. Lenyeg h le kell hozza a furni a felso lemezt a hazrol, utanna mar barmelyik maros megcsinalja. Elol, hatul 3-3 popszegecset kell lefurni 3mm-es furoval, es oldalt van meg 1-1 szegecs amit el kell tavolitani. Utanna vissza lehet popszegecselni v. csavarral rogziteni. Azert ha a korfureszes megoldas nem tul veszes anyagilag inkabb azt valasztom, nem szivesen furnek szet egy szep massziv chieftec hazat, de lehet az lesz.
Kosz infot meg1szer peace out  :respect:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#655 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 17:58

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 9:17

Van még 1 alternatíva. Ha csak 2 ventillátorlyuk kell, akkor elég ha veszel a fúródhoz egy ilyen körfűrész-cuccost. Lehetőleg 8 centiset. Barkácsboltban biztos találsz ilyet.

egy kép erről a "körfűrész-cuccosról":
Kép

ezt úgyhíják hogy marófej...  :) én multkor vettem... 2 rugó... éshát inkább nem kommentálom...  :( 3szor állítottam utána SK, hogy tényleg 75centis legyen a marat, és nem 82...  :eek: ment össze meg vissza... meg majnem kirántotta a kezemből a gépet...  :D de amugy hasznos cucc...  :up:

#656 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 18:14

Idézet: reandre - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 18:58

tényleg 75centis legyen a marat

"Így hidd el a többit is..."
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#657 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 18:18

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 19:14

"Így hidd el a többit is..."

soxor sokan mondták már hogy hülye vagyok, igazuk is van... nem értem mire gondlosz bocsánat...  :(

#658 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 19:29

Szerintem Öregszem elvtárs nem tudja, hogy a 8 cetis ventik rotorjának maximális átmérője valahol 73mm környékén van, ezért elég neki a 75mm-es luk is...
Amúgy én maradok a körző, plusz 3-as fúró, plusz sok-sok türelem megoldásnál :) Az új házamba meg inkább fizetek a vízért vagy a lézerért...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#659 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 23:18

Idézet: orbano - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 20:29

Szerintem Öregszem elvtárs nem tudja, hogy a 8 cetis ventik rotorjának maximális átmérője valahol 73mm környékén van, ezért elég neki a 75mm-es luk is...
Amúgy én maradok a körző, plusz 3-as fúró, plusz sok-sok türelem megoldásnál :) Az új házamba meg inkább fizetek a vízért vagy a lézerért...

Hát ha szerencsénk van, holnap a mester majd megoszthja velünk gondolatait, és akkor majd tisztábban fogunk látni...  :)

#660 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 08:50

Idézet: orbano - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 20:29

Szeritnem pedig öregszem elvtárs vagy művész, vagy egész nep csak a kávésbögréjével :Đ beszélget, mert HookRen kívül senki (anyja) se érti a szavát. Ez tapasztalat  :smoker:

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.