HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#1081 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 18:15

Idézet: socket478 - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 18:45

Az gáz ha csak egy van?

Mert nekem annyi van az hátul hejezkedik el és kifelé fujja a levegőT!

Ha csak egy ventid van, akkor az szívja a házba, majd a tápon keresztül kimegy. Szerintem, bár szép poros lesz tőle a gép
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1082 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 19:02

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 17:34

Ketto kell belole (legalabb)! Elol be (altalaban: alul), hatul ki (altalaban: proci magassagaban). Jo szerelest!

Előlre ventillátort csak akkor szükséges tenni, ha a vinyók rettentően melegednek (az a fontos hogy ne lépjék túl az 50 fokot, a felett túl nagy az esély hogy hibázzanak). Hátulra pedig szükséges a tápon kívül még egy venti. A táp venti a tápot hűti! Kell egy venti ami kihúzza a meleget. Az AMD weblapján elérhető system building guide (nem keresem meg) ezt írja elő. A frontoldali venti az AMD doksija szerint csak keveregteti a levegőt, a levegő áramlását rosszul befolyásolja, mert a hátra kifújó venti nem tudja a felmelegedett levegőt kiszívni rendesen, mert az kavarog...  Hátulra elegendőnek kell lennie egy ventinek, szvsz nincs olyan normálisan használt gép, aminek ne lenne elegendő, ide veszem a normális keretek között történő túlhajtást is. Még elfogadtható, ha a ház tetején kis réseket vág az ember, hogy a táp fölötti részben ne duguljon be a meleg, ne melegítse azt + a pci slotok meletti fém lapokat a jobb gyártók alapból jukacsossá teszik, ha nem akkor érdemes megfúrni...  :up:

Szerkesztette: happy_harry 2005. 01. 21. 19:06 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#1083 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 21:36

A ket ventilatort az idealis legaram miatt javasoltam! Ha ketto huz ki hatul, akkor hol jon be a friss levego? Ne menjunk bele ertelmetlen fejtegetesekbe, mert mar tobb topikban is ki lett targyalva. Szinte okolszabaly, hogy amennyi ki, annyi be - vagy legalabb valahol tudjon beszivni friss levegot.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1084 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 22:00

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 21:36

A ket ventilatort az idealis legaram miatt javasoltam! Ha ketto huz ki hatul, akkor hol jon be a friss levego? Ne menjunk bele ertelmetlen fejtegetesekbe, mert mar tobb topikban is ki lett targyalva. Szinte okolszabaly, hogy amennyi ki, annyi be - vagy legalabb valahol tudjon beszivni friss levegot.

Persze elől a vincsiknél mindenképp kel egy szellőző, ahol bemegy a levegő, amit a hátsók szívnak...
firefox+foobar+mplayerc

#1085 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 13:05

Na 

Ma voltam a Mistral ba kértem két szép ventilátort 1800-ér adták őket mondet hogy ne világítson mert zárt a házam mégis világítosat adtak de qurvajól néz ki!

A régit amit egy tápból varázsoltam ki, azt kihajítottam a kukába!

Most nagyon elgondolkodtam, hogy szétvágjam a házam és plexikkel hejetesítsem, vagy veszek egy plexi házat de az elég drága!

Ventilátor elhejezkedése:

Elöl befúj a házba, hátúl kiszív a házból! :D  :D

#1086 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 16:36

Mivel olyan szépek ezek a ventik, kiszeretném vágni a ház oldalának nagy részét és plexit szeretnék a helyére rakni!

Plexit talán kisseb nagyobb utánajárással tudok szerezni, de hogy a ház oldalát mivel vágom ki azt nem tudom, ebben szeretnék segítséget kérni! ;)

#1087 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 21:13

Na mivan ti nagy házépítő mesterek? :D

Mivel ,vagy hogyan tudnám kivágni a házam oldalát?

#1088 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 10:10

amit találsz. dekoprír fűrész (vagy néha szúrófűtrésznek is hívják), dremel (vagy valami hazánkban is kapható), lombfűrész, viz, lézer. Az utolsó kettőt cég csinálja, pénzért.

#1089 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 10:30

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 9:10

amit találsz. dekoprír fűrész (vagy néha szúrófűtrésznek is hívják), dremel (vagy valami hazánkban is kapható), lombfűrész, viz, lézer. Az utolsó kettőt cég csinálja, pénzért.

Kössz mondjuk ha sikerül kivágni, de még ebben is kételkedem, akkor mivek tudnám eldolgozni a vágott éleket hogy ne legyen olyan éles?

Kössz!

#1090 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 12:37

Idézet: socket478 - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 11:30

Kössz mondjuk ha sikerül kivágni, de még ebben is kételkedem, akkor mivek tudnám eldolgozni a vágott éleket hogy ne legyen olyan éles?

Kössz!

csiszolópapír, vagy a köszörűkő ha dremel-szerű-szerszámod van. Esetleg csiszoló fej flexbe. most ezek jutottak eszembe

#1091 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 14:42

Ha van egy dremel vagy ahhoz hasonló gravírozó, akkor ahhoz van vágókorong is. Szerintem ezzel lehet legszebben dolgozni. 1mm vastag és nem égeti le a festéket.
SPM fokozat pajti!!!

#1092 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 17:00

Úgy néz ki hogy a beavatkozást egy profeszonális( :D ) dekopír fürésszel fogom elvégezni!

Kérdésem hogy nem lessz hullámos az anyag, vagy nemm patogzik le-e a festék?

Sima szürke acél számítógépházam van!

Szerkesztette: socket478 2005. 01. 23. 17:07 -kor

#1093 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 17:38

Mindkettőre elég nagy esély van.
SPM fokozat pajti!!!

#1094 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 18:18

Nekem kicsit hullámos lett, de ki lett egyengetve. Festék nekem nem pattogzott szerencsére :)

#1095 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 19:22

Csak az a baj hogy az a cél hogy szebb legyen, ezér nem merek neki kezdeni mert aztán szar lessz!

Szerezni kéne valami régi szar számítógépház oldalt amin gyakorolhatnék!

Nem tud valaki ilyet? :D  :think:

#1096 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 22:15

Idézet: socket478 - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 20:22

...

A dekopir furesznek a csuszo talpa ala tegyel majd szigeteloszalg csikor, vagy valami mast, hogy ne hagyjon nyomot a feluleten.
Ha vannak ilyen szerszamaid:
- lyukkoszoru (koszorufejek)
- pisztolyfurogep
- hegyes csipofogo
- finom gombreszelo (ami valojaban hengerreszelo)
- femkorzo, akkor mondok egy masik lehetoseget!

Megrajzolod a korzovel a kort, amit ki akarsz vagni. A megrajzolt kor vonalan belul vegigfurkalod 4-6mm-es furoval. A vegen a furatok kozott hust atvagod a csipofogoval. A maradek anyagot, ami visszamaradt, a lyukkoszoruvel szepen le tudod koszorulni - vonalig. Ha jol dolgozol alig marad sorja amit a gombreszelovel el kell tavolitani. Ha nem nyomod a koszorut, mint allat, akkor a lemez sem eg el. Szoval szep lesz.
Igazabol ehhez is, meg a dekopiros kialakitashoz is kell egy kicsi gyakorlat. A dekopirt en nem szeretem, ezert leirtam egy alternativat is.

A biztonsagra ugyelj! Koszorulesnel vedoszemuveg. A kieso lemezdarabnal meg a sorjakra kell figyelni. Meg nem szabad nyomni a koszorut, csak finoman.
A keletkezett kor szelre pedig tehetsz vezetekrol lehuzott es hosszaban vegighasitott kabelburkolatot (csak egyik felet vagd at, ne az egeszet). Nagyon esztetikus tud lenni!

Sok sikert!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1097 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 22:21

Ehh, begyógyítottam a házam elejébe egy 12centis ventit. Igen gagyi lett, mert hűhely hiányában a szobámban működtem, de majd csináljak képet?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1098 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 12:01

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 21:15

A dekopir furesznek a csuszo talpa ala tegyel majd szigeteloszalg csikor, vagy valami mast, hogy ne hagyjon nyomot a feluleten.
Ha vannak ilyen szerszamaid:
- lyukkoszoru (koszorufejek)
- pisztolyfurogep
- hegyes csipofogo
- finom gombreszelo (ami valojaban hengerreszelo)
- femkorzo, akkor mondok egy masik lehetoseget!

Megrajzolod a korzovel a kort, amit ki akarsz vagni. A megrajzolt kor vonalan belul vegigfurkalod 4-6mm-es furoval. A vegen a furatok kozott hust atvagod a csipofogoval. A maradek anyagot, ami visszamaradt, a lyukkoszoruvel szepen le tudod koszorulni - vonalig. Ha jol dolgozol alig marad sorja amit a gombreszelovel el kell tavolitani. Ha nem nyomod a koszorut, mint allat, akkor a lemez sem eg el. Szoval szep lesz.
Igazabol ehhez is, meg a dekopiros kialakitashoz is kell egy kicsi gyakorlat. A dekopirt en nem szeretem, ezert leirtam egy alternativat is.

A biztonsagra ugyelj! Koszorulesnel vedoszemuveg. A kieso lemezdarabnal meg a sorjakra kell figyelni. Meg nem szabad nyomni a koszorut, csak finoman.
A keletkezett kor szelre pedig tehetsz vezetekrol lehuzott es hosszaban vegighasitott kabelburkolatot (csak egyik felet vagd at, ne az egeszet). Nagyon esztetikus tud lenni!

Sok sikert!

Kössz a kimerítő választ, amúgy előszőr nem is kőrben gondolkodtam hanem nagyon lekerekített sarku négyzetre!

OK majd valahogy megpróbálom valami finom dekopír fűrsszell!

Az alternatívát sajnos nemtudom végbevinni mert ilyen tipusú szerszámaim nincsenek, inkább "nagyobb" dolgokra vagyok berendezkedve!

A vezetékes ötlet is király ha "véletlenül" :D  sikerül akkor rakok fel képet!

Kössz a segítséget!

#1099 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 12:02

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 21:21

Ehh, begyógyítottam a házam elejébe egy 12centis ventit. Igen gagyi lett, mert hűhely hiányában a szobámban működtem, de majd csináljak képet?

Én megnézném szívesen, csak azért is hogy hogy ne csináljam! :D :D

Ugyhogy jöhet a kép!

#1100 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 12:10

Idézet: socket478 - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 13:01

...

Mik azok a nagyobb dolgok?

Ha erdekel meg van egy alternativa, amit szoktam hasznalni. Egy tarcsan atmeno tengely. A tarcsan a tengely kozeppontjatol 39mm-re egy rapidbol kialakitott kes. Befogatod egy lassu fordulatu allvanyos furogepbe, a lemzet, amin ki szeretned vagni a lyukat, elore kifurod, hogy a tengely szorosan menjen bele. Kell egy alatet is, amibe a tengely a lemezen keresztul belecsuszik es a kivagando felulet fel tud fekudni. Ketemberes munka, de megeri, mert irto pontos es gyors. Viszont konnyen ossze lehet "pirosozni" mindent, ha nem figyeltek...

Finoman lehet vagni vele, ha atvagta a lemezt, akkor az alatetbe kezd egy kicsit marni, de az nem szamit. A keletkezett el szinte alig sorjas, nagyon tiszta a vagas. Majd rakok fel kepeket a honlapomra.

Csak egesz heten lazban egek, ez sokmindenben hatraltat...

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.