sziasztok, bele bele olvasgattam a forumba, de sajnos nemtudtam vegigolvasni,
a lenyeg hogy a kicsike osszemodolt hazam mar unalmas lett szamomra, es kicsi is,
de ugygongolom hogy ha vennek egyet boltilag akkor meg unalmasabb lenne,
ugyhogy ugydontottem csinalok egyet.
ami adott: ferforalt lemez 5mm atmeroju jukakkal, ez a hazhoz, es perforalt lemez ugy 2mm-es atmerokkel, ez tap cdrom, etc
elsonek ugy akartam hogy egy vazra sima perforalt lemezt "aggatni", de ahogy olvastam a forumba ez a legaramlatnak nembiztos hogy jo, de mivel igen jol nez ki szerintem, arra gondoltam, hogy ugy csinalnam meg, hogy 1reteg perforalt lemez 1reteg, kb 1cm vastag szivacs, es ra egy masik reteg perforalt lemez, ha a szivacsot a lemez koze beszoritom, szerintem a hangot is jol elnyeli, es meg lehet hogy jobban is nez ki

igy gondolom a haznak elejet, hatuljat, es szembol nezve a jobb oldalat, a tetejen is megoldhato felig, de ott lenne egy kis hely ahol csak 1 reteg perforalt lemezt hagynek, ahol a vizhuteshez a radiatorrol szeppen ki tudna szalni a levego, a radiator aljara 2db 12cm-es venti ami a hazbol kifele szivja a levegot, es a radiatoron keresztul kipreselne a "kulvilagba", persze a radiatornal gondoskodni rola hogy csak alul es felul mehesen/johesen a levego. igy mar szinte megoldott a haz nagy resze, a merevitest nem sima femszalakbol gondoltam, hanem L/U idomokbol, vagy csovekbol, tartas miat is, es esztetika miat is. igy a haz nagy resze mar elmeletbe "megoldot", meg van a haz alja, ahova sima lemezt gondoltam, de itt felmerult bennem az a kerdes, hogy ha oda is jukacsosat tennek, akkor a por esetleg kihullana

es magabol a hazbol mar csak a bal oldal maradt, ahova en 1retegu perforalt lemezt gondoltam, hogy belehessen latni, de felek hogy igy esetleg a legutakat modositana.
a tap burkolatat a kissebb jukkakkal elatot perforalt lemezre valo cserere gondoltam, de ez meg ketseges, a hutes miat, merthogy igy kiszivni a venti nem sokat tudna belole, ugyhogy igy ittis fental az hogy vagy 2reteg es koze szivacsot, vagy pedig ehez nemnyulok, esetleg lefestem feketere, es a kulsejet bevonom a femszinu jukacsos lemezzel.
a tobbi dolog amiket mar elterveztem, azok tobbnyire csak esztetikai dolgok, de ezeknel szukseg lenne tapasztalatra, kritikara, igy a velemenyeteket kerem, hogy a haz igy milyennek minosulne,
ja meg elfelejtetem leirni, hogy terveim szerint, a proci folott lenne a 2x12cmes venti, es a radiator, ami ott kiszivna a levegot, a haz elejen alul lennenek a vinyok, amiket hutenek 2db 8cm-es ventivel
elore is koszi a kritikakat, a 5mm atmeroju jukkakal elatott perforalt lemezrol
kepet itt talalhattok.
Ui.: bocsi, eleg hosszu lett
udv, ixc
Szerkesztette: ixc 2005. 01. 26. 10:09 -kor