HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#1141 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 18:39

Sziasztok!

Nem igazán ideillő kérdés, de nem akarok új topic-ot

Van nálam egy Chenbro Gaming Bomb II. Azt írják a neten, hogy ATX kompatibilis, de mást nem.
Akkor minek van ennyi csavarhely az alaplapi tálcán?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1142 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 18:58

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 18:39

Van nálam egy Chenbro Gaming Bomb II. Azt írják a neten, hogy ATX kompatibilis, de mást nem.
Akkor minek van ennyi csavarhely az alaplapi tálcán?

Mert az ATX kompatibilitas egyben microATX es flexATX kompatibilitast is jelent. Namost darabszamra megvannak a menetes furatok, csak az egyik (a <specifikacioban> 'S'-sel jelolt) kisse renitens modon nem ott van, ahol lennie kellene. Bizonyara 'minosegi' hazzal van dolgod... ;)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1143 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 20:11

Idézet: HookR - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 18:58

Bizonyara 'minosegi' hazzal van dolgod... ;)

Ezt most gúnyolódva mondod?

Amúgy nálam csak tesztekésre van.Szerintem a Chenbro azért nem egy szar márka, ennek a háznak az ára 56000+ÁFA. Mondjuk nem értem hogy miért ennyi, ennyiből már egy ütősebb videókártyát veszek.
Jó alumínium meg minden csavarmentes, meg kivehető alaplapi tálca, meg kábelrendezés, meg minden hülyeség, de azért ennyit biztos nem adnék ki egy házra.

#1144 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 23:58

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 21:11

Amúgy nálam csak tesztekésre van.Szerintem a Chenbro azért nem egy szar márka, ennek a háznak az ára 56000+ÁFA. Mondjuk nem értem hogy miért ennyi, ennyiből már egy ütősebb videókártyát veszek.
Jó alumínium meg minden csavarmentes, meg kivehető alaplapi tálca, meg kábelrendezés, meg minden hülyeség, de azért ennyit biztos nem adnék ki egy házra.

...pontosabban ennyiből már aluházat is lehet kapni, ezért kár a vacakra költeni. Más kérdés, hogy le nem húzhatod, mert akkor nem kapsz tőlük több tesztelnivalót.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1145 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 06:07

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 20:11

Egy csipetnyi ironiaval es leginkabb meggyozodes nelkul :)

Idézet

...ennek a háznak az ára 56000+ÁFA. Mondjuk nem értem hogy miért ennyi, ennyiből már egy ütősebb videókártyát veszek.

Sok oka lehet: kezdve a sok megmunkalast igenylo konstrukcioval, az aluminium alapanyagon at a relative kis darabszamu gyartasig... stb.

Nezegetve a hazrol keszitett ismertetoket az a benyomasom, hogy nem tunik rossznak, es rendelkezik nehany otletes megoldassal, de alapvetoen semmi olyan extra, ami miatt egyertelmuen ezt kellene az embernek valasztania. Inkabb csak egy ujabb egyed az aluminium hazak palettajan, ha valakinek netalantan ez a dizajn jelentene almai netovabbjat.

=========================
Eltavolitottam PeppeR saja maga altal 'lenullazott' hozzaszolasat.
=========================

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1146 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:06

olyat már látott valaki, hogy ha menet közben bekapcsol egy Revoltec neont, akkor a gép csonttá fagy?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1147 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 21:04

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 18:06

...

Most a gyengebb idegzetuek ne figyeljenek!

En a floppymeghajtot szoktam menet kozben radugni lehuzni. Ezt akkor nem birja (csontta fagy), ha egy agon van a hdd, optikai, floppy. Kulon agon a floppy, kulon a hdd, optikai - tokeletes.

Lehet, hogy Nalad is egy agon van hdd-vel, vagy optikaival. Persze ez a dolog nagyban fugg a taptol.  De igazabol ilyen dolgokkal nem is lenne szabad stresszelni.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1148 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 21:07

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 22:04

Most a gyengebb idegzetuek ne figyeljenek!

En a floppymeghajtot szoktam menet kozben radugni lehuzni. Ezt akkor nem birja (csontta fagy), ha egy agon van a hdd, optikai, floppy. Kulon agon a floppy, kulon a hdd, optikai - tokeletes.

Lehet, hogy Nalad is egy agon van hdd-vel, vagy optikaival. Persze ez a dolog nagyban fugg a taptol.  De igazabol ilyen dolgokkal nem is lenne szabad stresszelni.

akkor most kapaszkodj:

a hdd-vel és cd-vel egy ágon fityeg egy zallman ventivezérlő, amin van két db 0-5V-12V kapcsoló. Arra kötöttem rá.

A coolink cuccossal egyébként nem szokott gond lenni.
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1149 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 23:34

Sziasztok!

Arra gondoltam, majd, ha kicsit több időm lesz, megpróbálkoznék egy teljesen passzív hűtésű ház elkészítésével, mint mondjuk a Zalman TNN 500. Az lenne a kérdésem, hogy milyen módszerrel lehet a prociról, vga-ról stb. elvezetni a hőt a gép oldalába /radiátorba/. Heat-pipe-ot biztos nem árulnak csakúgy, ráadásul azt még hajlítgatni kéne, de mondjuk egy réz cső mennyire vezetné el a hőt? Vagy esetleg valami más ötlet?

#1150 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 23:59

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 23:34

Sziasztok!

Arra gondoltam, majd, ha kicsit több időm lesz, megpróbálkoznék egy teljesen passzív hűtésű ház elkészítésével, mint mondjuk a Zalman TNN 500. Az lenne a kérdésem, hogy milyen módszerrel lehet a prociról, vga-ról stb. elvezetni a hőt a gép oldalába /radiátorba/. Heat-pipe-ot biztos nem árulnak csakúgy, ráadásul azt még hajlítgatni kéne, de mondjuk egy réz cső mennyire vezetné el a hőt? Vagy esetleg valami más ötlet?

Nem huzni akarom az agyad, de egyszer mar talaltam egy oldalt, ahol egy p4 huteset oldottak meg het-pipe-hez hasonlo elven - hazilag. A processzorra egy tomb kerult, amibe beleszoritottak 3-4 tomor rezrudat, a masik veguket pedig egy hazoldallap meretu passziv bordanak az also felehez rogzitettek. Nem emlekszem eredmenyekre, de mukodott.

Tovabba Ordasi Gabor is keszitett hazilag heat-pipe hutot (tuningnet.hu), ez sem olyan nagy ordongosseg, ha megvan a megfelelo szerszamozottsag es gyakorlat.

Egy szo, mint szaz, szerintem kivitelezheto, bar nem ez lesz a legjobb hatasfoku hutes. Erdemes lenne megkeresni a prohardveren azt a cikket, ahol leirjak a heat-pipe mukodeset.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1151 Felhasználó inaktív   Kropacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:45

Sziasztok!

Végre megcsináltam a hangszigetelést a házamra!
Akit érdekelnek képek is, íme, itt vannak:

http://kep.tar.hu/kropacsek/50019861#2

Amit venni kellett hozzá tömören:
1. SZÁMÍTÓGÉP
2. ragasztó (750 ft)
3. parafalap (2db 90x64 cm és 2 mm vastag, 1300 ft, 40% maradvány)
4. tojástartó alakú habszivacs (150x100 cm és 15 mm vastag, 3000 ft, 50% maradvány)
5. szigetelő szalag
6. egyenes fadarab a vágáshoz
7. penge, kés, olló
8. mérőeszköz (mm, cm)
9. kitartás és munkakedv

Ha van kérdés, csak bátran!

Ahogy néztem egy-két honlapot, volt ahol 9000 ft a hangszigetelő eszköz...
Amiból csináltam, arra durván 3500 ft szükségeltetik, nagy házra,
és mindenhova jut belőle...

A hőmérsékletemelkedésről szólva nem sokat érzékeltem,
a ház oldalában is azért van egy 12 cm-es venti, hogy húzza befelé a ''kinti friss'' levegőt,
és a 12 cm-es procihűtő Noiseblocker SX2Pro ventim
max fordulatszámon is szinte hangtalan volt eddig is, és most főleg az.
Valamint amikor a ház elejére teszem a kezemet
a mobil rack-oknál és a DVD-déknél, érezni a venti miatt kifelé áramló levegőt

Légáramlás van, szóval melegedés a hangszigetelés miatt nem igazán érzékelhető...

A hangokon fogott, a SATA vinyóm kerregő hangján jól érzékelhető, hogy tompább lett,
valamint ha a Zalman VF700-es videokari hűtőmet felhúzom maxra, akkor azon is hallható, hogy fogott valamennyit... bár ez max fél fordulatszámon szokott csak forogni, mivel bőven elég a vidikairnak...

Amugy a ragasztásnál kipróbáltam, csináltam egy próbaragasztást,
a régi technokol rapiddal is, de nem vált volna be,
mivel a parafát és a habszivacsot nem igazán fogta meg rendesen egybe...

Ami az első két képen látható ragasztó, az bevált... Csak ki kell nyomni belőle, nem kell szétkenni, csak ahogy folyik belőle a matéria, mindenfele ''elirányítani'' arra a felületre, amire ragasztunk, és kész.

A szikszalagot meg arra használtam, ami az utolsó képen látszódik:
amikor a ház oldalát felraktam, nem akartam, hogy a ''szabad'' felületeken,
ahova nem raktam szivacsot, parafát, a fém fémmel érintkezzen.
A szigetelő szalag meg mondhatni puha műanyag, bár nagyon vékony,
de ettől függetlenül a fém-fém berezonálást csökketni valamennyire...
a vékonysága meg azért segít abban, hogy még fel lehessen rakni a ház oldalát...

#1152 Felhasználó inaktív   Kropacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 10:55

Sokat gondolkodtam még,
hogy hogyan tudnám saját magam megoldani bolti vásárlás nélkül
(szilikonos rezgéscsillapítót lehetne venni a ventillátorra,
ami a belinkelt képen látható ház oldalán van elhelyezve, lásd előző hozzászólásom) megoldani a ventillátor rezgéscsillapítását, az otthoni maradék anyagokból.

Szétnéztem otthon és mit találtam???? No mit?
Hát amit az ablakoknál szokásos alkalmazni "réskitöltésre, tömítésre".
Amit az ablak illetve az ablakkeret érintkezéséhez szoktak rakni pl. hőszigeteléshez.
Vékony kb. 2-3 mm magas és 5-6 mm szélességű és kb 2 m hosszú
fehér szivacs vagy szilikonszerű anyag.

No az pont jó négyzetalakban felrakni a venti elé, és úgy felrögzíteni azt rá.
Így a venti csak a kinti levegőt fogja beszippantani, nem igazán kap a benti melegebb levegőből a réseken át "szelet". :D

Persze a maradvány parafából is lehetett volna ezt, de az előző anyag kivágása sokkal egyszerűbb, valamint van rajta alapon egy tapadó réteg, ami a felszerelését nagyon megkönnyíti.

#1153 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:17

Hol kaptál olyan "tojástartó-style" habszivacsot? körözöm egy ideje:)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1154 Felhasználó inaktív   Kropacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:33

Én a hangszigetelő szivacsot itt vettem:
a tojástartó alakú szivacsot a soroksári HÉV vonalán a Grassalkovich u. 103. alatt lehet kapni: PA-MÜ-FELD, Habszivacs árusítás, méretre vágás. 1238 Budapest, Grassalkovich u. 103. Tel.: 286-0811, Nyitvatartás.: hétfő-csütörtök: 7-15, péntek: 7-14. alatt vettem.
A Conrádban a 900x400x20 mm/1390 ft
És itt: 1000x1000x15 mm/1300 ft.
Van azt hiszem 30 mm-es is, az kb. 2600/négyzetméter.
A méretrevágásról annyit, hogy akkorát veszel, amekkorát kérsz...
És feketés-szürke színű, tojástartó alakú.

Szerintem jó.  :D

Lásd a képek elérési útvonalát, melyet nemrég belinkeltem...

Szerkesztette: Kropacsek 2005. 02. 15. 14:33 -kor

#1155 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 17:34

Idézet: Kropacsek - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:33

Én a hangszigetelő szivacsot itt vettem:
a tojástartó alakú szivacsot a soroksári HÉV vonalán a Grassalkovich u. 103. alatt lehet kapni: PA-MÜ-FELD, Habszivacs árusítás, méretre vágás. 1238 Budapest, Grassalkovich u. 103. Tel.: 286-0811, Nyitvatartás.: hétfő-csütörtök: 7-15, péntek: 7-14. alatt vettem.
A Conrádban a 900x400x20 mm/1390 ft
És itt: 1000x1000x15 mm/1300 ft.
Van azt hiszem 30 mm-es is, az kb. 2600/négyzetméter.
A méretrevágásról annyit, hogy akkorát veszel, amekkorát kérsz...
És feketés-szürke színű, tojástartó alakú.

Szerintem jó.  :D

Lásd a képek elérési útvonalát, melyet nemrég belinkeltem...

:respect: köszi szépen. Úgynézki kapok ólombetétes hangszigetelőt, és akkor mostmár tudom mi megy rá:)

#1156 Felhasználó inaktív   Kropacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 07:49

Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 16:34

:respect: köszi szépen. Úgynézki kapok ólombetétes hangszigetelőt, és akkor mostmár tudom mi megy rá:)

Akkor konditertembe sem kell járnod...

Csak ki ne olvadjon az az ólom  :D

#1157 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 15:41

Idézet: Kropacsek - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 7:49

Akkor konditertembe sem kell járnod...

Csak ki ne olvadjon az az ólom  :D

Mióta ct-m van, azóta leszoktam a géphurcolásról, ráadásul ez akkor kerül bele amikor a víz- tehát eleve hurcolhatatlan lesz. Viszont elég halk.. bár ez is relatív. Sokáig csodáltam Unconnect gépét, hogy milyen halk, aztán hallottam egy másik haver gépét amiben még a pumpa is csendes fajta volt(TT), és azóta ez az etalon:) remélem el tudom érni én is azt a zajszintet.
Az egyetlen bajom, hogy custom oldallapom van, ablakos, és az igazi zajszigeteléshez lehet hogy azt is le kell majd takarnom. Ha eljutottam addig, majd kisakkozom mennyit számít ha az oldalablak szabadon marad. :think:

#1158 Felhasználó inaktív   Kropacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 15:00

Nekem egy szééép nagy házam van...
És amikor cipelni kell, előtte egy nappal tele eszem magamat, hogy legyen energiám...

Mióta hordozgattam párszor, azóta 42-es a bicepszem...

Házacska

#1159 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 19:34

Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 15:41

Mióta ct-m van, azóta leszoktam a géphurcolásról, ráadásul ez akkor kerül bele amikor a víz- tehát eleve hurcolhatatlan lesz. Viszont elég halk.. bár ez is relatív. Sokáig csodáltam Unconnect gépét, hogy milyen halk, aztán hallottam egy másik haver gépét amiben még a pumpa is csendes fajta volt(TT), és azóta ez az etalon:) remélem el tudom érni én is azt a zajszintet.

ma en is lattam azt a gepet es valoban iszonyat halk, csak az a TT pumpa ne sercegne annyira. Ilyen apro golyok vannak benne, es amiatt nem tokeletes a dolog.

#1160 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 17:33

Erdeklodnek, hogy van-e valamelyikotok kellektaraban egy 1m hosszusagu felxibilis cso, ami a kovetkezo parameterekkel bir:

- belso atmeroje 80mm korul mozog
- hoallobb, mint egy sima muanyag cso
- 1m hosszu

Erdekelne egy ilyen darab, persze esszeru ar eseten!

Jol emlekszem, hogy van ilyen cso, ami aluminiumbol keszul?!

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.