Házépítés és rejtelmei I.
Elküldve: 2002. 03. 09. 19:50

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2002. 03. 11. 17:31
CSak most találtam ide, de örülök hogy va ilyen is, mivel Mo. nem nagyon beszélnek erről! Vagy csak én nem találtam eddig :confused: . Mind1 a lényeg az hogy tervezem egy honlap elkészítését ami ezzel a témával foglalkozna és ehhez kérnék segítséget. Olyanoktól kezdve akik domain szerzésben segítenek azokik akik a cikket írnák illetve a lapot szerkesztenék. Ergo mindenki jöhet akit érdekel a témá. Egyáltalán szerintetek erre van-e igény?
Elküldve: 2002. 03. 11. 19:10
Ha lenne is rá igény akkor sem éri meg egy domaint regelni neki. Inkább valamelyik hw-s oldalra kérj aldomaint vagy hasonlót.
Sok siker az oldalhoz!
bye
Elküldve: 2002. 03. 11. 20:39

És most kérdések: a plexit lehet-e formázni? Hol lehet kapni plexit? És mennyiért? Mivel lehet formázni/vágni a plexit?
Elküldve: 2002. 03. 13. 00:45
Valami free helyen
Szerintem van ra igeny es csak noni fog...
Plexit a Nepszinhaz utca 36. ban kaphatsz pl. a 8 ker ben!
Itt meretre is vagjak 1-2 nap alatt
azt nemtudom hogy mennyire tudjak formara gondolom tul binyolultat nem.
egy kb. A4 meretu 5mm vastag a 800 penz naluk most kerdeztem par napja!
Nekem gozerovel keszul mar a hazam

ha van kedved nezz at ide : [url="http://"http://www.supergamez.hu/listazas.php3?id=958685184"]http://www.supergame...p3?id=958685184[/url]
Itt paran nagyon belejottunk mar

Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g
Elküldve: 2002. 03. 13. 21:14
Leghet, hogy ez a téma nem pont ide vág, de ha már meg lett említve.
Sokáig tanakodtam klf. hűtési megoldások kidolgozásán, míg elhatározásra jutottam.
Pillanatnyilag egy vízhűtő rendszert építek egy kis peltiere támogatással. (ez most így elég tömör, de majd később)
Az inspirációt az adtta, hogy elég sok időt töltök "értelmes" munkával gép előtt. Pl.: DivX-es kódolás, 3d render, video render...stb.
DE ÉN MÉG NEM TUDTAM ÖSSZERAKNI OLYAN GÉPET AMI NE LETT VOLNA TETÜ LASSÚ!!!! Most egy 1700 MHz-es AMD XP 2000+-m van. MSI VIA 266A alaplappal, ATI RADEON 7500 64MB DDR, 512MB DDR266 RAM. Ez most elég penge, nem de.? Plussz 2db. IBM 61GB 7200rpm UATA100, +2db SCSI 160 IBM 20GB winyók. A gép a munka legnagyobb részét akkor szokta elvégezni amikor oda vagyok dolgozni, vagy alszok!! Álltalában 4-5 naponként újra szoktam indítani (non-stop megy), csak a bizti kedvéért (sok-sok éves tapasztalat). Ebből is látszik, hogy a gép atomstabil, szinte soha nem fagy (na jó, ritkán előfordul), az oprendszerre ügyelek, hogy mindíg nagyon jó formában legyen (minden értelemben). A fent leírtakból gondolom kitűnt, vagy ha nem, mondom, egy igazi "tunning állat" vagyok (egyébként informatikus). De azért az ésszerűség határain belül. Mert ha netán kétszer olyan gyors gépem lenne mint amilyen gyors most, akkor is úgy jellemezném, hogy TETŰ LASSÚ. Egyszer elszántam magam és megvettem az egyik legdrágább réz procihűtőt, xy-t. Természetesen hamar rájöttem, hogy ez is kevés. Az a 3-4 °c lefelé. A stabilitás azért nőtt, de drasztikusan túlhúzni nem lehetett (csak egy kicsit). Sokat gondolkoztam a dizájnon, mibe rakjam a hűtést.? Merhogy a gépházban már nincs hely (nagy torony, így is 32KG az összes cumóval). Valami bádoglemezből tákolni dobozt nevetséges és küszködés, a kereskedelemben kapható műszerdobozok sem túl szépek. Így úgy döntöttem, erre a célra veszek inkább egy legkisebb, legolcsóbb, leggagyibb midi házat (két nagy fiók). Kb. annyiba kerül mint az előbbiek, és még egy tápot is kapok hozzá! Ja és kényelmesen elfér benne az éppen ma vásárolt Audi radiátor. Gondolom egyetért velem mindenki, hogy így van értelme a folyadékhűtésnek. Proci, alaplap jöhet-mehet, hűtőrendszer marad! És ezt csak elég egyszer megcsinálni. Így mindíg előlrébb leszek mint amit épen lehet kapni. Tudom, hogy ez azért kevés, de legalább előlrébb! Viszont ez a kép újabb ötletet adott. Ez fenomenális, de ehhez már a ti segítségetek is kellene! Mi lenne, ha az egész alaplapot, procistul, mindenestül folyadékba merítenénk (kivétel winyó, flopy, CD), a ház plexi lenne. Így megoldódna a dizájn, és a korrekt hűtés is. Köztudott, hogy a folyadékoknak igen nagy a hőkapacitása. A hűtőegységet csupán a plexi "akváriumba" kellene mártani a többit intézné a folyadék. Mostmár csak olyan folyadékot kellene találni ami nem vezeti az áramot, elég híg, 0°c alatt is folyékony, és nincs oldószer hatása. Hát ebben kellene nagy-nagy segítség! A kikábelezés már gyerekjáték.
Elküldve: 2002. 03. 14. 00:15
E gondolatmenetet kovetve jutottam el a Codegen honlapjara, ahol megdobbenve tapasztaltam az elonyere valtozott kulsot... (az igazat megvalva, mar rafert a rancfelvarras

Azonban az igazi meglepetest szamomra az uj modellek jelentettek, ezeken belul is az S101-es 'kozep kategorias szerver':

Sotetebb szinezetevel, szeles mivoltaval, s szolid, am elegans megjelenesevel felkeltette az erdeklodesem

A honlapon ugy tunik, hogy rossz meretezes van feltuntetve. -> A kepbol itelve olyan ~23cm szeles, 50-52 cm magas.
Kiindulva az S201-es 50e HUF-os arabol, merem remelni, ennel olcsobban lehet majd hozzajutni.
[ 2002. március 14.: HookR szerkesztette a hozzászólást ]
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2002. 03. 14. 00:50

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2002. 03. 14. 19:21
idézet:
Ezt írta lilo:
Válasz lameXpert képére:
Mi lenne, ha az egész alaplapot, procistul, mindenestül folyadékba merítenénk (kivétel winyó, flopy, CD), a ház plexi lenne. Így megoldódna a dizájn, és a korrekt hűtés is. Köztudott, hogy a folyadékoknak igen nagy a hőkapacitása. A hűtőegységet csupán a plexi "akváriumba" kellene mártani a többit intézné a folyadék. Mostmár csak olyan folyadékot kellene találni ami nem vezeti az áramot, elég híg, 0°c alatt is folyékony, és nincs oldószer hatása. Hát ebben kellene nagy-nagy segítség! A kikábelezés már gyerekjáték.[/quote]
Szilikonolaj. Műszeriparban használják. A weben volt egy oldal ahol egy tuningőrült mélyhűtött egy gépet: a vizszintesen elhelyezett alaplap és az összes kártya szilikonolajjal teli kádban volt. az olajat egy szökőkút-szivattyúval forgatta, és egy szétszerelt ablak-klíma hűtőradiátorán mélyhűtötte. A leírás szerint (ha jól emléxem) -15 - -20 fokig vissza tudta hűteni a rendszert.
Elküldve: 2002. 03. 17. 21:33
Azon gondolkodom, hogy építek egy *kompakt* méretű házat a gépemnek, mert a mostani túl nagy ( ~60 cm mély )
A hely ahova be kéne férnie adott, ezek alapján csináltam egy kb. vázlatot :

Ez lenne az alap.Ami az eredeti házból megmaradna az a hátsó panel és a mob alatti lemez.
A gép egy cel366 szal nem egy kazán

A HDD fölé biztos kellene valami venti, de gondolom megoldható, hogy halkabb legyen mint a cpu hűtőé.
Anyagnak én rétegelt lemezre gondoltam - szerintem sokkal jobb mint az mdf - ( a design nekem sokadrangú dolog

Hasznos tanácsokat előre is köszi!

[ 2002. március 17.: NeoPampalini szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 18. 21:01

Elküldve: 2002. 03. 18. 22:36

Mindegy, szép lassan összeáll a kép (hála LangFerinek

Elküldve: 2002. 03. 18. 23:34
Több szempontból is előnyös lenne:
-Árnyákolás szempontjából tökéletes
-Lenne vagy 20 kg csak a ház, cipelje csak a bsa

Elküldve: 2002. 03. 18. 23:42
idézet:
Ezt írta langferi:
Szerintem lehetne 4-5ös lemezbő hegeszteni valami dizájnos házat.
Több szempontból is előnyös lenne:
-Árnyákolás szempontjából tökéletes
-Lenne vagy 20 kg csak a ház, cipelje csak a bsa![]()
![]()
[/quote]
Hehehe van pár lakatos ismerősöm, biztos bevállalnának pár ilyet![]()
![]()
A BSA meg nem fogja cipelni ha ráhegeszted az asztalra...
Elküldve: 2002. 03. 19. 01:00
idézet:
Ezt írta NeoPampalini:
A BSA meg nem fogja cipelni ha ráhegeszted az asztalra...[/quote]
Gondolod? Inkabb egy asztalnyival tobb hely lenne a szobadban![]()
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2002. 03. 19. 19:10

Na itt vége mert egyszerre csak 8at!
Elküldve: 2002. 03. 19. 19:17

De szerettem legózni

Nem tudom elképzelni,hogy hogyan csinálták azt a pók hálót!

Ezen a képen nincs semmi érdekes kivéve azt az Amd posztert a falon!
Elküldve: 2002. 03. 19. 19:48

http://www.virtual-h...om_the_east/94.
Na jó elfáradtam itt akkor vége várom más képeit is!!

Elküldve: 2002. 03. 19. 20:36
idézet:
Ezt írta HookR:
Gondolod? Inkabb egy asztalnyival tobb hely lenne a szobadban[/quote]
Hihi, akkor hozzanak fűrészt is mert a sarokasztalom nem fér ki egyben az ajtón) Meg különben is rajta van az akvárium
![]()
Elküldve: 2002. 03. 19. 22:34
Mindegy, megcsinálom aztán kiderül, mennyire válik be