idézet:
Ezt írta CoolNess:
Hélahó!
A világtó vízhűtésnél nem a cső világít annyira, hanem a folyadék benne. Nekem van itthon UV csövem, és a gintonic olyan egészségtelenül világít, hogy nem igazán lenne kedve bbárkinek meginni ránézésre. Ha van benne némi fagyálló, akkor az alkohol meg tudja ennyire színezni, egyébként meg a víz, és az átlátszó cső is világít UV alatt valamennyire.
Az a tekergő valami meg szerintem UV reagens zsinór, amit simán feltekertek. Külföldön nagyon megy az ablakos, Cold Cathode-os, UVs moddolás. Próbáljátok ki [url="http://"http://www.coolcasegallery.net"]Cool Case Gallery[/url]t, ott sokkal több, és jópár sokkal igényesebb is van, mint bluesmoke-on, bár az se rossz.[/quote]
Tehát akkor a deszvíz+fagyálló keverékhez adjak még alkoholt,vagy elég a víz+fagyálló?
Nem tudja senki hol lehet olyan flexibilisvilágító csövet(?) venni???
Házépítés és rejtelmei I.
Elküldve: 2002. 03. 20. 22:47
Elküldve: 2002. 03. 21. 00:06
idézet:
Ezt írta Freetz:
Tehát akkor a deszvíz+fagyálló keverékhez adjak még alkoholt,vagy elég a víz+fagyálló?
Nem tudja senki hol lehet olyan flexibilisvilágító csövet(?) venni???[/quote]
Üdv!
A fagyállókban általában szokott alkohol lenni, legalábbis szerintem azzal készülnek még. A csővel, és a fagyállóval kapcsolatban is van 1 tippem. A boltban ahol meg szeretnéd venni őket, kérd meg az eladót, hogy egy pillanatra engedje neked át a pénzvizsgáló UV lámpát (sok helyen van), vagy ha nincs, szerezz valakitől ilyen kisméretű tévésoppos UV-t. Ha UV alá teszed a cuccost és vílágít rendesen akkor nyert ügyed van. Nem vagyok biztos benne, de szerintem a legtöbb fajta átlátszó műanyag cső reagens valamennyire. Ha lesz UV a gépedben, szívesen írnék róla cikket CoolNess-re, ha benne vagy. Addig is sok sikert!
![]()
Elküldve: 2002. 03. 21. 19:55
idézet:
Ezt írta CoolNess:
Üdv!
A fagyállókban általában szokott alkohol lenni, legalábbis szerintem azzal készülnek még. A csővel, és a fagyállóval kapcsolatban is van 1 tippem. A boltban ahol meg szeretnéd venni őket, kérd meg az eladót, hogy egy pillanatra engedje neked át a pénzvizsgáló UV lámpát (sok helyen van), vagy ha nincs, szerezz valakitől ilyen kisméretű tévésoppos UV-t. Ha UV alá teszed a cuccost és vílágít rendesen akkor nyert ügyed van. Nem vagyok biztos benne, de szerintem a legtöbb fajta átlátszó műanyag cső reagens valamennyire. Ha lesz UV a gépedben, szívesen írnék róla cikket CoolNess-re, ha benne vagy. Addig is sok sikert!
[/quote]
Úgynézki lesz benne, mert az egyik kollégám bevállalta,hogy csinál nekem egyet kifejezetten gépbe valót 12V-os változatban!Ha minden igaz a jövő hét közepére meg is lesz, viszont most kezdek új házat csinálni fából csakazértis
.Ez eltarthat 1-2 hétig míg kiforrja magát.
Asszem bútorlapból csinálom meg,mert relative olcsó és elég masszív és könnyen megmunkálható.Kb. akkora lesz mint egy miditorony csak dupla olyan széles + tetején és az egyik oldalán plexiablakkal.Ebbe már jól fog festeni a dolog.
Idevágó kérdés(ek):
1:mivel célszerű belülről kibélelni a házat?
2:Szerintetek az álló vagy a fekvő alaplap a jobb elrendezés? (én a fekvő felé hajlok már csak a vízhűtés miatt is,mert elég nehéz a blokk és nem kéne úgy rápajszerolni szegény CPU-ra + nem fog leesni róla.)
Ha valaki már épített ilyen arányokkal rendelkező házat lécci írja meg a tapasztalatokat!
Bocs,hogy ilyen hosszúra sikerült.
Előre is köszi!
Elküldve: 2002. 03. 21. 23:05
idézet:
Ezt írta Freetz:
2:Szerintetek az álló vagy a fekvő alaplap a jobb elrendezés? (én a fekvő felé hajlok már csak a vízhűtés miatt is,mert elég nehéz a blokk és nem kéne úgy rápajszerolni szegény CPU-ra + nem fog leesni róla.)[/quote]
Ha nem is a suly felfogatasa miatt, de celszeru az alaplapot vizszintesen beepiteni, mert nem megfelelo rogzitesnel esetleg nem fekszik fel rendesen a proocesszora a hutoblokk (jelentosen rontva a hoatadas hatasfkoat)
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2002. 03. 21. 23:27

Üdv !
Elküldve: 2002. 03. 21. 23:40
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g
Elküldve: 2002. 03. 21. 23:44
idézet:
Ezt írta atee:
Szerintem ugy eleg igyenytelen[/quote]
Ízlések&pofonok...Kívülről ugyebár nem látszik, hogy egy nagyobb darabból van.Akkor meg sztem tökmind1.Persze a kivágás szélével illik kezdeni valamit
[ 2002. március 21.: NeoPampalini szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 22. 12:01
idézet:
Ezt írta NeoPampalini:
.Persze a kivágás szélével illik kezdeni valamit
[ 2002. március 21.: NeoPampalini szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Na igen, erre már én is gondoltam, de még semmi használhatót nem ötöltem ki. Valami ötlet ?
Üdv !
Elküldve: 2002. 03. 22. 20:01
Kb. 1.5-cm vastag bútorlapból lesz a tetején és az oldalán plexiablakkal és UV-vel megspékelve.A plexikérdést én úgy oldom meg, hogy egy kicsit nagyobbra vágom,mint az ablakot és belülről ráragsztom.Az ablak széleit pedig 45-fokos szögben bereszelem(faragom vagy mittomén) és így olyasmi lesz mintha bele lenne süllyesztve az oldalába. Úgy tervezem, hogy az eleje,a teteje és egyik oldala kinyitható lesz(mint egy szekrényajtó).Az alaplap fektetve kerül bele és a ház hátulján kívülről lesz a radiátor.(persze besüllyesztve a hátlap szintjébe)
A Hdd+Cd egymás mellett a ház felső részében a többin még agyalok!
Ha esteleg nem sikerül elég szépre, akkor lesz egy eladó dekopírfűrészem meg egy (szép?) szerszámosládám fából plexiablakokkal!

Ha esetleg valamelyik ötlet elvetélt lenne szerintetek, akkor várom a kritikákat, észrevételeket!
Elküldve: 2002. 03. 22. 20:54
![:]](https://forum.hwsw.hu/public/style_emoticons/default/gonosz.gif)
Elküldve: 2002. 03. 22. 21:32
idézet:
Ezt írta Lugi:
Valami ötlet ?
Üdv ![/quote]
Nos, talán lehetne olyan gumicsík, mint a BKV buszokon az ablakkeretben van - ez fentebb asszem volt is említve - esetleg valami "külső keret" ráragasztva az oldallapra (nem túl vastag, inkább szélesebb legyen, a kivágástól függően 1-2 cm) ezt már tetszés szerint le tudod festeni.
Elküldve: 2002. 03. 22. 23:56
idézet:
Ezt írta NeoPampalini:
Nos, talán lehetne olyan gumicsík, mint a BKV buszokon az ablakkeretben van - ez fentebb asszem volt is említve - esetleg valami "külső keret" ráragasztva az oldallapra (nem túl vastag, inkább szélesebb legyen, a kivágástól függően 1-2 cm) ezt már tetszés szerint le tudod festeni.[/quote]
THX
Én is erre a gumicsíkra gondoltam, csak nem tudom hol lehetne beszerezni ? Lehet, felszállok a piros 4-esre
Freetz: A dekóra esetleg vevő leszek![]()
Elküldve: 2002. 03. 23. 00:04

Elküldve: 2002. 03. 23. 00:04
idézet:
Ezt írta Lugi:
THX
Én is erre a gumicsíkra gondoltam, csak nem tudom hol lehetne beszerezni ? [/quote]
Szerintem autóbontókban is vannak illen gumicsíkok.
Elküldve: 2002. 03. 23. 01:56
tel: 210 28 20
En itt vettem magamnak megfelelo Gumiprofilt!
Lepusztult hely ,de szerintem minden van ami gumi

Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g
Elküldve: 2002. 03. 23. 11:40
Üdv !
Elküldve: 2002. 03. 23. 17:46
idézet:
Ezt írta Lugi:
És ahhoz mit szóltok, hogy fogok egy zsugorcsövet, felnyitom felteszem a megfelelő helyre, melegítem egy kicsit, és szépen rá is fog kapaszkodni. Ez nem jó ?
Üdv ![/quote]
Nem fog rákapaszkodni csak elcseszed a csövet, mert összehűzza magát(a palástot) és csak kisebb lesz,de egy próbát megér.
Elküldve: 2002. 03. 23. 17:48