HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#21 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 16. 02:32

Megoldast jelenthet, ha dombormives elolap helyett atlatszo, szines plexi/uveg ajtot aplikalunk fel a hazra...

Kép
Kép

[ 2002. február 16.: HookR szerkesztette a hozzászólást ]
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#22 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 16. 03:48

Windows a haz oldalara telepitve:

Kép

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#23 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 16. 04:03

Kép Kép Kép

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#24 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 16. 04:14

A mult, s jelen...

Kép Kép

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#25 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 17. 16:29

Hi!
Na én sem bírom ki hozzászólás nélkül.
Szerintem a fa burkolat a legjobb, mert könnyen megmunkálható, sokféleképpen díszíthető, méretezhető, stb. Az árnyékolás megoldható egy kis alufóliával (belül kibélelni). Ez még esztétikus is lehet. No meg a hangszigetelő tulajdonsága sem elhanyagolható, valamint nem vezeti, erősíti fel a ventik zaját (ha van). Ja és én IGAZI fára gondolok, és nem a pozdorjára, amit az egyik fenti képen láttam. Mondjuk az sem rossz, ha ugyanolyan mint teszem azt a bútor. Egyszer majd én is készítek egyet, ha elkészül a vízhűtésem.
A vinyót szerintem élére lehet állítani, szerivezben legalábbis mindenkit ugyláttam, hogy így használja, de hossú távon nem tudom. Az tuti, hogy a lemez/fej kevésbbé kopik, de hogy csapágyas lesz e, ez a minőségtől függ.

Na ennyi. Remélem mondtam valami hasznosat...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#26 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 18. 07:57

Az árnyékolásban van vmi, de nem tudom mekkora lehet a jelentősége (tény, h a házak nagy része fémből van, kiv. x-box, ps2 :)).
A vinyókat biztos, h lehet álló helyzetben is be lehet építeni, ezt már több márkás gépben láttam (pl. Compaq).
Fa alapanyag: pozdorja az nem jó. MDF lap (fűrészporból préselt anyag) sztem jó.
joe: kösz a képet.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#27 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 02. 18. 12:52

J_Blade rajza:

Kép
idézet:
A terv: kisméretű, kocka alakú ház, kb. 33cm élhosszúsággal. Alaplap: fekvő elrendezésben, alatta 3db 5.25-ös, vinyók/floppy álló helyzetben, táp szintén álló helyz.
Ez az elrendezést nem vízhűtéshez gondoltam ki, hanem a könnyű szerelhetőség és a jó szellőzés miatt. [/quote]

[ 2002. február 18.: joe39 szerkesztette a hozzászólást ]

#28 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 02. 18. 13:10

valaki emlékszik, hol van a két atx táp összekötése rajz?

#29 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 18. 13:48

idézet:
Ezt írta joe39:
valaki emlékszik, hol van a két atx táp összekötése rajz?[/quote]

azt keresve akadtam ra [url="http://"http://www.meetthegeek.gametribe.net/howto/dont.htm"]erre[/url]

#30 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 18. 13:53

hehe a lenyeget el is felejtettem,
[url="http://"http://bp6.gamesquad.net/images/wiring.jpg"]itt[/url] es [url="http://"http://bp6.gamesquad.net/images/psu2.gif"]itt[/url]

#31 Felhasználó inaktív   bearr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 18. 14:06

Ize, meg lehetne oldani ahogy a vizhutes topicban is volt, hogy aki alapanyag beszerzesi helyre bukkan az publikalja a celkorzetet es egyeb parametereket? :D

#32 Felhasználó inaktív   bearr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 18. 14:07

idézet:
Ezt írta HookR:
A mult, s jelen...

Kép Kép
[/quote]

Naggggyon kiraly, kifejezetten szep.

#33 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 18. 14:20

idézet:
Ezt írta orbano:
Hi!
Szerintem a fa burkolat a legjobb, mert ...
No meg a hangszigetelő tulajdonsága sem elhanyagolható, valamint nem vezeti, erősíti fel a ventik zaját (ha van).
[/quote]

Biztos vagy te ebben? Az igaz, hogy nem fog berezegni, de a hangfalakat sem véletlenül építik fadobozba (most az mindegy, hogy igazi fa vagy MDF). Nekem a routerem jobb híján egy fadobozban van (hátulja nyitott és a tetején van breather hole), mindenesetre egy rendes gépet nem igazán raknék ilyenbe, mert bizony tűzveszélyes a dolog.

Ellenben mit szólnátok egy szép alu házhoz, polírozott előlappal? Kb. mint valamelyik fenti képen, egy szép plexi ajtóval sokat lehetne dobni rajta.

#34 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 18. 14:34

tenyleg, mekkora homersekleten gyullad a fa?
osztonosen en is odzkodnek a fa burkalattol, de ha belegondolok, a normal uzemi homerseklet meg egy AMD eseten is messze kell legyen a gyulladasitol. Ha meg eleri, akkor valszeg mar a muanyagok is olvadnak, langra kap mas is. Vegtere is regebben minden TV, radio fadobozban volt. Gyulladtak akkor is - de ma a muanyagok is.
(mellesleg a rendeletek szerint asszem eleve kotelezo lenne a tuzjelzo minden olyan helyen ahol felugyelet nelkul uzemel egy gep - am a tuzjelzohoz meg ekkor is kell orseg)

[ 2002. február 18.: Degeczi szerkesztette a hozzászólást ]

#35 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 18. 16:50

idézet:
Ezt írta Degeczi:
Vegtere is regebben minden TV, radio fadobozban volt. Gyulladtak akkor is - de ma a muanyagok is.
[/quote]

Ez is igaz. Mondjuk szerintem a fadoboz nem azért tűnt el, mert tűzveszélyes volt, hanem mert a műanyag olcsóbb... A régi Videoton Cleopatra rádióerősítő is pozdorjában van, pedig az melegszik rendesen... Nem beszélve a régi csöves holmikról, amihez képest egy PC mélyhűtő.

#36 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 18. 19:55

idézet:
Ezt írta HookR:
A mult, s jelen...[/quote]

Most, hogy jobban megnezem, ez megsem ugyanaz a haz. Az oldalan levo ablak merete mas... Persze lehet, hogy csak az oldallap van atcserelve, de az is lehet, hogy ket kulonbozo hazat is keszitett az illeto. Mindegy, az elegans feketet elfogadnam ugy, ahogy van. :]

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#37 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 20. 09:21

Mivel már egy másik topicba véletlenül beírtam leírom még 1x:

MDF nem az igazi lapanyagnak, mivel relatív drága (bútorlaphoz képest), és nehéz. Bár gyönyörűen lehet fényezni!
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#38 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 20. 16:04

Mit össze nem güriztem, míg találtam egy használható képet a NeXT-ről :).
Kép
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#39 Felhasználó inaktív   Rufi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 21. 17:23

Hali

Mi rávettük magunkat hogy építünk egy plexi házat, szenvedtünk vele sokat. Nem lett hüde szép de megjárja. Csak az a gondja hogy a kártyákat nem lehet rögzíteni, de ez nálam nem is gond meg úgy is ki-be mászkálnal nálam a kártyák... :D [url="http://"http://kep.tar.hu/szhaz/index.phtml?aid=27516366"]képek[/url]
Itt meg is nézhetitek, nem túl jó képek.
Csáó !
AMD Xp 2500+@3200+ Glacialtech SilenBreaze III , HIS 9800 pro , Abit NF7-S , HIS 9800 Pro 128 MB 256 bit, Audigy 2 , 2x80 GB SATA Seagate , 360W Cheaftec , Antec Pluswiev 1000 AMG.

#40 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 25. 10:30

Hi!

1.
Feljebb szerepelt egy kép egy sor ventivel, majd egy provát tapasztalat is. Szerintem az volt a gond vele, hogy közvetlenül egymás mögé illesztetted a ventiket. kell lennie egy pár centis hézagnak köztük, akkor elég jól megnő a teljesítményük, és persze nem kell rá semmilyen palást körbe, had menjen be a levegő oldalt is. Ezzel elég jó eredmény érhető el. Ha jól megnézed, akkor szerintem a képen is vannak hézagok.

2.
Én is gondolkodtam gépházépítésen. Persze úgy, hogy gyáriból indulok ki. 2 db midi egymás tetején? le az előlappal, le a felső ház gumitappancsaival, pár összefogató csavar plusz egy pár lyuk a kábeleknek. az oldalfalak megfelelőek lehetnek kiindulási alapnak az új design-hoz, csak előlapot kell sajátot kreálni. Erről kinek mi a vélemyénye ?
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó