HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#41 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 25. 11:02

idézet:
Ezt írta yeahsp:
...2 db midi egymás tetején? le az előlappal, le a felső ház gumitappancsaival, pár összefogató csavar plusz egy pár lyuk a kábeleknek. az oldalfalak megfelelőek lehetnek kiindulási alapnak az új design-hoz, csak előlapot kell sajátot kreálni. Erről kinek mi a vélemyénye ?[/quote]

Szemely szerint ket miditorony osszeillesztese eseten az egymas melletti elhelyezest preferalom, bar ketseg kivul erdekes lehet egymason is :)

Az elolap a legnagyobb talany szamomra is, am a fenti SGI hazbol kiindulva olyat is lehetne, hogy sik, fa elolapbol egyedi mintat kivagni, s hasonlo femraccsal kipotolni... Esetleg ezt kombinalni egyeb alaku kivagasokkal, azok mas anyagokbol (pl.: atlatszo plexi/uveg) valo potlasaval.

A mai nap folyaman elugrom egy bontoba, s meglesem milyen elfekvo alkatreszeket lehetne hasznositani e celra, hatha felmerul nehany uj otlet a megvalositassal kapcsolatban...
Majd kesobb beszamolok.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#42 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 25. 12:02

Nekem csak az lenne a gondom a 2 házzal egymás mellett, hogy sok helyet foglal, és elég nehéz belemászni. a dupla magasságú viszont szellős, le lehet állítani a földre, és így a cd + floppy meghajtók pont jó magasságba kerülnek.
itt volna egy skicc:

Kép

persze ez elég bizarr így, de azért a lényeget bemutatja. elég lazán el lehet helyezni egy vízhűtést, és ha összecsavarozza az ember a házakat, akkor tökéletesen stabil, hordozható.
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#43 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 25. 12:09

Egyébként az előlap kivitelezésére még nincsen konkrét ötletem, úgyhogy tetszik ez a topic. Arra gondoltam, hogyha egyedi, akkor legyen tényleg egyedi kinézetű. Akarok szerkeszteni egy PIC mikorokontroller segítségével egy komplett külső hőmérőállomást is, ami egy cd meghajtó hejre bemehet. Ez vezérelheti a vízhűtést is. Lehet, hogy ez álom marad, de szeretnék csinálni rá egy állítható időfelbontású LCD grafikon kijelzőt is, ami a különböző hőmérsékletekről ad infót. Egész jópofa lehetne így a gép eleje.
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#44 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 25. 15:37

Nah, voltam a fentebb emlitett bontoban, de nem jartam tul nagy sikerrel. A szabvanyostol eltero szelessgu hazzal meg nem talalkoztak, es nem is varhato, hogy erkezne nekik ilyen. Ellenben beszelgettem az eladokkal a ket miditorony osszefogatasarol, s a hazon beluli vizhutesrol, amibol kiderult, hogy az egyikuk szinten gondolt mar hasonlora (vizhutessel), am eleddig o sem lepett a tettek mezejere... :)
Mivel egyre inkabb ugy tunik, hogy idehaza ilyesmit meg nem csinalt senki, igy valoszinuleg kozulunk fognak kikerulni a tema uttoroi... :cool:
Azonban szemely szerint nem kezdek bele tenylegesen a barkacsolasba, mig nem kapok visszajelzest Kismukk-tol a hon ahitott szerverhazzal kapcsolatban. (Remelem olvassa :D)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#45 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 25. 22:32

Hali !

Én is gondolkodtam már DIY házépítésen. Csak arra lennék kíváncsi, hogy Ti milyen költégekkel számoltok ? Én attól félek, hogy nem jönnék ki valami olcsón a buliból, pláne, ha a design-on kívűl a szellőzésre (ventik, stb) is gondolni szeretnék. Szóval mennyiből gondoljátok, hogy ki lehet hozni valami szép kis kuckót ? :)

Üdv !

#46 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 26. 12:56

Szerintem maga a ház nem is kerülhet olyan sokba, inkább az extrák. Én szeretek belebámulni a gépembe, nem akarok oldalfalakat rakni rá, éppen ezért az előlapot is úgy akarom kialakítani, hogy passzoljon a látványhoz. Két egyforma "gépház csontot" nemtom, hogy honnan és mennyiért lehet szerezni, de biztos pár ezeren belül van. Az előlapot fából, műanyagból, fémrácsból, hálóból, és egyéb hulladékokból akarom kialakítani, talán ez sem túl sok. A gond ott kezdődik, hogy szeretnék vízhűtést is tenni bele, az meg legalább egy tízes. Külön ventiket nem akarok, elég a vízhűtés, ne legyen külön zajforrás. A tápnak elég hangtalan a ventije (Azona 300W ATX 2.0) , az nem sok vizet zavar. Akarok rá még egy PIC mikrokontrolleres hőmérőt (az sem sok) ami LED, kivilágított LCD (párszáz) vagy LCD pontmátrix (5-10 ezer) kijelzővel írja ki az infókat a gépről, ez viszont elég drága mulatság. Kell még bele egy infra vevőnek kialakított hely is (a TV Tuner-é + COM-ra csatlakozó), úgyhogy kell bele szereznem valamilyen füstüveg lapot (persze műanyagból) Egyenlőre más extra még nem jutott az eszembe, de ez is éppen elég drága lesz :( .

#47 Felhasználó inaktív   gearguy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 27. 13:54

Én is a fekete házakra "gerjedek". Üzemel a cégünknél egy IBM Netfinity szerver - alig várom hogy leselejteződjön :)
[url="http://"http://commerce.www.ibm.com/cgi-bin/ncommerce/CategoryDisplay?cgrfnbr=2279265&smrfnbr=2072488&cntrfnbr=1&cgmenbr=1&cntry=840&lang=en_US&scrfnbr=73"]példa-kép :)[/url]

#48 Felhasználó inaktív   Snitt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 28. 02:16

hehe, én 2U magas fekete rackes házba készülök egy K6-os gépet belepakolni 20-as winyóval, táppal, cdrommal, cd kijelzővel "hordozható" mp3 lejátszónak.. :) A kijelzőn kívül már minden megvan hozzá.

#49 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 02. 28. 17:20

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#50 Felhasználó inaktív   Freetz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 28. 18:41

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Kép [/quote]

Ez PÖPEC!
Na asszem valami ilyesmi aztán sehova tovább!!! :D :D

#51 Felhasználó inaktív   stafford 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 28. 21:12

Azért kíváncsi vagyok, hogy a felső winyó meddig él... Hacsak nem valami spéci laborba rakták így össze
Stafford

#52 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 28. 22:10

Hali!

nem bírtam megállni, hogy ne kezdjek el én is gondolkodni valami házféleségről...

A tervek már megvannak, ha lesz rajz is, akkor felteszem őket.

Előzetesen: -fa burkolat (csakazértis :p )
- kocka ház (fekete)
- egymás mellett párosítva 2 Cd, 2 vinyó (belül), két mobil rack
- vízhűtés (belső tartállyal)
- szivacsos hangszigetelés

Ami az eredeti házból átkerül: - fiókok
- alaplap tartó lemez
- hátlap (a kártyák rögzítése miatt)

Az anyagok nagyjából rendelkezésre állnak már.

Érdekességképpen: ha a víz útjába teszek egy kis plexi tartályt, amiben egy passzív "propellert" forgat a víz nyomása, és azt beszerelem az előlapba, látom, hogy műxik-e a szivattyú...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#53 Felhasználó inaktív   stafford 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 28. 22:13

cfodor: én már meg is előztelek, a rajzok már szinte készen is vannak. Végső render után felrakom őket aztán majd a méreteket is ha nagy az érdeklődés iránta. Előzetesen elárulok annyit, hogy Hookr által felrakott sgi kuckóra egy kicsit hasonlít valamiben ami nekem nagyon megtetszett :)))
Stafford

#54 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 28. 22:20

idézet:
cfodor: én már meg is előztelek, a rajzok már szinte készen is vannak. Végső render után felrakom őket aztán majd a méreteket is ha nagy az érdeklődés iránta. Előzetesen elárulok annyit, hogy Hookr által felrakott sgi kuckóra egy kicsit hasonlít valamiben ami nekem nagyon megtetszett )) [/quote]

:cool:

De az enyém szebb lesz! :D
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#55 Felhasználó inaktív   vakbagoj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 03. 01. 04:45

Üdv!
Már megcsináltam a saját kis házikómat. Igaz még eléggé béta állapotban leledzik (lakkozás, oldallapok hiánya, no meg a kidolgozottsággal is gondok vannak :))
Én fenyődeszkából készítettem el (30 mm vastag), magassága 520, mélysége 600 mm. A régi házból átmentettem a LED-eket,kapcsolókat, és a hátlapot. A meghajtók (4X5,25 és 5X3,5) egymás felett vannak elhelyezve. A rögzítéséhez, vmint az alaplapéhoz is 2 mm vastag laposvasat használtam. Az előlap gombjai 8 mm-es köldökcsapokból van. Fotó, ha van rá igény, később lesz.

bye

#56 Felhasználó inaktív   vakbagoj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 03. 01. 04:48

Oh, elnézést, majd elfelejtettem... Anyagköltség; körülbelül 6 e Ft

#57 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 01. 10:26

Termeszetesen van igeny fotokra :), bar mi tagadas, az elozotes alapjan a Stafford fele, SGI ihlette haziko jobban felkeltette az erdeklodesem :cool:

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#58 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 02. 11:45

Hali!

A fahoz való korrekt rögzítést én úgy oldom meg, hogy egy M8-as hernyócsavart ragasztok bele a fába fúrt furatba. A hernyócsavar belső menete pedig M4. Így a sok szerelgetés közben sem sz**ódik el a fa.

#59 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 02. 11:46

Illetve nem "egy" csavart, hanem sokat. Ahova az kell.

#60 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 02. 17:32

idézet:
Előzetesen elárulok annyit, hogy Hookr által felrakott sgi kuckóra egy kicsit hasonlít valamiben ami nekem nagyon megtetszett )) [/quote]

Talán az "Intel Inside" matricára gondolsz? :D :D :D

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.