HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#661 Felhasználó inaktív   Sphinx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 22. 16:32

Öcs!
Egy kérdésem lenne: Hol lehet venni neoncsövet, és milyen árban? ? ?
köszi a segítséget előre is

#662 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 23. 02:13

re
elvileg sikerült feltöltenem két képet -> remélem ti is látjátok majd... :rolleyes:
[url="http://"http://www.tar.hu/noclafx/Img00066x.JPG"]>>> kép1 <<<[/url][url="http://"http://www.tar.hu/noclafx/Img00069x.JPG"]>>> kép2 <<<[/url]
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#663 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 23. 04:38

milyen neon kell...mert van meleg..meg van hidegfényü "neon" is (=csak azért a macskaköröm mert a második már nem az ami=) -)
neon t bármelyik villamossági világítástechnikai vboltban lehet kapni. katódcsövet lehet rendelni az overclockers.hu ról, vagy ahol énm is vettem az ls comp nál. Mér segítek azt nemtom, igy legalább csak nekem lenne ilyen fény a házamban. Tévedés jogát fenntartom-)
Ha JobbGáz akkor BalF...-)
/... Gigabyte GA-7VAXP rev1.x; AMD AthlonXP 1800+@~1702MHz~; 512MB Samsung PC2700; Ati Radeon 8500 290/580; SB Live player 5.1; Titan D5tb, Xtreme FeeLV powered by me&DTK .../

#664 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 23. 04:40

idézet:
Ezt írta f - x:
re
elvileg sikerült feltöltenem két képet -> remélem ti is látjátok majd... :rolleyes:
[url="http://"http://www.tar.hu/noclafx/Img00066x.JPG"]>>> kép1 <<<[/url][url="http://"http://www.tar.hu/noclafx/Img00069x.JPG"]>>> kép2 <<<[/url]
[/quote]

ugye le lesz azért fujva nagyon gyorsan ugye?-) Mert ez igy eléág hogy ismopndjam ...nem szép-) Az oldalán matrica van? Mert ha nem az akkor igen szépen meg van csinálva.
/... Gigabyte GA-7VAXP rev1.x; AMD AthlonXP 1800+@~1702MHz~; 512MB Samsung PC2700; Ati Radeon 8500 290/580; SB Live player 5.1; Titan D5tb, Xtreme FeeLV powered by me&DTK .../

#665 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 23. 10:42

persze hogy lesz fujva -> sőt már vanis fujva -> csak azóta nemkerült hozzám még fényképező
az egész fekete, kivéve a tetején a cuccot -> az ezüst -> és 4 ventikapcsolót rejt... + power+reset, jah meg kislemez...
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#666 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 23. 22:27

Nagyon teccett BogáR módján az elől beömlő helyén a vil venti. Filóztam hogyan lehetne az én házamon is megoldani annak ellenére hogy ott van a power-reset gomb ha eltávolítom akkor kell vmi hely ahova elrakom szépen megcsinálva szal nem kisa meló. Afranc mennyi dolog van egy szgép házzal az ember nem is gondolná mi?-)

#667 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 12. 23. 23:01

Szeretném minden moddernek Boldog Békés Karácsonyt és Modolásban Gazdag Új Évet Kívánni!
A pénz beszél. Azt mondja: PÁ!

#668 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 24. 10:35

csatlakozom előttem szólóhoz:

>>> Boldog Karácsonyt mindenkinek!!! <<<

ho hoo hooooo

#669 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 01. 23:56

idézet:
Ezt írta BoGar:
Sipi: csigaposta ment. Sajna csak ma. (Pénteken későn értem haza, tegnap későn keltem és elfelejtettem. Bocsi!)[/quote]Köszi BoGar, megérkezett. Holnap nekiesek és össze is rakom. Ha jó, akkor meg nekiállok festeni.

#670 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 04. 20:26

idézet:
Ezt írta Sipi-:
Köszi BoGar, megérkezett. Holnap nekiesek és össze is rakom. Ha jó, akkor meg nekiállok festeni.[/quote]

Szívesen! Ha nem jó, akkor faragj rjta. Nekem is kellett.

#671 Felhasználó inaktív   ant 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 07. 13:02

Sracok! Irjatok itt a sok okossagot, en meg szivom magamba a tudast, jol ;) DE! Szellozessel kapcsolatban csinaltam egy aprocska modot, ami szemmel lathatolag meg nem jutott senkinek az eszebe. Pedig igen egyszeru, bar lehet, hogy szornyulkodni fogtok. Olyan midi hazam van, amiben legfelul, vizszintesen van a tap (tehat nem takarja a procit), viszont a felfele szallo meleg levegot nem tul hatekonyan szivja el. Megoldas: fogtam a tapot, es levettem a burkolatat. :eek: Mivel a tapom gyakorlatilag fejjel lefele van (az 'alaplemez' fent van es arrol lognak le kondik meg egyebek) igy a levego szabadon tud aramlani felfele, es a tapventi egyben hazszellozokent is mukodik. Eggyel kevesebb venti - eggyel kevesebb zajforras. Egyszeru, nem? :cool:

#672 Felhasználó inaktív   ant 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 07. 13:08

Van itt meg egy dolog, amit nem ertek. Kicsit hangos volt a prociventim (6000 rpm) es mivel nincs szuksegem ekkora orkanra, gondoltam visszaveszem. Olvasgattam a forumokat, es mindenhol azt irjak/irjatok, hogy tegyunk be ellenallast, potmetert, meg hogy kossuk 7V-ra (bar az hazardos lehet). Az 5V-rol meg annyit, hogy azon el se indulnak a ventik. Hat en tettem egy probat: atkotottem 5V-ra, es remekul megy a dolog, 6000 helyett olyan 3000 koruli fordulaton (a hangjabol itelve, es szoftveres visszafogashoz hasonlitva) :) Ez persze egy kis szar 5 centis venti. De hogy itt ne alljak meg, elokerestem egy 8 centiset, es azon is kiprobaltam. Mondani se kell, az is frankon mukodik, azt se kell belokni... :p Na most akkor hogy is van ez?

#673 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 01. 07. 13:17

idézet:
Ezt írta ant:
........ Olvasgattam a forumokat .......[/quote]

Folytasd

A ventilátorok sem egyformák, szerencséd is lehet.
Még nincs megkopva, elkoszolódva a csapágy.
A megbízhatóság csökken, az alacsonyabb nyomaték miatt nem lehetsz biztos, hogy mindig beindul-e

[ 2003. január 07.: lameXpert szerkesztette a hozzászólást ]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#674 Felhasználó inaktív   ant 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 07. 13:32

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Folytasd[/quote]

:confused:

Olvastam mar egy keveset (meg ha viszonylag uj forumtag vagyok is). Szoval kifejtened bovebben, hogy mire is gondolsz? Mert az 5V-al kapcsolatban nem sok mindent talaltam. Persze ha egyaltalan erre gondoltal...

update: Igy mar erthetobb a dolog. Bar azt hiszem nem fogok nagyon aggodni a dolgon, mert egyreszt eleg surun belenezek a hazba, idonkent a ventiket is megtisztitom (ez is van mar par eves), meg ha le is all, majd szol az alaplap vagy legfeljebb nyom egy fagyit. A celeronom meg elegni talan nem fog ;)

[ 2003. január 08.: ant szerkesztette a hozzászólást ]

#675 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 08. 21:39

Nos. Nem tudom, emlékeztek-e még, hogy akartam egy saját házat csinálni, de mivel nem volt meg az alaplap, ezért nem fogtam hozzá. Hát megvan. Nem az EPIA lett, hanem egy microATX Gigabyte. Tehát kezdődhet az építkezés. Először is kezdem az alaplaptálcával. Ehhez kellene aluminum lap. Hol juthatnék hozzá??

#676 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 09. 18:57

hali

valaki tudja-e hogy lehet kapni [url="http://"http://www.kustompcs.co.uk/product.php?subcat=12"]>>> ilyet <<<[/url] kishazánkban?

#677 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 23:28

Hellu :)

Tud valaki *tényleg* tartós festéket ami jó billencs/egér teljes elrondítására? :D Eddig makettfesték+akril lakk párossal próbálkoztam, persze nem jött össze...Illetve már jön - lefelé a festék :rolleyes: Szépnek szép csak ne nyúljon hozzá az ember... :(

Fekete, piros és ezüst/alumínium színű kellene. Fényes vagy lakkozható (de akkor az is érdekelne, hogy millen lakkal :))

Köcce!

[ 2003. január 14.: NeoPampalini szerkesztette a hozzászólást ]

#678 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 02:12

van olyan festék ami beleevődik az anyagba (persze műanyagba) csak nem tom se a nevét se a telefonszámát-)
naszal majd UTánanézek.

#679 Felhasználó inaktív   ant 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 09:38

Azon gondolkodtam, hogy csinalnek en is egy kapcsolotablat a gepemre. Az otlet nem ujdonsag, talan az sem, hogy ez nem KI/BE kapcsolo lenne, nem is potmeter (az meghaladja a kepessegeimet :-) hanem 7V/12V kozott kapcsolna. A kerdesem, hogy mennyire gaz az alabbi megoldas? Meg kell jegyezzem, hogy az elektronika tudasom nem tobb, mint a gimis fizikaorak homalyos emleke... Ja, es ASCII rulez! :D

kód:

.----------------------.
| |
o___o---------. (X) venti
| |
o-----. | .------'
kapcsolo | | |
o o o o
o o o o
| | | |
| | | |

5 G G 1
V N N 2
D D V
[/code]

Meg egy par kerdes a vegere:
- az ilyen kapcsolo standard, vagy van valami kulon neve? Csak mert nem szeretnek teljesen hulyenek tunni a boltban...
- ...es a csokinak?
- a ket foldkabel kozt van valami kulonbseg? Azaz mindegy melyiket hasznalom?

[ 2003. január 15.: ant szerkesztette a hozzászólást ]

#680 Felhasználó inaktív   CoolNess 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 18:39

ant: A 12-5V-nak a veszélye, hogyha valamelyik gagyi ventid feldobja a talpát, azaz zárlatos lesz, akkor hazavágja a gépedet. Viszont ha nekiállsz lottózni, meg 7V-ra kötni ventiket, nem tudni melyik üt be előbb. Nekem közel egy éve van ilyen kapcsolótáblán az összes ventim, és semmi baja nem lett a hipergagyi lowest-end Acorp 235W tápomnak. Íme a kreálmányom:
[url="http://"http://www.coolness.hu/mod/fanswitch.html"]CoolNess - Fanswitch cikk[/url]
A két föld közt elvileg van különbség, gyakorlatilag mind1 melyiket használod. Jó moddolást! :)
Take Care

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.