idézet:
Ezt írta kisbetu:
"azokra a helyekre"
Itt van az eb elhantolva. Nálad most minden létező lyukon megy be a levegő, vagyis minden lukacskához szűrő kéne. Vagy egy vászonzsák a gépre kívülről.
[/quote]
Folytatnám tanult kollégám, Kisbetu eszmefuttatását.
Beila1054768:
Jelenleg több(száz) kontrollálatlan lyukacskán "szökik" a levegő és por keveréke a gépedbe. Ha beteszed az egyik ventit a gép elejébe "input" állásban, akkor a levegő - és a por - nagyrésze itt fog a gépedbe jutni, és nem az apró lyukakon. Itt egy "szűrő" segítségével már könnyebben tudod a keverékbű' kivenni a zoxigént. Teccik érteni!?
[ 2003. május 14.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]
Házépítés és rejtelmei I.
Elküldve: 2003. 05. 14. 19:56
Elküldve: 2003. 05. 14. 20:07
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2003. 05. 14. 21:41
idézet:
Ezt írta kisbetu:
Kíváncsi vagyok, mikor lesz végre alul egy befújó venti...[/quote]
Én is!
Elküldve: 2003. 05. 14. 21:48
Üdv.
Elküldve: 2003. 05. 14. 21:51
idézet:
Ezt írta kisbetu:
"Erényövnek" sem lenne utolsó a dolog, mondjuk egy fémlapátos PAPST venti... mivel olyan sok perverz alak mászkál szabadlábon![]()
![]()
Elküldve: 2003. 05. 14. 23:08
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
"Erényövnek" sem lenne utolsó a dolog, mondjuk egy fémlapátos PAPST venti... mivel olyan sok perverz alak mászkál szabadlábon![]()
[/quote]
PAPST-ot!? Az igen! De a régi fajtából, abból elég a műanyag lapátos is.![]()
Elküldve: 2003. 05. 15. 07:55
idézet:
Ezt írta kisbetu:
Pont egy ilyet tervezek. A gépem kb 1 cm-re van megemelve, és egy alsó levegőbelépő nyílás még ha nem is sikerül szépre, akkor is több levegő jutna be rajta, mint az első pici lyukakon, még ha a lyukak mögött venti van is....
Elküldve: 2003. 05. 15. 09:06
idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
Pont egy ilyet tervezek. A gépem kb 1 cm-re van megemelve, és egy alsó levegőbelépő nyílás még ha nem is sikerül szépre, akkor is több levegő jutna be rajta, mint az első pici lyukakon, még ha a lyukak mögött venti van is....[/quote]
Szerintem az egy centi kicsit kevés, nagy lenne a hangja, pláne ha teljes fordulaton megy a venti. Ráadásul iszonyatos mennyiségű port is összeszedne, (pláne ha a földön van) hetente tisztíthatnád a porszűrőt.
Kicsit magasabbra kell esetleg emelni, akkor javulhat a helyzet. (mondjuk 5-10 centi, vagy pl. a boltokban is kapható kerekes számítógép talp)
ZooLee
Elküldve: 2003. 05. 17. 08:03
idézet:
Ezt írta Atilllla:
Ha már SK házépítésnél tartunk, akkor ez a legdurvább amit láttam [url="http://"http://divxstation.com/comm/thread.asp?i=16&t=25160&r=0"]http://divxstation.c...=16&t=25160&r=0[/url][/quote]
A vinyo _nagyon_ gyorsan meg fog dogleni...
Elküldve: 2003. 05. 17. 15:13
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
A vinyo _nagyon_ gyorsan meg fog dogleni...[/quote]
Hát! Ha nem állítja vizszintes helyzetbe, akkor biztos. De azért volt fantáziája a csákónak.![]()
Elküldve: 2003. 05. 18. 16:19
idézet:
Ezt írta mumtaz:
Hát! Ha nem állítja vizszintes helyzetbe, akkor biztos. De azért volt fantáziája a csákónak.[/quote]
Vizszintes vagy fuggoleges, de nem orral, vagy seggel lefele, foleg nem ferden...
A fantaziat nem vitattam:)
Elküldve: 2003. 05. 18. 18:25
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Vizszintes vagy fuggoleges, de nem orral, vagy seggel lefele, foleg nem ferden...
A fantaziat nem vitattam[/quote]
Nem kötözködésképpen, de tudtommal bárhogy állhat az a vinyó, ha a vízszintes, ill. függőleges "síkokhoz" képest 0,90, v 180. fokot zár be, vagy hogyfogalmazzam, értitek nem? (ittam kis sört, majd holnap hozom inkább a formám)
magyarán állhat orral lefelé, ill. seggel nyugodtan, de ferdén tényleg nem.
Elküldve: 2003. 05. 18. 18:34
6+2-es asszem acorp tornyom van. Eszembe jutott az az ötlet (biztos megcsinálta már vki), hogy mi lenne, ha az egész oldallapot lecserélném plexire? Vagyis nem csak az oldallapot, hanem az egész házborítást (egy az egyben leszedhető a borítás, régi fajta ház, nem oldallapos) Megvalósítható ez? A rögzítésre az jutott eszembe, hogy gyakorlatilag 3 részből állna a borítás, 2 oldallap + egy felső. A plexit óvatosan ki lehet fúrni, csavarral rárögzíteni kis meghajlított lemezt, majd a lemezt lehet a házhoz csavarozni.
Szerintem nem nézne ki rosszul
A plexinek mennyi négyzetmétere? Mennyibe fájna ez kb.?
Elküldve: 2003. 05. 19. 04:16
idézet:
Ezt írta Mono:
magyarán állhat orral lefelé, ill. seggel nyugodtan, de ferdén tényleg nem.[/quote]
Regebben tuti nem igy volt (soha durvabban megmurdelt vinyot nem lattam egy orran allo (es ugy hasznalt) quantumnal... az a hang...). Az ujak mar lehet, hogy birjak, de en inkabb nem probalgatom:)
Elküldve: 2003. 05. 19. 21:44
1. a karcolások nagyon rondák rajt
2. hatalmas a por itt pesten, és én nem vagyok hajlandó 2 naponta porszívózni a házat, főleg nem a koliban
Elküldve: 2003. 05. 20. 11:12
idézet:
Ezt írta Grillo:
A plexi jól nézne ki, meg szerintem nem bonyolult az elkészítése sem a te koncepciódnak, de én nem tenném ezt, mert:
1. a karcolások nagyon rondák rajt
2. hatalmas a por itt pesten, és én nem vagyok hajlandó 2 naponta porszívózni a házat, főleg nem a koliban[/quote]Ez tényleg elgondolkoztató...
Elküldve: 2003. 05. 21. 18:02
Szóval, a kérdésem: 12cm-es ledes ventit láttatok már valahol? Létezik-e egyáltalán? Magyarországon? Külföldön? Földön kívül?
Szóval van?
THX a segítséget előre is.
Elküldve: 2003. 05. 21. 20:04
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2003. 05. 21. 20:12
idézet:
Ezt írta Wyco [Gates of Mind]:
szerintetek van valami értelme annak hogy egy 8 (v 12) cm-es ventit kifelé fujásra állitsak? por igy is megy be? hő? jobb lesz?[/quote]
Valahogy mindenképpen el kell vezetni a házból a hőt. A legjobb, ha a ház tetejére raksz két 12cm-es ventit szívásra: az amúgy is felfelé szálló levegőt jól kizsuppolja a házból
De mondjuk a ház hátuljába érdemes kifújásra állítani, a ház elejében pedig beszívásra lőni a ventiket (feltéve ha van ennyid) és akkor jó kis keresztlégmozgás lesz.
Csak kifújásra állítani az összes ventit (vagy ha csak 1 van a házban) eléggé értelmetlen. Szerintem.![]()
Elküldve: 2003. 05. 21. 20:14
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Valahogy mindenképpen el kell vezetni a házból a hőt. A legjobb, ha a ház tetejére raksz két 12cm-es ventit szívásra: az amúgy is felfelé szálló levegőt jól kizsuppolja a házból
De mondjuk a ház hátuljába érdemes kifújásra állítani, a ház elejében pedig beszívásra lőni a ventiket (feltéve ha van ennyid) és akkor jó kis keresztlégmozgás lesz.
Csak kifújásra állítani az összes ventit (vagy ha csak 1 van a házban) eléggé értelmetlen. Szerintem.[/quote]
köszi. jelenleg nincsen, de tud lenni mert elol van még egy ures hely, majd lehet h teszek bele egy ventit, a ház tetejét meg kifuratom
mondjuk ha mindhárom venti megvan akkor mennyit hulhet bent az idő? [proc]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

Súgó
A téma zárva.