HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#861 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 21. 20:47

idézet:
Ezt írta Wyco [Gates of Mind]:

köszi. jelenleg nincsen, de tud lenni mert elol van még egy ures hely, majd lehet h teszek bele egy ventit, a ház tetejét meg kifuratom
mondjuk ha mindhárom venti megvan akkor mennyit hulhet bent az idő? [proc]
[/quote]

Menyit hűl? Változó, a berakott ventik fordulatszáma, levegőszállító képessége, esetleg kábeldzsungel a gépben, egyéb "forró" hardver: mind-mind befolyásolja az eredményt... de általában egy jó szellőzési megoldás 10-15 fokot szokott hozni a CPU hőmérsékletén. Mínuszba :) :) De hangsúlyozom: általában, mert erre nincsen egzakt válasz.

[ 2003. május 21.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]

#862 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 21. 20:51

értem :)
na majd megprobálom :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#863 Felhasználó inaktív   ant 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 27. 13:45

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Nem ide passzol, de nem találtam jobb helyet neki... :)
Szóval, a kérdésem: 12cm-es ledes ventit láttatok már valahol? Létezik-e egyáltalán? Magyarországon? Külföldön? Földön kívül?
[/quote]

Wyco írta a másik topikban:

Kép

[url="http://"http://www.caseking.de/shop/catalog/product_info.php?cPath=26_132&products_id=319"]12 cm ledes venti[/url]

#864 Felhasználó inaktív   ant 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 27. 13:50

Kaptam kolcsonbe egy digitalis fenykepezot, es csinaltam is gyorsan vele nehany kepet a gepemrol, meg irtam melle egy par sort. Nem latvanyos dolgok, inkabb - hogy is mondjam - egyedi megoldasok :) Leginkabb a getto mod kategoriaba passzolna, de asszem ezt oda is irtam. Mindenesetre tanulsagos lehet... Ja, kattintas [url="http://"http://www.vpk.bme.hu/~ant/mod/"]:: IDE ::[/url]

Kép

Kép

[ 2003. május 27.: ant szerkesztette a hozzászólást ]

#865 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 31. 09:38

hüha emberek baj van :)
kivágtam egy bazinagy lyukat a ház oldalába, csak nincs mit a helyébe rakni.
plexiről azt irjátok hogy nagyon szöszölődik, nélunk pedig rohadt nagy a por.
mit ajánlotok helyette?
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#866 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 31. 12:21

idézet:
Ezt írta kuronyab:
hüha emberek baj van :)
kivágtam egy bazinagy lyukat a ház oldalába, csak nincs mit a helyébe rakni.
plexiről azt irjátok hogy nagyon szöszölődik, nélunk pedig rohadt nagy a por.
mit ajánlotok helyette?
[/quote]

Plexit. Ez komoly.

#867 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 31. 12:30

idézet:
Ezt írta mumtaz:

Plexit. Ez komoly.
[/quote]

OBIba? azokat a szegecseket hogy hivják ami neked van a házban? thx

#868 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 31. 17:33

idézet:
Ezt írta kuronyab:

OBIba? azokat a szegecseket hogy hivják ami neked van a házban? thx
[/quote]

Nekem? Nekem nem szegecsekkel van felrakva a plexi. Azok sima M4X20-as sűlyesztett fejű csavarok belül anyákkal. Szegecsekkel nem látom értelmét felrakni, mivel a szegecs nem igazán tartozik a könnyen oldható kötések közé.
Egy oldallapra elegendő plexilapot kb. 2-3000 Ft-ért kapsz, de olyan helyen kell venni, ahol hajlandóak a kért méretet is adni.

[ 2003. május 31.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

#869 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 31. 20:49

thx
akkor jó lenne eltalálni elsőre ha ilyen drága a plexi....

[ 2003. május 31.: kuronyab szerkesztette a hozzászólást ]

#870 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 31. 23:37

idézet:
Ezt írta kuronyab:
thx
akkor jó lenne eltalálni elsőre ha ilyen drága a plexi....

[/quote]

Eltalálni a megfelelő méretet nem túl nehéz. Egyszerűen kiméred. Ez egy midi ház esetén kb 40x40 cm. A megfelelő méret (a hajlékonyságot illetve szilárdságot, valamint az árat is figyelembe véve) 3-4 mm. E vastagság főlé szerintem nem érdemes menni. 2 mm-es is lehet, de csak akkor, ha az kivágott darab ellenére(!) az oldallap még megfelelően "merev" marad.

#871 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 07:30

Én a kivágott oldallapommal látogattam el az üvegeshez és ott csináltattam. Egy 30*31 cm-es kivágás van az oldallapon, kb. 1 cm ráhagyással vágták ki az üveget (3 mm). Sőt, egy 8 cm-es lyukat is vágattam bele, nagyon szépen megcsinálták, lyukakat nem furattam a csavaroknak, féltem, hogy esetleg elrepesztem, amikor csavarozom be a ventit (elég szépen feszül az egész olyankor), a ventit pedig kétoldalú ragasztóval applikáltam rá. Az üveget kétoldalú ragasztóval nyomták rá, alig bírtam leszedni, mert az átellenes oldalra került a venti hely, nem a proci fölé. De kész van. Szerintetek, ha öntapadós (műanyag) tapétával fedem be az oldal és felső lapokat, az hogy fog kinézni? Merthogy festeni nem akarok, az nagyon csúnya lenne, ha nekiállnék :cool: Az "üvegezés" 1500 magyar forintba került csak.

Hy

bigsee

[ 2003. június 01.: bigsee szerkesztette a hozzászólást ]
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#872 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 10:26

idézet:
Ezt írta bigsee:

.
[/quote]

Szencséges szűzanyám! Üveggel!? Jól nyomod.

Egyébként, ha találsz olyan tapétát, ami neked tetszik akkor jól nézne ki, de azért szánj időt a finom felragasztásra. Ne csak odacsapd, oszt' jóvan'!

#873 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 16:44

Tapéta is szép...
Na ma bevásároltam... :) OBIba vótam és a plexijük szar, le se vágják méretre, a legkisebb meg 5ezer és rohadt nagy. DE. Van nekik valami "ProfiGlass" nevü német cuccuk. ugyanaz mint a plexi, szépen le van fóliázva, gyönyörüszép a felülete. Nagyon jól lehet vágni is(otthon). Én 2miliset vettem, elég stabil a keretem, ugyhogy nem kellett vasagabb (gondolom). Már csak szárad a cucc, amint készlesz, nyomok képet!
Üdv

#874 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 16:50

idézet:
Ezt írta kuronyab:
Tapéta is szép...
Na ma bevásároltam... :) OBIba vótam és a plexijük szar, le se vágják méretre, a legkisebb meg 5ezer és rohadt nagy. DE. Van nekik valami "ProfiGlass" nevü német cuccuk. ugyanaz mint a plexi, szépen le van fóliázva, gyönyörüszép a felülete. Nagyon jól lehet vágni is(otthon). Én 2miliset vettem, elég stabil a keretem, ugyhogy nem kellett vasagabb (gondolom). Már csak szárad a cucc, amint készlesz, nyomok képet!
Üdv
[/quote]

Jöhet. Egyébként azt is kipróbáltad, hogy mennyire töltődik fel statikusan, mert akkor aztán hetente pucolhatod, ha vonza a port.

#875 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 17:22

idézet:
Ezt írta kuronyab:
Tapéta is szép...
Üdv
[/quote]És az mennyibe kerül és mekkora? Mivel vágható?

Hülye kérdés, de megkérdezezm: hogy lehet a festett házam elején a le nem festett drivokat eltakarni? Festeni nem akarom (garis még) és ajtó nincs a házon. Feel IV vagy V. -höz adott drive eltakaró lemez nem jó, mert nem megy bele a házamba (már próbáltam).

#876 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 19:19

890HUF volt a 2mm-es 50x50es. Dekopirral vágható nagyon szépen, nem sirjázik, nem pattan meg a szél benne. Fúróval is jól nyomhato. A szöszölödést meg porolást nemtom, majd kiderül...

Takarással kapcsolatban passzolok, csinálj rá zsanéros ajtót. bár eredeti házat nem gyányolnék szét..passz

[ 2003. június 01.: kuronyab szerkesztette a hozzászólást ]

#877 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 19:27

idézet:
Ezt írta mumtaz:

Szencséges szűzanyám! Üveggel!? Jól nyomod.

Egyébként, ha találsz olyan tapétát, ami neked tetszik akkor jól nézne ki, de azért szánj időt a finom felragasztásra. Ne csak odacsapd, oszt' jóvan'!
[/quote]

Mér' mi baj az üveggel? Nálunk akkora por van, hogy ihaj, egész nap nyitva az ablak, autók jönnek mennek, meg minden, úgyhogy sztem nem volna jó a plexi.

Hy

bigsee
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#878 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 19:44

idézet:
Ezt írta bigsee:

Mér' mi baj az üveggel? Nálunk akkora por van, hogy ihaj, egész nap nyitva az ablak, autók jönnek mennek, meg minden, úgyhogy sztem nem volna jó a plexi.

Hy

bigsee
[/quote]

Ellenben baromi nehéz. És van veszélyességi szintje is a dolognak.

#879 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 19:51

idézet:
Ezt írta kuronyab:
...
Takarással kapcsolatban passzolok, csinálj rá zsanéros ajtót. bár eredeti házat nem gyányolnék szét..passz

[ 2003. június 01.: kuronyab szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]Noname ház :) De mire ezt megcsinálom igényesen, az sok idő volna és nem is tudom igazán elképzelni, hogyan is lehetne rendesen megcsinálni...

Lehet, hogy venni kellene másik házat? :)

#880 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 20:12

idézet:
Ezt írta Sipi-:
Noname ház :) De mire ezt megcsinálom igényesen, az sok idő volna és nem is tudom igazán elképzelni, hogyan is lehetne rendesen megcsinálni...

Lehet, hogy venni kellene másik házat? :)
[/quote]

háát
sztem meg azért, hogy a fekete házban ne legyen fehér CD, nem érdemes uj házat venni :) Annyira csak nem zavar, hogy komolyabb összeget dobj ki rá. Mevárod a garis és lefested és ha ujat veszel akkor csak feketét...

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.