idézet:
Ezt írta Wyco [Gates of Mind]:
köszi. jelenleg nincsen, de tud lenni mert elol van még egy ures hely, majd lehet h teszek bele egy ventit, a ház tetejét meg kifuratom
mondjuk ha mindhárom venti megvan akkor mennyit hulhet bent az idő? [proc][/quote]
Menyit hűl? Változó, a berakott ventik fordulatszáma, levegőszállító képessége, esetleg kábeldzsungel a gépben, egyéb "forró" hardver: mind-mind befolyásolja az eredményt... de általában egy jó szellőzési megoldás 10-15 fokot szokott hozni a CPU hőmérsékletén. Mínuszba![]()
De hangsúlyozom: általában, mert erre nincsen egzakt válasz.
[ 2003. május 21.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Házépítés és rejtelmei I.
Elküldve: 2003. 05. 21. 20:47
Elküldve: 2003. 05. 21. 20:51

na majd megprobálom

Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2003. 05. 27. 13:45
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Nem ide passzol, de nem találtam jobb helyet neki...
Szóval, a kérdésem: 12cm-es ledes ventit láttatok már valahol? Létezik-e egyáltalán? Magyarországon? Külföldön? Földön kívül?[/quote]
Wyco írta a másik topikban:
![]()
[url="http://"http://www.caseking.de/shop/catalog/product_info.php?cPath=26_132&products_id=319"]12 cm ledes venti[/url]
Elküldve: 2003. 05. 27. 13:50

[ 2003. május 27.: ant szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 31. 09:38

kivágtam egy bazinagy lyukat a ház oldalába, csak nincs mit a helyébe rakni.
plexiről azt irjátok hogy nagyon szöszölődik, nélunk pedig rohadt nagy a por.
mit ajánlotok helyette?
Elküldve: 2003. 05. 31. 12:21
idézet:
Ezt írta kuronyab:
hüha emberek baj van
kivágtam egy bazinagy lyukat a ház oldalába, csak nincs mit a helyébe rakni.
plexiről azt irjátok hogy nagyon szöszölődik, nélunk pedig rohadt nagy a por.
mit ajánlotok helyette?[/quote]
Plexit. Ez komoly.
Elküldve: 2003. 05. 31. 12:30
idézet:
Ezt írta mumtaz:
Plexit. Ez komoly.[/quote]
OBIba? azokat a szegecseket hogy hivják ami neked van a házban? thx
Elküldve: 2003. 05. 31. 17:33
idézet:
Ezt írta kuronyab:
OBIba? azokat a szegecseket hogy hivják ami neked van a házban? thx[/quote]
Nekem? Nekem nem szegecsekkel van felrakva a plexi. Azok sima M4X20-as sűlyesztett fejű csavarok belül anyákkal. Szegecsekkel nem látom értelmét felrakni, mivel a szegecs nem igazán tartozik a könnyen oldható kötések közé.
Egy oldallapra elegendő plexilapot kb. 2-3000 Ft-ért kapsz, de olyan helyen kell venni, ahol hajlandóak a kért méretet is adni.
[ 2003. május 31.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 31. 20:49
akkor jó lenne eltalálni elsőre ha ilyen drága a plexi....
[ 2003. május 31.: kuronyab szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 31. 23:37
idézet:
Ezt írta kuronyab:
thx
akkor jó lenne eltalálni elsőre ha ilyen drága a plexi....
[/quote]
Eltalálni a megfelelő méretet nem túl nehéz. Egyszerűen kiméred. Ez egy midi ház esetén kb 40x40 cm. A megfelelő méret (a hajlékonyságot illetve szilárdságot, valamint az árat is figyelembe véve) 3-4 mm. E vastagság főlé szerintem nem érdemes menni. 2 mm-es is lehet, de csak akkor, ha az kivágott darab ellenére(!) az oldallap még megfelelően "merev" marad.
Elküldve: 2003. 06. 01. 07:30

Hy
bigsee
[ 2003. június 01.: bigsee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 01. 10:26
idézet:
Ezt írta bigsee:
.
[/quote]
Szencséges szűzanyám! Üveggel!? Jól nyomod.
Egyébként, ha találsz olyan tapétát, ami neked tetszik akkor jól nézne ki, de azért szánj időt a finom felragasztásra. Ne csak odacsapd, oszt' jóvan'!
Elküldve: 2003. 06. 01. 16:44
Na ma bevásároltam...

Üdv
Elküldve: 2003. 06. 01. 16:50
idézet:
Ezt írta kuronyab:
Tapéta is szép...
Na ma bevásároltam...OBIba vótam és a plexijük szar, le se vágják méretre, a legkisebb meg 5ezer és rohadt nagy. DE. Van nekik valami "ProfiGlass" nevü német cuccuk. ugyanaz mint a plexi, szépen le van fóliázva, gyönyörüszép a felülete. Nagyon jól lehet vágni is(otthon). Én 2miliset vettem, elég stabil a keretem, ugyhogy nem kellett vasagabb (gondolom). Már csak szárad a cucc, amint készlesz, nyomok képet!
Üdv[/quote]
Jöhet. Egyébként azt is kipróbáltad, hogy mennyire töltődik fel statikusan, mert akkor aztán hetente pucolhatod, ha vonza a port.
Elküldve: 2003. 06. 01. 17:22
idézet:
Ezt írta kuronyab:
Tapéta is szép...
Na ma bevásároltam...OBIba vótam és a plexijük szar, le se vágják méretre, a legkisebb meg 5ezer és rohadt nagy. DE. Van nekik valami "ProfiGlass" nevü német cuccuk. ugyanaz mint a plexi, szépen le van fóliázva, gyönyörüszép a felülete. Nagyon jól lehet vágni is(otthon). Én 2miliset vettem, elég stabil a keretem, ugyhogy nem kellett vasagabb (gondolom). Már csak szárad a cucc, amint készlesz, nyomok képet!
Üdv[/quote]És az mennyibe kerül és mekkora? Mivel vágható?
Hülye kérdés, de megkérdezezm: hogy lehet a festett házam elején a le nem festett drivokat eltakarni? Festeni nem akarom (garis még) és ajtó nincs a házon. Feel IV vagy V. -höz adott drive eltakaró lemez nem jó, mert nem megy bele a házamba (már próbáltam).
Elküldve: 2003. 06. 01. 19:19
Takarással kapcsolatban passzolok, csinálj rá zsanéros ajtót. bár eredeti házat nem gyányolnék szét..passz
[ 2003. június 01.: kuronyab szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 01. 19:27
idézet:
Ezt írta mumtaz:
Szencséges szűzanyám! Üveggel!? Jól nyomod.
Egyébként, ha találsz olyan tapétát, ami neked tetszik akkor jól nézne ki, de azért szánj időt a finom felragasztásra. Ne csak odacsapd, oszt' jóvan'![/quote]
Mér' mi baj az üveggel? Nálunk akkora por van, hogy ihaj, egész nap nyitva az ablak, autók jönnek mennek, meg minden, úgyhogy sztem nem volna jó a plexi.
Hy
bigsee
Elküldve: 2003. 06. 01. 19:44
idézet:
Ezt írta bigsee:
Mér' mi baj az üveggel? Nálunk akkora por van, hogy ihaj, egész nap nyitva az ablak, autók jönnek mennek, meg minden, úgyhogy sztem nem volna jó a plexi.
Hy
bigsee[/quote]
Ellenben baromi nehéz. És van veszélyességi szintje is a dolognak.
Elküldve: 2003. 06. 01. 19:51
idézet:
Ezt írta kuronyab:
...
Takarással kapcsolatban passzolok, csinálj rá zsanéros ajtót. bár eredeti házat nem gyányolnék szét..passz
[ 2003. június 01.: kuronyab szerkesztette a hozzászólást ][/quote]Noname házDe mire ezt megcsinálom igényesen, az sok idő volna és nem is tudom igazán elképzelni, hogyan is lehetne rendesen megcsinálni...
Lehet, hogy venni kellene másik házat?![]()
Elküldve: 2003. 06. 01. 20:12
idézet:
Ezt írta Sipi-:
Noname házDe mire ezt megcsinálom igényesen, az sok idő volna és nem is tudom igazán elképzelni, hogyan is lehetne rendesen megcsinálni...
Lehet, hogy venni kellene másik házat?[/quote]
háát
sztem meg azért, hogy a fekete házban ne legyen fehér CD, nem érdemes uj házat venniAnnyira csak nem zavar, hogy komolyabb összeget dobj ki rá. Mevárod a garis és lefested és ha ujat veszel akkor csak feketét...