HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#601 Felhasználó inaktív   CoolNess 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 03. 20:26

Tetszik, hogy a topik utolsó pár oldalán néhányan belinkelték valamelyik házamat. :cool: Örülök most nagyon...
A szellőzéssel meg vigyázni kell, az én tápom 235Wattos Acorp, és még így is eléggé melegedett, ezért ki is vágtam az előlap alját, mint azt a cikkben is olvashatod. Ezen kívűl vágtam szellőző nyílást az elejére, mert süppedős padlószőnyegen állt a gép, az meg elzárta a levegő útját. A viszonylag új képeket az [url="http://"http://atus.coolness.hu"]atus.coolness.hu[/url] címen lesheted meg. Azóta szebb lett, mert steatlhmoddoltam az 5.25 előlapokat yool.

[ 2002. december 03.: CoolNess szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2002. december 03.: CoolNess szerkesztette a hozzászólást ]
Take Care

#602 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 04. 01:22

Ezt írta CoolNess:
Tetszik, hogy a topik utolsó pár oldalán néhányan belinkelték valamelyik házamat. :cool: Örülök most nagyon...
A szellőzéssel meg vigyázni kell, az én tápom 235Wattos Acorp, és még így is eléggé melegedett, ezért ki is vágtam az előlap alját, mint azt a cikkben is olvashatod. Ezen kívűl vágtam szellőző nyílást az elejére, mert süppedős padlószőnyegen állt a gép, az meg elzárta a levegő útját. A viszonylag új képeket az [url="http://"http://atus.coolness.hu"]atus.coolness.hu[/url] címen lesheted meg. Azóta szebb lett, mert steatlhmoddoltam az 5.25 előlapokat yool.

Hello!
Hat nem tom,hogy milyen lesz majd,de nekem alapbol van ket hatalmas nyilas elol a haz aljan,mivel valamikor a haz aljaban elol volt egy szelozteto venti!!!Nekem nem szonyegen van,hanem az asztalom oldalan van egy polc kb 20cm magasan van a gep,igy tehat kap levegöt majd szerintem!Nem fuj valami hevesen ez a Codegen tap!Talan eleg lesz neki a hely,hogy "kifujja" magat a tap!!!Ha nem,akkor fur-farag és egy racs az elejere! :D

[ 2002. december 04.: Johnny Mnemonic szerkesztette a hozzászólást ]

#603 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 12. 04. 07:50

idézet:
Ezt írta Johnny Mnemonic:
........Hat nem tom,hogy milyen lesz majd,de nekem alapbol van ket hatalmas nyilas elol a haz aljan,mivel valamikor a haz aljaban elol volt egy szelozteto venti!!!Nekem nem szonyegen van,hanem az asztalom oldalan van egy polc kb 20cm magasan van a gep,igy tehat kap levegöt majd szerintem!.....[/QB][/quote]

És időnként belenéztek kiporolni?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#604 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 04. 09:17

Szerintem mindentől függetlenül időnként bele is kell nézni kiporolni.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#605 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 08. 18:03

Hello!

Na megcsinaltam az atalakitast!!!Nagyon allatul nezki!
Eloszor bajban voltam,mert nagyon nehz volt kidarabolni a haz elejet,de megoldottam! :) kivettem a gepbol a tapot,winyot es lemnetem vele a garazsba!Letakartam egy pokroccal a veszelyeztetett teruleteket oszt adtam neki flexel!!! :D Kivagtam a lyukat,lesorlyaztam!Kifurtam a lyukakta a tap rogzitesehez!Most mar bent van,csak a hatlapra hianyzik a venti!Van egy itthon,de az csapagyas,majd veszek ujat!

Kérdésem az lenne,hogy ugye szivora kell betenni a ventit???
Mi van ha kettot veszek és sorba kotve azt rakom be hatulra???
Ja!Lehet,hogy elore a taphoz csak kell lyukat furni a szellozes miatt,mert langyosnak tunik a tap egy ora jatek utan!Nem forro csak langyos,de majd furok lyukakat biztos,ami biztos! :D
Megprobalok majd fenykepet csinalni rola!

#606 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 09. 00:29

[OFF]:
idézet:

Letakartam egy pokroccal a veszelyeztetett teruleteket... [/quote]

Csak nem bennthagytad az alaplatpot, stb?
Nem követendő, de állatabb vagy, mint én... :D
Gratula a sikeres modhoz!
[/OFF]
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#607 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 09. 01:01

idézet:
Ezt írta PeppeR:
[OFF]:

Csak nem bennthagytad az alaplatpot, stb?
Nem követendő, de állatabb vagy, mint én... :D
Gratula a sikeres modhoz!
[/OFF]
[/quote]

Na-ná,majd kiveszem egy ilyen kis ügy miatt??!! :D
Basszus!Akinek ilyen haza van azonnal csinalja meg!!! :D Nekem 10fokkal lett hidegebb a procim! :eek: Nem mindegy!

[ 2002. december 09.: Johnny Mnemonic szerkesztette a hozzászólást ]

#608 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 09. 10:32

Itt látható a gépem, első oldalon csak LCD, majd tovább lapozva van hangszigetelés, modding, stb.
[url="http://"http://kep.tar.hu/szuts/index.phtml?aid=27542423"]http://kep.tar.hu/sz...ml?aid=27542423[/url]
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#609 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 09. 16:51

ezt a baszott kuplerájt ;)
Ha JobbGáz akkor BalF...-)
/... Gigabyte GA-7VAXP rev1.x; AMD AthlonXP 1800+@~1702MHz~; 512MB Samsung PC2700; Ati Radeon 8500 290/580; SB Live player 5.1; Titan D5tb, Xtreme FeeLV powered by me&DTK .../

#610 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 09. 16:55

Látom a képek uzgy vannak csinálva hogy sok kis elektronikai cikk is bennelegyen-))
És mi az a nagy szennyvizcső a gép hátuljában?-))
De amugy tetszik. Az is külön hogy más is alkalmazta a gép aljára szerelt led es megviolágítást.
/... Gigabyte GA-7VAXP rev1.x; AMD AthlonXP 1800+@~1702MHz~; 512MB Samsung PC2700; Ati Radeon 8500 290/580; SB Live player 5.1; Titan D5tb, Xtreme FeeLV powered by me&DTK .../

#611 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 10. 00:13

idézet:

Az is külön hogy más is alkalmazta a gép aljára szerelt led es megviolágítást.
[/quote]

Oh, shit... Megint lassú voltam. :mad:

idézet:

Na-ná,majd kiveszem egy ilyen kis ügy miatt??!!
[/quote]

Szerintem nem árt... Előnyt élvez akinek kihúzhatós alaplaptálcája van.

[ 2002. december 10.: PeppeR szerkesztette a hozzászólást ]
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#612 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 10. 00:27

Nekem nem kihúzhatós az alaplaptálca, barkácsolásnál mégis kikapom a gép belét... de nem vagyok olyan bevállalós mint ti ;)

#613 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 10. 09:42

idézet:
Ezt írta PeppeR:

Szerintem nem árt... Előnyt élvez akinek kihúzhatós alaplaptálcája van.

[ 2002. december 10.: PeppeR szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ja!Ez igy van,de nekem meg a regi csavaros talcam van,ugyhogy lusta voltam kivenni a deszkat! :D Kikaptam a winyokat,down to garage :D azt adj neki FLEXEL!!! :D Persze mondom,hogy kitakartam az egeszet egy pléddel,szikra nem ert semmit!Viszont a kivagott lyuk szep lett! :cool: Megerte!

#614 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 10. 18:13

Coolness!!!!!!!!!!!!!
Hova tegyek hutoventit az atalakitott midihazba?Eleg a hatuljaba tenni a tap helyere egy szivo ventit 5V-rol?
Vagy tegyek a haz oldalaba?

#615 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 12. 10. 22:22

idézet:
Ezt írta ***BalF:
Az is külön hogy más is alkalmazta a gép aljára szerelt led es megviolágítást.[/quote]

Érdekes, nekem is LED-es világítás van a gép aljába szerelve + 2 LED-es venti. Szóval az egész ház kék színű belülről. Gondolom érdekelne kép is. :D :)
A pénz beszél. Azt mondja: PÁ!

#616 Felhasználó inaktív   CoolNess 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 12. 10. 23:01

idézet:
Ezt írta Johnny Mnemonic:
Coolness!!!!!!!!!!!!!
Hova tegyek hutoventit az atalakitott midihazba?Eleg a hatuljaba tenni a tap helyere egy szivo ventit 5V-rol?
Vagy tegyek a haz oldalaba?
[/quote]
Elég.5V viszont lehet,h sovány lesz. Próbáld 7/8V-tal, vagy szerezz egy viszonylag lassan pörgő ventit, és azt küldd be. Örülök, hogy jól sikerült a mod. A -10°C meg elég bíztatóan hangzik...
Take Care

#617 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 00:14

idézet:

...a gép aljába szerelve...
[/quote]

***Balf, többiek akinek van fénycső a gépéhez: nektek is belülre van felszerelve?

Nekem a tornyom fast&furious style-os, azaz kívülre, a ház aljára van szerelve egy sín. Ez meg van spékelve oldalanként 8 nagyfényerejű vörös leddel. Külön trafó a házban, egyenirányítás - ami kell. Szvsz a piros ledek + fekete case nagyon "elegáns". Persze minden cigány a saját lovát dícséri... :cool:

#618 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 00:52

idézet:
Ezt írta CoolNess:

Elég.5V viszont lehet,h sovány lesz. Próbáld 7/8V-tal, vagy szerezz egy viszonylag lassan pörgő ventit, és azt küldd be. Örülök, hogy jól sikerült a mod. A -10°C meg elég bíztatóan hangzik...
[/quote]

Ma vegre letakaritottam a procihütö aljarol azt a rozsaszinü genyat!Alapon 32fok,fullon max 40fok :p!!!Eddig 42 volt alapon mod elott!Mondjuk a haz oldala nincs fent,viszont kb 1m-re van a haztol a radiatorom! :D
Voltam ma egy boltban a kicsikevel(Mis***l),oszt neztek,hogy hol a tap a gepben! :DVolt amulas!Kerdik,hogy honnan az ötlet!Büszken mondtam [url="http://"http://www.prohardver.hu"]www.prohardver.hu[/url]-rol van,Coolness batyjank fantasztikus ötlete!
Vettem egy 8cm-s ventit,gondolkodtam rajta,hogy most akkor 7V legyen(12-5=7v)vagy igy csinaljam,mert hallotam olyat,hogy ha 12-5-re kötöm,es a venti zarlatos lesz,akkor kampec!!!
Kép

Kell meg szereznem aluminium lemezt is,mert az meg elfogyott! :mad:
Ja es lehet,hogy lesz foto is a heten a gépröl!

Ez a modolas tenyleg olyan,hogy ha egyszer elkezded,nem hagyod abba!Egesz nap azon torom a fejem,mit kene meg csinalni :) !!!

[ 2002. december 11.: Johnny Mnemonic szerkesztette a hozzászólást ]

#619 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 01:03

Há mondom-)

Bogár jah ...jó lenne már egy kép is mert eddig csak a szád jár-)
Mosmá lassan nekem is elő kellene rukkolnom az ujdonságommal, de valahogy nem bíííííírok nekiállni befejezni.-)

#620 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 01:07

és azu is tuti hogy nem teszem el a tápot onnan ahol van, mert vhogy nem lenne helye.-)

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.