Idézet: debaj - Dátum: 2013. 07. 31. 12:06
Csak aztán ez is olyan dolog, hogy az állam működését valamiből elő kell teremteni. Ha mindenki kerüli az adót, aki csak teheti, akkor marad az, hogy azoktól szednek be sokszoros pénzeket, akik nem tudják ,vagy nem akarják megúszni.
nem biztos, h érdemes egy kalap alá venni az építési vállalkozót, meg a bérből meg fizetésből élő, esetleg hitelt felvett családot, aki építkezik. azok egyrészt adóznak fizetéskor, adóznak a boltban, adóznak álmukban. és akkor ebbe a sorba beletesszük még ezt is fizesse meg, és azon hatánkolunk, h ezértartittezazország? lófaszt ezért tart itt, lófaszt az egyszeri kisember ilyen-olyan himihumi adócsalása miatt. tényleg a lecsúszóban lévő, legatyásodott középréteg meg lecsúszott néprétegek adózási morálján kell javítani és befizetett adóforintjain garasoskodni? miközben zenélő szökőkút meg apámfasza erre-arra, a politikai meg gazdasági elitnek nevezett tehetős söpredék meg mutyiban dőzsöl?
miközben a pénzügyi világ a maga kis hintőporos orrú juppijaival játékszernek tekinti az országokat? zsidózhatnék is mondjuk egy jót, mert egy részében van ráció.
----------
persze adózni kell, de ezen felül egy olyan környezetet kellene teremteni, amely gazdaságilag működik. ebben nem különösebben pirítanak itthon. lehetne tenni ellene, de ha valóban leírnám mit gondolok, valszeg már holnap rajtam ütne a tek.
amíg fentebb nem tesznek rendet, addig ki nem szarja, h kovácsjózsiékhoz feketében ment ki a kőműves meg a tetőfedő, akiknek zsebből fizeti a segédmunkást. egyébként is, mintha olyan kurva sok ház épülne így manapság.
írom ezt úgy, h nem kettő munkaügyi ellenőrzést láttam már az ügyféli körben, meg nem kettő darab munkaügyi felügyelőt ismerek személyesen, sőt még csak nem is két darab ügyfelünk van innen-onnan, elég sokan csődöltek be mostanában.
született multis rabszolgaként nem biztos, h komolyabban volt már dolgotok kiscéggel, vezetőikkel, főleg nem a szent informatikai berkeken kívül, de szerintem kurva felesleges állandóan a multikra verni a mellet, egyelőre ebben az országban rengetegen dolgoznak hazai tulajdonú kisvállalkozásokban is, kereskedelemben, szolgáltatásban, akik még az apróbb stiklikkel is igencsak alig tudnak a felszínen maradni. ha így ránéznék a nyilvántartásra, akkor lehet azt mutatná, h az elmúlt uszkve 10 évben 300 feletti cégnek készítettem már ezt-azt. és az elvégzett a meló miatt azért mindig van valami rálátásom egy bármilyen cég működésére. meg jobbára akkor esnek be hozzánk, mikor már kint volt a hatóság, aztán kötelezte őket erre-arra, beszédesek is tudnak lenni.
maradjunk annyiban, nem igazán vagyok optimista az elkövetkező időszak miatt.
oké, még mindig jobban élünk, mint a világ 90%-a. maradjon is így, engem nem zavar, csak nem ez a tendencia szerintem.
Szerkesztette: avmanster 2013. 07. 31. 12:11 -kor