HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 764
  • 765
  • 766
  • 767
  • 768
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#15301 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 31. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 31. 12:18

Autóson meg köpköditek a festőt, aki rendes pénzt kér, hogy tán adózzon is belőle.

Én nem köpködtem senkit, én nem a pénz miatt nem fogadok festőt, hanem mert kontár az összes. (meg pakolni akkor is kéne, az volt a nagyobb meló :) )
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#15302 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 31. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 31. 13:04

persze adózni kell, de ezen felül egy olyan környezetet kellene teremteni, amely gazdaságilag működik. ebben nem különösebben pirítanak itthon. lehetne tenni ellene, de ha valóban leírnám mit gondolok, valszeg már holnap rajtam ütne a tek.

Valóban. Az állam baja az, hogy nem hagyja azt az embert sem semmit csinálni, aki hajlandó lenne valamit tenni. A járulék és adó megfojtja a vállalkozásokat, akkor is ki kell pengetni, ha nincs egy kanyi bevétel sem.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#15303 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 31. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 31. 13:04

nem biztos, h érdemes egy kalap alá venni az építési vállalkozót, meg a bérből meg fizetésből élő, esetleg hitelt felvett családot, aki építkezik.

Nem is mondtam ilyet. Azokról beszéltem, akik ott csalnak, ahol tudnak, és verik a mellüket, hogy ők mennyire leleményesek.

#15304 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 07. 31. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 07. 31. 13:28

Én nem köpködtem senkit, én nem a pénz miatt nem fogadok festőt, hanem mert kontár az összes. (meg pakolni akkor is kéne, az volt a nagyobb meló :) )

Én leg leírom, hogy van közte normális is.
Make love not Wor.

#15305 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 31. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 31. 14:15

Én leg leírom, hogy van közte normális is.

Tuti van, csak már elegem lett a szerencsejátékból.

#15306 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 31. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 07. 31. 13:36

Nem is mondtam ilyet. Azokról beszéltem, akik ott csalnak, ahol tudnak, és verik a mellüket, hogy ők mennyire leleményesek.

igen, csak ezt félelmetesen nem ebben a körben kell keresni...
egyébként elég komolyan kimentek már felénk a divatból az ilyen vállalkozónak titulált suttyógyerekek. de legalábbis igen kis részét képezik ennek a nagy halmaznak. főleg, h bedőlt az építőipar, látom őket lerongyolódni, most épp már nincs akinek a vérét szívják, meló sincs, az emberek sem tartanak ki mellettük. eladogatták szépen szerbeknek, örményeknek, és társaiknak papíron a céget, de közben fizettek fél milkától sokig a valóságban... itt tartanak most.
tudnék mesélni fura építős sztorikat, hallottam párat első kézből, sőt tanúja is voltam párnak.
manapság aki valakit foglalkoztat, azt óhatatlanul ellenőrzik, itt max a zsebbe többet, papíron kevesebbet megy. de ha nem menne, valszeg annyi embert sem tudna eltartani a vállalkozás, vagy épp megcsúszna és a végén még annyit sem fizetne be, mert a becsődölt cég semmit nem fizet.
idénymunkánál is, de ott meg a határ környékén vannak ezek a kis és nagygazda újföldbirtokosok, akik egy részét nehéz megfogni, a másik része meg már az elithez közeli, azokat megint nem lehet basztatni.

Szerkesztette: avmanster 2013. 07. 31. 14:01 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#15307 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 31. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 31. 15:00

igen, csak ezt félelmetesen nem ebben a körben kell keresni...

épp itt van egy az orrunk előtt. veri a mellét, hogy ő milyen leleményesen kibújik a sarc alól, közben meg a seggét is veri a földhöz, hogy az állam meg az uralóink ígyúgyamúgy. ha meg rászólnak, hogy először a saját portáján kéne rendet tenni, akkor meg elkezd habzani a szája, hogy degupörkölt, meg hasbarebarbara.

#15308 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 31. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 07. 31. 15:07

épp itt van egy az orrunk előtt. veri a mellét, hogy ő milyen leleményesen kibújik a sarc alól, közben meg a seggét is veri a földhöz, hogy az állam meg az uralóink ígyúgyamúgy. ha meg rászólnak, hogy először a saját portáján kéne rendet tenni, akkor meg elkezd habzani a szája, hogy degupörkölt, meg hasbarebarbara.

jójó, de djula már nem vállalkozó. maximum vállalkozó szellem és kellem.
nekem egyébként ebből a szempontból nincs bajom vele, piti kis zsebtolvaj csak a tolvajok között :D, a forradalom ne őt állítsa falhoz. elsőnek. :D
a fajtájával igazán csak akkor kell számolni, ha nagyon lehullottak a levelek. nagyon-nagyon.
mer egy esetleges levélhulláskor előmásznak odvaikból, ahol a hoszúra növesztett körmeiket élesítették, oszt belevájják a megmaradt valóságba, nagyon.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#15309 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 31. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 31. 15:50

jójó, de djula már nem vállalkozó.

Még mindig nem a vállalkozósággal van a bajom, hanem a mentalitással, hogy ha én lopok/csalok, az érdem, és dicséret jár érte, ha engem lopnak/csalnak meg, az gazemberkedés, és azonnalszüntessékmegtegyéktönkrebüntessékmegborítsákfel.

#15310 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 31. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 07. 31. 15:58

Még mindig nem a vállalkozósággal van a bajom, hanem a mentalitással, hogy ha én lopok/csalok, az érdem, és dicséret jár érte, ha engem lopnak/csalnak meg, az gazemberkedés, és azonnalszüntessékmegtegyéktönkrebüntessékmegborítsákfel.

ja igen, mondjuk djulának ez valóban erőssége... az egyetlen.
az én környezetemben az emberek, ha erről van szó, inkább rákényszerülnek a mismásra, és nem szoktak vele dicsekedni.de mondom, én nem a vájár kultúrkörből származom.

Szerkesztette: avmanster 2013. 07. 31. 16:19 -kor

Idézet

#15311 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 01. 06:36

Hát kellene ez vajon a mi Lapgazdánknak? Kép

http://www.origo.hu/...onyertesek.html

Istenem, megszakad a szívem... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#15312 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 01. 06:44

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 07. 31. 15:58

Nem kell hogy meglopják. Már az is gazemberkedés, ha valaki munkát ad neki, és ezen haszna van a munkaadónak.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#15313 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 01. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 08. 01. 07:36

Hát kellene ez vajon a mi Lapgazdánknak? Kép

http://www.origo.hu/...onyertesek.html

Istenem, megszakad a szívem... Kép

velem sem történnek ilyen szar dolgok...

Idézet

#15314 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 01. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 31. 11:08

Mondjuk nekem van melóm és nem egészen érek rá ilyen idénymunkákkal hülyéskedni. Majd ha nem adózom rendesen, akkor beválthatjuk, addig viszont jó lenne ha ilyen Gyula-féle alakok dolgoznának bármit, vagy valamit.

Én pénzben/meghatározott termékekben megváltható MUNKAMENNYISÉG adóról beszéltem.
Tehát, akinek előnyösebb nem közvetlenül munkamennyiségben fizetni, az megteheti a munkája eredményéből is.
Érdemes eltűnődnötök azon, h jelenleg mekkora hatalmas erőforrás felhasználással szedik be az adót (adminisztrációs terhek, ellenőrző apparátus) és még így is mennyire rossz hatékonysággal.
Ennek gyenge tört része elég lenne az általam mondott adó beszedéséhez és jó hatékonysággal való felhasználásához.
És ráadásul, a bevétel is sokkal könnyebben és pontosabban tervezhető, mint a jelenlegi konstrukcióban.

#15315 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 01. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 08. 01. 09:50

Ez ugyanolyan mint a tahóvilágos meg bigbráneres nyertesek. Munka nélkül megkapnak ennyi pénzt, és kurvára nem tudják értékelni, ezért csak elúszik.
Ha megdolgozna érte, ahogyan pl a gyulafélék soha, akkor meg tudná becsülni

#15316 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 01. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 01. 10:15

Én pénzben/meghatározott termékekben megváltható MUNKAMENNYISÉG adóról beszéltem.
Tehát, akinek előnyösebb nem közvetlenül munkamennyiségben fizetni, az megteheti a munkája eredményéből is.
Érdemes eltűnődnötök azon, h jelenleg mekkora hatalmas erőforrás felhasználással szedik be az adót (adminisztrációs terhek, ellenőrző apparátus) és még így is mennyire rossz hatékonysággal.
Ennek gyenge tört része elég lenne az általam mondott adó beszedéséhez és jó hatékonysággal való felhasználásához.
És ráadásul, a bevétel is sokkal könnyebben és pontosabban tervezhető, mint a jelenlegi konstrukcióban.

Érdemes lenne eltűnődnöd azon, hogy legalább konzekvens ötleteket hordj össze, amik nincsenek ellentmondásban még egymással is, meg mondjuk ne nulla tudással akard megreformálni az egész világot. Meg magyarul is megtanulhatnál. Kezdésnek ez jó alap lenne :up:

#15317 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 01. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 01. 10:15

Egy faszt. Gondolod aki nem akar adót fizetni, az rohanna ledolgozni? Ugyan úgy kellene ellenőrizni. Sőt még költségesebb lenne.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#15318 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 01. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 08. 01. 10:50

A Gyulánkkal nem az a baj, hogy nem akkora demagóg, mint ezek! A lúzersége csupán csak abban áll, hogy kibaszottul rosszul helyezkedett! Kép

Gabibácsinak is, tisztelettel... Kép Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 08. 01. 11:30 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#15319 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 01. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 01. 09:15

Azért akkora az apparátus, mert a te imádott rendszerednek köszönhetően kialakult az adóelkerülés mint A nemzet egyik kedvenc sportja.

Mellesleg meg haszontalan munkamennyiségekkel (pl a tiéd) mit kezdjen az állam?

#15320 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 01. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 08. 01. 12:03

Mellesleg meg haszontalan munkamennyiségekkel (pl a tiéd) mit kezdjen az állam?

Mehet akár árkot is takarítani.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 764
  • 765
  • 766
  • 767
  • 768
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.