HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1502
  • 1503
  • 1504
  • 1505
  • 1506
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#30061 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 07. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 07. 07. 18:59

Az hogy napenergiával vizet bontsunk az nagyon fasza ötlet, de szerintem olyat senki sem csinál, mert több energiát nem nyersz ki, mint amennyit befektetsz, tárolni a hidrogént az elég kurvára meg eléggé bonyolult. De hagyjuk.

Szerintem forró gőzre gondolt, ott ha sok víz van, folyamatosan forr, valahol a lánc végén meg ismét víz lesz belőle. Csepelen volt egy nagy tükrös radar, követte a napot, fején melegített, de jó ideje egy helyben látom állni, kíváncsi lennék mi lett vele.

Én most viszek kici kínai erősítőt ismerősnek, mert 12 voltos és abszolút nincs 230 voltos villany a házban. Olyan helyen lakik, drága beköttetni, oszt megy a megfejtés. Ha így van tervezve, akkor már kisfeszültségű dolgot össze lehet hozni mindennel.
Make love not Wor.

#30062 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 07. 18:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 07. 19:03

Szerintem forró gőzre gondolt, ott ha sok víz van, folyamatosan forr, valahol a lánc végén meg ismét víz lesz belőle. Csepelen volt egy nagy tükrös radar, követte a napot, fején melegített, de jó ideje egy helyben látom állni, kíváncsi lennék mi lett vele.

Én most viszek kici kínai erősítőt ismerősnek, mert 12 voltos és abszolút nincs 230 voltos villany a házban. Olyan helyen lakik, drága beköttetni, oszt megy a megfejtés. Ha így van tervezve, akkor már kisfeszültségű dolgot össze lehet hozni mindennel.

Én erre gondoltam: http://phys.org/news...-hours-sun.html de már elindult közben, de ebből nincs sok egyelőre és nem tudom mekkora helyet igényel és akárhol nem működhet persze.

#30063 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 17:53

Öntelt hólyag vagy. Előbb utóbb Te is meg fogod kapni azokat a pofonokat amik kijózanítanak.

Én öntelt hólyag vagyok? Miért? Van szakmám szakközépiskolai érettségivel összekötve. '85-ben végeztem. Aztán jöttem-mentem, mert a célom az egzisztenciám, a családom egzisztenciájának megteremtése volt
.

Szerkesztette: rupic 2014. 07. 07. 19:10 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#30064 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 07. 17:18

Pontosítanám a kérdésemet. Bármire amiről pofázol, bármire amire utalsz. Itt.
Például arra, hogy mik a megalázó munkafeltételek.
Segítek. 10+ éve nagy arccal, mint mérnökzseni elhelyezkedtél valahol. Aztán egy rövid idő után elhajtottak a halál faszára a "mérnöki tudásoddal" együtt. Ez tényleg megalázó.

#30065 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 07. 13:20

Az emberek többsége úgy látja, a jelenlegi működési rend menthetetlenül összeomlóban van.
Gondolkodjunk együtt, mit és hogyan érdemes a jelenlegi helyébe építenünk.

?

#30066 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 18:53

Hát igen, csak elbaszom mindig, szóba állok evvel a gyökérrel.

#30067 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 07. 17:36

Ajajj, mindig ezek a rálátások. Múltkor sem jött be :-D

Aztán lehet elég a tetőfelület, de miből finanszírozom, meddig garanciális, mi lesz télen délután 5 órától?

A napelem technológiától (napelem gyárthatóságról) nincsenek konkrét ismereteim, de annyit tudok, h a szelénes és rézoxidos konstrukcióknak van fotoelektromos tulajdonsága és ezek gyártása dzsunka technológia szintű. Hazánkban pedig a bolsevik időkben volt félvezetőgyártás. Ebből adódóan, a gyártás nem haladhatja meg a képességeinket (tömeggyártásban óccsón).
Az akkumulátoros tárolás és az ehhez kapcsolódó kapcsolóüzemű átalakítók is kiforrott technológia. Olyan szinten, h a nyugati és a keleti rendszer között (frekvenciakülönbség kompenzálásra) már a hetvenes években nagy teljesítményekhez alkalmazták (az átalakítókat).
A napkollektorokról tudom, h olcsón gyárthatók, még a legkorszerűbb, vákuumcsöves fajták is. Egy komolyabb tétel van benne, ez az üvegtechnikai rész, de cső alapanyagból kiindulva ez sem nagy szám. 100 literes melegvíztartállyal egy család melegvízigényét az év jó 70 %-ában ráfűtés nélkül fedezni lehet vele (és az erősen borús napok kivételével télen is jelentős mennyiségű meleget termel).
Hasonló kondíciók mellett a fűtési hőigény jelentős részének fedezése is megoldható ezzel (+ napkollektor és puffer).
Vas-réz (vagy akármilyen) thermoelem ponthegesztéses technológiával gyártható. Ezek sorbaköthetők, így bármekkora feszültség előállítható. A működtetéséhez csak hőfok különbség kell.
Az árak meg mindig éppen akkorák amekkorák, mert, csak és piros.

#30068 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 07. 17:37

Nem, mert a terved alapján csak furén néz, hogy valami gyan rémlik, de mit is rajzolt ez a balfasz?

A műszaki rajz világviszonylatban, meglehetősen jól szabványosított.
És értetlenség esetén lehet kérdezni is.
Amúgy, a kérdés úgy vetődött föl, h egy nagy prodzsekt részeinek mennyire kell egy nyelven készülnie.
És ebben azonnal belefutottatok abba, h a részeiben eleve többnyelvűre készítitek (különféle célokra különféle beágyazottságokkal).
A gépészetben pedig elég annyi, h a csatlakozó felületén ilyen és ilyen igényei vannak és ezt és ezt szolgáltat (hogy önmagán belül mit csinál, az a magánügye (és méginkább magánügy, h a tervező milyen elképzelések mellett miben és hogyan számolt)).
Amúgy, közvetlenül a fősuli után mintegy két évig a Szövtervnél dolgoztam. Amit megépítettek a terveim alapján, az hozta amit hoznia kellett. Egyszer hibáztam, egy rövid csőszakaszt kellett felbővíteni. Ezt is jól méreteztem, csak nem gondoltam, h eltömődik.

#30069 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 07. 07. 17:59

Az hogy napenergiával vizet bontsunk az nagyon fasza ötlet, de szerintem olyat senki sem csinál, mert több energiát nem nyersz ki, mint amennyit befektetsz, tárolni a hidrogént az elég kurvára meg eléggé bonyolult. De hagyjuk.

Az irodalom szerint, ezt is csinálják és más egyebeket is.
Alkoholt is szintetizálnak. Meg használnak hidroakkumulátoros megoldást is.

#30070 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 07. 18:03

Nem gőzre gondoltam. Mindemellett igaz, h víz fázisváltásban is lehet energiát tárolni.
Víz-gőz fázisváltással kilónként, mintegy 540 kcal-nyit.

#30071 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 07. 18:47

Én öntelt hólyag vagyok? Miért? Van szakmám szakközépiskolai érettségivel összekötve. '85-ben végeztem. Aztán jöttem-mentem, mert a célom az egzisztenciám, a családom egzisztenciájának megteremtése volt
.

A kettő szemmel láthatóan, nem zárja ki egymást.
Már az, h idejársz szemétkedni, önmagában is mutatja, h komoly mentális gondjaid vannak.

#30072 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 17:53

Öntelt hólyag vagy. Előbb utóbb Te is meg fogod kapni azokat a pofonokat amik kijózanítanak.

Nem találom az angol nyelvű cv-det, biztos elküldted?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#30073 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 20:54

Már az, h idejársz szemétkedni, önmagában is mutatja, h komoly mentális gondjaid vannak.

Kijárna neked egy verés, most már azt mondom. De olyan alapos, eltörni minden ujjadat, hogy ne tudj baromságokat írni.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#30074 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 07. 20:00

Kijárna neked egy verés, most már azt mondom. De olyan alapos, eltörni minden ujjadat, hogy ne tudj baromságokat írni.

Látom, eltalálva érzed magadat.
Az egyik szólásunk szerint, akinek nem inge, ne vegye magára.

#30075 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 21:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 20:14

A napelem technológiától (napelem gyárthatóságról) nincsenek konkrét ismereteim.

Ennyi, nem több. Eddig tart az igazság, az esti mese meg maradjon meg a kicsiknek.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#30076 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 20:54

Egyedül te jársz ide szemétkedni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30077 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 07. 07. 21:22

Ennyi, nem több. Eddig tart az igazság, az esti mese meg maradjon meg a kicsiknek.

Figyelem felkeltésre jó és akit ehhez eléggé érdekel a téma, a részleteknek utánajár.
Amúgy, nem mese sem a szelénes, sem a cuprox (rézoxidos) napelem. Mindkettőt alkalmazták fénymérőkben is (innen van róluk tudomásom).
Szeretem a határtalan konstruktivitásodat és jóakaratodat.
Tudod, a karma igazság szerint, arra aki szarik a környezetére, a környezete is szarik.

#30078 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 07. 21:31

Egyedül te jársz ide szemétkedni.

Úgy viselkedsz, mint az első dackorszakában járó kisgyerek.

#30079 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 20:38

A műszaki rajz világviszonylatban, meglehetősen jól szabványosított.
És értetlenség esetén lehet kérdezni is.
Amúgy, a kérdés úgy vetődött föl, h egy nagy prodzsekt részeinek mennyire kell egy nyelven készülnie.
És ebben azonnal belefutottatok abba, h a részeiben eleve többnyelvűre készítitek (különféle célokra különféle beágyazottságokkal).
A gépészetben pedig elég annyi, h a csatlakozó felületén ilyen és ilyen igényei vannak és ezt és ezt szolgáltat (hogy önmagán belül mit csinál, az a magánügye (és méginkább magánügy, h a tervező milyen elképzelések mellett miben és hogyan számolt)).
Amúgy, közvetlenül a fősuli után mintegy két évig a Szövtervnél dolgoztam. Amit megépítettek a terveim alapján, az hozta amit hoznia kellett. Egyszer hibáztam, egy rövid csőszakaszt kellett felbővíteni. Ezt is jól méreteztem, csak nem gondoltam, h eltömődik.

Ez vicces. strori volt. Irreális elvárás egy mérnökkel szemben, hogy olyat tervezzen ami nem tömődik el :D

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30080 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 22:35

Úgy viselkedsz, mint az első dackorszakában járó kisgyerek.

Te meg úgy mint egy retardált.

Idézet

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1502
  • 1503
  • 1504
  • 1505
  • 1506
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.