HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1503
  • 1504
  • 1505
  • 1506
  • 1507
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#30081 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 07. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 07. 21:36

Ez vicces. strori volt. Irreális elvárás egy mérnökkel szemben, hogy olyat tervezzen ami nem tömődik el :D

A Siemens konstrukciójú energomat típushibája a nyomáskapcsolóhoz menő jeladócső eltömődése.
És igen, tojáshéjjal a fenekemen, nem tudtam, h fűtési visszatérőhöz nem jó a 3/8"-os cső.
Az vesse rám az első követ akinek nem volt ennél nagyobb hibázása.

#30082 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 21:50

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 07. 21:37

Te meg úgy mint egy retardált.

Az unokaöcsémnek pedig ugyan, csak fele akkora a lába, mint a tiéd, de legalább háromszor annyira büdös.
Tiszta ovis amit csinálsz.

#30083 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 07. 22:34

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 07. 07. 19:34

Én erre gondoltam: http://phys.org/news...-hours-sun.html de már elindult közben, de ebből nincs sok egyelőre és nem tudom mekkora helyet igényel és akárhol nem működhet persze.

Ebben az a jó, hogy megnyitottnak mutatja a linket :-) Amúgy ott a nagy tükrös megoldással már szopnak, mert olyan forró felette a levegő, hogy a madarak lekonyulnak a vérbe.
Make love not Wor.

#30084 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 22:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 20:14

A napelem technológiától (napelem gyárthatóságról) nincsenek konkrét ismereteim, de annyit tudok, h a szelénes és rézoxidos konstrukcióknak van fotoelektromos tulajdonsága és ezek gyártása dzsunka technológia szintű.

Hazánkban pedig a bolsevik időkben volt félvezetőgyártás. Ebből adódóan, a gyártás nem haladhatja meg a képességeinket (tömeggyártásban óccsón).
Az akkumulátoros tárolás és az ehhez kapcsolódó kapcsolóüzemű átalakítók is kiforrott technológia.

Ezek sorbaköthetők, így bármekkora feszültség előállítható. A működtetéséhez csak hőfok különbség kell.
Az árak meg mindig éppen akkorák amekkorák, mert, csak és piros.

Csak a dzsunka az szar. Van egy cégem feltörekvőben, az sem egyszerű. Olyan, mint a LEDes világosság. Mindenki tolja, de ami műxik, azért pénzt kell adni. Ha nem haladná meg a képességeinket, akkor gyártanánk, elvégre el lehet adni. Mégsem nagyon gyártunk, ahhoz durva befektetés kellene.

Az akkus tárolás kiforrott, de drága. Előbb írtam az alacsony feszültségűs havert, ott már alakulhat, de meglévő háztartást elég bonyásan lehetne kiegészíteni, befektetni meg senki nem akar, nincs pénzünk, és én mondjuk így vén fasz fejjel ugyanazt mondom, nem érdekel, ha 70 év múlva megtérülne.

Őőőő, a kollektor köthető sorba? Nem mindig szokták.

Napelemnél is vannak ám olyan trükkös dolgok, hogy nem egyszerűen lerakjuk egymás mellé a táblát, aztán párhuzam, helló, mert mi van ha fele árnyékban lesz, más a beesési szög, ráesik a hó? Teljesen más feszültséget fog előállítani. És akkor ez még csak a kezdet. Aztán ha építészetileg meg kellene hozzá tervezni egy konzolt, akkor Te lennél a legdrágább "mérnök" a Vénuszon, de azt is elbasznád.
Make love not Wor.

#30085 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 22:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 20:38

A műszaki rajz világviszonylatban, meglehetősen jól szabványosított.
És értetlenség esetén lehet kérdezni is.
Amúgy, a kérdés úgy vetődött föl, h egy nagy prodzsekt részeinek mennyire kell egy nyelven készülnie.
És ebben azonnal belefutottatok abba, h a részeiben eleve többnyelvűre készítitek (különféle célokra különféle beágyazottságokkal).
A gépészetben pedig elég annyi, h a csatlakozó felületén ilyen és ilyen igényei vannak és ezt és ezt szolgáltat

A csatlakozó pont más, de mivel kimondtad a varázszsót, hogy szabvány, így nem értem mi a kérdés. Aztán mivel magyar földre szoktunk szarni, így méter, liter, m/s, km/h, ilyesmik vannak és nem láb, meg könyök, meg tengeri mérföld. Egy projektnél nincs kérdés, mindenki egy nyelvet beszél és kész. És manapság semmi sem készül kézzel, de kinyomtatjuk, aláírjuk, átvesszük, iktatjuk.
Make love not Wor.

#30086 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 07. 22:34

Ebben az a jó, hogy megnyitottnak mutatja a linket :-) Amúgy ott a nagy tükrös megoldással már szopnak, mert olyan forró felette a levegő, hogy a madarak lekonyulnak a vérbe.

Ez tortenik, ha telibeszarja a fejlesztobrigad a technology assessment reportokat... :p
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#30087 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 23:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 07. 22:39

Csak a dzsunka az szar. Van egy cégem feltörekvőben, az sem egyszerű. Olyan, mint a LEDes világosság. Mindenki tolja, de ami műxik, azért pénzt kell adni. Ha nem haladná meg a képességeinket, akkor gyártanánk, elvégre el lehet adni. Mégsem nagyon gyártunk, ahhoz durva befektetés kellene.

Az akkus tárolás kiforrott, de drága. Előbb írtam az alacsony feszültségűs havert, ott már alakulhat, de meglévő háztartást elég bonyásan lehetne kiegészíteni, befektetni meg senki nem akar, nincs pénzünk, és én mondjuk így vén fasz fejjel ugyanazt mondom, nem érdekel, ha 70 év múlva megtérülne.

Őőőő, a kollektor köthető sorba? Nem mindig szokták.

Napelemnél is vannak ám olyan trükkös dolgok, hogy nem egyszerűen lerakjuk egymás mellé a táblát, aztán párhuzam, helló, mert mi van ha fele árnyékban lesz, más a beesési szög, ráesik a hó? Teljesen más feszültséget fog előállítani. És akkor ez még csak a kezdet. Aztán ha építészetileg meg kellene hozzá tervezni egy konzolt, akkor Te lennél a legdrágább "mérnök" a Vénuszon, de azt is elbasznád.

Csak nem tudtál kibújni a bőrödből.
A dzsunka technológiát abban az értelemben használtam, h ott is jól gyártható és sokminden gyártható dzsunkában is jól.
A hetvenes évek elején futott a fémgőzöléssel készített szemüveg bevonat. Magán optikusnak is volt ehhez szükséges kütyüje.
Napkollektorok sorbakötéséről nem beszéltem. Valószínűleg a thermoelemek sorbakötésével kevered. Ezek egyenkébt pár tized voltot adnak (nagy áramterhelhetőség mellett). Ilyenek szolgálnak a gázkészülékekben égésbiztosítóként, behúzva tartva a gázszelepekben levő mágnesszelepet.
A napelemeknek a terhelhetősége változik a ráeső fénymennyiség függvényében. Párhuzamosan megkötöttség nélkül összekapcsolhatók. Ha különböző megvilágítású napelemeket sorbakötsz, akkor hasonló jelenséget tapasztalsz, mint amikor különböző kisütöttségi fokú elemeket kapcsolsz sorba.

#30088 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 00:10

Csak nem tudtál kibújni a bőrödből.
A dzsunka technológiát abban az értelemben használtam, h ott is jól gyártható és sokminden gyártható dzsunkában is jól.
A hetvenes évek elején futott a fémgőzöléssel készített szemüveg bevonat. Magán optikusnak is volt ehhez szükséges kütyüje.

Igen. Ellenben azóta eltelt 40 év, az optikus ott maradt, Kínában meg évről évre olyanokat tolnak, hogy csak pislogsz vaze.
Make love not Wor.

#30089 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 23:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 07. 22:44

A csatlakozó pont más, de mivel kimondtad a varázszsót, hogy szabvány, így nem értem mi a kérdés. Aztán mivel magyar földre szoktunk szarni, így méter, liter, m/s, km/h, ilyesmik vannak és nem láb, meg könyök, meg tengeri mérföld. Egy projektnél nincs kérdés, mindenki egy nyelvet beszél és kész. És manapság semmi sem készül kézzel, de kinyomtatjuk, aláírjuk, átvesszük, iktatjuk.

Már megint kensz és sumákolsz.
Sokféle számítógépes nyelv és ezen belül nyelvjárás van. És még ez is sokszorozódik attól, h a programozók nem egyforma gondolkozásmóddal használják.
Én pedig abba a korszakba tartozok, amelyben Hazánkban átálltak az mks rendszerről az SI-re.
A fűtésnek pedig mindegy, h kalória/órában, vagy W-ban számoltam (és, a többi).

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 07. 07. 23:31 -kor

#30090 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 23:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 07. 23:15

Igen. Ellenben azóta eltelt 40 év, az optikus ott maradt, Kínában meg évről évre olyanokat tolnak, hogy csak pislogsz vaze.

És ezek jelentős részét tényleg dzsunkákban gyártják nekünk (gyakran a napi maréknyi rizs bérezéssel).

#30091 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 23:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 00:25

És ezek jelentős részét tényleg dzsunkákban gyártják nekünk (gyakran a napi maréknyi rizs bérezéssel).

Már nem egészen. Bér is egyre jobb, aztán amilyen modern gyárak vannak, már csak mi mondjuk dzsunkának.
Make love not Wor.

#30092 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 23:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 00:23

Már megint kensz és sumákolsz.
Sokféle számítógépes nyelv és ezen belül nyelvjárás van. És még ez is sokszorozódik attól, h a programozók nem egyforma gondolkozásmóddal használják.
Én pedig abba a korszakba tartozok, amelyben Hazánkban átálltak az mks rendszerről az SI-re.
A fűtésnek pedig mindegy, h kalória/órában, vagy W-ban számoltam (és, a többi).

Számítógépest ne kavard ide, mi másról beszéltünk. Gépészetben nem vagyok odahaza, bár elég sok kurvannya mítinget ültem végig. Szerintem a watt a pillanatnyi teljesítmény, a kalória/óra viszont tök más.
Make love not Wor.

#30093 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 23:45

Ja, két véglet. Van némi űrtechnológia, meg steril preciz minőségbiztosított gyártás. Meg vannak a plazák hátsóbb kevésbé kivilágított boltjai, ahol a helyi szaki helyben forraszt neked tabletet, ha összemutogatod, miket kérsz bele. Igénytelen vacak lesz, pár héten belül enged valahol az ón, aztán ha emlékszik az arcodra és megtalálod még ott, megcsinálja ingyen. Aztán 10k ft körüli áron mért anno droidos 2 magos ghz-es procival 16gb tárhellyel 1024x600-as panellel cuccot, azon már elég haszna is volt, hogy a felét akár lealkudjam.

A torrentezett sorozatokat meg borítóval dvd-n árulták olcsóért az előtérben, mert épp az otthoni neten filecserélő hálózat az illegális volt az országban, a plazában meg volt minden.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#30094 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 23:51

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 07. 08. 00:45

Ja, két véglet. Van némi űrtechnológia, meg steril preciz minőségbiztosított gyártás.

Ismerős pld. a Kyocerával van összekavarva üzletileg, azért az nem szar. Legalább lehet sokat utalni, van gari és egy rendes weboldaluk :-)
Make love not Wor.

#30095 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 07. 23:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 07. 23:37

Már nem egészen. Bér is egyre jobb, aztán amilyen modern gyárak vannak, már csak mi mondjuk dzsunkának.

Ami számodra misztikus, az számomra jórészt technológia.
Nem ördöngösség számomra az automata gépek sem (amelyek szinte emberi beavatkozás nélkül fossák a termékeket).
Ami a szomorú számomra az, h mint azt többször is elmondtad, gépész végzettséged is van, úgyhogy van alapod amellyel utána tudnál járni a gyártásokkal kapcsolatos igazságoknak is.
- Programozási nagy prodzsektből indult a "miben dolgozzon a tervező" baszogatásom.
A kcal/óra és a W (Newtonméter/s) is teljesítmény mértékegység (időegység alatti munkamennyiség).

#30096 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 00:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 00:52

Nem ördöngösség számomra az automata gépek sem (amelyek szinte emberi beavatkozás nélkül fossák a termékeket).

Pár éve még építettem CNC gépsort. És Te?
Make love not Wor.

#30097 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 00:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 08. 00:08

Pár éve még építettem CNC gépsort. És Te?

Akkor mégkevésbé értem, h miért nem érzed, h mi mekkora ráfordítással csinálható meg.

#30098 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 00:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 01:30

Akkor mégkevésbé értem, h miért nem érzed, h mi mekkora ráfordítással csinálható meg.

Kollégák tervezték, mi 4 céggel közösen építettük (lakatos figurák, hidraulikás/levegős arcok, villanyosok, infósok), aztán van aki üzemelteti is. Csak nem értem mi a kérdés? Jahh, valami Gyula-féle projekt volt, mert hirtelen odébb kellett rakni az egészet, csak nem a telepítőket hívták ki, hanem a valakit, aki szétbaszta, majd a kupacot újra összelegóztuk. Túlzottan nem folytam bele, az én részem sokba került, többi csak érdekelt volna, de nem akartam belefolyni.
Make love not Wor.

#30099 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 00:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 01:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 18:53

Öntelt hólyag vagy. Előbb utóbb Te is meg fogod kapni azokat a pofonokat amik kijózanítanak.

Öntelt hólyag vagy. Előbb utóbb Te is meg fogod kapni azokat a pofonokat amik kijózanítanak.

Szerkesztette: Macikák 2014. 07. 08. 00:49 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#30100 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 00:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 08. 00:36

Kollégák tervezték, mi 4 céggel közösen építettük (lakatos figurák, hidraulikás/levegős arcok, villanyosok, infósok), aztán van aki üzemelteti is. Csak nem értem mi a kérdés? Jahh, valami Gyula-féle projekt volt, mert hirtelen odébb kellett rakni az egészet, csak nem a telepítőket hívták ki, hanem a valakit, aki szétbaszta, majd a kupacot újra összelegóztuk. Túlzottan nem folytam bele, az én részem sokba került, többi csak érdekelt volna, de nem akartam belefolyni.

Nem tudom, mi a gondod.
Nincsenek alapjaid amiről tudod, h mennyiből lehet összehozni?
Vagy nem tudod felmérni, h abban amire kiváncsi vagy, mi lehet?
Vagy nem tudsz két dolog között arányosítani?
Tényleg komoly értékítéleti problémáid vannak.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1503
  • 1504
  • 1505
  • 1506
  • 1507
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.