HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1522
  • 1523
  • 1524
  • 1525
  • 1526
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#30461 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 13. 17:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 13. 14:07

Van amit nem érdemes. Cserpes sem gépesített mindent, ettől jobb a termék. Cserébe egy szintig drágább is lehet. Persze lehet variálni, hogy kell 4-5 alkalmazott, aki megoldja napi pár ezer literrel azt, amit egy 10 millió forintos, karbantartásilag is tervezhetőbb gép. Viszont míg napi 5-10ezer literekben beszélünk, akkor okés lehet, ellenben 200ezer literre nem számolhatsz 400 embert, mert el sem férnek a gyárban és csak a szopás lenne belőle. Cserpes is eldöntötte magának, megveheted a termékeit, senki nem nyomja el, nem hátráltatja, kitartó munkával (bár ez számodra ismeretlen fogalom) még a marketinget is megnyerte magának a népmeseként szájról-szárja terjedő cuccokkal.

Állítsd vissza a talpára a logikádat.
Nekünk van szükségünk megélhetésre. A megélhetésünk érdekében tartunk fenn gazdaságot és a munkánk megkönnyítésére készítünk és használunk eszközöket (gépeket).
Durván hamis az a logika amely szerint van a tőke amely önérdekűen, az önszaporítására működik és ehhez eszközként használ bennünket.

#30462 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 13. 18:10

Vannak kártyajáték programok is (bridzsre is).
Nincsenek hibátlan algoritmusok, csak statisztikai alapon, valamennyire eredményesen teljesítők.
És miden séma (továbbra is) elképzelések alapú.
Nagyon erősen nyereség, veszteség szemléletmódú vagy.
Mi pedig JÁTSZUNK, a játék öröméért.
Érdemes megismerkedned Hankiss Elemér játékelméleti munkájával. Ha jól emlékszem, akkor a mű címe társadalmi csapdák és diagnózisok.
A könyvéből is kiderül, h a játszmák jelentős része abszolút értelemben sem (nem csupán a játékosok számára) null egyenlegű. Az a társadalmi konstrukció amit favorizálok, a megélhetés teremtésben pozitív egyenlegű. Ahhoz, h működni tudjon, elégséges feltétel az emberségességi alapnormatíva betartása.
A nyerészkedési tevékenység és az ez elleni védekezés sok erőforrást emészt fel (mindkét oldalon). Ebből adódóan, az értékteremtésben abszolút értelemben, negatív egyenlegű.
Mára odáig jutottunk, h csak nagyon kevesen járnak (összességében) jobban, mint egy olyan konstrukcióban amelyben háborítatlanul dolgozik és a produktumba befektetett munkamennyiség arányok szerint cserél. És még ott van a kölcsönösen előnyös együttműködések lehetősége is.

Majd ha a szándékos parazita életmód helyett elmentél dolgozni, akkor beszélj erről!
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30463 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 13. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 13. 18:21

Állítsd vissza a talpára a logikádat.
Nekünk van szükségünk megélhetésre. A megélhetésünk érdekében tartunk fenn gazdaságot és a munkánk megkönnyítésére készítünk és használunk eszközöket (gépeket).
Durván hamis az a logika amely szerint van a tőke amely önérdekűen, az önszaporítására működik és ehhez eszközként használ bennünket.

Mondjuk nekem fogalmam sincs arról milyen géppel lehetne annyi joghurtot gyártani, amit a család megeszik, de ha lenne is megcsinálni sem tudnám. Ahogy a projektorkészítést sem. Vagy piros. El lehetsz a középkorban, csak ne erőltesd ránk. Gyűjtsd össze a hasonló haverokat és önellássatok valamerre a világ egy csendes szegletében. Annyi kihalt falu van, hogy ihajj, egy petákodba sem kerülne a tovább mozdulás. Bár India olcsóbb és lenne egy csomó kezdőtőkéd, csak még mindig nem értem mi tartja vissza az ilyen okostojásokat.

Válogass bátran innen, vagy bárhonnan:

http://hu.wikipedia....arorsz%C3%A1gon

Én nem értek hozzá, de az biztos, hogy a lista rövid, valamint ebből sok egyéb okok miatt nem lenne jó, de hajrá, mutasd meg, ne csak a szád járjon. Aztán önellássatok, csak dokihoz ne kelljen menni, meg számítóg is érdekes megoldás, ahogy sok más.
Make love not Wor.

#30464 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 17:57

látom a szarszájú még mindig keményen tolja. de csak nem akar rajta kívül senki gyulisztáni állampolgár lenni.
egyébként, ha tényleg ki akartok baszni vele, szarosbottal se piszkáljátok...

ciciember semmire nem válaszol, telefont sem veszi fel. bekaphassa. pedig bejojózott a noti ventije.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#30465 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2014. 07. 13. 18:57

látom a szarszájú még mindig keményen tolja. de csak nem akar rajta kívül senki gyulisztáni állampolgár lenni.

Én múltkor akartam, mert jónak nézett ki, de alapban a feltételeket nem tudta rendesen összeírni, addig meg hova?
Make love not Wor.

#30466 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2014. 07. 13. 18:57

egyébként, ha tényleg ki akartok baszni vele, szarosbottal se piszkáljátok...

ciciember semmire nem válaszol, telefont sem veszi fel. bekaphassa. pedig bejojózott a noti ventije.

Pár hete beszéltem vele, átküldjem a számát? Mert lehet te régit tudsz.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#30467 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 13. 18:59

Én múltkor akartam, mert jónak nézett ki, de alapban a feltételeket nem tudta rendesen összeírni, addig meg hova?

Én is akarok, de nem tud nekem kedvező feltételeket adni, biztosíték sincs rá, bányába sem akarok menni az eszem miatt.
Maradok magyar.

#30468 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 13. 20:08

Pár hete beszéltem vele, átküldjem a számát? Mert lehet te régit tudsz.

Hogyaszongya jún 14-én váltottam vele sms-t. ha azóta van újabb...

Szerkesztette: avmanster 2014. 07. 13. 19:36 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#30469 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2014. 07. 13. 20:35

Hogyaszongya jún 14-én váltottam vele sms-t. ha azóta van újabb...

Jah, akkor nemszótam.

#30470 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 13. 17:47

1 ha szvsz nem elég egy családnak btw.

Hektárhoz nem értek, tesót megkérdeztem, de ettől még nem lettem annyira okos, hogy észérveket toljak:

"Attól függ, tanya az csak 2200 m2, de ez az egész telek. Határban a földeket nem tudom....ott is van pár."

Még faggatom, mi a merre. És akkor nézzük meg, hogy mennyit zabál a 30 éves fagyasztónk. Én helyükben rég lecseréltem volna, lehet 1 szezon alatt behozza az árát.
Make love not Wor.

#30471 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 13. 21:23

Hektárhoz nem értek, tesót megkérdeztem, de ettől még nem lettem annyira okos, hogy észérveket toljak:

"Attól függ, tanya az csak 2200 m2, de ez az egész telek. Határban a földeket nem tudom....ott is van pár."

Még faggatom, mi a merre. És akkor nézzük meg, hogy mennyit zabál a 30 éves fagyasztónk. Én helyükben rég lecseréltem volna, lehet 1 szezon alatt behozza az árát.

Hektárban nem teljesen jó számolni, aranykorona többet mond a kinyerhető értékről. Hektár az lehet nagy, de ha arrafelé épp a vadvédelem a fontosabb, akkor ott úgyis megeszi a helyi élővilág a termés jó részét. Ha meg ártér, akkor szintén benne van, hogy 2-3 évente csak szántás vetés van, az aratás elmarad. Persze az aranykorona is olyan, hogy senkinek nem mond semmit.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#30472 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 22:49

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 07. 13. 23:42

Hektárban nem teljesen jó számolni, aranykorona többet mond a kinyerhető értékről. Hektár az lehet nagy,

Közben jött még némi infó:

"1000 m2-en simán ki lehet termelni egy évnyi zöldségest, de ugye tényleg mi a mennyi meg egy évi 4-es családnak megvan 1000-en a krumpli, répa, petrezselyem, bab, borsó, spenót, tökfélék, paprikák, savanyúságok, kukorica stb."

No de akkor ha termelünk, akkor nem lesz közért? Faluban állatorvos majd borért melózik? És ha Ő is mellékesen megtermeli magának, akkor megvonja a vállát és nem lesz állatorvos? Ha a szomszéd falu többet ígér, akkor megint beszopnak? Nem áll ez nekem össze.
Make love not Wor.

#30473 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 13. 17:54

Mondjuk nekem fogalmam sincs arról milyen géppel lehetne annyi joghurtot gyártani, amit a család megeszik, ....

Ezek a mikroorganizmusok masszív, jól kezelhető telepet gyártanak maguknak.
A joghurt készítés is annyiból áll, h ezen a (gumiszerű állagú) telepen cserélgetni kell a tejet. Ha nagyon gondos akarsz lenni, akkor valamilyen módon biztosítod azt a hőmérsékletet ahol az adott mikroorganizmus a legjobban érzi magát.
- Amúgy pedig, akár akarjátok, akár nem, már megállíthatatlan trend az önkormányzatiasodás erősödése. Ezzel pedig csökken a monopóliumok fenntartásának és a különféle visszaélések (kényszerítéssel élősködés) fenntartásának lehetősége.

#30474 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 22:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 13. 23:51

Ezek a mikroorganizmusok masszív, jól kezelhető telepet gyártanak maguknak.
A joghurt készítés is annyiból áll, h ezen a (gumiszerű állagú) telepen cserélgetni kell a tejet. Ha nagyon gondos akarsz lenni, akkor valamilyen módon biztosítod azt a hőmérsékletet ahol az adott mikroorganizmus a legjobban érzi magát.
- Amúgy pedig, akár akarjátok, akár nem, már megállíthatatlan trend az önkormányzatiasodás erősödése. Ezzel pedig csökken a monopóliumok fenntartásának és a különféle visszaélések (kényszerítéssel élősködés) fenntartásának lehetősége.

ettől inkább fosnod kéne, gecisszájú.
te meg egy olyan mikroorganizmus vagy, aki akkor érzi magát embernek, ha szaros bottal piszkálják.
különben mert csak a kutyája hugyozza oldalba.

Szerkesztette: avmanster 2014. 07. 13. 22:56 -kor

Idézet

#30475 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 22:57

najóvan, ha valaki találkozik cicissel, üzenem, h kaptya be. de ne térdeljen, mert még úgyis a mellkasomig ér, majd kitalálunk valami pozíciót.

Szerkesztette: avmanster 2014. 07. 13. 22:58 -kor

Idézet

#30476 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 22:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 13. 23:51

- Amúgy pedig, akár akarjátok, akár nem, már megállíthatatlan trend az önkormányzatiasodás erősödése.

Jaja, jön ez, mint a lepra, engem is 5 percenként meghívnak egy önellátós kormányzatba. Csak azok a megalázó feltételek ne lennének.
Make love not Wor.

#30477 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 13. 20:23

Az ár 10m*10m terület. A hekto ehhez egy 100-as szorzó.
A jelenlegi népsűrűségünk mellett minden emberre jut jó közelítéssel 1 ha terület.
Népsűrűségi adatok.
http://hu.wikipedia....ti_list%C3%A1ja

#30478 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 14. 00:07

Az ár 10m*10m terület. A hekto ehhez egy 100-as szorzó.

10ezer négyzet. Az 5x akkora, mint amin most termelnek 4 személyre. Hellyelközzel, mert gabona nincs benne. Állat sem. Akármerről nézem, nincs annyi óra a napban, ami elég lenne még pár disznóra, tyúkra, utána, majd a fagyasztó is csak zabálna. És akkor szeretnénk szarvashúst meg heringet, mert ha most megtehetjük, minek fejlődnénk vissza?
Make love not Wor.

#30479 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 13. 22:49

Közben jött még némi infó:

"1000 m2-en simán ki lehet termelni egy évnyi zöldségest, de ugye tényleg mi a mennyi meg egy évi 4-es családnak megvan 1000-en a krumpli, répa, petrezselyem, bab, borsó, spenót, tökfélék, paprikák, savanyúságok, kukorica stb."

No de akkor ha termelünk, akkor nem lesz közért? Faluban állatorvos majd borért melózik? És ha Ő is mellékesen megtermeli magának, akkor megvonja a vállát és nem lesz állatorvos? Ha a szomszéd falu többet ígér, akkor megint beszopnak? Nem áll ez nekem össze.

Régen úgy volt, h pár emberen kívül, mindenki foglalkozott mezőgazdasággal IS. Minimum annyit, h fenntartott egy konyhakertet.
És ezen felül voltak a szakosodások.
Persze ez nem igaz a tömbházas (ipari proletáros) részekre.

#30480 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 13. 23:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 13. 23:11

10ezer négyzet. Az 5x akkora, mint amin most termelnek 4 személyre. Hellyelközzel, mert gabona nincs benne. Állat sem. Akármerről nézem, nincs annyi óra a napban, ami elég lenne még pár disznóra, tyúkra, utána, majd a fagyasztó is csak zabálna. És akkor szeretnénk szarvashúst meg heringet, mert ha most megtehetjük, minek fejlődnénk vissza?

A munkaerőigény erősen technológia függő.
Hálistennek, szépen terjed a köztudatban a jelenlegihez képest törtrész munkamennyiséget igénylő naturálgazdálkodásos technológiák ismerete.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1522
  • 1523
  • 1524
  • 1525
  • 1526
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.