HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1520
  • 1521
  • 1522
  • 1523
  • 1524
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#30421 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 12. 16:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 12. 18:18

Miért, van itt olyan valaki rajtam kívül?

Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#30422 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 12. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 07. 12. 17:42

Így ránézésre elég retró -- már amennyit én értek hozzá... Kép

Vagy valami. Tényleg, minnyá gyártok lyukkamerát :-D Most ihletem vala. Vannak retrósabb cuccaim, qnadamnak szoktak vele dicskedni, de nem érti. CCCP logós, meg DDR, meg ilyesmik. Egyet kaptam debajtól is, annak a szériának kb. 1953-ban fejezték be a gyártását. Eléggé tetszik.
Make love not Wor.

#30423 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 17:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 12. 17:51

Most ihletem vala.

Csak nem voltál szarni Gyulával? :nevet:

Amúgy qn-nak én is tolok privit, mert elakadtam videókészítés közben (állóképes, zenés videó, megvan hozzá a felirat, de az Avidemux elcseszi a ráégetést, beszarik amiatt, mert nem jók a kiinduló videóban a frame-típusok B/P/I, ha meg Avidemuxszal csináltatom meg a kiinduló képet is, akkor meg lefagy. Windows alatt megcsináltam FFmpeggel és Avidemuxszal, de Linux alatt az utolsó lépésben megakadok).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#30424 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 07. 12. 18:21

Windows alatt megcsináltam FFmpeggel és Avidemuxszal, de Linux alatt az utolsó lépésben megakadok).

Úgyis azt mondja, hogy a Premierehez jobban ért :-D Amúgy ha Win alatt megcsináltad, akkor már nem mindegy? Ott van, kész, csoki.
Make love not Wor.

#30425 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 12. 18:31

Úgyis azt mondja, hogy a Premierehez jobban ért :-D Amúgy ha Win alatt megcsináltad, akkor már nem mindegy? Ott van, kész, csoki.

Nem, mert az 1 éve volt egy ugyanilyen videó, azt csináltam meg, akkor még WinXP-t használtam. Most viszont már 64 bites Linuxon vagyok, és nem fogok virtuális gépet telepíteni csak ezért a szarért. Az Avidemux eleve linuxos program, mennie kéne, de mégsem csinálja meg, vagy format errort ír, vagy elcseszi a színeket. A linuxos Openshot is összeszarja magát az állóképes képsortól (png, 1280x720-as).

Pedig fel is írtam, hogy hogyan csináltam Windowson (bár a formátumra nem emlékszem, hogy x264 volt-e vagy DivX), de az Avidemux kibaszik velem.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#30426 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 12. 17:16

Minden valamilyen elképzelésekkel indul és konkretizálódik különféle technológiákban.
A jelenlegi tudás, gyártás automatizáltsági lehetőségek mellett, ha ellátottság teremtésre optimalizáló lenne a gazdaságműködtetés, akkor kevés munkával full általános jólét lenne.
- A mindenből való önellátóság csak közösségi szinten valósítható meg. Egy városállamnyi méret már jó önellátóságot tud biztosítani.
- És nekem egy arcom van. Eddig úgy tudtam, h a széleskörű általános műveltség és többszakmájúság nem bűn.

Ne állításokat rakjál be, számokat.

Ez meg bazmeg ez, hogy széleskörű műveltség meg több szakma, ez az év vicce volt.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30427 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 11. 16:14

https://www.facebook...88307914653265/
Jópár helyen ott vagyok különböző intenzitással (ráfordítással).
Holnap az Egerági rendezvényre megyek. Rá egy hétre a Pécsszabolcsi rendezvényen fogok tevékenykedni.

Lóháton mész? Mit csinálsz?
Make love not Wor.

#30428 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 20:47

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 12. 17:47

Ne állításokat rakjál be, számokat.

Ez meg bazmeg ez, hogy széleskörű műveltség meg több szakma, ez az év vicce volt.

- Mennyi?
- 30.
- Mi 30?
- Mi mennyi?
Annak belátásához pedig nem kell nagy ész, h minden arra működik a leghatékonyabban amire tervezték és működtetik.

#30429 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 12. 21:47

- Mennyi?
- 30.
- Mi 30?
- Mi mennyi?
Annak belátásához pedig nem kell nagy ész, h minden arra működik a leghatékonyabban amire tervezték és működtetik.

Ok, az IQ-d már megvan. Most bizonyítsd, hogy a városállami szint hogyan is önellátó valamel 2014-ben.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30430 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 12. 22:01

Ok, az IQ-d már megvan. Most bizonyítsd, hogy a városállami szint hogyan is önellátó valamel 2014-ben.

Hát megduplázzák az ellátást azt kész, mint a Kárpát-medencében. Hiszen bírjaaz, Gyula megmondta.
Te pl lcd-kijelzőket fogsz gyártani otthon, én meg sajtot, Jahno meg bicikliláncot.
Gyula meg király lesz.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#30431 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 12. 21:01

Szerinted pár alapanyagon, nehézipari, gépipari, elektronikai és klasszikus távkereskedelmi terméken kívül, miben nem tud önellátó lenni egy város + agglomerációja (járás) együttes?

#30432 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 21:22

Én akarom a sajtot :happy:

Idézet

#30433 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 21:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 12. 22:18

Szerinted pár(?) alapanyagon, nehézipari, gépipari, elektronikai és klasszikus távkereskedelmi terméken kívül, miben nem tud önellátó lenni egy város + agglomerációja (járás) együttes?

Tehát akkor nem tud önellátó lenni. Köszönöm. És az a lista korántsem teljes.

Szerkesztette: JonesC 2014. 07. 12. 21:24 -kor

Idézet

#30434 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 12. 22:18

Szerinted pár alapanyagon, nehézipari, gépipari, elektronikai és klasszikus távkereskedelmi terméken kívül, miben nem tud önellátó lenni egy város + agglomerációja (járás) együttes?

Felsoroltál kb mindent, agyhalott. Aztán még nem beszéltünk az energiaellátásról, vízről, üzemanyagról, stb.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#30435 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 12. 21:23

Tehát akkor nem tud önellátó lenni. Köszönöm. És az a lista korántsem teljes.

Tudod, az arányok nem mindegy, mert ekkora a környezetfüggőség.
Egyébként minimum kétféle önellátóság van. Az egyik az értékmennyiségben (cserékkel), a másik a mindenben.

#30436 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 21:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 12. 22:27

Tudod, az arányok nem mindegy, mert ekkora a környezetfüggőség.
Egyébként minimum kétféle önellátóság van. Az egyik az értékmennyiségben (cserékkel), a másik a mindenben.

Milyen nyersanyagot is bányásznak urbánus környezetben?

Most akkor az önellátás az plazma?

Idézet

#30437 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 12. 21:25

Felsoroltál kb mindent, agyhalott. Aztán még nem beszéltünk az energiaellátásról, vízről, üzemanyagról, stb.

Sivatagi településeken is megélnek víz import nélkül is.
Napenergiából bőségesen be lehet gyűjteni amennyi energia kell és nem csupán napenergia van.

#30438 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 12. 22:25

Aztán ha magának termelné a cigit, egyből rájönne a számításra. Napi 2 óra cigicsinálás, hol lenne a söröm, a miazmásom? Netért meg majd valamit adunk cserébe, mikorhogy. Hányszor lejátszottuk. Nálam még kicsiben sem működik. Pár ráérő nyugdíjas ismerős sört főzöget, vagy páran hobbiból, kicsiben. Hagyjuk már. Pénzt már elismerte, mert kell, felőlem meg menjen, alalkítsanak kalákát és önellássanak. Csak mutasson már fel valéamit, mert ezek az újrakezdős csoportok is pont olyanok, hogy pár 10en vekengenek, földművelnek, némi állat, aztán rájöttek, hogy lófasz minden.
Make love not Wor.

#30439 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 12. 22:31

Sivatagi településeken is megélnek víz import nélkül is.
Napenergiából bőségesen be lehet gyűjteni amennyi energia kell és nem csupán napenergia van.

Én nem szeretnék olyan körülmények közt élni, mint egyes sivatagi települések. Napenergiával sok mindent lehet, az is elég hosszú befektetés, ha ennyire értesz hozzá, akkor gyárthatnál kisipari méretben pld. kollektorokat, vagy bármit, tanácsadnál, kiviteleznél, kész, egyből nem sírná, hogy itten megalázók a feltételek, mert azt is magadnak teremted. Ennek ráadásul szezonja is van. Napenergia eddig tök jó, kérdés akkor így estefelé tudnád-e nyomkodni a gépedet?

Fater pld. vesebeteg volt, átültetésre Szegedre vitték, mert ott értenek hozzá speciálisan. Ez nem egy mindennapos dolog, de érdekes lenne miből lehetne fenntartani helyben a dialízis központot, aminél heti 3 kezelésre volt szüksége, és akkoriban megyei szinten intézték. Most már elég sok helyen van kezelés, nem követem, de vicces lett volna ezt is Gyula-módra megoldani. Főleg mikor látom, hogy 1-1 ilyen cuccon több ezer ember is dolgozhat. Azt tudást nem lehet kicsiben így koncentrálni, viszont kifejlesztés után több ezer gépet el lehet adni világszerte. Így van ez mindenben, mi közreműködünk az Audi fejlesztésében, vagy akármi, semmi sem lehetetlen, de ne nevettessünk már, jó, hogy saját repteret és hozzá való gépparkot nem akarunk, vagy éppen repülőgépgyárat.
Make love not Wor.

#30440 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 12. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 12. 22:03

Aztán ha magának termelné a cigit, egyből rájönne a számításra. Napi 2 óra cigicsinálás, hol lenne a söröm, a miazmásom? Netért meg majd valamit adunk cserébe, mikorhogy. Hányszor lejátszottuk. Nálam még kicsiben sem működik. Pár ráérő nyugdíjas ismerős sört főzöget, vagy páran hobbiból, kicsiben. Hagyjuk már. Pénzt már elismerte, mert kell, felőlem meg menjen, alalkítsanak kalákát és önellássanak. Csak mutasson már fel valéamit, mert ezek az újrakezdős csoportok is pont olyanok, hogy pár 10en vekengenek, földművelnek, némi állat, aztán rájöttek, hogy lófasz minden.

Számolgathasz és kijön, h a valamennyire jól működő konstrukciókban az épp aktívak által értékteremtő tevékenységgel eltöltött időmennyiséggel előállítják azt az értékmennyiséget amelyből társadalmi méretben megélnek.
És majd talán eljutsz odáig is, h kevés olyan van amit csak nagy tételben lehet egyáltalán, vagy elégséges hatékonysággal csinálni.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1520
  • 1521
  • 1522
  • 1523
  • 1524
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.