HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 460
  • 461
  • 462
  • 463
  • 464
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#9221 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 07. 19:05

Hagyjátok a tényeket, csak megzavarjátok vele a saját fejeteket. Izland öles léptekkel halad a gyulai úton, ennyi a tudnivaló.

#9222 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 19:12

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 04. 07. 20:05

Hagyjátok a tényeket, csak megzavarjátok vele a saját fejeteket. Izland öles léptekkel halad a gyulai úton, ennyi a tudnivaló.

fene se gondolta a tektonikáról, hogy pont a 44-es út felé irányítja izlandot
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#9223 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 07. 18:18

Most állnak át a kapitali rendszerműködtetési logikáról az ökoszisztémás (területi alapon szervezett önellátottság teremtési) működésmódra.

Ezt valamelyik viesbaden-i mosókonyhában hallottad?

#9224 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 19:26

Ez is jó cikk.

Idézet

Izlandon három helyi nagybank összeomlásával kezdődött a mélyrepülés tavaly októberben: a pénzintézetek összesen 61 milliárd dollárnyi adósságot hagytak maguk után. A csődök nyomán Izland adósságát senki nem volt hajlandó finanszírozni, így a koronának – vevők hiányában – nem is volt árfolyama a devizapiacon. Az izlandi – egyébként banki részvényektől „túlsúlyos” - tőzsdeindex azonnal elveszítette értéke 77 százalékát.

Ez is jó:

Idézet

A deviza akkora érték lett hirtelen, hogy a feketézés visszaszorítása érdekében csak az kaphatott hivatalosan eurót, fontot vagy dollárt, akinek érvényes hajó- vagy repülőjegye volt. Cégek csak úgy juthattak kemény valutához, ha igazolták: létfontosságú cikkeket – üzemanyagot, élelmet, orvosságot – vásárolnak rajta. A határt nyilván nehéz volt meghúzni: Izland a geotermikus energián és a halon kívül minden szükségletét külföldről fedezi.

Idézet

Az összeomló három izlandi nagybank a sziget GDP-jének tizenkétszeresét hagyta hátra adósságként.

Innen szép győzni. Majd a szövetségi elv :up:

Kép

Kép

Innentől már csak arcpálma...
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#9225 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 19:44

Látom, még mindig futjátok a köröket Gyulával, egyem a szívét. Még Photoshop-tanfolyamot is szerveztek köré :Đ

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 04. 06. 08:53

Az jó móka, amikor több lépcsőháznyi emberre jut 3 mosógép. Szépen beírod magadat a füzetkébe (alternatív módon netes adatbázisba), aztán ha sorra kerülsz akkor mosol. Nem számít, hogy kedd 11:00-14:00 között van, akkor mosol és kész. Ha péntek 20:00-22:00 közötti időt kapsz, akkor aznap este ne tervezzél hosszú mozifilmet megnézni a délutáni előadáson. A vicc az, hogy szerintem a topikon a legtöbben ezt még sosem próbálták. Abban kábé 99%-ban biztos vagyok, hogy Gyula sem próbálta.

Nekem pont ma van mosóidőm 17:00-20:00 között. Az egyik szárító szobát használhatom még egy órát, tehát úgy néz ki a menetrend, hogy 5-re lemegyek a nagy kék IKEA zacskóval (tele ruhával), valamint viszem magammal a mosóport és az öblítőt. Berakom a gépekbe, aztán rázárom az ajtót a saját kis spéci lakatommal, amivel az időt is lefoglalom egy nagy táblázatban. Utána kábé 1 órát szüttyög a gép. 6-ra lemegyek, átrakom a ruhát a szárító szobába, azt is bezárom, az esetlegesen kifolyt vizet a mosodában felmosom. Mivel ugye a kommunában úgy hagyod ott a mosodát, ahogy te is szeretnéd legközelebb látni. Aztán irány fel. 20:50-re lemegyek és felhozom az addigra megszáradt ruhákat. Addigra a következő mosó éppen készen lesz a saját mosásával és akkor be tud pakolni mind a két szárító szobába, ha olyan sokat mosott volna.

Na, ki mos így a topikon?

Ez irtó gáz! Nincs a svédeknek pénze egy kib. mosógépre? Nincsenek fizetős mosodák legalább? Nehogy már este 10-kor mosson az ember, nem középkor ez. Ilyen "közmosógépezés" még a Balkánon sincs, legfeljebb csak a romaputrikban.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#9226 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 04. 07. 19:44

Ez irtó gáz! Nincs a svédeknek pénze egy kib. mosógépre? Nincsenek fizetős mosodák legalább? Nehogy már este 10-kor mosson az ember, nem középkor ez. Ilyen "közmosógépezés" még a Balkánon sincs, legfeljebb csak a romaputrikban.

Szerintem teljesen vállalható, nekem nem volt semmi bajom vele amikor ott éltem. Nem érdemes a balkánt vagy romaputrikat emlegetni.
"Ipari" méretű gépek és szárítók vannak, egyszerre kimoshatsz elég sok ruhát (én egyedülállóként kb kettő inkább három hetente mentem mosni). Ha éppen nem a helyi gettóban (laktam ott is azért tudom:)) laksz akkor nagyon tiszta.

Nagyobb lakásokban (3+ szoba) láttam már mosógépet de tényleg nem túl jellemző társasházakban.

Egyébként említsük meg, hogy a bérlakásoknál (a piac nagyrésze) a hűtő is tartozék szóval azt sem kell venned.

#9227 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 20:52

Szerintem nem vállalható, ilyen színvonalon nem szeretnék élni, másokhoz igazodni.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#9228 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 21:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 04. 07. 19:44

Látom, még mindig futjátok a köröket Gyulával, egyem a szívét. Még Photoshop-tanfolyamot is szerveztek köré :Đ

10-kor már nem moshatsz este, az utolsó idő 10-ig tart. Az a ház, ahol én lakom még a 60-as években épült, akkor még a mosókonyhás megoldás volt divatos. A modern építésű lakásokban van mosógép természetesen.

Ha jól értelmezem, akkor ezt a nyugati vívmányt Magyarország teljesen átugrotta, ott nem a mosógép volt közös, hanem minden más is :up: :)

#9229 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 04. 07. 20:13

Szerintem teljesen vállalható, nekem nem volt semmi bajom vele amikor ott éltem. Nem érdemes a balkánt vagy romaputrikat emlegetni.
"Ipari" méretű gépek és szárítók vannak, egyszerre kimoshatsz elég sok ruhát (én egyedülállóként kb kettő inkább három hetente mentem mosni). Ha éppen nem a helyi gettóban (laktam ott is azért tudom:)) laksz akkor nagyon tiszta.

Nagyobb lakásokban (3+ szoba) láttam már mosógépet de tényleg nem túl jellemző társasházakban.

Egyébként említsük meg, hogy a bérlakásoknál (a piac nagyrésze) a hűtő is tartozék szóval azt sem kell venned.

Dupla hűtő van itt is. Egy teljes méretű "hagyományos" és egy teljes méretű fagyasztó. Ez az alap. Meg sparhelt és elszívó. Meg szellőzés, hogy ne legyen rossz levegő. Mikrót magamnak kellett venni, skandallum. Modern építésű lakásban lenne mosogatógép is, meg mosógép és szárítógép.

Szerintem teljesen élhető a mosókonyha, a 3 gépes mosás egyszerre elég hatékony. És a szárítószoba és dobos szárító sem rossz. Ha ekkora mennyiséget akarnék egy otthoni mosógéppel kimosni akkor az több kör lenne.

#9230 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 04. 07. 20:52

Szerintem nem vállalható, ilyen színvonalon nem szeretnék élni, másokhoz igazodni.

Akkor új építésű lakásba kell költözni, ott a magad ura vagy. Mondjuk ára is van, nem olcsó.

#9231 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 04. 07. 20:52

Svédeknél a legtöbb lakás az bérlakás. Cserébe a bérért amit fizetsz (magyar szemmel magas ottani szemmel azért könnyen megfizethető) egy teljesen felszerelt lakást kapsz (ahogy enpera is mondta), egy olyan épületet amit rendesen karban tartanak és ha valami elromlik akkor azt 1-2 napon belül megjavítják. Nem omlik a vakolat, tiszta a lépcsőház, nincsenek rossz szomszédok!! stb stb. Igaz mosókonyha van, de két hétre előre be lehet foglalni általában. És cserébe nem kell este 11kor a szomszéd centrifugázását hallgatni.

#9232 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 21:53

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 04. 07. 22:14

Akkor új építésű lakásba kell költözni, ott a magad ura vagy. Mondjuk ára is van, nem olcsó.

Jaja.

#9233 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 21:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 04. 07. 22:49

Svédeknél a legtöbb lakás az bérlakás. Cserébe a bérért amit fizetsz (magyar szemmel magas ottani szemmel azért könnyen megfizethető) egy teljesen felszerelt lakást kapsz (ahogy enpera is mondta), egy olyan épületet amit rendesen karban tartanak és ha valami elromlik akkor azt 1-2 napon belül megjavítják. Nem omlik a vakolat, tiszta a lépcsőház, nincsenek rossz szomszédok!! stb stb. Igaz mosókonyha van, de két hétre előre be lehet foglalni általában. És cserébe nem kell este 11kor a szomszéd centrifugázását hallgatni.

Én jól elvagyok saját új lakásban, jó fizuval :D
De régebben is komplett lakást béreltem, felszereltet, nem ilyen közös izéset.

Egyszerűen nem akarok és tudok idegenekhez alkalmazkodni :)

Szerkesztette: Gabibácsi 2013. 04. 07. 21:56 -kor

#9234 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 07. 23:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 04. 07. 21:13

Aztán ha nem vagyok 1 hétig, hazaesek nyaralásról, de minden be van táblázva és lenne mit mosni? Tolok egy extrém 3 napos melót, amit esetleg nem tudok előre, akkor majd jövő hétre beírom magam, addig rohad a szennyes a sarokban? Ez a fejlődés, hogy ilyenben másokhoz igazodjunk? Legközelebb majd a TVnézést, bevásárlást is, vagy hogy?

Mi ritkán mosunk, de akkor amikor összejön, vagy kell.
Make love not Wor.

#9235 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 04. 07. 22:10

Ha jól értelmezem, akkor ezt a nyugati vívmányt Magyarország teljesen átugrotta, ott nem a mosógép volt közös, hanem minden más is :up: :)

Láttam közös budis folyosót, még ma is létezik, nyilván senki nem használja.
Make love not Wor.

#9236 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 08. 06:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 08. 00:35

Láttam közös budis folyosót, még ma is létezik, nyilván senki nem használja.

Olyan 10 éve még az iparművészeti mogötti egyik gangos házban még használták, csodálkoztam is.

#9237 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 08. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 04. 07. 21:54

Én jól elvagyok saját új lakásban, jó fizuval :D
De régebben is komplett lakást béreltem, felszereltet, nem ilyen közös izéset.

Egyszerűen nem akarok és tudok idegenekhez alkalmazkodni :)

Ennek semmi köze egyébként a (jó) fizuhoz, vagy az új lakáshoz. Ott ez a módi (ahol Norvégiában laktam ott is ez a rendszer volt).

Csak azért írom nehogy azt gondoljátok ez valamiféle igénytelenség jele :)

#9238 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 08. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 04. 08. 13:43

Ennek semmi köze egyébként a (jó) fizuhoz, vagy az új lakáshoz. Ott ez a módi (ahol Norvégiában laktam ott is ez a rendszer volt).

Csak azért írom nehogy azt gondoljátok ez valamiféle igénytelenség jele :)

Nem, csak nálunk asszony odahaza van, ráér bármikor, ellenben mosás nem tervezhető. Azt mondja, van mikor majdnem 2 hétig nem mos, "mert úgy jön össze", most múlt héten meg 3szor is mosott. Aztán ugyanezt melóhoz igazítani? Aztán ha nem érek haza az időpontra, akkor beszopolok? Vagy mennyire volt tele a naptár? Lásd fenti pálda, hazaesuk a gyerek karatetáborból és mosni kell, nincs mese...
Make love not Wor.

#9239 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 08. 13:19

Mindenkinek (ameddig megvan benne a megélhetése) az a "természetes" amihez szocializálódott (szocializálták).
Én megéltem azt a folyamatot amellyel a coc tudatosságból átideologizálták és átvitték a tömegeket a jelenlegi konstrukcióba.
Volt egy vizsgálat (kísérlet) amelyben azt nézték, miben van a legnagyobb kizárólagossági (ezzel azonnali rendelkezésre állási) igény.
A fürdőszobára nagyobb igényt állapítottak meg, mint a hálószobára.

#9240 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 08. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 08. 13:14

Nem, csak nálunk asszony odahaza van, ráér bármikor, ellenben mosás nem tervezhető. Azt mondja, van mikor majdnem 2 hétig nem mos, "mert úgy jön össze", most múlt héten meg 3szor is mosott. Aztán ugyanezt melóhoz igazítani? Aztán ha nem érek haza az időpontra, akkor beszopolok? Vagy mennyire volt tele a naptár? Lásd fenti pálda, hazaesuk a gyerek karatetáborból és mosni kell, nincs mese...

Az épületgépészetben egyidejűségi tényezőkkel számolva méretezünk (vezeték keresztmetszeteket és szükséges berendezésszámot is).

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 460
  • 461
  • 462
  • 463
  • 464
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.