Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 13. 20:49
Szerinted óccsítja, vagy drágítja a gyártást az amikor beépítetlenek egy nyomtatás figyelő és számláló szerkentyűt (amely egy beállított szám elérésekor letiltja a nyomtatót)?
Ugyanezt csinálják a laptop akkumulátoroknál IS (töltésszám figyelés és letiltás).
Az Epsonék valóban művelték ezt valamelyik szérián. Nincs befolyással az árra.
Nekem is volt ilyenem, mire odáig ért, hogy nem nyomtatott, kb. le is dolgozta az élettartamát. Rögtön meg is volt a neten, hogy mit kell csinálni vele, és reset-eltem is, asszem kétszer is, szóvel kétszer is ledolgzota az árát. De mivel minden fogaskereke gagyi fröccsöntött műanyag volt, addigra már nyikorgott, csikorgott, elkopott, a fejek elhasználódtak, nem volt már olyan szép képe, mint új korában, így már csak szöveget nyomtattam vele, nem sokkal később ki is vágtam a fenébe. De nem is vártam tőle többet, valami 10e ft környékén vesztegették, nem várhatod, hogy örökéletű legyen. Így is bőven ledolgozta az árát, többszörösen, jó 5 évig használtam, kinyomott talán 10e oldalt.
Ha örökéletűt akarsz, akkor vegyél egy 300e ft-os nyomtatót, oszt' azzal havi negyedmillió/félmillió oldalakat nyomtathatsz, amíg élsz nem kell másikat venned.
Az akksikban meg lassan tönkremegy a vegyület, ami tárolja a töltést. Amikor már nagyon gagyi, akkor inkább lekapcsol, hogy dobd ki. Akksit gyárt kismillió cég, van rengeteg utángyártott darab is, szerinted mindenki direkt elbassza? Csak 1 ember volna, aki nem elbaszottat gyárt, és vinné az egész piacot.
Szerkesztette: Sparow2 2013. 04. 13. 21:43 -kor