HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#9441 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 13. 22:13

Van olyan nyomtatóm amelyben nincs ilyen számláló.
A mostaniakban már (legalábbis több fajtában van).
Példul a húgom Epson tonerje felújításához 1000 forintért adnak egy flashromos kártyát amelyet (a festékkel való feltöltés mellett) ki kell cserélni.
Amikor csak a festéket töltöttem bele, akkor értékelhetetlenül halványan nyomtatott.

Szervízintervallumnak hívják te szerencsétlen.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#9442 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 13. 21:13

Példul a húgom Epson tonerje felújításához 1000 forintért adnak egy flashromos kártyát amelyet (a festékkel való feltöltés mellett) ki kell cserélni.
Amikor csak a festéket töltöttem bele, akkor értékelhetetlenül halványan nyomtatott.

Egy multifunkcionális Brother MFC-465CN gépet nyüstölünk, asszony egy csomót fénymásol és nyomtat rajta. Nincs kímélve, csak utángyártott patronok mennek bele. Semmi baja, simán nyomtat már sokezer oldal óta. Semmit nem kellett nullázni rajta, csak megy és megy és megy. 340 SEK-ből jön ki a 4 külön szín. Biztos lehetne szopni injekciós tűs töltőkkel, de egyszerűen "sza'ok a falmla".

Meg szeretném kérdezni, hogy milyen elektronikát nulláznál ilyen patronokon?

Kép

Kép

Valami nanoáramkör lenne benne elrejtve egy sarokban? Ahol senki sem keresi?
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#9443 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 04. 13. 22:27

Valami nanoáramkör lenne benne elrejtve egy sarokban? Ahol senki sem keresi?

Ebben pont nincs. A többiben viszont !!!!VAN!!!! 4NÉGY4

Eztet a Gyula is megmondta a hivatalba. Balfasz-e?
Make love not Wor.

#9444 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 13. 20:49

Szerinted óccsítja, vagy drágítja a gyártást az amikor beépítetlenek egy nyomtatás figyelő és számláló szerkentyűt (amely egy beállított szám elérésekor letiltja a nyomtatót)?
Ugyanezt csinálják a laptop akkumulátoroknál IS (töltésszám figyelés és letiltás).

Az Epsonék valóban művelték ezt valamelyik szérián. Nincs befolyással az árra.
Nekem is volt ilyenem, mire odáig ért, hogy nem nyomtatott, kb. le is dolgozta az élettartamát. Rögtön meg is volt a neten, hogy mit kell csinálni vele, és reset-eltem is, asszem kétszer is, szóvel kétszer is ledolgzota az árát. De mivel minden fogaskereke gagyi fröccsöntött műanyag volt, addigra már nyikorgott, csikorgott, elkopott, a fejek elhasználódtak, nem volt már olyan szép képe, mint új korában, így már csak szöveget nyomtattam vele, nem sokkal később ki is vágtam a fenébe. De nem is vártam tőle többet, valami 10e ft környékén vesztegették, nem várhatod, hogy örökéletű legyen. Így is bőven ledolgozta az árát, többszörösen, jó 5 évig használtam, kinyomott talán 10e oldalt.
Ha örökéletűt akarsz, akkor vegyél egy 300e ft-os nyomtatót, oszt' azzal havi negyedmillió/félmillió oldalakat nyomtathatsz, amíg élsz nem kell másikat venned.

Az akksikban meg lassan tönkremegy a vegyület, ami tárolja a töltést. Amikor már nagyon gagyi, akkor inkább lekapcsol, hogy dobd ki. Akksit gyárt kismillió cég, van rengeteg utángyártott darab is, szerinted mindenki direkt elbassza? Csak 1 ember volna, aki nem elbaszottat gyárt, és vinné az egész piacot.

Szerkesztette: Sparow2 2013. 04. 13. 21:43 -kor

#9445 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 13. 21:31

Eztet a Gyula is megmondta a hivatalba. Balfasz-e?

Akkor ezt beszoptam, soha nem fog tönkremenni és csak itt fogja nekem rontani a látképet.
Most látom, hogy lehetne ezt is tuningolni. Gigantikus bödönből szipókázná a tintát...

Kép

Biztos a matrica mögött van az elektronika, ami tönkre fog menni a bödönben. NÉGY!!! HIPSZTER!!!

#9446 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 13. 21:27

Nézzétek meg a HE-ben (Hobbi Elektronika fórum) az erre vonatkozó részeket.
Még ahhoz is van recept, h hogyan lehet meghekkelni ezt a szemétséget.

Mit? Hogy az akksid tovább tartson?

#9447 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:37

Ilyen nyomtatót mindenkinek :up:

Kép

#9448 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 04. 13. 22:34

Ha örökéletűt akarsz, akkor vegyél egy 300e ft-os nyomtatót, oszt' azzal havi negyedmillió/félmillió oldalakat nyomtathatsz, amíg élsz nem kell másikat venned.

300ezres sem örökéletű, meg az 1milliós sem, csak tovább bírja, valamint havi szinten jobban terhelhető, no meg egyéb szolgáltatásokat is kap hozzá az ember. PIN kódos nyomtatás pld. biztonságos, nem dőlnek ki felesleges, véletlenül kinyomtatott dolgok belőle, meg ilyesmik. Persze occsó, itt minden egyes funkciót szinte licenszelni kell, USBre szkennelés vagy arról nyomtatás simán +30ezer... Szervízintervallom itt is van, csak a balfaszok agymenése tart örökké, ezek a dolgok elmúlnak, kopnak, möhöznek.
Make love not Wor.

#9449 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Gyula gondolom ezt a nyomtatós baromságot is, mint nagy felfedezést osztja mindenhol szerteszéjjel
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#9450 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 13. 22:31

Canon Pixma ip4200-hoz pl. olyan patron való, ami chipes. a minőségéhez képest baromi olcsó a nyomtató, a tintán akarják visszahozni az árát, érthető. Opciók:
- veszed a drága patront bele
- veszed az utángyártottat, és peccselgeted a chipet
- hagyod a picsába a szarakodást, és veszel drága fotónyomtatót, amihez olcsó a fösték

Gyula, jobb lenne a lelkivilágodnak, ha az első két opció ki lenne alapból lőve, és maradna a harmadik, hogy veszed kurvadrágán a kurvatartós és kurvaolcsón fenntartható kütyüt? Sokkal jobb lenne, ha egy összegben kéne kifizetned egy-két-sok évnyi fenntartási költséget?

#9451 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 04. 13. 22:36

Mit? Hogy az akksid tovább tartson?

Én sok egyéb linket találtam, ráadásul elég régit, ki tudja mai technológiával működik-e, vagy pontosan mire. Most akkor blafasz-e, ha a találatok közt CNC géppel foglalkoztak, aminek itt a témához semmi köze? Első ránézésre akkusat sem találtam. Tudom, tudom, Ő csak halovány irányt mutat, többiért dolgozzak meg és keressek. Elég halovány ez az irány, ez meg egy balfasz.
Make love not Wor.

#9452 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 13. 22:13

Gondolom nem a gyári festéket tetted bele, oszt' azzal másképp kell nyomtatnia.

#9453 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 13. 20:27

Nézzétek meg a HE-ben (Hobbi Elektronika fórum) az erre vonatkozó részeket.
Még ahhoz is van recept, h hogyan lehet meghekkelni ezt a szemétséget.

Hekkeld meg nekem a fenti akksit :up:

Kép

Egy kis hekkelés és le lehetne ereszteni belőle a gázt. Csak meg kell találni a gonosz áramkört.

#9454 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 13. 22:38

300ezres sem örökéletű, meg az 1milliós sem, csak tovább bírja, valamint havi szinten jobban terhelhető, no meg egyéb szolgáltatásokat is kap hozzá az ember. PIN kódos nyomtatás pld. biztonságos, nem dőlnek ki felesleges, véletlenül kinyomtatott dolgok belőle, meg ilyesmik. Persze occsó, itt minden egyes funkciót szinte licenszelni kell, USBre szkennelés vagy arról nyomtatás simán +30ezer... Szervízintervallom itt is van, csak a balfaszok agymenése tart örökké, ezek a dolgok elmúlnak, kopnak, möhöznek.

Na jó, de azért ha azt mondják, hogy havi negyedmillió oldal, az egy kis cégnek simán örökélet. Ha nem röplapnyomtatásból élnek.
Persze szervizelni mindent kell.

#9455 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:48

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 04. 13. 22:41

Hekkeld meg nekem a fenti akksit :up:

Kép

Egy kis hekkelés és le lehetne ereszteni belőle a gázt. Csak meg kell találni a gonosz áramkört.

Alakítsd át gázosra a modellrepülőt :D

#9456 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 13. 22:39

Én sok egyéb linket találtam, ráadásul elég régit, ki tudja mai technológiával működik-e, vagy pontosan mire. Most akkor blafasz-e, ha a találatok közt CNC géppel foglalkoztak, aminek itt a témához semmi köze? Első ránézésre akkusat sem találtam. Tudom, tudom, Ő csak halovány irányt mutat, többiért dolgozzak meg és keressek. Elég halovány ez az irány, ez meg egy balfasz.

Közben rájöttem, hogy a nyomtatóra gondolt.
Akksihekkelés amúgy is gázos, ha belenyúlsz a végén felrobbantod, oszt' leég a ház. Egyébként volt egy pár éve (lehet 10 éve is akár) valami robbanós akksi széria laptopokhoz, ha jól rémlik egy japán gyártótól. Az még belenyúlás nélkül is robbant, cserélték is vissza az egész világon.

#9457 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 04. 13. 22:47

Na jó, de azért ha azt mondják, hogy havi negyedmillió oldal, az egy kis cégnek simán örökélet. Ha nem röplapnyomtatásból élnek.
Persze szervizelni mindent kell.

Igen, de a görgők állásukban is kiszáradnak, felkeményednek, satöbbi. Nagy része meg függ a papír minőségétől is, rondára vágott, poros papírtól még kisebb lesz a mennyiség. Én annó Kyocerát vettem, borítékadagolós, duplex, satöbbi, most így 10 év után megért egy 30ezres nagy szervízt, az biztos. Ajánlott kis szervíz periódusa 150ezer oldal. Másikra cégnél nem nagyon akartak költeni, szét is esett cirka 1.8millió oldal után. Akkora sázmot odahaza el sem bírunk képzelni.

Sajátra kis Samuk vannak, ott is évekig kitart a kezdőtoner, ha meg jön a következő, akkor 20ezer pénzes nyomtató pár 10ezer oldalt kibír. Sírni lehet, van tartósabb, meg kevésbé tartósabb. Szocializmusban még ilyen sem volt, nehéz lenne bekategorizálni a mai 50ezres kis otthoni másolós faxos vackokkal.
Make love not Wor.

#9458 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 04. 13. 22:51

Közben rájöttem, hogy a nyomtatóra gondolt.
Akksihekkelés amúgy is gázos, ha belenyúlsz a végén felrobbantod, oszt' leég a ház. Egyébként volt egy pár éve (lehet 10 éve is akár) valami robbanós akksi széria laptopokhoz, ha jól rémlik egy japán gyártótól. Az még belenyúlás nélkül is robbant, cserélték is vissza az egész világon.

Akkuról is beszélt valamit, amit nem értettem, szerintem a töltési ciklusok számára gondolt, de nem értettem. Kifejthetné, legfeljebb kapunk egy használhatatlan linket.
Make love not Wor.

#9459 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 21:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 13. 22:52

Akkuról is beszélt valamit, amit nem értettem, szerintem a töltési ciklusok számára gondolt, de nem értettem. Kifejthetné, legfeljebb kapunk egy használhatatlan linket.

Szerintem is arra gondolt, de majd mindjárt kifejti egy 2 órás videóban.
Meg talán megint kapunk új szavakat is, már alig várom, itt minden nap nő a szókincsem :Đ

#9460 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 13. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 04. 13. 22:57

Szerintem is arra gondolt, de majd mindjárt kifejti egy 2 órás videóban.

Aztán hol vagyunk mi már az öko működésmód megfejtésétől? Addig ott is eljutottunk, hogy vegyek a szatyorban korlátozottabb lehetőségekkel zöldséget, magasabb áron, mint ha piacról lőném. Elég nehéz volt megmagyarázni, hogy ez nekem miért is lenne olyan jó.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.