HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 482
  • 483
  • 484
  • 485
  • 486
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#9661 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 16. 12:24

Beengedjelek egy ilyen vasra és megmutatod? Vagy küldjek el egy vinyót és megreszeled? Igaz az a vinyó vmdk-ban lenne, lehet lesnél bambán, hogy az micsoda. Előző helyen is már azt hittem, hogy én vagyok a bolond, mert annyira emlegetted. aztán rájöttem, hogy itt a fileszervert több 10en nyomkodjuk, ellenben a nagyon csúnya céges szerződésekhez már csak 1 ember fér hozzá. Jogot sem tudok adni magamnak, direkt így van kitalálva. Jogosultsági szintünk meg egyenlő. Persze ha a könyvtárra nincs, akkor nem is tudom buzerálni, csak másik júzerrel. Igaz az ilyen céges üzemeltetések mind hülyék, csak Gyula tudja az egy és igaz okosságot, csak azt nem értem, hogy minket akkor miért engednek közel ilyen infrastruktúrákhoz. Biztos a komplett cégvezetés hülye, Gyula megmondaná a tutit miképpen kell informatikai biztonságilag kb. 130 országban jól működő cégkomplexumot üzemeltetni.

Azt nem tudom, h abban a rendszerben mit és hogyan csináltak meg.
Az biztos (mert megtettem), h XP prof. alatt egy más rendszerből áthozott HDD (NTFS fájlrendszer) fölött teljes fennhatóságot lehet gyártani.
Csak akkor nem tudok valamit elolvasni ha az adott dokumentum le van kódolva.
Illetve, még egyről tudok (ezt innen a fórumról), h egy egész HDD (a saját belső kezelésében) jelszóval titkosítható (ez esetben csak az tud belemenni aki ismeri a jelszót), de ez már egy másik kategória (nem a rendszeradminisztrátori és NTFS fájlrendszer tulajdonosi jogosultságok köre).

#9662 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 13:54

Illetve, még egyről tudok (ezt innen a fórumról), h egy egész HDD (a saját belső kezelésében) jelszóval titkosítható (ez esetben csak az tud belemenni aki ismeri a jelszót), de ez már egy másik kategória (nem a rendszeradminisztrátori és NTFS fájlrendszer tulajdonosi jogosultságok köre).

Meg a külsős PGP, meg a beépített bitlocker. Nem is erről volt szó. De ha nagyon kell, akkor egy sima HDD.-t is meghegesztek, csak legyen az adminoknak jelszava. Foglalkozik vele a fene.
Make love not Wor.

#9663 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 13:54

Azt nem tudom, h abban a rendszerben mit és hogyan csináltak meg.
Az biztos (mert megtettem), h XP prof. alatt egy más rendszerből áthozott HDD (NTFS fájlrendszer) fölött teljes fennhatóságot lehet gyártani.
Csak akkor nem tudok valamit elolvasni ha az adott dokumentum le van kódolva.

Win 7-tel hogyan állsz?

#9664 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2013. 04. 16. 12:59

Win 7-tel hogyan állsz?

Szinte sehogyan. A húgom laptopján van (illetve, már csak volt).
Programokat telepítettem rá, beállítottam a hangszóróját és mikrofonját.
Meg bekonfiguráltam a rádiós net elérését.

#9665 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 14:06

Gyula, megkérlek hogy a HAMISSÁGODDAL ne húzd le a még meglévő fikarcnyi kis szakmaiságát a fórumnak. Itt nyűglődj, hazudozz, de ne adj hamis, közhasznaitlan (ezt most találtam ki, csak neked) tanácsokat.

Köszi :up:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#9666 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 14:06

Volt nemrég egy ontopik hozzászólásom, arra szeretnél még valamit reagálni, vagy kipipálhatjuk?

#9667 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 13:35

Csak tisztul szép lassan a kép. Azt elhiszem, h egy könyvtártulajdonos (könyvtár adminisztrátori joggal rendelkező) jelszavát nem tudod levadászni.
Mindemellett az is igaz, h RENDSZERADMINISZTRÁTORKÉNT vele PÁRHUZAMOS teljes jogosultságot tudsz csinálni magadnak (a fölötte álló hatalmaddal élve).
Egyébként pedig ha nem hiszed, akkor járj utána, vagy maradj meg a hitedben.

Nem szakértek ehhez, de szerintem itt nincs hierachia, a userek nem egymás alatt és felett állnak, hanem minden usernek különböző jogosultságai vannak. Amit hierarchiának gondolsz az csak csoportokba szedett felhasználók, általában egymással megegyező jogosultsággal.

Szerkesztette: JonesC 2013. 04. 16. 13:17 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#9668 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 04. 16. 13:08

Volt nemrég egy ontopik hozzászólásom, arra szeretnél még valamit reagálni, vagy kipipálhatjuk?

Álvitába (hasbara, trolltámadás, deguzás) impotens dolog belemenni.

#9669 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 14:15

Gyula, megkérlek hogy a HAMISSÁGODDAL ne húzd le a még meglévő fikarcnyi kis szakmaiságát a fórumnak. Itt nyűglődj, hazudozz, de ne adj hamis, közhasznaitlan (ezt most találtam ki, csak neked) tanácsokat.

#9670 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 04. 16. 14:22

Szeva Jahno, rég láttalak!

#9671 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 04. 16. 13:14

Nem szakértek ehhez, de szerintem itt nincs hierachia, a userek nem egymás alatt és felett állnak, hanem minden usernek különböző jogosultságai vannak.

Jahno elmondta, h abban a rendszerben az adminisztrátorok KIZÁRÓLAGOSSÁGI JOGOSULTSÁGGAL is tudnak rendelkezni egy egy könyvtár fölött (a fejük fölött átnyúlhatatlanul).

#9672 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:26

Akkor ismét:

Idézet

Idézet

- A vesszőparipám pedig az, h mindenkinek legyen meg (ténylegesen) a munkájából való megélhetésének LEHETŐSÉGE.

Nekem meg az a vesszőparipám, hogy ha valakinek nincs szükség a munkájára, akkor vegye a fáradságot, és kezdjen bele valami másba. Hosszú távon nem működik az a rendszer, hogy ötven esztergályost alkalmazunk olyan feladatra, amit negyven is el tud látni. Amit te akarsz, annak egyenes következménye, hogy végeredményben neked lesz szar, mert vagy a termékek lesznek drágábbak, amit egységnyi fizetésből kell megvenned, vagy a termékek nem drágulnak, de a te fizetésed lesz kevesebb.

Ezt kéne már felfognod az elképesztően nagy és analitikus gondolkozású agyaddal, hogy két, egymást kizáró dolgot akarsz, egyrészt azt, hogy mindenkinek legyen munkája, akár szükség van rá, akár nem, de eközben mindenki éljen jól. És ezt részvételi fiszemfaszommal sem fogod tudni megoldani. Az nagyon szép gondolat, hogy mindenki annyit kapjon a közösből, amennyi értékmennyiséget termel, viszont azon te gondolkozz el, hogy mekkora értékmennyiséget termel az, akinek nincsen szükség a munkájára. A választ megsúgom: semennyit. A miérten már te gondolkozz el, ha már ilyen büszke vagy az agyadra.

Idézet

Tűnődj ez azon az anomálián, h egyszerre van munkaerő felesleg és ellátottság hiány ebben a konstrukcióban.

Te meg azon tűnődj el, hogy miért nem vagy kisegítve ezer kanállal, ha késre és villára van szükséged. Ebben a konstrukcióban gyulára fordítva munkaerőfelesleg van, meg ellátottság hiány is van, de szerintem még te sem fogod azt csinálni, hogy a kés meg a villa helyett megfogsz két kanalat.

Erre szeretnél valami érdemlegeset reagálni, vagy kipipálhatjuk? Ne aggódj, nem attól vagy impotens, hogy érdemi kérdésekre válaszolsz.

Szerkesztette: debaj 2013. 04. 16. 13:27 -kor

#9673 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:26

Az álvitának számít, hogy nem tudod megkülönböztetni az NTFS otthoni jogosultságkezelését a nagyvállalati titkosítástól, de osztod az észt benne? Tévhitekből épített tényekkel okoskodni, aztán magyarázat nélkül fölényeskedni az álvita?
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#9674 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2013. 04. 16. 14:26

Az álvitának számít, hogy nem tudod megkülönböztetni az NTFS otthoni jogosultságkezelését a nagyvállalati titkosítástól, de osztod az észt benne? Tévhitekből épített tényekkel okoskodni, aztán magyarázat nélkül fölényeskedni az álvita?

Nem, az csak a személye ellen irányuló durva és nemtelen támadás.

#9675 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 04. 16. 14:14

Nem szakértek ehhez, de szerintem itt nincs hierachia, a userek nem egymás alatt és felett állnak, hanem minden usernek különböző jogosultságai vannak. Amit hierarchiának gondolsz az csak csoportokba szedett felhasználók, általában egymással megegyező jogosultsággal.

Leragadt az önkormányzatisáűgos 3-3-10as szabálynál, mindent arra szeretne ráhúzni, gondolván főnöknek lenni kell.
Make love not Wor.

#9676 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2013. 04. 16. 13:26

Nem kicsit durva az amikor az egyik a halról, a másik a libáról beszél úgy, h közben mindketten arra gondolnak, h ugyanarról beszélnek.

#9677 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2013. 04. 16. 14:26

Hagyd, az XPPRO-nál jár, akkor még a nagyvállalati mókák sem ott voltak, ahol most.

#9678 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2013. 04. 16. 15:00

Hagyd, az XPPRO-nál jár, akkor még a nagyvállalati mókák sem ott voltak, ahol most.

Annál is érvényes a dolog, hogy a helyi gépen lévő adminnak egyes funkcióit is le tudom tiltani egy másikkal. Mindent tud csinálni, mert helyi admin, de mégsem, mert van amit külön bepiálunk, mert nem teheti.
Make love not Wor.

#9679 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2013. 04. 16. 14:24

Szeva Jahno, rég láttalak!

Szeva ! :)

#9680 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 14:58

Nem kicsit durva az amikor az egyik a halról, a másik a libáról beszél úgy, h közben mindketten arra gondolnak, h ugyanarról beszélnek.

Itt az egész topik kb. ugyanarra gondol. Te meg csak mondogatod a magadét, végül győztesnek beállítod az egészet, meggyőződsz a királyságodról, mi meg továbbra is egy vesztesnek tartunk.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 482
  • 483
  • 484
  • 485
  • 486
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.