HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#5481 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 04. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2012. 12. 04. 08:54

:laugh: Ez tetszik a legjobban ebben a topicban, ahogy avmanster felhúzza magát Kazinczy Gyula kreatív nyelvhasználatán! :D

hát, magamat azért nem akarom. de pszt.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5482 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 03. 20:10

Mondjuk én is azt mondom, hogy ezt 50 évesen csöppet nehéz megfejteni.

Akkor lejjebb kell adni az arcból, és be kell állni valahova géplakatosnak, karbantartónak, vagy mezei melósnak. Az sem feltétlenül egyszerű, de valamivel hamarabb fog eredménnyel járni, mint az új világra vágyakozás a szoba sarkából.

#5483 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 09:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 12. 04. 06:04

Úgy néz ki a magadfajta nem képes felfogni hogy vki nem akar külföldön élni még 20x fizetésért sem annak ellenére hogy ,minden képessége megvan hozzá.

Ha nem akar, akkor meg ne picsogjon, ha itthon nem megy, hanem oldja meg, hogy menjen, vagy fogja be a pofáját. Én sem akarok sokmindent, aztán mégis megcsinálom, mert elég sok dolog van a világban, ami kurvára nem akarat kérdése, akár tetszik, akár nem.

Tudom, hogy nagyon menő a szelektív olvasás, de azért meg kéne próbálni lassan túllépni rajta. :-)

#5484 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 09:06

Akkor lejjebb kell adni az arcból, és be kell állni valahova géplakatosnak, karbantartónak, vagy mezei melósnak. Az sem feltétlenül egyszerű, de valamivel hamarabb fog eredménnyel járni, mint az új világra vágyakozás a szoba sarkából.

épületgépész mérnökként ha nem dolgozott sokat a szakmában (márpedig művezető az középfogú tekknikusi dolog), sok esélye már nincs ennyi idősen az embernek, pláne, ha nincs kedve átmenni a fél országon.
50 évesen pont nem kapja meg amit most viktorék kitaláltak sem (fele járulék asszem csak 55-től jár, így a munkáltató nem fogadja tártabb karokkal).
azzal a mánágerivel asszem megint kitörölheti.
ha pécsi, akkor abban nekem gyakorlatilag szomszédos régióban se jó a helyzet, max csak kapcsolati tőkével lehet értelmesen elhelyezkedni. még karbantartónak, géplakatosnak is.
még azt is megértem, h szerinte pillanatokon belül összeomlik a rendszer, és akkor addig se dolgozik már éhbérért.
aztán meg ebben a korban már megvolt a kapuzárási pánik, és a 40-50 év között kialakult félisten komplexus is frankón megszilárdult spanyolviasz szarássá. ez is szinte mindennapos, dunát lehet rekeszteni velük. kétszer.
csak hát ez a hordószónoki és nyelvújítói tevékenység... ez tényleg elég kórikus elmeformátum, vagymi.

Szerkesztette: avmanster 2012. 12. 04. 10:26 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5485 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 12. 03. 22:13

Te amúgy tudod, mi az a diploma? :think:

Nem tudja. Oklevelet osztanak mindenhol. Olyanja lehet.
Diplomát meg egyetemen lehet "szerezni". Nekem van kettő is.

De most éppen "szabadidős agysebészetből" élek. :nevet:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5486 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 09:06

Hű, de egyszerű ezt kigondolni, és leírni.
Egyik volt kollégám másfél évet várt, mire kihalásos alapon, haveri állás-szerzéssel sikerült irodaházi karbantartóvá válnia.
Géplakatos-szerűség nekem lett felkínálva, nevetséges feltételekkel. 60 nettó ugyanis nem elég arra, hogy az adott munkát elvállald mindennapi evéssel, és az utazás kifizetésével. Ugyanis a termelő jellegű üzemek már alaposan a főváros határán kívül vannak. Rezsi? Ugyanmár...
El vannak tévedve a fejvadász, és rabszolga-kereskedő cégek.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5487 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 12. 04. 10:24

épületgépész mérnökként ha nem dolgozott sokat a szakmában (márpedig művezető az középfogú tekknikusi dolog), sok esélye már nincs ennyi idősen az embernek, pláne, ha nincs kedve átmenni a fél országon.
50 évesen pont nem kapja meg amit most viktorék kitaláltak sem (fele járulék asszem csak 55-től jár, így a munkáltató nem fogadja tártabb karokkal).
azzal a mánágerivel asszem megint kitörölheti.
ha pécsi, akkor abban nekem gyakorlatilag szomszédos régióban se jó a helyzet, max csak kapcsolati tőkével lehet értelmesen elhelyezkedni. még karbantartónak, géplakatosnak is.
még azt is megértem, h szerinte pillanatokon belül összeomlik a rendszer, és akkor addig se dolgozik már éhbérért.

No, kb ugyanezt írtam.

Idézet

aztán meg ebben a korban már megvolt a kapuzárási pánik,

Erre viszont kíváncsi lennék, hány évesen gondolják így.
Mert a lányomnál fiatalabb, munkát sosem látott HR-es picsák el tudják dönteni egy 50 körüli emberről, hogy mihez ért, és azt mennyiért mérik. Amikor meg adott meló bérezésénél megérdeklődöm, hogy az elejéről, vagy a végéről felejtettek le egy karaktert, akkor sértődött képet vágnak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5488 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 12:48

Hű, de egyszerű ezt kigondolni, és leírni.

Egyszerűnek egyszerű, mert most ott tartunk, hogy Gyulánk bármiféle munka helyett otthonról picsog, és várja a jó világot, meg fantáziál, hogy kit hogyan fognak falhoz állítani. Ráadásul most már az általános iskolai fizikánál is okosabb akar lenni, tökmindegy, csak valaminél végre okosabb lehessen. Elhiszem, hogy baromi nehéz, de mindenkinek baromi nehéz, nem vele van kibaszva személyesen, és pláne nem az van, amit itt mindenáron ki akar hozni, hogy valamilyen furmányos úton-módon mi tehetünk az ő nyomoráról. Ezzel a folyamatos tamtamdobveréssel senki sincs előrébb, csak Gyula fogja szép lassan azt a maradék eszét is elpotyogtatni útközben.

A hatvanezres rabszolgahajcsárokról meg annyit, hogy az is hatvanezerrel több, mint a semmi, aztán ott a három hónap próbaidő, amíg szó nélkül dobbanthatsz, ha találtál jobbat. Több ismerősöm is így helyezkedett el végül jó helyen, ötvenes szakik, még diplomájuk sincsen semmiről, ráadásul vidékiek. Csak épp bennük megvolt a szándék, hogy saját maguk alakítsák a sorsukat, ne a sült galambra várjanak. Ha Gyulánk tényleg ilyen jó szakember tetszőleges témakörben géplakatolástól kezdve mélyfilozófiáig, akkor hidd el, lesz munkája, ha tényleg akarja.

Szerkesztette: debaj 2012. 12. 04. 13:37 -kor

#5489 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 13:46

Csak addig lehet lojálisnak lenni bármiféle rendszerrel, ameddig abban tisztességes értékteremtő munkából megvan a valamennyire tisztességes megélhetés LEHETŐSÉGE.
Olyannal meg végképp nem, amelyben azt mondják, még közmunkát sem tudnak adni.

#5490 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 13:46

Az elmúlt egy hónapban összesen hány önéletrajzot küldtél el, összesen hány helyre? (Gondolom, hogy a munkanélküli hivatalban szoktál kilincselni, na, az baromi rossz módszer.)

Szerkesztette: debaj 2012. 12. 04. 13:59 -kor

#5491 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 13:46

Csak addig lehet lojálisnak lenni bármiféle rendszerrel, ameddig abban tisztességes értékteremtő munkából megvan a valamennyire tisztességes megélhetés LEHETŐSÉGE.

Te csak itt rinyálsz. Nagybetűvel.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5492 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 13:57

Az elmúlt egy hónapban összesen hány önéletrajzot küldtél el, összesen hány helyre?

Gondolom semennyit, viszont a zacskóscéggel sejtem hogy pár embert meg átbaszott jól.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5493 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 13:57

Az elmúlt egy hónapban összesen hány önéletrajzot küldtél el, összesen hány helyre? (Gondolom, hogy a munkanélküli hivatalban szoktál kilincselni, na, az baromi rossz módszer.)

Elvégeztem az álláskereső tréninget is.
Az elmúlt másfél évtizedben több hullámban, mintegy ötszáz munkaajánlatot küldtem szét részben vakon, részben álláshirdetésekre.
Volt szerencsém több fordulós válogatásban is résztvennem.
A Matáv Telekomosításának időszakában a Matávnál is.
Itt a végén azzal utasítottak el, h ugyan szakmailag nagyon jó vagyok, de találtak valakit akinek a pszichológiai profilja jobban illeszkedik a megalapítandó csoportba, mint az enyém.
Jópár állásinterjú után arra sem vették a fáradságot, h telefonon közöljék, ne számítsak rájuk (az állásra).
Hosszú út vezetett a jelenlegi álláspontom kialakulásáig.

#5494 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 04. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 12. 04. 13:59

Gondolom semennyit, viszont a zacskóscéggel sejtem hogy pár embert meg átbaszott jól.

Kicsit fura banda, de a kóbászuk az jó, meg olcsóbb ugyanaz a cucc, mint másfelé. Akkora ipari méretben nem érdemes vásárolni, paradicsomlé nem jött be, sajna abból jobban ízlik a fűszeres/sürítményesebb jellegű.
Make love not Wor.

#5495 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 14:31

Itt a végén azzal utasítottak el, h ugyan szakmailag nagyon jó vagyok, de találtak valakit akinek a pszichológiai profilja jobban illeszkedik a megalapítandó csoportba, mint az enyém.

Mondjuk ezt nem is csodálom, de érdekes, hogy közölték. Sok cégtől a "mercsak" is elég ritka. Aszony is nézegeti az irodistás/ügyintézős dolgot, de lófasz.
Make love not Wor.

#5496 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 04. 14:36

Mondjuk ezt nem is csodálom, de érdekes, hogy közölték. Sok cégtől a "mercsak" is elég ritka. Aszony is nézegeti az irodistás/ügyintézős dolgot, de lófasz.

Négy forduló és a Kaliforniai nagy teszt (teljes személyiségprofil) kitöltetése után itt ennyit megtettek.

Szerkesztette: Gyula2222 2012. 12. 04. 14:51 -kor

#5497 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 14:31

Az elmúlt másfél évtizedben több hullámban, mintegy ötszáz munkaajánlatot küldtem szét részben vakon, részben álláshirdetésekre.

Csak szólok, asszony másfél hónap alatt küldött ki kétszáz fölötti önéletrajzot, körülbelül tíz helyről jeleztek vissza neki. Édesanyjáék is küldözgették tucatszám az emaileket, meg járták a környéki ipartelepeket autóháton, hátha van hely, aztán egyszer csak lett. Tudom, hogy most úgy érzed, sokat írtál, de baromira nem. Ha nem jársz utána rendesen (és 500 önéletrajz 15 év alatt nem számít valami rendesnek), akkor meló se lesz.

Szerkesztette: debaj 2012. 12. 04. 15:08 -kor

#5498 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 15:07

Csak szólok, asszony másfél hónap alatt küldött ki kétszáz fölötti önéletrajzot, körülbelül tíz helyről jeleztek vissza neki. Édesanyjáék is küldözgették tucatszám az emaileket, meg járták a környéki ipartelepeket autóháton, hátha van hely, aztán egyszer csak lett. Tudom, hogy most úgy érzed, sokat írtál, de baromira nem. Ha nem jársz utána rendesen (és 500 önéletrajz 15 év alatt nem számít valami rendesnek), akkor meló se lesz.

Hát, ennyit arról, h annak aki meg akar élni a munkájából, annak nyitva a lehetőség.
És persze arról is, h a munkavállalás mennyire egyenrangú partnerségi viszony (alku) a munkaadó és munkavállaló között.

Szerkesztette: Gyula2222 2012. 12. 04. 15:15 -kor

#5499 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 15:12

És persze arról is, h a munkavállalás mennyire egyenrangú partnerségi viszony (alku) a munkaadó és munkavállaló között.

Jahh, szóval Teszkós trógerolás nem érdekel, tehát valamennyire mégis meg bírsz élni? Asszony így van, bár most már occsón is elmenne dolgozni, ha nem ilyen Teszkós vagy MLM-es izé. Egy időben mondjuk főállású álláskereső volt, az nem egyszerű. Irodai adminisztrátorokkal meg tényleg Dunát lehet rekeszteni, mást nem nagyon konyít, én meg anyázok mikor valahol belefutok egy kő hülye titkárnőbe, vagy HR-es seggfejbe, vagy bárkibe, mikor ügyvédi irodában simán írta ügyvéd helyett a dolgokat, az meg csak aláírta, persze a melója nem kell.
Make love not Wor.

#5500 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 15:12

Hát, ennyit arról, h annak aki meg akar élni a munkájából, annak nyitva a lehetőség.

Te olvasol is, vagy csak írsz? Épp arról írtam, hogy utánajártak, lett munkájuk. Akarat kérdése. 15 év alatt 500 önéletrajz az még nem akarás, bármennyire soknak is tűnik első hallásra.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.