HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#5501 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 04. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 15:32

Te olvasol is, vagy csak írsz? Épp arról írtam, hogy utánajártak, lett munkájuk. Akarat kérdése. 15 év alatt 500 önéletrajz az még nem akarás, bármennyire soknak is tűnik első hallásra.

Azért a piacon 500 vállalatigazgatói állásnál többet találni csöppet nehéz.
Make love not Wor.

#5502 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 04. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 04. 15:33

Azért a piacon 500 vállalatigazgatói állásnál többet találni csöppet nehéz.

Jó, akkor nem vállalatigazgatói állással kell próbálkozni. :-)

#5503 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 15:34

Jó, akkor nem vállalatigazgatói állással kell próbálkozni. :-)

Ezért pályázta a gazdasági minisztert, meg a töbit, ami még kevesebb opció.
Make love not Wor.

#5504 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 12:55

No, kb ugyanezt írtam.

Erre viszont kíváncsi lennék, hány évesen gondolják így.
Mert a lányomnál fiatalabb, munkát sosem látott HR-es picsák el tudják dönteni egy 50 körüli emberről, hogy mihez ért, és azt mennyiért mérik. Amikor meg adott meló bérezésénél megérdeklődöm, hogy az elejéről, vagy a végéről felejtettek le egy karaktert, akkor sértődött képet vágnak.

ezt nagyjából egy csomó cihológus gondolja így. nem karakterekről szól, hanem valahol a félút után az ember von egy mérleget, visszatekint, aztán változtat. vagy felváltja a negyvenes asszonyt két húszasra, vagy egyéb pöcshosszabbítót vesz, végérvényesen alkoholistává válik, megtér valami valláshoz, sorolhatnám.
másrészt nem igazán ismerek a környezetemben olyan kora 50-est, sem munkahelyen, sem magánéletben, sem családban, aki ne értene mindenhez 10x jobban, mint bárki, bárhol, szagmájában meg 100x-osan. mert az a kurva élettapasztalat, az felgyülemlett ám bennük. pedig sok esetben csupán a mész gyülemlik fel a sok okoskodó vén trottyos prosz tatában. mondom ezt így közelebb a 40-hez, mint a 30-hoz.
és nem azért írom, mert elnyomnak, hanem mert kurva idegesítő, mikor ott van a vén szaki, nagyfőnök, kisfőnök, aki egyébként tényleg tud valamit a szakmán belül, csak épp most hiányzik neki vagy a beosztottnak a fél ujja, törött a láb, kéz, satöbbi, de a kurva istenennel együtt mindenki hibás mindenben, csak ő nem. átíratja 10x a jegyzőkönyvet, hiába magyarázom, ez senkinek nem lesz jó, neki meg épp tökmindegy, denem, denem, denem. aztán a főnök hat rá, ha meg ő a főnök, akkor meg még az sem.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5505 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 14:31

Az elmúlt másfél évtizedben több hullámban, mintegy ötszáz munkaajánlatot küldtem szét részben vakon, részben álláshirdetésekre.

15 éve munkanélküli vagy? vagy dolgozol egy kicsit, aztán rögtön állást keresel, mert nem tetszik, irreális elvárások, vérszívás, elüldöznek, mert akkora szakember vagy, h fényedben mindenki elhomályosul, és féltékeny lesz. közben próbálkoztál másokkal egy cégben, de átvertek, voltál ev, de befuccsoltál?
és gondolom mindig mindenki másban volt/van a hiba, de soha-soha sem benned, mert az lehetetlen. téged csak megnyomorítottak, üldöztek, bántottak, veled csak kitoltak, kihasználtak. igaz?

Szerkesztette: avmanster 2012. 12. 04. 16:15 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5506 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 04. 15:44

Ezért pályázta a gazdasági minisztert, meg a töbit, ami még kevesebb opció.

Mondjuk már leszarom, próbáltam neki tanácsot adni, aztán ezen is csak a kifogásokat keresi, meg a szót szaporítja. Menthetetlen.

#5507 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 17:04

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 15:07

Csak szólok, asszony másfél hónap alatt küldött ki kétszáz fölötti önéletrajzot, körülbelül tíz helyről jeleztek vissza neki. Édesanyjáék is küldözgették tucatszám az emaileket, meg járták a környéki ipartelepeket autóháton, hátha van hely, aztán egyszer csak lett. Tudom, hogy most úgy érzed, sokat írtál, de baromira nem. Ha nem jársz utána rendesen (és 500 önéletrajz 15 év alatt nem számít valami rendesnek), akkor meló se lesz.

A te asszonykád mennyi idős? Elmúlt már 40?
A lányom még nincs 30, van pár papírkája is a tanulmányairól, és egy elég jól menő multicég tűrhető pozíciójában dolgozott.
A multicég viszont a hazai belpolitikai események hatására vette a kalapját.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 04. 15:29

Jahh, szóval Teszkós trógerolás nem érdekel, tehát valamennyire mégis meg bírsz élni? Asszony így van, bár most már occsón is elmenne dolgozni, ha nem ilyen Teszkós vagy MLM-es izé. Egy időben mondjuk főállású álláskereső volt, az nem egyszerű. Irodai adminisztrátorokkal meg tényleg Dunát lehet rekeszteni, mást nem nagyon konyít, én meg anyázok mikor valahol belefutok egy kő hülye titkárnőbe, vagy HR-es seggfejbe, vagy bárkibe, mikor ügyvédi irodában simán írta ügyvéd helyett a dolgokat, az meg csak aláírta, persze a melója nem kell.

Ismersz, meg tudod ítélni, hogy szeretek-e dolgozni, vagy sem. Teckóba diákmelósokat vesznek fel, 50 és a "nyugdíj" között kevés az esély bármire. De halkan mondom, hogy már a 40-esek is készülhetnek bármi rosszra...

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 12. 04. 16:01

ezt nagyjából egy csomó cihológus gondolja így. nem karakterekről szól, hanem valahol a félút után az ember von egy mérleget, visszatekint, aztán változtat. vagy felváltja a negyvenes asszonyt két húszasra, vagy egyéb pöcshosszabbítót vesz, végérvényesen alkoholistává válik, megtér valami valláshoz, sorolhatnám.
másrészt nem igazán ismerek a környezetemben olyan kora 50-est, sem munkahelyen, sem magánéletben, sem családban, aki ne értene mindenhez 10x jobban, mint bárki, bárhol, szagmájában meg 100x-osan. mert az a kurva élettapasztalat, az felgyülemlett ám bennük. pedig sok esetben csupán a mész gyülemlik fel a sok okoskodó vén trottyos prosz tatában. mondom ezt így közelebb a 40-hez, mint a 30-hoz.
és nem azért írom, mert elnyomnak, hanem mert kurva idegesítő, mikor ott van a vén szaki, nagyfőnök, kisfőnök, aki egyébként tényleg tud valamit a szakmán belül, csak épp most hiányzik neki vagy a beosztottnak a fél ujja, törött a láb, kéz, satöbbi, de a kurva istenennel együtt mindenki hibás mindenben, csak ő nem. átíratja 10x a jegyzőkönyvet, hiába magyarázom, ez senkinek nem lesz jó, neki meg épp tökmindegy, denem, denem, denem. aztán a főnök hat rá, ha meg ő a főnök, akkor meg még az sem.

Tehát, te is azt hiszed, hogy aki elmúlt 40, vagy 50, az öreg már (beteg, és alkoholista, stb...), és alkalmatlan bármire, főleg a gondolkozásra.
Na így állnak hozzá a húszéves senkik, akik gyakorlatilag a szüleik korosztályáról beszélnek.
Igen, vannak gyöpös agyúak, mostanában sikerült összefutnom párral.
T-comnál egy újabb leépítési hullám van (hogy mi köze van ennek ahhoz, hogy megint "azok" vannak kormányon :think: ).
Lényegtelen, hogy mihez ért a szaki, megy a levesbe, majd az ifjú titánok, meg "mérnök urak" elhárítják a hibát a Samsung tepsi okostelefonjukkal. A 30 fölöttiek még konyítanak a szakmához, de amikor az ifjú titán berobog, rácsodálkozik, hogy min is kéne dolgozni, meg hibát keresni, akkor eltátja a száját, és aztán kérdezi aki épp ott van, hogy ezzel most mit is kéne csinálni. Elvileg meg évek óta ért hozzá.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5508 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 17:04

A te asszonykád mennyi idős? Elmúlt már 40?

Te is kiragadtad a leglényegesebbet, az "édesanyjáék" fölött már kényelmesen elsiklottál. ;-) Asszonyt csak a nagyságrendek miatt emlegettem, hogy hogyan viszonyul a 15 év alatti 500 önéletírás a másfél hónap alatti 200-hoz, eszembe se jutott olyat emlegetni, hogy ha az asszony másfél hónap alatt elhelyezkedik, akkor mindenkinek addig kell. Igaz is, anyjának kellett vagy két hónap, az ő párjának meg eggyel több. Mondjuk ők utána is mentek a dolognak, nem csak fórumokon sóhajtoztak.

Aki folyamatosan azt mantrázza, hogy "nem lehet, nem lehet", az mit vár? Hogy majd jön valaki, hogy de öcsém, igenis lehet, itt kéne aláírni mostan? Még valami utolsó borsodi meg szabolcsi porfészekben meg is érteném, hogy nem lehet.

Szerkesztette: debaj 2012. 12. 04. 17:27 -kor

#5509 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 17:21

Tehát, te is azt hiszed, hogy aki elmúlt 40, vagy 50, az öreg már (beteg, és alkoholista, stb...), és alkalmatlan bármire, főleg a gondolkozásra.

hát, nem nyert. hanem csak azt gondolja, ennyi idősen ő már mindenhez mindent. és szakmán kívül is. meg azt gondolja, a kor érdem, nem állapot. aztán, ha az ember finoman jelzi nekik, h az agysebészetet az agysebészekre, az űrutazást az űrhajósokra kellene hagyni, akkor rögtön konzíliumba kezdenek, vagy elkezdik keresni az űrruhát, h akkor most mindjárt be is öltöznek, mert kb. értetlenek mint az állat, főleg a műszaki vonulat. nagyon kevés van köztük, aki be meri látni, h neki is vannak korlátai, bevallani meg tán még egy tette meg.

Szerkesztette: avmanster 2012. 12. 04. 17:23 -kor

Idézet

#5510 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 13:31

A hatvanezres rabszolgahajcsárokról meg annyit, hogy az is hatvanezerrel több, mint a semmi, aztán ott a három hónap próbaidő, amíg szó nélkül dobbanthatsz, ha találtál jobbat. Több ismerősöm is így helyezkedett el végül jó helyen, ötvenes szakik, még diplomájuk sincsen semmiről, ráadásul vidékiek. Csak épp bennük megvolt a szándék, hogy saját maguk alakítsák a sorsukat, ne a sült galambra várjanak. Ha Gyulánk tényleg ilyen jó szakember tetszőleges témakörben géplakatolástól kezdve mélyfilozófiáig, akkor hidd el, lesz munkája, ha tényleg akarja.

Téves.
A hatvanezres fizetés az nulla, akkor, ha a felét elutazod, a másik felét megeszed.
Egy íróasztal mögött ülve nem kell annyi kalória, mint pl. egy raktárosnak, vagy létráról fel-le rohangálósnak, mégis képes megenni mindkettő egy kajálásra egy 1500-2000 forintos vacsorát is.
Azokon a napokon, amikor nincs különösebb mozgás, képes vagyok 600-700 forintból megúszni a kaját (3-4 zsemle, teszkós-lidlis felvágottból 2-2 szelet, néha egy szem paradicsom, és paprika) valamint megfejelni 2-3 kávéval (150-200 ft/db, ha nem autópályás benzinkúton veszem). Ha még dohányoznék is, anyagilag tönkremennék. Inni nem iszunk napközben, mert a munkafeltételek közé nem tartozik a toalett. Ha bokor, vagy szántóföld, vagy a településen teszkó, akkor már nyert ügyünk van hasmars esetén is.
A három hónap próbaidő az utóbbi években úgy néz ki, ahogy az álláshirdetésekben háromhavonta ugyanazok a cégek visszaköszönnek. Azok mellett, hogy még csak válasz sincs a beadott jelentkezésre. Nekem az utóbbi két és fél év úgy telt el, hogy vártam a sült galambot, mert csak olyan helyekre pályáztam, amihez valóban értek. Ez úgy 4-5 féle munka.
Kettőről nincs papírom, kettő a szakmám. Ez alatt az idő alatt kaptam két "köszönjük, majd hívjuk..." tartalmú levelet, egyszer behívtak rabszolgaközvetítőék, és egyszer csak megjelent egy olyan hirdetés, amiben épp csak a nevem nem szerepelt, hogy engem keresnek. Két óra múlva felhívtak, hogy mennem kéne hozzájuk. Utánam még kb két hónapig vettek fel embereket, egy része már a kezem alatt dolgozik. Pedig az adott területen harc van vállalkozások között, mint utóbb kiderült.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#5511 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 12. 04. 06:04

Úgy néz ki a magadfajta nem képes felfogni hogy vki nem akar külföldön élni még 20x fizetésért sem annak ellenére hogy ,minden képessége megvan hozzá.

Az EU névre keresztel cionszovjet gittegylet hamarosan a mostaninál is sokkal komolyabb bajban lesz.

Kép

Szerintem nem olvastad el vagy teljesen félreértetted. Én teljesen megértem, ha valaki Magyarországon akar boldogulni. Én is megpróbáltam, asszony is. Nem egyszer, nem kétszer. Amikor harmadszorra nullázták ki asszony cégét az állandó változtatásokkal, akkor lehúzták a redőnyt. Cég bezár, minden elad és költözés. Azóta kábé nyugalom szigete ahhoz képest, ami előtte volt.

Azt is fenntartom, hogy a régióban Magyarország egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. Az picit erős, hogy az egész világon, de a régióban igen. Nem is annyira a természeti adottságok miatt, hanem az emberanyag miatt.

A magyar egy olyan fajta, ami mögötted megy be a forgóajtón, de előtted jön ki. Az a fajta találékonyság, amit a magyarok tudnak magukénak szerintem egyedülálló, de legalábbis rendkívül ritka. Sajnos kapcsolódik hozzá egyfajta gátlástalanság is, ami a saját fajtáját sem kíméli. Megfelelő törtetéssel párosítva a találékonyságot és hozzáadva egy nagyobb csipetnyi mutyit el is lehet érni egy olyan kombinációt, amitől én sikítva menekülök. Egyszerűen megfojt az a légkör, amiben sok honfitársam lubickolva el tud pacsálni.

Ha valaki bírja, esetleg igényli, akkor hajrá. De ne kényszerítsék rám.

Vannak kollégáim, akik pár év külföldi munka után megpróbálták hazavinni a tudást, kamatoztatni Magyarország érdekében. Ezt nagyon becsülöm, ez nemes dolog. Nem sikerült nekik, belebuktak. A mutyi és a gerinctelen nyomulás elbuktatta őket. Elvesztették a tőkéjüket, aztán többnyire fel is adták az álmukat, hogy majd ők felvirágoztatják az országot. Páran inkább újra külföldre mentek, de most már nem szatócsinasnak kitanulni a mesterséget és hazamenni utána. Hanem ”örökre”.

Az EU egy ideig még el fog karistolni. Ha összedől az sem érdekel túlságosan. Lesz élet utána is. Nem magyarázok bele semmi többet, mint ami. Ez egy érdektársulat. Ameddig elég pénz jön ki belőle addig fog létezni. Utána nem.

A fizetés egy dolog, az csak addig mozgat, ameddig nem ”elég”. Ha már eleget keres az ember, akkor sokkal inkább az élhető élet a lényeg. Azt nem találtam meg Magyarországon, pedig nem voltak nagy igényeim. Annyit akartam, hogy megéljek tisztességesen, gyereket nevelhessek fel és hagyjanak dolgozni békében. Nem ment, akkor mentem én inkább.

Nem tudom és nem is akarom már megváltani Magyarországot. Külön úton járunk. Megvethetsz emiatt, hívhatsz cigánynak is akár, nem túlságosan mozdít. Megszoktam már a default reakciómintákat…
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#5512 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 18:02

Összesen 255 ember szerepel az MTVA elbocsátási listáján, a legtöbbet az MTV-ből és a Magyar Rádióból küldenének el. A harmadik csoportos létszámleépítés a leginkább a műsorkészítőket és az 50 év felettieket érintené.
Mert ez a trendi...

#5513 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 17:52

A hatvanezres fizetés az nulla, akkor, ha a felét elutazod, a másik felét megeszed.

Ha meg nulla bevételed van, akkor melyik feléből fogsz utazni, melyik feléből enni? Munkanélküli segély tudtommal már korlátos ideig jár. Gondolom, ezek szerint Gyulánk is az a takony népség díszpéldánya, akiknek elég, ha felveszik a munkásruhát meg a bakancsot (jó pénz az a piacon), kapnak egy papírt a munkaviszonyról, aztán kalap-kabát, mennek vissza kuncsorogni, miközben a becsületes munkást meg hazaküldték, mert már elkelt a pozíció.

#5514 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 18:16

Veszélyben a munkahelyek! Te is pórul járhatsz

#5515 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 18:10

Ha meg nulla bevételed van, akkor melyik feléből fogsz utazni, melyik feléből enni? Munkanélküli segély tudtommal már korlátos ideig jár. Gondolom, ezek szerint Gyulánk is az a takony népség díszpéldánya, akiknek elég, ha felveszik a munkásruhát meg a bakancsot (jó pénz az a piacon), kapnak egy papírt a munkaviszonyról, aztán kalap-kabát, mennek vissza kuncsorogni, miközben a becsületes munkást meg hazaküldték, mert már elkelt a pozíció.

Tudtoddal... Próbáltad már?
Igen, három hónapig jár az utolsó jövedelmed valahány százaléka. Nincs harmincezer forint.
Ezért sem érteni, hogy miért a valódi munkanélkülieket cseszegeti mindenki, hogy segély így, meg segély úgy, mert ők nem kapnak egy idő után semmit. Ha még egyben van a család, akkor jut valami kaja is a "semmirekellőnek".
Ha nincs hova utazni, nincs útiköltség.
Másik volt kollégám még a tanácstól kibulizott valami álláskeresői segélyt, mert tele volt adóssággal, 20 éve fizeti a lakását, és közben a gyerekei is folytatják a tanulmányaikat valahol az országban.
Ennek az lett az ára, hogy beutalták közmunkásnak. Amíg három metrómegállónyira volt a cél, nem is volt gond. De most a 3 hónap lejárta után már Pestkörnyéki helyekre kell járnia. Az autója eladhatatlan, a gázbojlere kilyukadt, a hűtőszekrénye meg kieszi a vagyonából.
20 éve ezeket az akadályokat probléma nélkül vettük, pedig akkoriban sem tartott ki 4-5000 forint hó végéig.

#5516 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 17:52

Azokon a napokon, amikor nincs különösebb mozgás, képes vagyok 600-700 forintból megúszni a kaját (3-4 zsemle, teszkós-lidlis felvágottból 2-2 szelet, néha egy szem paradicsom, és paprika) valamint megfejelni 2-3 kávéval (150-200 ft/db, ha nem autópályás benzinkúton veszem).

Naja, ha döglök, meg semmi, akkor nem is zaáblok, múltkor is így indultam el a Puskásba. Aztán hiába mondja Gyula, hogy nem kell kalóriát bevinni, időnként el vegetáltam itt a gép előtt. Ott meg akkor elmentem 1 kilométerre, vége felé éreztem, csak enni kellene. Aztán megfogtam a létrát, visszahoztam, felmentem, idejöttem, odamentem, rögtön kívánta a szervezet a csülkös pacalt, jó gazdagon.

Páran rácsodálkoznak, hogy jajj számítógépek, meg a program, meg a többi. Ahamm, most éppen leltározás van, vagy csak elég a nyomtatócsere, kb. 30 kilogrammos a Samu, vedd le a polcról, fordítsd meg, írd a serialt, rakd vissza. Oszt még 3szro. Nem sok, de amit néha naponta letol az ember, lehet egy konditermes akárkinek is megfelelne. Jön 10-20 gép? Lerak, felrak, kiskocsi, kidobozol, összerak, felcímkéz, raktár, iktat, szoba másik sarkába átrak. Ez mondjuk csak 10 kilós, de legalább sok van belőle. 1-1 storage, UPS már vicesebb, igaz az is kiemelkedő teljesítmény lehet egy irodista mellett, ha ezt a pár emeletet néha 10 percenként megfutjuk. És igenm, akkor már liftezem :-D
Make love not Wor.

#5517 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 13:31

Elvégeztem az álláskereső tréninget is.
Az elmúlt másfél évtizedben több hullámban, mintegy ötszáz munkaajánlatot küldtem szét részben vakon, részben álláshirdetésekre.

Álláskereső tréning??? Mi a f–^sz? haha

Munkaajánlat álláshirdetésre, mindezt vakon? Esetleg, angolosan mondva, ha handjob/blowjob ajánlat lett volna...

Ezt a topikot olvasva azért csöndben kijelenthetjük, az élet alátámasztotta a Matáv indoklását :)

#5518 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 18:36

Lényegtelen, hogy mihez ért a szaki, megy a levesbe, majd az ifjú titánok, meg "mérnök urak" elhárítják a hibát a Samsung tepsi okostelefonjukkal. A 30 fölöttiek még konyítanak a szakmához, de amikor az ifjú titán berobog, rácsodálkozik, hogy min is kéne dolgozni, meg hibát keresni, akkor eltátja a száját, és aztán kérdezi aki épp ott van, hogy ezzel most mit is kéne csinálni. Elvileg meg évek óta ért hozzá.

Jó vaze, mint itt HWSWről az a Ciscós arc, akivel végül összesöpörtettem és hazazavartam a faszba. Kíváncsi vagyok mire vitte, nem látott még Ciscót, de hálózatot szeretett volna tervezni. Aztán ött a kérdés, hogy fitzikai, logikai réteg? Hát épít. Aztán kerültük egymást, mondtam itt lesz építés, de sok szopással, a végén megmutogatom a konfigot, de előbb drótot kell húzni, az jó-e? Jó minden, meg pénz kell. Erre közölte, ez nem Cisco. Ok, itt a soros port, de mielőtt elkúrod, mi az a MAC address, mesélj a VLANokról, mondj 3 Ciscos termléket, mire jó, mekkora, bármit, amivel engem el tudsz képráztatni akár csak egy kicsit is, mint munkaadót. Mi az enable parancs, hol kell kiadni, bármit. Baszki, azt nem tudta mi az az IOS, de biztos valahol manager lett és osztja az eszet róla, mi meg fogjuk a fejünket.
Make love not Wor.

#5519 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 04. 18:36

Álláskereső tréning??? Mi a f–^sz? haha

Igen. És sajna az a baj, hogy kell. Először mikor én is leadtam valahova önéletrajzot, mondták, hogy ez így nem jó. Hádeminem jó? Hát úgy írjam meg, hogy az adott munkakörre jobban hegyezzem ki. Az meg kevés volt. Meg nem részeltes. Meg motivácisó levél az, persze. Csak ilyen irányba megy a világ, itt vannak a lófasz HResek, meg az idiótábbnál idiótább megfejtések, amit autóson leírtunk. Régen az volt jó ha valaki sokáig volt egy melóhelyen, mert megbízható, rendes, nem fog lepattanni az első ajánlatnál. Később az lett, aki pár évente vált, mert kihívást keres, megold, fiatalos, lendületes, blábláblá. Néha meg erre modják, hogy mire megtanulja, arra le fog lépni. Így az önéletrajzot erre szögeled, ha kell 1-2 évet valahol letagadsz, mert az az igény, így kell megírni. És ezt biza okítják, elvégre magadtól nem jössz rá, hisz kitöltöd, szoptam a gépgyárban 5 évet. Közben ha olyan pontozású a cég HR rendszere, akkor beírsz 3-at, sokkal jobban fogsz mutatni. Ez a nagy büdös lófasz igazság, amit én sem értek, de szerintem sokan mások sem.
Make love not Wor.

#5520 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 17:02

Mi az hogy trendi?

Itt vannak a számok: http://www.ksh.hu/do...lf010b.html?365 Nekem nem úgy tűnik, hogy ez lenne a trendi.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.