HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#5541 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 04. 19:46

Tehát azt mondod, hogy te szabályok nélkül élsz? Váó! Igazi forradalmár :)

Szabályok vannak és kell is, h legyenek.
Viszont, nagyon nem mindegy, h milyenek azok a bizonyos szabályok.

#5542 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:48

Gondolom csak az általad jóváhagyott szabályok elfogadhatóak.

Gyulát szerintem jelölhetnénk SI mértékegységnek.

Szerkesztette: JonesC 2012. 12. 04. 20:49 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#5543 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 04. 19:57

Ezért mondtam, hogy akkor régiót kell váltani vagy országot. Más hely, más rendszer.

Szerimtem praktikusabb itt a Kárpátmedencében rendszert váltani.
Mondjuk váltani arra ami itt őshonos.

#5544 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 04. 19:57

Ezért mondtam, hogy akkor régiót kell váltani vagy országot. Más hely, más rendszer.

Ahamm, osztmi lesz odakint, meg más helyen? Lehet én is benyögöm a könnyen pofázást, elvégre akkor már maradok idehaza és néha zavarosban halászok, mint elmenjek trógerolni valahova, helyi viszonyokhoz mérve nem keresek többet, vagy ha igen, akkor annyi idehaza is lesz kb. a bármiből, mert megélni nem lehet belőle, csak ha itt is 4 románnal osztozom a közös lakáson éstrógerolunk. Kint általában az van, vagy ki tudja. Mienkeket most átdeportálták Angliába és Dubliba, volt aki nem örült...
Make love not Wor.

#5545 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 18:26

Tudtoddal... Próbáltad már?
Igen, három hónapig jár az utolsó jövedelmed valahány százaléka. Nincs harmincezer forint.
Ezért sem érteni, hogy miért a valódi munkanélkülieket cseszegeti mindenki, hogy segély így, meg segély úgy, mert ők nem kapnak egy idő után semmit. Ha még egyben van a család, akkor jut valami kaja is a "semmirekellőnek".
Ha nincs hova utazni, nincs útiköltség.
Másik volt kollégám még a tanácstól kibulizott valami álláskeresői segélyt, mert tele volt adóssággal, 20 éve fizeti a lakását, és közben a gyerekei is folytatják a tanulmányaikat valahol az országban.
Ennek az lett az ára, hogy beutalták közmunkásnak. Amíg három metrómegállónyira volt a cél, nem is volt gond. De most a 3 hónap lejárta után már Pestkörnyéki helyekre kell járnia. Az autója eladhatatlan, a gázbojlere kilyukadt, a hűtőszekrénye meg kieszi a vagyonából.
20 éve ezeket az akadályokat probléma nélkül vettük, pedig akkoriban sem tartott ki 4-5000 forint hó végéig.

Én voltam munkanélküli. Felmondtak, miután elrontottam egy tervrajzot és rossz anyag érkezett. Nem volt se kapcsolatom, se ajánlásom, se hátszelem. Az egy hónap felmondási idő alatt 2 héten keresztül csak telefonáltam és kerestem és küldözgettem, aztán felvettek máshova. Jobb fizuért, jobb feltételekkel. Igaz, hogy taknyos 29 éves senkiházi voltam. Sosem sírtam, hogy nincs munkám, szüleimtől sem kértem kölcsön. Elintéztem magamnak.

Volt olyan ismerősöm, aki bölcsésznek tanult, 10 év alatt sem csinálta meg a tanulmányait. Sámánkodott közben, a szülei által megvásárolt IX. kerülti új építésű lakásban éldegélt ösztöndíjból. Mindenféle látszattevékenységet csinált a tanszéken, jött a pénz. Kijött ezekből a rezsi, élt mint hal a vízben. Aztán a szülei eltapsolták a saját házukat (apuka alkotói válságba került, mint önjelölt festőművész), eladták a házat és kiköltöztek Pilisjászfalun túlra valahova az erdőszélre. Jött a kormányváltás és hirtelen nem volt már annyi ösztöndíj a semmire, elkezdték kiszórni a tanszékről az ingyenélőket. A srác nem tudta fenntartani a lakást, el kellett adni azt is. Kiköltözött a szüleihez hát. Aztán most onnan szídja a patás ördög Orbán Viktort, mert amiatt van minden. Dolgozni nem dolgozik. Nyelveket sosem tanult meg. Gyönyörű barokk körmondatokat tud gyártani, valamint tud szerepjátékokat is játszani kártyán magas szinten. Megszűnt a diplomás közmunka, ha jól értem. Végül nagy nehezen beküzdötte magát egy általános iskolába, mint valami kisegítő tanár. Jár kirándulni a gyerekekkel és szabadidejében mindenféle szabadságharcos kirohanásokat intéz a jelenlegi kormányzat ellen a szociális médiában. Már nem ismerősöm.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#5546 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 04. 20:39

Fordítsd meg a kérdést. Miért jó lázadni a bejáratott és többnyire működő rendszer ellen egy olyanért harcolva, amiről csak hagymázos lázálmok vannak? A vágyott rendszer és a szemétdomb kapcsolatát pedig még csak nem is sejthetjük...

Kacagnék a szövegeden, ha nem lenne a helyzet annyira húsbavágó, h évente egy kisvárosnyival fogy a lélekszámunk a MÓDSZERVÁLTÁS óta.
A szövetségi elvre épülő működésvezérlés pedig működik.
Az élőhelyi közösségek szövetségi hálója rendszer pedig akármekkora méretben működőképes.

#5547 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 20:50

Szerimtem praktikusabb itt a Kárpátmedencében rendszert váltani.

Véres kardot hoztam...

Valami ilyesmi? Kit kellene először legyilkolni szerinted? Mert gondolom sima kérésre nem változna semmi...

#5548 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 04. 20:40

Semmiféle garancia nincs, hogy oda jut mindenki a következtetésben, ahova te. Más háttér, más ember, más következtetés.

Az aki következetesen az ellátottság teremtési hatékonyság maximalizálásán gondolkozik, bárhonnan is indult el, előbb utóbb mind ugyanoda jut.

#5549 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 20:58

Kacagnék a szövegeden, ha nem lenne a helyzet annyira húsbavágó, h évente egy kisvárosnyival fogy a lélekszámunk a MÓDSZERVÁLTÁS óta.
A szövetségi elvre épülő működésvezérlés pedig működik.
Az élőhelyi közösségek szövetségi hálója rendszer pedig akármekkora méretben működőképes.

A szövetségi rendszerben hirtelen megteremtődik a feltétele a 4-5 gyereknek?

A módszerváltás nem oka ennek. Egész Nyugat-Európában fogy a népesség. Csak az arab, indiai és afrikai betelpültek szaporodnak szinte.

Mitől lenne akármekkora méretben működőképes? Egy túl nagyra nőtt szervezet saját magát semmisíti meg, gyakorlatilag IM-PLO-DÁL. Önállósodnak egyes gócok, a kommunikáció megszakad szükségszerűen. Lásd Szovjetunió, Római Birodalom.

#5550 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 20:50

Azzal most sem lenne gondom, magyar szamárhoz kellene egy rendes ház, telekkel, de többit nagyjából mind megeszem, legyen rajt fokhagyma, oszt szevasz. Részemről haszonállatra sok igényt nem tartanék, osszuk be inkább a munkát, oldja meg más, én meg mást oldok meg és abból kifizetem.

Ha jól tudom, akkor ződek közül a gyermekláncfű őshonos, az lehet a kertemben, jópofa, vízben göndörödik, csiribiri. Aztán biztos van még másik 2ezer, az nem érdekel, oldja meg más a kankalin baját, én max. megiszom, nesze piaci rés.

Ezek mellett viszont elfér nekem a krumpli is, amit ha jól tudom eléggé vidékről szereztek be és nem őshonos. Meg biztos van sok más miazmás, plusz a jó viszki és a papírsárkány.
Make love not Wor.

#5551 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 04. 20:52

Ahamm, osztmi lesz odakint, meg más helyen? Lehet én is benyögöm a könnyen pofázást, elvégre akkor már maradok idehaza és néha zavarosban halászok, mint elmenjek trógerolni valahova, helyi viszonyokhoz mérve nem keresek többet, vagy ha igen, akkor annyi idehaza is lesz kb. a bármiből, mert megélni nem lehet belőle, csak ha itt is 4 románnal osztozom a közös lakáson éstrógerolunk. Kint általában az van, vagy ki tudja. Mienkeket most átdeportálták Angliába és Dubliba, volt aki nem örült...

Hát mosogatni nem érdemes Angliába menni az már biztos :)

Olyan módon kell váltani, hogy jó legyen. Szopni otthon is lehet, azért kár külföldre menni.

Arra érdemes készülni, hogy az eleje kegyetlen nehéz. Aztán módjával könnyebb lesz. Kellő harci morál nélkül felesleges gondolkodni is rajta.

#5552 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 21:02

Az aki következetesen az ellátottság teremtési hatékonyság maximalizálásán gondolkozik, bárhonnan is indult el, előbb utóbb mind ugyanoda jut.

a fostengeren körbe-körbe hajókázva kiköt a beszáradt szar öbölben? csendes gumidominózás közepette sárga időmelegítóben melegszik majd zárt körben?
a minek a milyével a hol? ez az a fejezet már, ahol hatékonyan kitépem a nyakadból a hangszálaid, és beleokádok a torkodba?
és ha eltelt a teremtési hatékonyságból 6 nap, akkor a hetediken lehet pihenni? csak ne sabbathnak hívják, mi?

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5553 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 21:02

Ez mit jelent magyarul?

Idézet

ellátottság teremtési hatékonyság maximalizálásán

#5554 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:10

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 04. 20:59

Véres kardot hoztam...

Valami ilyesmi? Kit kellene először legyilkolni szerinted? Mert gondolom sima kérésre nem változna semmi...

Ha nem változtatunk ésszel, akkor előbb utóbb durva véres események fognak jönni (legalábbis, a történelem azt mutatja, h ez szokott jönni).

#5555 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 21:10

Ha nem változtatunk ésszel, akkor előbb utóbb durva véres események fognak jönni (legalábbis, a történelem azt mutatja, h ez szokott jönni).

Szerintem mindenki kussolni fog szépen halkan vinnyogva és azt lesi majd miként lehet a másiknak beakasztani vagy elvenni tőle valamit. Ha még bedobnak valami koncot is, amin lehet rágódni akkor pedig kész is a terelés. Nem lesz semmi belőle...

#5556 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 04. 21:06

fogod te még énekelni, mert puskával állnak majd mögötted:
szövetségi elvbe forrt szabad gazdálkodások
a nagy gyula által kovácsolta frigy
a szövetség teljhatalma és frissesége éljen
sok gyula akarta és megalkotta így

Szerkesztette: avmanster 2012. 12. 04. 21:17 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5557 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 04. 21:06

A módszerváltás nem oka ennek. Egész Nyugat-Európában fogy a népesség. Csak az arab, indiai és afrikai betelpültek szaporodnak szinte.

Mitől lenne akármekkora méretben működőképes? Egy túl nagyra nőtt szervezet saját magát semmisíti meg, gyakorlatilag IM-PLO-DÁL. Önállósodnak egyes gócok, a kommunikáció megszakad szükségszerűen. Lásd Szovjetunió, Római Birodalom.

A szövetségi elvű működés az értékteremtés hatékonyságának maximalizálására optimalizáló.
Egészen egyszerűen azért, mert a többség csak a hatékonyság növekedéséből tud jobban járni (és ha teheti, baszik beleegyezni, h egy kisebbség az Ő munkájából húzzon hasznot).
Az értékteremtés hatékonyságára való optimalizálás pedig gyorsan megteremti az általános jólétet.
- A módszerváltással abba a konstrukcióba léptünk bele amelyben Nyugat-Európában is egyre jobban pusztulnak. Nem csoda, h nagyon hasonlóakká váltak a bajaink.
- A szövetségi háló azért stabilan működőképes (akármekkora méretben), mert a háló belső működési autonómiák kölcsönösen előnyös kapcsolati rendszerében működik.
Az IMPÉRIUMBIRODALMAK sajátossága, h addig terjeszkednek ameddig már központilag egybentarthatatlanná válnak. Ezt szépen mutatja Európa utolsó kétezer éves történelme is.
Az Únió is itt haldoklik az orrunk előtt.

#5558 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:29

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 04. 21:09

Ez mit jelent magyarul?

Azt, h hogyan lehet valamit (ugyanolyan minőséget elérve) a legkisebb ráfordítással megcsinálni.

#5559 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 21:29

Azt, h hogyan lehet valamit (ugyanolyan minőséget elérve) a legkisebb ráfordítással megcsinálni.

Ezzel szerintem elkéstél, legtöbb gyártó ilyenen matekozik.
Make love not Wor.

#5560 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 21:27

A szövetségi elvű működés az értékteremtés hatékonyságának maximalizálására optimalizáló.
Egészen egyszerűen azért, mert a többség csak a hatékonyság növekedéséből tud jobban járni (és ha teheti, baszik beleegyezni, h egy kisebbség az Ő munkájából húzzon hasznot).
Az értékteremtés hatékonyságára való optimalizálás pedig gyorsan megteremti az általános jólétet.
- A módszerváltással abba a konstrukcióba léptünk bele amelyben Nyugat-Európában is egyre jobban pusztulnak. Nem csoda, h nagyon hasonlóakká váltak a bajaink.
- A szövetségi háló azért stabilan működőképes (akármekkora méretben), mert a háló belső működési autonómiák kölcsönösen előnyös kapcsolati rendszerében működik.
Az IMPÉRIUMBIRODALMAK sajátossága, h addig terjeszkednek ameddig már központilag egybentarthatatlanná válnak. Ezt szépen mutatja Európa utolsó kétezer éves történelme is.
Az Únió is itt haldoklik az orrunk előtt.

Most akkor nem pont magadnak mondasz ellent pepitában?

Idézet

- A módszerváltással nem jött át a nyugati konstrukció. Hanem a vad-keleti viszonyokat ötvözték a nyugati elemekkel. De többségben megmaradt a kommunizmus és a balkáni jelleg.
- itt is meg kell jelenjen az emberi gyarlóságon alapuló széthúzás és bomlás. Nem lehet, hogy működjön, ha emberek lakják. Minden más önámítás.

A nagy birodalmak teljesen mások, mint az EU. Az EU egy kölcsönös egymásra utaltságon alapuló gazdasági és politikai durcás szövetség. A nagy birodalmak pedig erőszakos hódításon alapulnak. Az EU azért sem hullik szét olyan könnyen, mert még a totál semmirekellő, lusta és segghülye görög naplopók is belátják, hogy nélküle mennek a süllyesztőbe a drachmájukkal együtt. A nagy birodalmakban nincs semmiféle önkéntes jelleg, ott csak széthúzás van, amit erővel semlegesítenek. Ha már a történelemről papolsz. Én nem értek hozzá, csak józan paraszti ész.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.