HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#5561 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 21:27

A szövetségi elvű működés az értékteremtés hatékonyságának maximalizálására optimalizáló.

de csak ha megpróbálod szűkíteni a proaktív leválasztási stratégiát.

Idézet

Az értékteremtés hatékonyságára való optimalizálás pedig gyorsan megteremti az általános jólétet.

mindezzel együtt látványosan kell szimulálni az előnyös irányelveket.

Idézet

- A szövetségi háló azért stabilan működőképes (akármekkora méretben), mert a háló belső működési autonómiák kölcsönösen előnyös kapcsolati rendszerében működik.

megkísérelted már újradefiniálni a stratégiai céloknak megfelelő szegmentumokat is? aggaszt, h mi lesz az értéklánc menti minőségi szolgáltatásokkal...
fosszájú.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5562 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 12. 04. 21:16

fogod te még énekelni, mert puskával állnak majd mögötted:
szövetségi elvbe forrt szabad gazdálkodások
a nagy gyula által kovácsolta frigy
a szövetség teljhatalma és frissesége éljen
sok gyula akarta és megalkotta így

És akkor megint kitör majd a "nagy Bélaság". :broáf:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5563 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 04. 21:37

Ezzel szerintem elkéstél, legtöbb gyártó ilyenen matekozik.

Ez a piacgenerálásos módszerben (amelyben konstrukciós szempont a ciklusidő végén való tönkremenetel), már önmagában sem igaz.
És önmagában nem elég az egy egy üzemen belüli optimalizálás.
Az ellátottságteremtésnél ennek minden komponense játszik.
A munkaerő és az egyéb szállítási költségek. És az elosztási hatékonyság is.
És, mint járulékos szempont, az ellátási biztonság is.
Emellett az élőhelyi gondolkozásmódnál nagyon komoly szempont az élőhely élhetőségi szintjének megőrzése is.

#5564 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 21:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 21:51

de alkotó folyamat keretében kell targetálni a konzisztens konvergenciákat.
retekarcú.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5565 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 22:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 14:39

Négy forduló és a Kaliforniai nagy teszt (teljes személyiségprofil) kitöltetése után itt ennyit megtettek.

Talán a fenenagy arcod? :think:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5566 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 04. 18:43

Igen. És sajna az a baj, hogy kell. Először mikor én is leadtam valahova önéletrajzot, mondták, hogy ez így nem jó. Hádeminem jó? Hát úgy írjam meg, hogy az adott munkakörre jobban hegyezzem ki. Az meg kevés volt. Meg nem részeltes. Meg motivácisó levél az, persze. Csak ilyen irányba megy a világ, itt vannak a lófasz HResek, meg az idiótábbnál idiótább megfejtések, amit autóson leírtunk. Régen az volt jó ha valaki sokáig volt egy melóhelyen, mert megbízható, rendes, nem fog lepattanni az első ajánlatnál. Később az lett, aki pár évente vált, mert kihívást keres, megold, fiatalos, lendületes, blábláblá. Néha meg erre modják, hogy mire megtanulja, arra le fog lépni. Így az önéletrajzot erre szögeled, ha kell 1-2 évet valahol letagadsz, mert az az igény, így kell megírni. És ezt biza okítják, elvégre magadtól nem jössz rá, hisz kitöltöd, szoptam a gépgyárban 5 évet. Közben ha olyan pontozású a cég HR rendszere, akkor beírsz 3-at, sokkal jobban fogsz mutatni. Ez a nagy büdös lófasz igazság, amit én sem értek, de szerintem sokan mások sem.

Vgy rutin, gyakorlat

#5567 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 20:45

Szabályok vannak és kell is, h legyenek.
Viszont, nagyon nem mindegy, h milyenek azok a bizonyos szabályok.

A lényeg, hogy a te szabályaid legyenek, ugye?

#5568 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 20:50

Szerimtem praktikusabb itt a Kárpátmedencében rendszert váltani.
Mondjuk váltani arra ami itt őshonos.

Kommunizmus? Mindent bedobunk a közösbe, te meg ellopod?

#5569 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 21:29

Azt, h hogyan lehet valamit (ugyanolyan minőséget elérve) a legkisebb ráfordítással megcsinálni.

Tervezett avultatás?

#5570 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 07:17

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 19:03

Tudtommal. Személyesen nem. De jól érzem, hogy már megint kezd eltolódni a vita afelé, hogy a huszonhét éves kis takony mit tudhat a világról, mit látott, mit tapasztalt? Szerinted én egyedül lebegek a nagy sötét semmiben, nincs körülöttem nehéz sorsú, de az ellen tenni akaró, vagy a világba nagy ívben beleszaró, nagypofájú rokon, ismerős, én meg a nagy csipás szemeimet gondosan összeszorítva tartom, hogy véletlenül se kelljen a külvilág bajaival foglalkozzak? Vagy tényleg az van, hogy csak a saját tapasztalat számít a nagy sóhajtozókórusban, de minél kevesebb az évek száma, annál inkább hallgass a nevem?

Szerinted a jó világot meg az ezüst kanalat ki rakta a számba, az egy éves koromban lelépő fater (igen, a TE korosztályod, a nagy aranyidős évfolyam nekem ennyit rakott le az asztalra), vagy az egyedül nevelő, minimálbér környékén tengődő anyám, akit két éve temettünk el, és semmi nem maradt utána, csak négymillió-hatszázezer forint adósság? Szerinted ki tolta a seggem alá az eddigi állásaimat, a szakmai tapasztalatomat, a szaktudásomat? Szerinted mennyit kellett ahhoz szopnom, hogy végül egy irodában mereszthessem a seggemet, és ne olyanokkal kelljen foglalkoznom, hogy vajon három vagy négy zsemlénként jut majd egy párizsi, és úgy vajon meglesz-e a minimum ezerötszáz kalória? Szerinted nem húzhatom fel magamat teljesen jogosan, amikor itt egy idióta lassan a hatvanadik oldalnál tart abban a tirádában, hogy ki mindenki felelős a rossz sorsáért, és persze ebből a listában saját maga gondosan mellőzve van, és közben meg úgy hazugozza az összes ellene beszélőt, ahogy nem szégyelli? Hát mi az a kurva nagy szerencse, ami nekem kijárt, neki meg nem? Mondja el, hogy a fenti felsorolásból mit szeretne magáénak tudni, mert szívesen átpasszolok neki egy párat, ha már a jódolgomat ennyire irigyli. És ez nem panaszkodás, mert jelenleg semmi okom nincsen a panaszkodásra, attól eltekintve, hogy itt engem több oldalról meg akarnak győzni, hogy az ötven felettieknek gyárilag szar, minden tekintetben. Tudod, szerintem rájöttem, hogy a rokonságban levő ötven felettieknek miért van munkájuk, még annak ellenére is, hogy őket se tojáshéjban hordozgatja a sors. Többek között azért, mert valószínűleg soha nem tudnának oldalakat írni arról, hogy miért nem sikerülhet.

Minden tisztelettel.

Nem jó indulás, az tény.
Kb. hasonló, mint egyedül nevelgetni pár éven át két gyermeket. Az mellett se plusz munka (ami tönkretette az addigi családot), se tanulás.
Előttünk persze ott voltak a "végtelen lehetőségek", csak épp lekáderezték az ember szüleit, úgyhogy "csak úgy" nem kerülhettél be nívósabb iskolába, főleg, ha a felmenőid között kuláklistás is akadt. Jelentkeztél egy számodra megfelelő iskolába elektroműszerésznek, mert nagyon érdekelt, majd a jelentkezési lapod visszajött, hogy felvettek. Favágónak...
Minket gyerekkorunkban azzal etettek, hogy "az ifjúságé a jövő". Mire odaértünk, elvették tőlünk. Akik meg nem munkával töltötték az idejüket a mi korosztályunkból, azok jelenleg az ország vezetői közé tartoznak. Elvileg igen tanult emberek...
Ezen kívül lehetnénk porcukor-terjesztők, de az nálunk is úgy működik, hogy a konkurencia egymást nyomja fel.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5571 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 09:45

Nem szándékoztam kinek a szarabb vetélkedőt indítani, csupán csak el szeretném érni, hogy miközben elvárjátok a tiszteletet meg a megértést a fiataloktól, azért ti se úgy álljatok hozzá, hogy mi piros szalaggal átkötve, aranyfóliába csomagolva kaptuk a jó világot.

#5572 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 05. 09:45

Nem szándékoztam kinek a szarabb vetélkedőt indítani, csupán csak el szeretném érni, hogy miközben elvárjátok a tiszteletet meg a megértést a fiataloktól, azért ti se úgy álljatok hozzá, hogy mi piros szalaggal átkötve, aranyfóliába csomagolva kaptuk a jó világot.

Pontosan. Értem amit csozsi mond, de én is megdolgoztam mindenért, semmit sem kaptak készen.

#5573 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 05. 09:45

Annyiban amúgy szerintem jobb a mostani rendszer, hogy ha kurva sokat dolgozol, akkor kereshetsz sok pénzt. A cocban azért nem lehetett annyit dolgozni, hogy sok pénzed legyen. Cserébe Gyula is megélt...

#5574 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 12. 05. 09:55

Pontosan. Értem amit csozsi mond, de én is megdolgoztam mindenért, semmit sem kaptak készen.

Még hogy megdolgoztál mindenért? Ne hülyéskedj már! :omg:
Csináltál valami TERMELŐ munkát is? Mert a QA, meg az ilyen ámítógépes faszságok nem termelnek semmit, az nem munka! :sandor:

Szóval tessék színt vallani:
Hány szatyrot esztergáltál??? :pokeas:

#5575 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 12. 05. 14:36

Annyiban amúgy szerintem jobb a mostani rendszer, hogy ha kurva sokat dolgozol, akkor kereshetsz sok pénzt. A cocban azért nem lehetett annyit dolgozni, hogy sok pénzed legyen. Cserébe Gyula is megélt...

Igen, és ott a lógósok is tök jól megéltek. Jó persze, most meg munkanélküliség van cserébe, de akkor is.

#5576 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 12. 05. 14:38

Igen, és ott a lógósok Gyulák is tök jól megéltek. Jó persze, most meg munkanélküliség van cserébe, de akkor is.

Bele kellett, hogy javítsak az idézetbe, mert, sajnos, rosszul írtad elsőre! ;)

#5577 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 12. 05. 14:39

Bele kellett, hogy javítsak az idézetbe, mert, sajnos, rosszul írtad elsőre! ;)

:up:

#5578 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 21:51

Ez a piacgenerálásos módszerben (amelyben konstrukciós szempont a ciklusidő végén való tönkremenetel), már önmagában sem igaz.
És önmagában nem elég az egy egy üzemen belüli optimalizálás.
A munkaerő és az egyéb szállítási költségek. És az elosztási hatékonyság is.
És, mint járulékos szempont, az ellátási biztonság is.
Emellett az élőhelyi gondolkozásmódnál nagyon komoly szempont az élőhely élhetőségi szintjének megőrzése is.

Autóiparral példáznék. Meglehetősen komoly hangsúly van a környezetbarát gyártáson. Hűtés/fűtés, anyagmosás, anyagmozgatás mind-mind nagyon környezetbarát módon van megoldva. Ahol lehet megújuló energiákat használnak, nem pocsékolnak. És van, amikor a környezetvédelem annak ellenére hangsúlyos, hogy olcsón is meg lehetne oldani magasabb környezetterhelés árán. Nem minden rombolja a környezetet, ami modern.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#5579 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 12. 05. 14:38

Igen, és ott a lógósok is tök jól megéltek. Jó persze, most meg munkanélküliség van cserébe, de akkor is.

Nem a lógósok is. Az egy olyan rendszer volt, hogy faszán el volt mindenki. Nem kellet lógni. Te most keményen hajtasz? A napi munkaidődet teljes mértékben munkára fordítod? (most őszintén válaszolj)
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#5580 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 05. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 12. 05. 19:33

Nem a lógósok is. Az egy olyan rendszer volt, hogy faszán el volt mindenki. Nem kellet lógni. Te most keményen hajtasz? A napi munkaidődet teljes mértékben munkára fordítod? (most őszintén válaszolj)

Szerintem már kifejtették mi volt a baj. Akinek volt ambíciója és akart feljebb kerülni azt lehúzták a léhűtő lumpenek szintjére, mert deviáns volt. Innentől kezdve pedig kialakult a munkamorál is szépen...
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.