HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#6541 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 15. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 15. 15:33

Itt a vendégeim vagytok és persze, Titeket minősít, h hogyan viselkedtek (hogyan lépitek túl a jóízlés határait és hogyan éltek vissza a lehetőségeitekkel).

Egy klasszikus kell idézzek:

Kép
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#6542 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 15. 16:17

Ez egy hierarchikus rendszer és ebben a rendszerben én vagyok ennek a fórumlapnak a létrehozója és gazdája.

Ez egy mellérendelt rendszer. Semmiféle extra jogosultságot nem jelent egy topik elindítása. Ennyit azért kellene tudnod néhány év fórumozás után...

Idézet

#6543 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 19:15

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 15. 19:09

Ez egy mellérendelt rendszer. Semmiféle extra jogosultságot nem jelent egy topik elindítása. Ennyit azért kellene tudnod néhány év fórumozás után...

A lapgazdaság ebben a fórumrendszerben valóban nem jár többlet lehetőséggel.
Ettől függetlenül, igaz amit írtam.
És az is igaz amit korábban írtam, h a céljaim megvalósítása szempontjából hasznos (is) amit csináltok.
A lapot felszínen tartja és inspiráltok a gondolkozásban.

#6544 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 15. 10:19

Aki ma nyelvet normálisan akar megtanulni, 3 opciója van. Ezek hatékonyság szerint csökkenő sorrendben:
- kint élés, kimenetel a célnyelv országába, ha kell 0 nyelvtudással, de akkor kell kint magyar segítség
- méreg drága (elsősorban célanyanyelvi) magántanár, intenzív, otthoni tanulással kiegészítve
- egyéni tanulás otthon, főleg net mellől, részben szórakozással (film, játék, olvasgatás, chatelés, fórumozás, Skype-olás), részben netes tananyagokkal (letöltött könyvek, hanganyagok, netes tesztek) felszedve, amit csak lehet.

Én az elsőt csináltam. Gyakorlatilag nulla svéd tudással, de kielégítő angollal (és német, francia, latin) kijöttem. Az első 3 hónapban a cég biztosított egy magántanárt 4 embernek, köztük nekem. A fél árat levonták a fizuból, a másik fele ajándék volt úgymond. Intenzív tanulással egészítettem ki a tanfolyamot, minden nap esténként és hétvégén több órát tanultam.

Az első 3 hónap után elkezdtem járni az önkormányzat által biztosított felnőttképzésre. Na, ez semmit nem ért. Beraktak mindenféle menekült és egyéb "bevándorló" közé, ahol többnyire egzotikus influenzákat kaptam el. Mivel a leghülyébb analfabétákra igazították a tananyagot, így másfél év küzdelem után feladtam ezt a vonalat és inkább magam tanultam. Persze az önálló tanulás ment a tanfolyam mellett is.

Kábé 5 év után már folyékonyan megy a nyelv, de persze a kiejtésem elárulja, hogy nem ideszületett vagyok. Nem is baj, egy kis színt ad a társalgásnak, ha valaki viccesen töri a nyelvet. És persze trükkös kérdésekkel meg lehet akasztani a társalgást. Tipikusan:

- kisgyerekként tapasztalt helyspecifikus dolgokat (mesék például) nem ismerem eléggé
- mondásokat nem ismerem eléggé
- történelmi utalások
- politikai utalások
- specifikus szókincs még nincs kiépülve komplex témákban

Szóval bevándorló vagyok, aki igyekszik megtanulni a nyelvet, de még van hova fejlődnie. Nem akarok többnek látszódni, mint ami vagyok. Nem akarok svédnek tűnni, az vagyok ami előtte is voltam.

#6545 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 15. 16:14

Ugyanez folytatódott tovább a nyelvünk szlengesítésével és (a magyar szóképzési rendtől idegen képzésű)idegen szavakkal való felhígításával és a szavak (szócímkék) mögötti fogalmak szétmázolásával.

Akkor szíveskedjél azonnal abbafejezni a köznyelv közszavainak közértelemmel ellentétes közprédává tételét.
Közmázoló!
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#6546 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 01. 15. 18:58

Gyula2222, te beszélsz valamilyen idegen nyelvet? Nem úgy értem, hogy van-e róla valami papírod hanem, hogy érted/tudod/beszéled nem csak hallod/sejted/makogsz..

ez bazmeg még magyarul sem beszél. csak újbeszél. de nincs abban semmi.
oszt van pofája a neológusokról meg a nyelvrontásról beszélni. pont neki, aki kerékbe törte már a nyelvet párszor.
azon gondolkodom, mi lehet az a leíró szóképzés. gyula leírja, majd képezi. magát. egy kisfröccsel.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#6547 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 15. 19:15

hogy miben? gyula, nem vagy te egy kicsit hazudós? na ne túlozzunk, emberek, nincs itt semmi látnivaló-

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#6548 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2013. 01. 15. 19:52

Akkor szíveskedjél azonnal abbafejezni a köznyelv közszavainak közértelemmel ellentétes közprédává tételét.
Közmázoló!

Tanfolyamot végeztél, vagy autodidaktaként tanultál?
...sok/Hasbara.pdf

#6549 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 15. 20:59

http://kisskincsestá...sok/Hasbara.pdf

soha nem volt agyad, vagy legalább csak elittad? esetleg öröklött a demencia?

Idézet

#6550 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 23:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 15. 17:19

a.) Nézz utána a nyelvújításnak (ortológusok és neológusok).
b.) Nincs ilyen nyelv (vagy legalábbis, nem tudok ilyenről).
c.) Van amiben célszerűen, igen, van amiben nem. A nyelv(ek) ha (külső célokat megvalósító) destruktív hatás nem éri, akkor mint eszköz(ök) a jobb használhatóság irányába alakul(nak).
d.) Az előző bejegyzésem erre is vonatkozik. Az új dolgokat megnevező idegen szavak is újként, általában leíró szóképzéssel jöttek létre (az adott nyelv szabályai szerint).
e.) Erről többféle vélemény (állítás) van. Az akadémiai állítás szerint, jövevény szó (mint, az állításaik szerint, a szavaink nagyrésze).
f.) Áttételesen, van. Egyrészt az idegen nyelvek jó összehasonlítási alap. Másrészt a beszélgetésben szóba került, h a nyelvtanuláshoz igen hasznos, ha jó szintű anyanyelvi ismerettel bír a más nyelveket megtanulni akaró.
- Érdemes elgondolkoznod azon, a Nobel díjasok nagyrésze miért a Magyar nyelven gondolkozók köréből került ki. Hogy mit tudhat ez a nyelv (még a jelenlegi lerontott állapotában is) jobban, mint az egyéb nyelvek.

Ezek az emberek viszont nem vállalnának semmifél közösséget veled.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#6551 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 23:35

És az is igaz amit korábban írtam, h a céljaim megvalósítása szempontjából hasznos (is) amit csináltok.

Nincs olyan hogy lapgazda, pöcsömöccse.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#6552 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 07:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 15. 11:35

Csak akkor lehetne elfogadható kifogás, ha tényleg tudnának oroszul. De nem.

Még akkor is nagyon gyenge kifogás lenne. Angolul alapszinten megtanulni borzalmasan könnyű (angoltól csak az eszperantó könnyebb, de az nem igaz nyelv). Főleg netről, akár egyénileg is, ingyenes anyagokból, kisebb részben fizetősből (az meg lewarezolható). Időben sem sok, 3 hónap talán egy tisztességes alapfok írásban, meg esetleg hozzá szóban. Aztán sok abszolút nyelv analfabéta napi 5-20 percet sem szán rá, mindig jön a kifogás, hogy nincs rá idejük, mikor pedig tudnának rá szakítani, ha más nem időátszervezéssel, ha annyira akarnának. Nem akarják, és kifogást keresni könnyebb. Még ez sem baj, ne akarjon, ne tudjon, de akkor meg ne sírjon, hogy az ő sorsa milyen sanyarú, neki amúgy sincs nyelvérzéke, meg oroszt kellett tanulni.

Nincs nyelvérzékem, nekem ez nem megy, nem tudok szavakat seggelni, nincs rá időm.
Ez ment nálam. Általános iskola 3. osztályban már angolt tanítottak ('91-ben! Sok helyen még az orosz ment), és utána végig tanultam angolt. Nem is voltak rossz tanáraim, de végül mégiscsak 22 évesen tettem le egy középfokú nyelvvizsgát. Most már úgy látom, hogy ennek fő oka a kishitűség és az ilyen irányú önbizalom hiánya volt! Ezt igazolja az is, hogy 30 évesen, kb. 8 év kihagyás után a munkához _nagyon_ kellett az angol és pár hét alatt felszívtam magam annyira, hogy azóta brazil, dán, japán, indiai emberkékkel tárgyalok és egyelőre úgy tűnik, megértjük egymást. Csak most jött a motiváció, mert _kellett_ a pénz a házra.

Szóval itt is igaz a közhely, hogy szinte minden fejben dől el!

#6553 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 07:55

Ezek szerint tervezed, hogy elkezded valamikor? :think:

#6554 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 08:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 15. 20:59

...sok/Hasbara.pdf

Na, akkor még hazaárulózzál is gyorsan egy jóízűt, hadd maradjon meg az utókornak, hogy azért annyira nem hülyék a tisztelt vendégeid, mint amilyennek láttatni akarod őket. Vagy az a dászvidányja elvtársak kezdetű böffben már megvolt? :think:

#6555 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 15. 14:09

Ebben a fórumban én vagyok a házigazda.
Nem is tudom kikre mondják, ha beengeded akkor kitúr a házadból (legalábbis, megpróbálja).
- Ha nem nagy gond, akkor áruld el légyszi, mi a bajod az uralmi filozófia és módszertan ismertetésével?

Nem, ebben a fórumban didyman a házigazda. :-)

#6556 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2013. 01. 16. 07:47

Nincs nyelvérzékem, nekem ez nem megy, nem tudok szavakat seggelni, nincs rá időm.
Ez ment nálam. Általános iskola 3. osztályban már angolt tanítottak ('91-ben! Sok helyen még az orosz ment), és utána végig tanultam angolt. Nem is voltak rossz tanáraim, de végül mégiscsak 22 évesen tettem le egy középfokú nyelvvizsgát. Most már úgy látom, hogy ennek fő oka a kishitűség és az ilyen irányú önbizalom hiánya volt! Ezt igazolja az is, hogy 30 évesen, kb. 8 év kihagyás után a munkához _nagyon_ kellett az angol és pár hét alatt felszívtam magam annyira, hogy azóta brazil, dán, japán, indiai emberkékkel tárgyalok és egyelőre úgy tűnik, megértjük egymást. Csak most jött a motiváció, mert _kellett_ a pénz a házra.

Szóval itt is igaz a közhely, hogy szinte minden fejben dől el!

'91-ben volt ahol oroszoztak? Nekünk 88-ban elkezdve az általános már nem tanították. Biztos, hogy nem fakultatívan ment arrafelé az orosz? Valószínű a színvonal nálatok sem volt sehol, ezért nem tanultál sokat, a motiváció akkor még nem volt elég egymagában. Nameg az ember motiváltságát eléggé letöri, ha érzi, hogy telnek az évek és semmit nem halad előre. Az önbizalom fontos tényező, de egymagában az sem segít, ha semmire nem tudod ráépíteni. Ha csak az önbizalmon múlna, bárki lehetne operaénekes is.

Én is hasonló cipőben jártam, csak a némettel. Csak 26 évesen nyelvvizsgáztam, azt is csak úgy, méregdrága magántanár tett helyre. Ha csak az ált./középsulis, állami alkalmazott, ragozós, tesztíratós, óraleadós, időkitöltős díszpicsákon múlott volna, soha az életben nem lett volna még nyelvvizsgám sem, nem hogy használható, kommunikációképes nyelvtudásom (pedig több iskolába is jártam, több tanár keze alatt, mindenhol a legjobb voltam, 5-ös átlaggal). Lehettem volna ennél is jobban motivált, akkoriban még internet sem volt, hogy egyedül kezdhettem volna neki a tanulásnak. Mikor komolyabban fogtam bele az angolba, akkor viszont nagyon jól jött a net, és a németből átvett tanulási rutin (mit hogyan éri meg csinálni). Az is sokat segített, hogy az angolt sokkal könnyebbnek éreztem, mint a németet, ég és föld a kettő.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6557 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 15. 19:17

Én az elsőt csináltam. Gyakorlatilag nulla svéd tudással, de kielégítő angollal (és német, francia, latin) kijöttem. Az első 3 hónapban a cég biztosított egy magántanárt 4 embernek, köztük nekem. A fél árat levonták a fizuból, a másik fele ajándék volt úgymond. Intenzív tanulással egészítettem ki a tanfolyamot, minden nap esténként és hétvégén több órát tanultam.

Az első 3 hónap után elkezdtem járni az önkormányzat által biztosított felnőttképzésre. Na, ez semmit nem ért. Beraktak mindenféle menekült és egyéb "bevándorló" közé, ahol többnyire egzotikus influenzákat kaptam el. Mivel a leghülyébb analfabétákra igazították a tananyagot, így másfél év küzdelem után feladtam ezt a vonalat és inkább magam tanultam. Persze az önálló tanulás ment a tanfolyam mellett is.

Kábé 5 év után már folyékonyan megy a nyelv, de persze a kiejtésem elárulja, hogy nem ideszületett vagyok. Nem is baj, egy kis színt ad a társalgásnak, ha valaki viccesen töri a nyelvet. És persze trükkös kérdésekkel meg lehet akasztani a társalgást. Tipikusan:

- kisgyerekként tapasztalt helyspecifikus dolgokat (mesék például) nem ismerem eléggé
- mondásokat nem ismerem eléggé
- történelmi utalások
- politikai utalások
- specifikus szókincs még nincs kiépülve komplex témákban

Szóval bevándorló vagyok, aki igyekszik megtanulni a nyelvet, de még van hova fejlődnie. Nem akarok többnek látszódni, mint ami vagyok. Nem akarok svédnek tűnni, az vagyok ami előtte is voltam.

Akkor te egy kis malmői roma vagy? :Đ Ez is csak az igazolja, hogy a tanfolyamok nem érnek semmit, ezek szerint kint sem. Az 5 év kicsit soknak tűnik nekem, lehet azért volt ennyi, mert ahol tudtál, az angolra támaszkodtál, ezzel is késleltetve a folyamatot. Lehet, ha úgy mentél volna ki, hogy magyaron kívül nem tudsz más idegen nyelvet használni, akkor jobban rá lettél volna kényszerítve a svédre, és jobban haladtál volna.

A mondásokat, elvont értelmű kifejezéseket nagyon fontos ismerni, szerezz be ilyen gyűjteményt, tanulgassad. Főleg azokat, amiket gyakran hallasz magad körül. A gyerekmesék, ottani kötelező olvasmányok és történelmi utalások már nem olyan fontosak, azokból elég csak a leghíresebbeket felszínesen ismeri, címe, főbb szereplő(k), meg 5 mondatban, hogy miről szól, vagy miért volt fontos történelmi pont. A többit le lehet szarni vastagon. Mondjuk ez a "szókincs még nincs kiépülve komplex témákban" nekem felfoghatatlan, mit takarhat, egyszerű szókinccsel is ki lehet fejezni elég komoly dolgokat, sőt, jobb is, mert ha túl költőien és tudományosan fogalmazol, akkor azért hat idegennek a beszéded a hétköznapi konyhanyelvet használó anyanyelviek között. Parlamentben felszólalni, meg egyetemi tudományos előadást tartani meg csak nem tervezel svédül.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6558 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 01. 16. 08:37

Na, akkor még hazaárulózzál is gyorsan egy jóízűt, hadd maradjon meg az utókornak, hogy azért annyira nem hülyék a tisztelt vendégeid, mint amilyennek láttatni akarod őket. Vagy az a dászvidányja elvtársak kezdetű böffben már megvolt? :think:

Nem látlak hülyének benneteket. Azt sajnálom, h rosszra használjátok az eszeteket.

#6559 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2013. 01. 15. 07:19

Lelkileg fel kell készülni. Nekem egy 60 km-es költözés is betette anno a kaput.
Gimi végéig karatéztam heti 3-12 edzést, mikor hogy, utána eljöttem Pestre a világ végi koleszba (Tarkarét), meg haverok, buli, kanna és abbamaradt a sport. -> hízás. Azóta sem szedtem össze magam testsúly szempontból, de most a Pákozdra költözéssel nagy reményeim vannak. Van hova bicajozni, ha kevés a meló, kicsit talicskázom a földet, közel van a régi karate csapat, ilyenek...

Futás az kurva jó, bármikor-bárhol, csak egy jó cipő kell hozzá.
Ha jól emlékszem kutyád is van, én vele szoktam menni.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#6560 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 16. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 16. 11:08

Nem látlak hülyének benneteket.

Dehogynem. Olvass vissza.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első