HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#7021 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 09:32

Kövezés 1 :D
Ne haragudj de ez a kép nagyon nem stimmel és egyre egyoldalúbban közelítjük meg ezt a témát. Olyan szomszédod nem is lesz, aki ténylegesen lediplomázik és hasznos tagja lesz a társadalomnak, igaz? És hogyhogy aztán majd lesz mit dolgoznia? Hirtelen terem munkahely? Szintén érdekes, hogy hitelt kell felvenned arra, hogy a "szomszéd tandíját" tudd fizetni...

p.s.: bérletet is fizetsz neki? Akkor ritka jó fej vagy, mert az a diákságnak nem ingyenes ám :)

De lesz.
Bérlet meg töredék áron van,tudtommal. A többit en fizetem, meg amea, meg mindenki.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#7022 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 09:33

Na erről kéne hogy szóljon ez a topik, nem a napasszonyos videókról meg az uradalomról.

A napasszony az nagymellű? Mert akkor DE

#7023 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 27. 09:39

Akkor diákhitel, és a kinti fizetésből könnyen kifizeti.

Ha meg nem jön be a kinti munka, mert kint is értéktelen, akkor meg lesz belőle Gyula Jr.

#7024 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 09:40

Igen, ezt értem. De akkor visszajön? A probléma nem oldódik meg.

Pénzben amúgy sem tudunk versenyezni a nyugatiakkal, szóval hogy visszajön vagy nem az nem azon fog múlni. De adja meg a lehetőséget a következő ember kitaníttatására is, ha már megkapta ő is a lehetőséget.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7025 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:51

Ne haragudj de ez a kép nagyon nem stimmel és egyre egyoldalúbban közelítjük meg ezt a témát. Olyan szomszédod nem is lesz, aki ténylegesen lediplomázik és hasznos tagja lesz a társadalomnak, igaz? És hogyhogy aztán majd lesz mit dolgoznia? Hirtelen terem munkahely? Szintén érdekes, hogy hitelt kell felvenned arra, hogy a "szomszéd tandíját" tudd fizetni...

p.s.: bérletet is fizetsz neki? Akkor ritka jó fej vagy, mert az a diákságnak nem ingyenes ám :)

De igen, biztosan lesz olyan is, aki tudja ertekelni a kapott tamogatast.
Amit most latok, az viszont nem ez. Mar ugy indulnak neki egy felsooktatasi kepzesnek, hogy a cel kulfold, ha sztarszakmakrol van szo. Ami nem baj persze, menni is kell, igazuk van, ha masert nem, hat tapasztalatert.
De nyilvan ezt annyira nem kivanom finanszirozni.
Mint ahogy pl egy kedves baratom 8 eves kepzeset is igen draganak talalom, andragogia-nemtudommi szakon.A diplomazashoz sajat bevallasa szerint nem volt kedve mar. Most neha gipszkartonozik, ha ki tud menni a nemetekhez. Amugy munkanelkuli 3 eve.

A hitelfelvetel a szomszed tandijara viszont verkomoly.
Lehet, hogy meglep, de Magyarorszag tele van adossaggal, es ez novekszik. Hiaba dolgozik az egyen, es adja be a kozos kasszaba a dellat, konkretan nem tud annyit dolgozni M.o. nepessege, hogy fedezze M.o. adossagat.
Tehat hitelbol el M.o. (nyilvan nincs ezzel egyedul)

szerk: berletet is fizettem. A felet egesz biztosan, igen. A diakberlet fel aron volt.
Szerinted a masik fele az csak ugy megtermett? ;)

Szerkesztette: Amea 2013. 01. 27. 09:54 -kor

"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#7026 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 09:37

Én kérek elnézést. Viszont a lényeg lényeg marad, ettől nem válik az itthon maradás vonzóbbá senkinek.

Nos, akkor inkabb ezert kene osszefogni, nem azert, hogy az amugy is kifacsart rendszerrol lehuzzuk az utolso boret is...
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#7027 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 27. 09:45

Pénzben amúgy sem tudunk versenyezni a nyugatiakkal, szóval hogy visszajön vagy nem az nem azon fog múlni. De adja meg a lehetőséget a következő ember kitaníttatására is, ha már megkapta ő is a lehetőséget.

Amen.

#7028 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 10:51

szerk: berletet is fizettem. A felet egesz biztosan, igen. A diakberlet fel aron volt.
Szerinted a masik fele az csak ugy megtermett? ;)

Nna, igen! Ezt is leírtam az éjjel, hogy az "ingyenesben" is kb. csak az volt az, hogy az igét ingyért hallgatthattam... Minden másra ott volt a MasterCard, ugye? :laugh:

Persze-persze! Kényes kérdés ez. És nemrég ki is borult az a fránya bili...

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 27. 10:03 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#7029 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 27. 10:02

Nna, igen! Ezt is leírtam az éjjel, hogy az "ingyenesben" is kb. csak az volt az, hogy az igét ingyért hallgatthattam... Minden másra ott volt a MasterCard, ugye? :laugh:

Persze-persze! Kényes kérdés ez. És nemrég ki is borult az a fránya bili...

Te megtapasztaltad, hogy a tamogatott oktatas sem 'ingyen' van. Ez igy igaz.
En pl nem is voltam olyan szerencses, hogy elmehettem volna kollegiumba, meg allami kepzesre, es nem azert, mert nem vettek volna fel.
A csaladban nem volt annyi penz, hogy munka helyett suliba jarjak, igy inkabb dolgozni mentem es magamnak finansziroztam a kepzest, estin meg levelezon.
Volt 2 munkam is foiskola mellett, mert nem akartam diakhitelt. Aztan 2 munka+1 alkalmi olykor, ha beesett.
Igy aztan nem jartak a diakkedvezmenyek sem, alberlet lett kolesz helyett, de azert kosz jol vagyok, megoldottam, nem lehetetlen.

Gabibacsi, toled meg elvarom, hogy benyogjed, hogy "Fiatal voltam es kellett a penz" :D

#7030 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 09:21

En nem ertem, mi ez a borzasztonagy felhaborodas a tandij kapcsan.
Vetitsuk mar le kicsibe:
En dolgozom, a szomszed nem. De nagyon joindulatu vagyok, valamint belatom, hogy jobb lenne, ha o is dolgozna es hasznos tagja lenne a tarsadalomnak.
Ezert azt mondom, gyere szomszed, adok penzt, tanuljal, aztan majd lesz mit dolgoznod. Veszek neked berletet is, hogy tudjal iskolaba jarni, meg kifizetem a felet a muzeumi belepodnek, meg altalaban egy csomo dolognak. Vacsorazzal nalam, sot, beszallok a lakhatasi koltsegeidbe is.
Szomszed orul, iskolaba jar... de
a) nem veszi komolyan, es 3 ev helyett mar 10 eve fizetek neki, mert rajott, hogy ugyse szolok ra. Kozben nyaranta fesztivalozik, vagy valami romkocsmaban valtja meg eppen a vilagot.
b) komolyan veszi, lediplomazik, aztan elhuz valahova, ahol egy honap alatt keres annyit, mint en egy ev alatt, engem meg elfelejt.
A legrosszabb viszont az, hogy par eve meg ki tudtam gazdalkodni a keresetembol a szomszed tanulmanyait, de most mar csak hitelbol tudom ezt megtenni.
Es amikor szolok neki, hogy nem birom anyagilag, akkor habzo szajjal anyazik, hogy mi vilag ez...

En ugy gondolom, hogy szukseg van arra, hogy tamogassuk a tarsadalom azon retegeit, akiknek erre szukseguk van.
De azert legyenek mar hatarok!
Ha befogadok egy csovest, nehogy mar o mondja meg, mit szolgaljak fel vacsorara...

szerk.: Na, johettek kovezni :D

:up:

Ezt még én is értem :)
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#7031 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 27. 10:21

:up:

Ezt még én is értem :)

Akkor gyere kovezni :D

#7032 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 09:23

Igen, valami ilyesmiben gondolkodom én is. Külföldhöz képest a magyar oktatás "kissé" alacsonyabb színvonalon mozog.
...

Te tényleg olyan naív vagy, hogy azt gondolod külföldön csak einsteineket képeznek?

Esetleg a képzés infrastruktúrája magasabb de ugyanaz a génállomány tanulja -vagy nem tanulja- meg ugyanaziokat a dolgokat.

Megkockáztatom a "külföld" több hülyét termel, mint a magyar! :-)

#7033 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 10:27

Te tényleg olyan naív vagy, hogy azt gondolod külföldön csak einsteineket képeznek?

Esetleg a képzés infrastruktúrája magasabb de ugyanaz a génállomány tanulja -vagy nem tanulja- meg ugyanaziokat a dolgokat.

Megkockáztatom a "külföld" több hülyét termel, mint a magyar! :-)

Nem Einstein-ségról van szó, hanem a színvonalról. Mind a tanárok, mind a képzés tekintetében.

De hagyjuk, mert szerintem parttalan a téma.

#7034 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 09:40

Igen, ezt értem. De akkor visszajön? A probléma nem oldódik meg.

Ha már kifizette a képzése árát, akkor fájó szívvel ugyan, de könnyebben elengedhetjük, minha egy petákot sem fizetett volna érte.

#7035 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 09:25

Mi kene ahhoz, hogy hazamenjen valaki a kozeljovoben?

Nekem volt egy kollégám, aki úgy ment haza Svédországból 3 év után, hogy neki nagy tervei vannak. Az összes spórolt pénzét belerakta. Egy nagyobb cégekre szakosodott takarító vállalkozást indított. Mivel dolgozott is mellette, ezért egy megbízhatónak vélt társsal kezdett aki már némi tapasztalattal is rendelkezett ilyesmiben. Nos, a társ szépen kiforgatta mindenéből, pedig a srác azt hitte, hogy eléggé óvatos volt.

A srác úgy ment ki Svédországba, hogy ott jól összekeres pénzt és otthon majd felvirágoztatja a vállalkozását, munkát ad és megélhetési lehetőséget teremt. Most ott tart, hogy otthon dolgozik, de már gyűlöli minden pillanatát. A magyarországi munkaszemlélet, ahogy bánnak a beosztottakkal, az egész légkör fojtogatja. Dolgozott korábban Németországban, most oda készül. És nem fog visszamenni, mert még egyszer nem akarja saját magát megszopatni.

A srác igen tehetséges, nagyon keményen dolgozik. Egy hibája volt, naív volt és jót akart. Az ő példája például mutatja miként lehet elüldözni igen tehetséges koponyákat.

#7036 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:32

A diákbérlet jóval olcsóbb volt, mint a felnőtt, erre emlékszem. Nem ingyen volt, de olcsóbb. Azt az éppen aktuális dolgozó réteg fizette nekem is.

#7037 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 01. 27. 07:49

Az E-ON magánkézben van...
Mint például az igen magasan képzett Horn Gyuszi bácsi, aki már a választásokra gondolva 8-9 nap alatt privatizálta az energiaszektor cégeit fix 8%os profitot biztosítva nekik..

Hornék alatt kisebbségi tulajdont szereztek az áram és gázszolgáltatóknál, gondolom szükség volt tőkebevonásra és az országnak akkor baromira nem volt fedezete rá.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#7038 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 10:29

Nem Einstein-ségról van szó, hanem a színvonalról. Mind a tanárok, mind a képzés tekintetében.

De hagyjuk, mert szerintem parttalan a téma.

Azzzal azért kb tisztában vagy, hogy egy usa főiskola kb akkora tudásanyag megszerzésében segít, mint egy magyar szakmunkásképző.

Van kb 10 full egyetem, ami szintén nem "csak" a tudásról, hanem a "high societety" személyes kapcsolatokról szól. Milliókért. Dollárban.

Meg van az a 3 ami tényleg zseniképző.

EGy 300milliós országban. Ehhez hasonlítasz egy 10 milliós lepukkant, csóró országot.

Szerkesztette: cyberde 2013. 01. 27. 10:42 -kor

#7039 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 01. 27. 10:33

Hornék alatt kisebbségi tulajdont szereztek az áram és gázszolgáltatóknál, gondolom szükség volt tőkebevonásra és az országnak akkor baromira nem volt fedezete rá.

Nem hornék alatt megvették a teljes energiaszolgáltatóipart, 30 milliárd dollárért (ezért csökkent akkor az államadósság 50% körülre) garantált 8% haszonkulcsért!

#7040 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 09:36

Azzzal azért kb tisztában vagy, hogy egy usa főiskola kb akkora tudásanyag megszerzésében segít, mint egy magyar szakmunkásképző.

Van kb 10 full egyetem, ami szintén nem "csak" a tudásról, hanem a "high societety" személyes kapcsolatokról szól. Milliókért. Dollárban.

Meg van az a 3 ami tényleg zseniképző.

EGy 300milliós országban. Ehhez hasonlítasz egy 10 milliós lepukkant, csóró milliós országot.

Nyilván, ha olyan szar lenne mondjuk az orvosképzés, akkor nem küldenék ide az államilag finanszírozott külföldi hallgatókat is tanulni.
(államilag finanszírozott alatt a külföldi államot értem)
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.