HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#7041 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 09:41

Nem hornék alatt megvették a teljes energiaszolgáltatóipart, 30 milliárd dollárért (ezért csökkent akkor az államadósság 50% körülre) garantált 8% haszonkulcsért!

Erre dobjál egy linket. :)
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#7042 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 10:36

Azzzal azért kb tisztában vagy, hogy egy usa főiskola kb akkora tudásanyag megszerzésében segít, mint egy magyar szakmunkásképző.

Van kb 10 full egyetem, ami szintén nem "csak" a tudásról, hanem a "high societety" személyes kapcsolatokról szól. Milliókért. Dollárban.

Meg van az a 3 ami tényleg zseniképző.

EGy 300milliós országban. Ehhez hasonlítasz egy 10 milliós lepukkant, csóró milliós országot.

Nem Amerikára gondoltam, hanem Európára, feltételezve, hogy egy diáknak nem lesz pénze 300 ezer forintért kirepülni egy másik kontinensre. Nem kell messzire mennünk, hogy pl. egy Lengyel vagy Cseh egyetemen jobb képzést kapj. És akkor még nem beszéltem a német, angol vagy francia képzésekről sem, bár Németországgal már példáloztam.

De mondom, parttalan a dolog, nyilván lehet felhozni érvet és ellenérvet mindkét oldalon. Annyival zárnám, hogy véleményem szerint az ország nyilván nincs jó helyzetben most, de ezeket a lépéseket nem látom megoldásnak hosszú távon. Ennyi.

#7043 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 10:44

Nem Amerikára gondoltam, hanem Európára, feltételezve, hogy egy diáknak nem lesz pénze 300 ezer forintért kirepülni egy másik kontinensre. Nem kell messzire mennünk, hogy pl. egy Lengyel vagy Cseh egyetemen jobb képzést kapj. És akkor még nem beszéltem a német, angol vagy francia képzésekről sem, bár Németországgal már példáloztam.

De mondom, parttalan a dolog, nyilván lehet felhozni érvet és ellenérvet mindkét oldalon. Annyival zárnám, hogy véleményem szerint az ország nyilván nincs jó helyzetben most, de ezeket a lépéseket nem látom megoldásnak hosszú távon. Ennyi.

Az unokaöcsém kijárta amit lehet! Oxford 1 év, Ulm 1 év: Perfekt német, perfekt angol. A többit a magyar közgázon, meg a magyar jogin végezte. Ő pontosan tudja, hogy mind az angol, mind a német _fizetős_ képzés, kb a hiábavaló szinttel volt egyenértékű. :-)

De kimehetsz te is bárhova, nagynevű külföldi _fizetős egyetemre_ -némi apróért- és mindenre megtanítanak.

He pedig kiderül, hogy mégsem, akkor IJ. :-)

#7044 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 10:44

Igazad van, sok hely van europaban, ahol jobb a kepzes, mint M.o.-on.
(es van meg tobb, ahol nem uti meg a szinvonalat, de ez most mas kerdes)
Nincs is torvenybe foglalva, hogy a jo eszu magyar diakok ne kulfoldre menjenek tanulni - csakugy, ahogy pl. a magyar allatorvosin is tomegevel vannak kulfoldiek.
Erasmus van, lehetoseg van.
Csakhogy ahhoz, hogy kulfoldon tanuljon valaki, bizony magasak a kovetelmenyek, elsosorban ezt nem szeretik megugrani, amig otthon eleg a keves is. Masfelol meg az is anyagi teher, hogy kimenjen tanulni, ott is csak tamogatott kepzes van, ingyen lakas, ingyen koszt es ingyen minden az nincs.

Amerika mas dolog, vannak jobbnal jobb kepzeseik.
Az ingyenes az a nullaval egyenerteku. Az igazan jok viszont ott is egy eletre szolo eladosodast jelentenek.

Igazad van annyiban, hogy a roghozkotes nem feltetlenul megoldas.
De egyelore nincs is ilyen.

Ahogy lattam par eve, annyi felsooktatasi intezmeny volt, hogy Dunat lehetett veluk rekeszteni.
Mindenki diplomas akart lenni, sajnos lett is, minden alap nelkul. Mert bizony megerte allamilag tamogatott intezmenyeken inditani tamogatott+fizetos szakokat - marmint az intezmeny vezetoinek, lehetoleg olyan szakokkal, amik jol hangzanak, de nem sok ertelmuk van.
Ennyi kommunikacio-marketing-filozofia szakos ember a vilagon nincs, mint otthon, aztan persze bilibe er a keze, es jon a panaszaradat, hogy halatlan a vilag, mert a bufeszakos diplomaval nem talal allast.
Pedig nem ert semmihez, de _van diplomaja_, ami szerinte egy orokke ervenyes belepo a felmillios keresetek vilagaba.
Lehet persze igy gondolkodni, csak mikor peklapattal arcul csap a valosag, nem kell meglepodni.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#7045 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 11:03

Igazad van, sok hely van europaban, ahol jobb a kepzes, mint M.o.-on.
(es van meg tobb, ahol nem uti meg a szinvonalat, de ez most mas kerdes)
Nincs is torvenybe foglalva, hogy a jo eszu magyar diakok ne kulfoldre menjenek tanulni - csakugy, ahogy pl. a magyar allatorvosin is tomegevel vannak kulfoldiek.
Erasmus van, lehetoseg van.
Csakhogy ahhoz, hogy kulfoldon tanuljon valaki, bizony magasak a kovetelmenyek, elsosorban ezt nem szeretik megugrani, amig otthon eleg a keves is. Masfelol meg az is anyagi teher, hogy kimenjen tanulni, ott is csak tamogatott kepzes van, ingyen lakas, ingyen koszt es ingyen minden az nincs.

Amerika mas dolog, vannak jobbnal jobb kepzeseik.
Az ingyenes az a nullaval egyenerteku. Az igazan jok viszont ott is egy eletre szolo eladosodast jelentenek.

Igazad van annyiban, hogy a roghozkotes nem feltetlenul megoldas.
De egyelore nincs is ilyen.

Ahogy lattam par eve, annyi felsooktatasi intezmeny volt, hogy Dunat lehetett veluk rekeszteni.
Mindenki diplomas akart lenni, sajnos lett is, minden alap nelkul. Mert bizony megerte allamilag tamogatott intezmenyeken inditani tamogatott+fizetos szakokat - marmint az intezmeny vezetoinek, lehetoleg olyan szakokkal, amik jol hangzanak, de nem sok ertelmuk van.
Ennyi kommunikacio-marketing-filozofia szakos ember a vilagon nincs, mint otthon, aztan persze bilibe er a keze, es jon a panaszaradat, hogy halatlan a vilag, mert a bufeszakos diplomaval nem talal allast.
Pedig nem ert semmihez, de _van diplomaja_, ami szerinte egy orokke ervenyes belepo a felmillios keresetek vilagaba.
Lehet persze igy gondolkodni, csak mikor peklapattal arcul csap a valosag, nem kell meglepodni.

"Utoljára, mikor egy bölcsésszel beszéltem, csak annyit kérdezett: Adhatom menüben, dupla colával?"

#7046 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 11:06

"Utoljára, mikor egy bölcsésszel beszéltem, csak annyit kérdezett: Adhatom menüben, dupla colával?"

Gyonyoruen megfogtad a lenyeget :D
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#7047 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 10:06

Gondolom, ha alkalmazottat veszel fel, akkor nem hőbörögsz, hogy adott esetben diplomás és nem sík hülye. :rolleyes:
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#7048 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 27. 11:30

Nekem volt egy kollégám, aki úgy ment haza Svédországból 3 év után....

Igen, ugye erre mondják, hogy manapság bizalmi/kapcsolati válság is van, nem csak gazdasági, meg hasonló jól hangzó benyögések...

Sajnos én magam is azt érzékelem szinte minden vonalon és mindenkinél (maximális tisztelet a kivételnek, mert azért még vannak!), hogy a rosszhiszemű hozzáállás a default, az alapértelmezett és az a kivétel, ha esetleg mégse így van!

Régen sokszor még csak írásos szerződés se kellett: elég volt az adott szó, és egy kézfogás! Mára ezek az idők már elmúltak, sajna.

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 27. 11:17 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#7049 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 01. 27. 11:16

Gondolom, ha alkalmazottat veszel fel, akkor nem hőbörögsz, hogy adott esetben diplomás és nem sík hülye. :rolleyes:

Egy olyan diplomás, aki nem tud/akar a _végzett szakmájában_ elhelyezkedni, az sík hülye. Viszont akkora önérzete van, hogy abicska kinyílik a zsebemben. Hozzám az ilyen még vendégként is csak tömott bukszával jöhet be. :-)

#7050 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 27. 10:30

Nekem volt egy kollégám, aki úgy ment haza Svédországból 3 év után, hogy neki nagy tervei vannak. Az összes spórolt pénzét belerakta. Egy nagyobb cégekre szakosodott takarító vállalkozást indított. Mivel dolgozott is mellette, ezért egy megbízhatónak vélt társsal kezdett aki már némi tapasztalattal is rendelkezett ilyesmiben. Nos, a társ szépen kiforgatta mindenéből, pedig a srác azt hitte, hogy eléggé óvatos volt.

A srác úgy ment ki Svédországba, hogy ott jól összekeres pénzt és otthon majd felvirágoztatja a vállalkozását, munkát ad és megélhetési lehetőséget teremt. Most ott tart, hogy otthon dolgozik, de már gyűlöli minden pillanatát. A magyarországi munkaszemlélet, ahogy bánnak a beosztottakkal, az egész légkör fojtogatja. Dolgozott korábban Németországban, most oda készül. És nem fog visszamenni, mert még egyszer nem akarja saját magát megszopatni.

A srác igen tehetséges, nagyon keményen dolgozik. Egy hibája volt, naív volt és jót akart. Az ő példája például mutatja miként lehet elüldözni igen tehetséges koponyákat.

Erre rengeteg peldat tudnek en is.
Kiment, osszeszedte magat, hazavitte a penzt, mindent bukott rovid uton, visszament kulfoldre, sose megy haza.
Ez a minta.

(ha nem a tarsa huzza le, megfojtja az adorendszer)

#7051 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 01. 27. 11:16

Itt jegyeznem meg, hogy a diplomaval nem adnak eszt is.

#7052 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 27. 11:17

...

Régen sokszor még csak írásos szerződés se kellett: elég volt az adott szó, és egy kézfogás! Mára ezek az idők már elmúltak, sajna.

Nálam (és az ismeretségi körömben) ez még most is így működik!

Az, hogy a senkiházi politikusok a senkiházi multikkal karöltve ezt egymás között megszüntették az az ő hibájuk.

#7053 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 10:29

Nem Einstein-ségról van szó, hanem a színvonalról. Mind a tanárok, mind a képzés tekintetében.

De hagyjuk, mert szerintem parttalan a téma.

Mégis elég kapós a magyar agy. És nem csak azért mert olcsó.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#7054 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 11:23

Itt jegyeznem meg, hogy a diplomaval nem adnak eszt is.

Intelligenciát meg pláne nem. :-)

#7055 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 11:27

Intelligenciát meg pláne nem. :-)

Moh. Mi? He?
Ja! Jajaja! Aztat se!

#7056 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 12:26

Nálam (és az ismeretségi körömben) ez még most is így működik!

A jelek szerint rossz ismerősöket választottam!

Eladtam valakinek (1998 óta ismerem), tavaly okt. elején egy videókártyát, 15K-ért. Azt mondta, a következő hónapban kifizeti, és kb. azóta is fizeti... :laugh:

Vélhetően azért, mert tudja, hogy VELEM megteheti, nem? Gondolom Nálad se úgy megy, hogy valaki degeszre zabálja magát, aztán "elfelejt" fizetni, ugye? :)

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 27. 11:39 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#7057 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 27. 11:17

Igen, ugye erre mondják, hogy manapság bizalmi/kapcsolati válság is van, nem csak gazdasági, meg hasonló jól hangzó benyögések...

Sajnos én magam is azt érzékelem szinte minden vonalon és mindenkinél (maximális tisztelet a kivételnek, mert azért még vannak!), hogy a rosszhiszemű hozzáállás a default, az alapértelmezett és az a kivétel, ha esetleg mégse így van!

Igen. A bizalom sokszor inkább egy gigantikus rés a pajzson, nem pedig alapeleme minden megegyezésnek. Kár.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#7058 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 11:22

Erre rengeteg peldat tudnek en is.
Kiment, osszeszedte magat, hazavitte a penzt, mindent bukott rovid uton, visszament kulfoldre, sose megy haza.
Ez a minta.

(ha nem a tarsa huzza le, megfojtja az adorendszer)

Én világéletemben alkalmazott voltam, nincs bennem elég spiritusz a vállalkozásra. Feleségem fordítva, neki a vállalkozás a lételeme. Újat kitalálni, felfuttatni és kreatív dolgokat megvalósítani.

Mikor megismertem, akkor már évek óta vállalkozott, jól is ment neki. Aztán a 2006-os változásoknál olyan mértékben lehetetlenült el az adórendszer, hogy bedőlt a cégével. Csalni sosem csalt, befizetett mindent, aztán a járulékok és adók úgy tolódtak el, plusz már nem lehetett semmit elszámolni ami viszont a tevékenységéhez szükséges volt. Megfojtotta az adóteher a vállalkozást. A cég átment bukóba, aztán szépen bezártuk.

Ekkorra nekem is totálisan betelt a pohár a magyarországi munkavégzéssel kapcsolatban. Elértem a virtuális üvegplafont, csak a munkám lett több, de a fizetés nem. Nyalni sosem tudtam, nem is jutottam előre. Így 6 év magyarországi munka után amikor egy pályázatom átment azonnal léptem is. Mivel sikerült beleugranom a gazdasági világválsába úgy, hogy Svédországban mindent abszolút a nulláról kezdtem, így nem volt könnyű elindulni. Az első 3 évben vastagon csak beleraktam az energiát és kábé a magyarországi adósságot törlesztettem csak. Nem az élet habos oldalán voltam akkor. Nyelvet a nulláról, egzisztenciát a nulláról. Kapcsolatokat a nulláról küzdtem fel.

Magyar maradok örökre, nem leszek soha más. Beilleszkedem, akárhova is menjek a jövőben. De annyi negatív élményt gyűjtöttem össze 6 év alatt "otthon", hogy már nem tudok otthonként tekinteni rá. A családdal és barátokkal tartom a kapcsolatot, turistaként szívesen megyek bármikor. De dolgozni nem bírnék már ott.

Feleségem megpróbálta szintén a magyarországi munkahelyteremtést. Két próbálkozása volt innen, mind a kettőt bedöntötték a magyar mutyimesterek. Most már feladta ő is. Pedig benne is megvolt a jóindulat. Az a különösen gáz ebben, hogy azoknak próbált segíteni akikkel együtt dolgozott korábban. És anélkül tette ezt, hogy bármikor is "lefelé" kommunikált volna velük. Egyenlő bánásmódban hitt, de nem ment.

#7059 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 27. 11:36

A jelek szerint rossz ismerősöket választottam!

Eladtam valakinek (1998 óta ismerem), tavaly okt. elején egy videókártyát, 15K-ért. Azt mondta, a következő hónapban kifizeti, és kb. azóta is fizeti... :laugh:

Vélhetően azért, mert tudja, hogy VELEM megteheti, nem? Gondolom Nálad se úgy megy, hogy valaki degeszre zabálja magát, aztán "elfelejt" fizetni, ugye?:)

Ezt hívják tanulópénznek. Majd javul az emberismereted, -amit persze egyik egyetemen sem tanítanak- és akkor 15milliót is odadsz bátran egy szembenézős, meleg ötösért.

Nálam egyébként még nem nagyon volt próbálkozás fizetés nélkül, de amelyik cigány ezt megengedte magának, annak elvettem a ruháját, leöntöttem egy kancsó vízzel, elzavartam de azt megígértem neki, hogy ha egy héten belül nem hozza be a tartozása dupláját, a hold sötét oldalán is megtalálom, és az már fájni is fog. Általában visszajöttek. Amelyik nem az azóta is azon gondolkodik, hogy akkor éppen miért verték meg, azért mert nem fizetett nálam, vagy vmi másért. :Đ

Szóljon előre, hogy éhes, nincs pénze. Kap egy tál ételt, egy pohár sört, aztán menjen Isten hírével. De ne utólag derüljön ki, hogy ingyen zabált be egy fatányérost egy üveg bor mellé. :-)

És ezt hívhatjuk üzletpolitikának, vagy elvnek.

#7060 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 11:51

Ezt hívják tanulópénznek. Majd javul az emberismereted, -amit persze egyik egyetemen sem tanítanak- és akkor 15milliót is odadsz bátran egy szembenézős, meleg ötösért.

Nálam egyébként még nem nagyon volt próbálkozás fizetés nélkül, de amelyik cigány ezt megengedte magának, annak elvettem a ruháját, leöntöttem egy kancsó vízzel, elzavartam de azt megígértem neki, hogy ha egy héten belül nem hozza be a tartozása dupláját, a hold sötét oldalán is megtalálom, és az már fájni is fog. Általában visszajöttek. Amelyik nem az azóta is azon gondolkodik, hogy akkor éppen miért verték meg, azért mert nem fizetett nálam, vagy vmi másért. :Đ

Szóljon előre, hogy éhes, nincs pénze. Kap egy tál ételt, egy pohár sört, aztán menjen Isten hírével. De ne utólag derüljön ki, hogy ingyen zabált be egy fatányérost egy üveg bor mellé. :-)

És ezt hívhatjuk üzletpolitikának, vagy elvnek.

Patent, teljesen igazad van :up:

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • Utolsó »