HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • 364
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#7221 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 28. 00:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 28. 00:06

A WP, Dbase és a Quattro Dos-os programok voltak.
A Word és az Excel Windows alatt futottak.

kivéve, amelyik nem csak.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#7222 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 00:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 23:36

Az számít, mennyi idő alatt készül el valaki a feladatával.
Vannak feladatok amelyekhez az újabb programok többlet képességei hasznosak, vagy szükségesek.
És vannak olyanok amelyekhez nem.

nocsak, máris nem hülyeség a fejlődés?

#7223 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 00:12

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 01. 28. 00:09

kivéve, amelyik nem csak.

Melyik nemcsak?
Az igaz, a Dos-ososokat Windows alól is el lehetett indítani (Dos ablakban).

#7224 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 00:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 22:36

Az számít, mennyi idő alatt készül el valaki a feladatával.
Vannak feladatok amelyekhez az újabb programok többlet képességei hasznosak, vagy szükségesek.
És vannak olyanok amelyekhez nem.

Csak eljuttatunk odáig, hogy attól függetlenül, hogy kevesen használják ki az új funkciókat, a fejlődés nem hasztalan.
Jahno példája még reális is, szerintem valamikor a 90-s évek vége felé került ODBC támogatás az office-ba.

Szerkesztette: Tassadar 2013. 01. 28. 00:14 -kor

Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#7225 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 00:16

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 01. 28. 00:12

nocsak, máris nem hülyeség a fejlődés?

Az igénykielégítést segítő fejlesztéseket jónak tartom.
A piac generálást, a piac generálást célzó trükköket viszont kártékonynak.

#7226 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 00:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 23:06

Kép

Kép
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#7227 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 00:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 01. 28. 00:13

Csak eljuttatunk odáig, hogy attól függetlenül, hogy kevesen használják ki az új funkciókat, a fejlődés nem hasztalan.
Jahno példája még reális is, szerintem valamikor a 90-s évek vége felé került ODBC támogatás az office-ba.

Azok számára hasznos, akik használják az új funkciókat.
A mezei júzerek pedig általában vagy trendkövető birkaként lépkedtek egyre feljebb, vagy azért, mert minden újabb verzióval készült dokumentum megnyitásánál a régi minimum kiabált, h a dokumentum olyan elemeket használ amit Ő még nem tud.
A Web böngészésnél pedig rendre kiabált a gép, h az adott lap megnyitásához valami újabb szart kell telepíteni.
Az pedig egy következő mise, h maguk a programok mennyire pazarlóan bánnak a gép erőforrásaival.

#7228 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 01. 28. 00:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 28. 00:06

Amelyik nem, azzal mi van? Ott eleve a Win sem OS volt, hanem csak egy grafikus felület a DOS felett.
Make love not Wor.

#7229 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 00:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 28. 00:23

Azok számára hasznos, akik használják az új funkciókat.

azért, mert minden újabb verzióval készült dokumentum megnyitásánál a régi minimum kiabált, h a dokumentum olyan elemeket használ amit Ő még nem tud.

Az pedig egy következő mise, h maguk a programok mennyire pazarlóan bánnak a gép erőforrásaival.

Nem is mondtunk mást. Oszt sokan használják is.

Új verzióban sem kötelező olyan objektumot csinálni, amit a régi nem nyit meg. Én ráadásul elég régi Officét használok, de nem szopok vele, szerintem valami tök felesleges dolgon rinyálsz már megint. Inkább tnaulnád meg azújabb dolgokat is, hogy verd a nyálad valamire.

Pazarlás, nem pazarlás, sajna az van, hogy a vas/memória meg a többi, az fajlagosan olcsóbb, mint ennyire szénné optimalizálni a programokat, ami komoly fejlesztői ezer órákban lehetne mérhető.
Make love not Wor.

#7230 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 01:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 01. 28. 00:40

Amelyik nem, azzal mi van? Ott eleve a Win sem OS volt, hanem csak egy grafikus felület a DOS felett.

A rendszer még ma is héj szerkezetű. Az már másodlagos, h ezt sok helyen basznak betartani és fölülről belenyulkálnak alsóbb rétegek kompetenciába.
A program optimalizációról és költségeiről annyit, h egy tömegprogram esetében összességében olcsóbb a program optimalizáció, mint a sok többlet vas és többlet energiaigény.
Emellett a pazarlás rendszer (filozófia) szintű. Az egymás fölötti futtató rétegek (emulátorok) direkt erőforrás zabálás.

#7231 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 01:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 28. 01:02

A program optimalizációról és költségeiről annyit, h egy tömegprogram esetében összességében olcsóbb a program optimalizáció, mint a sok többlet vas és többlet energiaigény.

Dehogy. memória filéres, ennek arányában ha 4-5 kisebb rezidens proggi elhasznál 300 megát, nabummm. A drága játék vagy többi meg lezabál 4gigát, vagy 3.2-őt? Sok nem változik júzer oldalon, csak a szoftverrel ne fizesse ki. Tömegben lehet, kérdés kinek mi a tömeg. Majd megveszi a konkurenciáét, elvégre én júzert még úgy nem halottam kérdezni, hogy memóriahasználat érdekelje. Az van, egy szükséges rossz.
Make love not Wor.

#7232 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 01:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 01. 28. 01:22

Dehogy. memória filéres, ennek arányában ha 4-5 kisebb rezidens proggi elhasznál 300 megát, nabummm. A drága játék vagy többi meg lezabál 4gigát, vagy 3.2-őt? Sok nem változik júzer oldalon, csak a szoftverrel ne fizesse ki. Tömegben lehet, kérdés kinek mi a tömeg. Majd megveszi a konkurenciáét, elvégre én júzert még úgy nem halottam kérdezni, hogy memóriahasználat érdekelje. Az van, egy szükséges rossz.

A júzer ha valamit meg akar csinálni akkor kénytelen alkalmazkodni.

#7233 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 01:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 28. 00:12

Melyik nemcsak?
Az igaz, a Dos-ososokat Windows alól is el lehetett indítani (Dos ablakban).

maradjunk annyiban, hogy wp van/volt dosra és windosra is, quattro szintén. word párhuzamosan volt dosra és winre, excel nem volt dosra, de a microsoftnak volt dosos táblázatkezelője több is. nem az a baj, hogy nem tudod fejből, hanem hogy a félinformációidat nyomod teli pofával mint isteni igazságot.

#7234 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 01:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 28. 01:26

A júzer ha valamit meg akar csinálni akkor kénytelen alkalmazkodni.

vagy nem. anyám pl remekül elvolt a sokével laptopjával, csak kényelmesebb volt asztalit használnia, ezért lett lecserélve.

szinte mindent meg tudnék csinálni az előző vasammal (kétmagos amd), kivéve az avchd meg 50p dolgokat. sőt remekül elvagdostam sd videókat a ghz körüli duronnal is annak idején. ja, hogy kényelmesebb képet szerkeszteni i5-tel, mert nem kell fél percet várni, amíg végigmegy valami, hanem ott van két másodperc alatt? rámkényszerítették, persze.
a hd videó pedig nyilván hülyeség, amikor olyan jól elvoltak az emberek a szar junoszttyal is... :omg:

#7235 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 01:57

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 01. 28. 01:48

maradjunk annyiban, hogy wp van/volt dosra és windosra is, quattro szintén. word párhuzamosan volt dosra és winre, excel nem volt dosra, de a microsoftnak volt dosos táblázatkezelője több is. nem az a baj, hogy nem tudod fejből, hanem hogy a félinformációidat nyomod teli pofával mint isteni igazságot.

Kössz a kiegészítő információt.
Mindemellett, ez csupán egy mellék szál volt.
A célom szerint, a piacgenerálásról beszéltem (épp a számítástechnika példájával demonstrálva).

#7236 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 03:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 28. 01:57

Kössz a kiegészítő információt.
Mindemellett, ez csupán egy mellék szál volt.
A célom szerint, a piacgenerálásról beszéltem (épp a számítástechnika példájával demonstrálva).

Olyan is akad. De ha egyszer nekünk jó, akkor miért ne? Mi tart vissza attól, hogy régebbi, használt vasat végy? Esetleg ha páran rávilágítunk, nem is vágod annyira a témát, esetleg nekünk van igazunk, akkor az nem lényeges mellékszál?
Make love not Wor.

#7237 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 03:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 01. 28. 03:03

Olyan is akad. De ha egyszer nekünk jó, akkor miért ne? Mi tart vissza attól, hogy régebbi, használt vasat végy? Esetleg ha páran rávilágítunk, nem is vágod annyira a témát, esetleg nekünk van igazunk, akkor az nem lényeges mellékszál?

Ha valami kell akár csak szórakozásból (a jó érzésért) és telik rá, akkor megveszem.
Engem a kényszerítések zavarnak (ide tartoznak a legkülönfélébb befolyásolási módok is).
Mint számítógépes azt is jól tudod, h még egy lelkes amatőrnek is több idejébe, energiájába kerül egy a működésében elburjánzó rendszer kordábantartása, mint egy nagyobb vas beszerzése.
Tudom, h bizonyos dolgokban többet tudtok nálam és nem szégyenlem, mert mint már korábban is mondtam, én nem játszom egobajnokságot.

#7238 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 03:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 28. 03:24

Engem a kényszerítések zavarnak (ide tartoznak a legkülönfélébb befolyásolási módok is).

Szóval, adott témában mire kényszerítenek? Befolyásoló mód az olyan, régen csak kukkeros fényképező volt, most van élő kijelző, aztán jött a kihajthatós, körbetekerős, valamint az élőben belenagyítós, hogy manuális módszerekkel merre lesz éles a távolban is a tükrös digit gép. Ha ez befolyásol, akkor legyen. Nekem ilyesmi kellene, előfprdul, de nincs rá lehetőség, sem küvecs, maradok az olyan tükrös digitnél, ami még élőképet sem mutat az LCD-n. Többi meg majd egyszer. Aki régi vasat szeretne használni, nem Excelt, hanem Openofficét, annak kisebb vasat adok a pinyóból. Oszt?
Make love not Wor.

#7239 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 03:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 01. 28. 03:39

Szóval, adott témában mire kényszerítenek? Befolyásoló mód az olyan,

Ennyi beszélgetés után még mindig kérdés számodra?
Ismered azt a mesét amelyben a cigány azzal védekezik a bíróságon, h egy szakácskönyv volt a felbujtója?

#7240 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 06:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 28. 03:47

Ennyi beszélgetés után még mindig kérdés számodra?
Ismered azt a mesét amelyben a cigány azzal védekezik a bíróságon, h egy szakácskönyv volt a felbujtója?

Neked meg a youtube a felbujtód, aztán mégis csak mi röhögünk rajta, de te nem.

Szerintem mindannyiunknak inkább az a kérdés, hogy mikor érjük meg, hogy végre pontról pontra kiderüljenek a szövetségi rendszered törvényei/rendszermegszorításai, amivel a nagy gazembersíget majd távol tudod tartani. No nem tízparancsolat módra, hogy "Ne töcsköld a Marit, ha nem áll jól a szeme" meg ilyesmik, arra ott van a megannyi vallás - itt komoly dolgokat akarunk látni.

És természetesen elvárjuk, hogy mindezt Quattróban írd meg, a saját hülyeségednek megfelelően. Azt, hogy hogyan nyomtatod ki, majd megoldod valahogy. De gyanítom hogy mi hamarabb csinálunk és adunk ki egy best-of-Gyula beszólásokat vicckönyvként - még jól meg is gazdagodnánk belőle...

Megnézed a "planned obsolescence"-es videódat tecsőn, és akkor már mindent tudsz a gyártószalag működéséről? Sőt, onnantól kezdve minden fejlődés az kényszerített agymosós dolog neked? :laugh:

Hozzuk itt az életszerűbbnél életszerűbb példákat, te meg csak terelsz meg jössz azzal, hogy "De a Word 2.0, a Word 2.0!" - Ne hülyéskedj már! Ha abakuszon számolná a fizetendőt a sarki közértben az eladónő, a harmadik oda-vissza után valaki úgy tarkón vágná, hogy nyekken. De biztos vagyok benne, hogy a 30 órás munkarendje, amivel kiszolgálná ugyanazt a 300 embert, akivel a mostani 8 órás munkarendjében találkozik, kurva jól jövedelmezne a te kis szövetségedben. ;)

Szóval várjuk az észt - és a csattanót -, világosíts mester! De aztán 2000 napos legyen az a világosítás, és nehogy hamar kiégj te is, mint a Tesco-s izzó ;)

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • 364
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.