HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 420
  • 421
  • 422
  • 423
  • 424
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#8421 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 25. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 25. 14:36

A kutyák chipelése csak rávezető gyakorlat, h a végén elfogadjuk a saját bechipelésünket is.

Megint egy 2 órás videó ...

Egyébként mi változna, ha csip volna benned? Így is van igazolványod, meg személyi számod. Tök mindegy, hogy a zsebedben, vagy a bőröd alatt.
Legalább nem kell vigyázni rá a strandon :D

#8422 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2013. 02. 25. 14:41

Jártam olyan buddhista országokban, ahol a kóbor kutyákat nem gyűjtik össze és ölik le, korlátlanul szaporodhatnak. Esténként a sikátorokban farkasfalka szerű portyázások mennek, vonyítással kommunikálva felhajtanak apróbb állatokat, vagy veszekednek a szemeteskukák körül, szürkület után nem biztonságos egyedül sétálgatni arrafelé, mert ha úgy ítélik meg, hogy védtelen vagy, akkor egyben ehető is.
Ehhez képest itt kikényszerítik a felelős állattartást, oltásokat, egyben a korlátozott szaporulatot ezzel, tehát kikényszerítik a civilizált környezetet azokból is, akik amúgy nagyjából barlanglakó mentalitással rendelkeznek.

Ehhez nem kell más országba menni, az én utcám is ilyen volt :D
Mondjuk most, hogy a szürkék csökkentek a környéken, már nem.
De régebben kisgyereket simán megtámadtak a kutyák az utcán, vagy bringásoknál simán lehúzták az élő szövetet a fémvázról, ha nem volt a kezében egy cső vagy bot, amivel kavarta maga körül a levegőt.

Szomszéd is beköltözött 3 kisgyerekkel, aztán akkor kezdett rájönni, hogy miért csodálkoztam, hogy jobb környéket nem talált 3 gyerekkel, amikor a nagyobbik gyerek kiment bringázni, aztán rámentek a kutyák. Előtte azt mondta, hogy ő nem rasszista, és hogy cigány mindenhol van. Mondom, én se vagyok rasszista, hülye vagy te. Meg párszor találkozott a benszülöttekkel az utcán, aztán egy hét múlva már hordott egy A4-es papírt körbe az utcában, hogy írjuk alá, hogy az önkormányzat vásárolja meg a cigók házait. Aláírtam, de ez kb. olyan álom volt, minthogy Dex kertjébe kopteren repül egy heregnő :D

#8423 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 02. 25. 16:14

Ehhez nem kell más országba menni, az én utcám is ilyen volt :D

Nem, nem olyan. Az a pár tulajdonosi agressziót tükröző mindent megtámadó izé nem hasonlítható össze. Mentem gyerekként én is haza leszakadt nadrágszárral, de mégis azoknak a kutyáknak van egy otthona, némi kenyéradó gazdája, és csak a területüket védig a maguk neveletlen módján. Ha közelebbi példát mondok, akkor pl Nagyváradon a temetőben ülj le temetés után egy padra, és figyelj. Ha nem vigyáz senki a sírra, negyed órán belül megjelenik egy legalább 5-6 fős éhes gazdátlan kutyafalka, és nekiállnak ásni. Szegényebb családok kénytelenek hetekig őrködni, mert ha nem tudnak körbebetonozott márványfedte sírhelyet megfizetni, akkor ott bizony kiszagolható tápértéket ástak el friss laza talajba. De a chipeltetés az derogál ugye.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#8424 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 02. 25. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 25. 14:36

A kutyák chipelése csak rávezető gyakorlat, h a végén elfogadjuk a saját bechipelésünket is.

Az sem szar, öregember elkóborol, vagy engem eldarál a villamos, akkor legalább kiderül pár hozzátartozó, akienk meg lehet mondani, hogy bocsmá.
Make love not Wor.

#8425 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2013. 02. 25. 15:24

Nem, nem olyan. Az a pár tulajdonosi agressziót tükröző mindent megtámadó izé nem hasonlítható össze. Mentem gyerekként én is haza leszakadt nadrágszárral, de mégis azoknak a kutyáknak van egy otthona, némi kenyéradó gazdája, és csak a területüket védig a maguk neveletlen módján. Ha közelebbi példát mondok, akkor pl Nagyváradon a temetőben ülj le temetés után egy padra, és figyelj. Ha nem vigyáz senki a sírra, negyed órán belül megjelenik egy legalább 5-6 fős éhes gazdátlan kutyafalka, és nekiállnak ásni. Szegényebb családok kénytelenek hetekig őrködni, mert ha nem tudnak körbebetonozott márványfedte sírhelyet megfizetni, akkor ott bizony kiszagolható tápértéket ástak el friss laza talajba. De a chipeltetés az derogál ugye.

Kenyéradó gazdája?
Még a gyerekek se kaptak nagyon enni, nem a kutyák. Azokat csak verték, rúgták ott.
Volt, hogy azzal szórakozott az egyik cigró, hogy drótot kötött egy kutya nyakára, fölkötötte a fára, aztán elkezdte boxolni, mint egy boxzsákot. Ha már nem mozgott a kutya, akkor levette. Ha nem tért magához, akkor beledobta a kútba a sok szemét közé. Mer' szemetesnek használták a kutat, amíg meg nem telt. Meg az egész telket is.

#8426 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 02. 25. 11:30

Ha az egész világ -komplett- receszzióban van, melyik az a szürke eminenciás aki bármelyik -kevésbé- lepukkantott, gyarmatosított országot növekedési pályára állítana?

Talán a sorosgyurka? :-s

Jaja, vagy a matolchygyurka, maybe... :p

Nem is csak az ország gazdaságáról, hanem világgazdaságról van itt szó már rég ('begyűrűzés' á la Hofi, ugye?), dehát amíg még maguk a közgazdászok se értékelik többé-kevésbé egységesen a helyzetet globális szinten, addig az általam idehozott blog-idézet egyébként is csak valamiféle mai magyar civil álláspont. Annak viszont elfogadható, szerintem.

Szerkesztette: Macikák 2013. 02. 25. 16:30 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#8427 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 02. 24. 22:38

...
Ennyit az együttműködésről, meg a falkavédelemről.

Úgy értette, hogy a védelem csak falkában működik...

Én megint olvasom Az állatfarm-ot... (meg videón is nézem, de szerintem nem olyan jó.)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#8428 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 24. 23:24

A szövetség tagjai közösen állják a költségeket.
Van aki a munkája produktumából...

Hát akkor az a közösség egy másik bolygón, vagy csak igen kis méretekben létezik. Mert a való világban kevés olyan ember tud közösséget alkotni, akik kvázi mindenüket megosztják, tehát pl. a tartozásaikat is, stb. Szóval ha megkérdezel bárkit, aki ma bérből és fizetésből él (de nem csak azokat), hogy ki adná oda a pénzét adományként, hogy közösek legyenek a költségek, hát megnézném a tekinteteket...

Az a baj, hogy az embereknek hosszú távon a meglévőből is áldozniuk kellene, amit fejben nem fognak akarni. Nem mindenki adakozó jellem, sőt. Szóval gyanítom, hogy fenti közösségek nagyon kis méretben működnek csak, mert nagyobb méretben egyszerűen életképtelenek... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#8429 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 25. 01:37

A részvételi demokráciában minden az érintettek többségének akarata szerinti módon működik.
Ha ettől valami eltérés kiderül, akkor kiigazítják a hibát.

Na itt az alapvető, gyakorlati baki. Szerintem a tökéletes demokrácia egy elmélet, gyakorlatban lehetetlen megvalósítani, max. kis mennyiségben. Nagy méretben azért lehetetlen, mert mindig lesznek olyanok, akik a rendszert saját javukra akarják használni, s hatalmuknál fogva megtehetik.

Ha meg azt gondolod, hogy nem lenne hatalmuk, mert "picsán rúgnák" őket (fentiekkel szólva), ill. közgyűlésen döntenének róluk, stb., akkor arra azt mondom, hogy egy megfelelően nagy társadalomban a polgárok élete nem állna másból, mint folyton közgyűlésekre járni, s egész nap csak dönteni, s folyton dönteni, mert hisz a millió apró döntést is mind közösen kéne meghozniuk!! Hogyan lehet ezt gyakorlatban végrehajtani?

Manapság a döntéshozó testületek nemigen vannak a fajsúly teljében, mégis hogyan képzelhetnénk el egy jóval kiterjedtebb társadalmat, hogy a legapróbb döntéseket is közösen hozzák meg? Ha meg nem közös, hanem egyfajta hierarchiát, rendszert vinnénk bele a döntéshozásba, akkor észre kéne vennünk, hogy szép lassan feltaláltuk a történelmet... :) Szóval, szerintem emiatt nem működhet egy mindenre kiterjedő demokrácia! Épp a "mindenre kiterjedés" a halála. :smoker:

#8430 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:14

Van aki a munkája produktumából, van aki az idejéből áldoz a cél érdekében (közmegegyezés szerint).

A teknőkészítő bead egy teknőt. A menhírfaragó pedig egy menhírt? Ha pedig időt kell áldozni akkor mérhetetlenül releváns tapasztalatukkal erősítik a védelmet?

A képen elrejtettek egy menhírt...

Kép
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#8431 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 02. 25. 11:50

mielőtt meglátná a dokit, megfogod a kutyát, rányomod a pórázt, kap egy szájféket vagy kosarat, doki beleejakulálja a csippet, ad egy puszit, te fizetsz, és elköszön.
...

:offtopic: Jó, de ha a Teszkóból kifelé jövet besípol, összefosom magam... :D Az rfid-t kutyább helyeken is használják már 1 ideje.

#8432 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:20

Igen, ezt hívják kevésbé virágnyelven adónak. Vissza a start mezőre. Innen hogyan tovább?

#8433 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2013. 02. 25. 17:14

Szerintem a tökéletes demokrácia egy elmélet, gyakorlatban lehetetlen megvalósítani, max. kis mennyiségben.

Jól lehet látni, hogy ahol eddig kipróbálták (Görögország, Róma, Franciaország, satöbbi), hosszabb-rövidebb kínlódás után visszaállt a feudalizmus. Mert a csürhe akkor sem akar döntési pozícióban lenni, ha éppen semmi árnyékkormány nem akarja elbutítani meg elnyomni, összességében akkor érzi magát legjobban, ha olyan ügyekben, ami bonyolultabb annál, hogy mi legyen ebédre, meg hogy milyen színű zoknit vegyen fel, mások döntenek helyette. Bárhogy erőlködik Gyula és a többi habókos, az átlagember természetes állapota a birkaság, ehhez semmi külső tényező meg extra butítás, chipelés se kell. Az álomdemokráciának is csak az lesz a vége, hogy egy kis csoport majd adja a hangot, a nagy tömeg meg rájuk hagyja, mit szervezkednek.

Bevallom őszintén, én is a falra másznék, ha minden piszlicsáré szirszar dologgal szaladni kellene a szavazófülkébe, csak mert részvételi demokrácia van.

Szerkesztette: debaj 2013. 02. 25. 17:28 -kor

#8434 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2013. 02. 25. 14:41

Ehhez képest itt kikényszerítik a felelős állattartást, oltásokat, egyben a korlátozott szaporulatot ezzel, tehát kikényszerítik a civilizált környezetet azokból is, akik amúgy nagyjából barlanglakó mentalitással rendelkeznek.

Talán praktikusabb lenne jó mentalitással rendelkezőket nevelni az ifjúságból.

#8435 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 02. 25. 15:02

Egyébként mi változna, ha csip volna benned? Így is van igazolványod, meg személyi számod. Tök mindegy, hogy a zsebedben, vagy a bőröd alatt.
Legalább nem kell vigyázni rá a strandon :D

A chip a náci haláltáborokban alkalmazott tetoválásos megjelölés korszerű változata.
Bőven elég az a kontroll amit a mobil telefonon és a bankkártya használaton keresztül megtudnak csinálni.

#8436 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2013. 02. 25. 17:18

:offtopic: Jó, de ha a Teszkóból kifelé jövet besípol, összefosom magam... :D Az rfid-t kutyább helyeken is használják már 1 ideje.

áruld már el, azt az offtopik jelet mégis mi a mélabús nádiposzáta sárga tollának napfényben táncoló gyengéd röptéért tetted ide?
össze akarsz zavarni? nyomon követem ám az eseményeket, nem tudsz kifogni rajtam.
itt csak nyula foghat ki. aranyhalat.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#8437 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:38

figyelitek ugyanazt a sémát, amit már láthattunk itt másokon is?

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#8438 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2013. 02. 25. 16:55

Úgy értette, hogy a védelem csak falkában működik...

Én megint olvasom Az állatfarm-ot... (meg videón is nézem, de szerintem nem olyan jó.)

és bejárogatsz közben ide az állatkertbe.
a végén majd olyan leszel mint az egyik régi csajom a fene nagy természetszeretetben. fűvel, fával.

Szerkesztette: avmanster 2013. 02. 25. 17:40 -kor

Idézet

#8439 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:42

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#8440 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2013. 02. 25. 17:06

Hát akkor az a közösség egy másik bolygón, vagy csak igen kis méretekben létezik. Mert a való világban kevés olyan ember tud közösséget alkotni, akik kvázi mindenüket megosztják, tehát pl. a tartozásaikat is, stb. Szóval ha megkérdezel bárkit, aki ma bérből és fizetésből él (de nem csak azokat), hogy ki adná oda a pénzét adományként, hogy közösek legyenek a költségek, hát megnézném a tekinteteket...

A közösségek nem automatikusan mindenben közösségek.
A szövetségi rendszer a belső önkormányzatiságok megegyezések szerinti célirányos együttműködéseinek a rendszere.
Ebben a maga természetességében a család a legkisebb közösség.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 420
  • 421
  • 422
  • 423
  • 424
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.