HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#8861 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 03. 07. 16:22

Kép
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#8862 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 16:26

ne gyulázz :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#8863 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 03. 07. 16:26

ne gyulázz :D

Gyulgyul.

#8864 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 16:32

Szégyen gyulázat...

#8865 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 07. 13:54

Már egy ideje egy képtelen kalandjáték szereplőjének képzelem magamat

Ebben a játékban is az AI-t baszták el, a grafika tűrhető.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#8866 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2013. 03. 07. 15:58

Ne higgy benne, a te dolgod. :-)

Na, olyan lendülettel dobtam be a torrentbolti kosárba, hogy szamárfüles is lett, csak úgy csörögtek a lapjai. Belenéztem, de eddig nem tűnik valami jónak.

Ilyeneket ír már az elején, a Projektvezetési képességek terjedelmi értelmezése című, 3.2-es fejezeti részben (ez már egymagában egy tartalom nélküli, bullshites megfogalmazás), az 53. oldalon, hogy:
"... A mesterséges vezetési képességek jelentik mindazon projektspecifikus vezetési eszközöknek a tudását, amelyek segítségével a projektvezetők a projektteljesítés folyamatát irányítani és vezetni tudják. Röviden megfogalmazva: ezeknek a képességeknek az összessége a projektvezetés mesterségének tartalma."

Hogy lehet valami terjedelmi értelmezés? Mitől mesterséges a vezetési képesség? Mik a projektspecifikus vezetési eszközök? Mi a projektvezetők és projektteljesítés definíciója? Minek kell röviden megfogalmazni a végén még egyszer, miért nem lehetett mindjárt lényegre törően írni, hanem fene tudja hány oldalon keresztül feleslegesen fosni a szót? Ez a bajom vele, nem definiált fogalmakkal dobálózik, meg olyan fogalmakat keverget, amik majdnem szinonimának tűnnek, de aztán mégse (vezetés, irányítás, szervezés, tervezés és koncepcióállítás), a mondva csinált felsorolásokról, áltudományos csoportosításokról nem is beszélve. Valami borzalom. Persze lehet, hogy nem kifejezetten ez a könyv a hibás, a többi is ilyen, ilyenek a jegyzeteink is, lehet ezek szerint ez az egész projekt nem szól semmiről, csak a tartalmon nélküli szar van felhabosítva jól hangzó közgazdász-menedzser hablattyá.

Valóban, nagyon hasznos dolog lehet. A Microsoft Project program épp ilyen. Beviszed az adatokat, és variációkban kihozza, hogy a projekt 1 és 20 millió között fog kijönni, vagy 16 napig tart vagy 160 napig, és olyan lesz, hogy izé, vagy túlterhelődnek az erőforrások, vagy nem. Ez aztán rohadtul használható. Majd a projekt megrendelője beéri ilyen nagyságrendi tévedésekkel és mellébeszéléssel. Nem bántásból írom amúgy, mert nagyon respektálom, hogy valaki törte magát és írt egy könyvcímet. Egyszerűen csak csalódott vagyok és elég kilátástalannak látom a témát. Nem értem, hogy ilyen bullshit tárgyat hogy mernek tanítani. Azért tart itt az oktatási rendszer és az ország, mert ilyen szarokat tanítanak, csak azért, hogy semmirekellő tanárok fel tudják venni a pénzt valamire. Az egész országra ez a nyomorult, semmire nem jó semmirekellés, és bürokrata fingreszelés a jellemző.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#8867 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 03. 07. 16:51

Na, olyan lendülettel dobtam be a torrentbolti kosárba, hogy szamárfüles is lett, csak úgy csörögtek a lapjai. Belenéztem, de eddig nem tűnik valami jónak.

Ilyeneket ír már az elején, a Projektvezetési képességek terjedelmi értelmezése című, 3.2-es fejezeti részben (ez már egymagában egy tartalom nélküli, bullshites megfogalmazás), az 53. oldalon, hogy:
"... A mesterséges vezetési képességek jelentik mindazon projektspecifikus vezetési eszközöknek a tudását, amelyek segítségével a projektvezetők a projektteljesítés folyamatát irányítani és vezetni tudják. Röviden megfogalmazva: ezeknek a képességeknek az összessége a projektvezetés mesterségének tartalma."

Hogy lehet valami terjedelmi értelmezés? Mitől mesterséges a vezetési képesség? Mik a projektspecifikus vezetési eszközök? Mi a projektvezetők és projektteljesítés definíciója? Minek kell röviden megfogalmazni a végén még egyszer, miért nem lehetett mindjárt lényegre törően írni, hanem fene tudja hány oldalon keresztül feleslegesen fosni a szót? Ez a bajom vele, nem definiált fogalmakkal dobálózik, meg olyan fogalmakat keverget, amik majdnem szinonimának tűnnek, de aztán mégse (vezetés, irányítás, szervezés, tervezés és koncepcióállítás), a mondva csinált felsorolásokról, áltudományos csoportosításokról nem is beszélve. Valami borzalom. Persze lehet, hogy nem kifejezetten ez a könyv a hibás, a többi is ilyen, ilyenek a jegyzeteink is, lehet ezek szerint ez az egész projekt nem szól semmiről, csak a tartalmon nélküli szar van felhabosítva jól hangzó közgazdász-menedzser hablattyá.

Valóban, nagyon hasznos dolog lehet. A Microsoft Project program épp ilyen. Beviszed az adatokat, és variációkban kihozza, hogy a projekt 1 és 20 millió között fog kijönni, vagy 16 napig tart vagy 160 napig, és olyan lesz, hogy izé, vagy túlterhelődnek az erőforrások, vagy nem. Ez aztán rohadtul használható. Majd a projekt megrendelője beéri ilyen nagyságrendi tévedésekkel és mellébeszéléssel. Nem bántásból írom amúgy, mert nagyon respektálom, hogy valaki törte magát és írt egy könyvcímet. Egyszerűen csak csalódott vagyok és elég kilátástalannak látom a témát. Nem értem, hogy ilyen bullshit tárgyat hogy mernek tanítani. Azért tart itt az oktatási rendszer és az ország, mert ilyen szarokat tanítanak, csak azért, hogy semmirekellő tanárok fel tudják venni a pénzt valamire. Az egész országra ez a nyomorult, semmire nem jó semmirekellés, és bürokrata fingreszelés a jellemző.

Csak nehogy Gyula legyen belőled. Még bele sem szagoltál, de már tudod, hogy ez tuti hülyeség. :Đ Én meg láttam már nem menedzselt projektet, a jövő héten teszem le a PRINCE2:2009 Practicioner vizsgát, valószínűleg hülyeség. :-) Attól, hogy nem tudsz használni egy szoftvert, attól nem a szoftver a sz@r.

Szerkesztette: Carmaged 2013. 03. 07. 16:54 -kor

#8868 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:17

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 03. 07. 15:56

És ki az aki eldönti, hogy ki bukott le, és mi a büntetése? Te meg a csürhe azt is megszavazzátok?
Alkotmány, törvények, bizonyítás?

A többségi vélemény és ítélet.
És az a szabály, h a rágalmazás kiemelt vétség.

#8869 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:21

Bizonyítás hiányában a rágalmazás értelmezhetetlen.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#8870 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2013. 03. 07. 16:53

Csak nehogy Gyula legyen belőled. Még bele sem szagoltál, de már tudod, hogy ez tuti hülyeség. :Đ Én meg láttam már nem menedzselt projektet, a jövő héten teszem le a PRINCE2:2009 Practicioner vizsgát, valószínűleg hülyeség. :-) Attól, hogy nem tudsz használni egy szoftvert, attól nem a szoftver a sz@r.

Jó, látom személyeskedni tudsz. Szerintem meg te nem láttál még normális tantárgyat, ami nem bullshit, hanem tényleg precízen meghatározott, HASZNÁLHATÓ fogalmak vannak benne, gyakorlati tartalommal, példákkal lehet alátámasztani, a gyakorlatban ki lehet próbálni és mindig ugyanazt a megbízható eredményt hozza. Az olyanokat érdemes tanulni.

Ennek ellenére beleolvasok még a könyvbe, ha olyan részhez érünk, mert nincs sok választásom. Mégis, már így belefutva rossz érzésem lett tőle, és ennek adtam hangot. Nem azt akartam, hogy most itt ölre menjünk, vagy hogy bizonygatni kelljen az álláspontod, csak reméltem, hogy meg tudsz nyugtatni, vagy csak én értettem félre.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#8871 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 03. 07. 17:21

Bizonyítás hiányában a rágalmazás értelmezhetetlen.

Az törvényszerű, h az aki praxis szerűen (megélhetési formaként) simliskedik az előbb utóbb lebukik. És ekkor jön a fekete leves.
Tökéletes és tökéletesen védett rendszer nincs.
Viszont, a részvételi demokrácia rendszer jó szintű zavarvédettséget (gazemberség elleni védettséget) biztosít.

#8872 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:32

Én meg úgy vélem az a gazemberség, ha a csürhe megszavazhatja a bűnösségemet, aztán nyugodt lélekkel meglincselnek.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#8873 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 03. 07. 17:32

Én meg úgy vélem az a gazemberség, ha a csürhe megszavazhatja a bűnösségemet, aztán nyugodt lélekkel meglincselnek.

boszorkány! égessük meg!
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#8874 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: El Kebir - Dátum: 2013. 03. 07. 15:52

beteg vagy.

Biztos erre vágyik :rolleyes:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#8875 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 03. 07. 17:33

boszorkány! égessük meg!

Boszorkány?
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#8876 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 03. 07. 17:25

Jó, látom személyeskedni tudsz. Szerintem meg te nem láttál még normális tantárgyat, ami nem bullshit, hanem tényleg precízen meghatározott, HASZNÁLHATÓ fogalmak vannak benne, gyakorlati tartalommal, példákkal lehet alátámasztani, a gyakorlatban ki lehet próbálni és mindig ugyanazt a megbízható eredményt hozza. Az olyanokat érdemes tanulni.

Ennek ellenére beleolvasok még a könyvbe, ha olyan részhez érünk, mert nincs sok választásom. Mégis, már így belefutva rossz érzésem lett tőle, és ennek adtam hangot. Nem azt akartam, hogy most itt ölre menjünk, vagy hogy bizonygatni kelljen az álláspontod, csak reméltem, hogy meg tudsz nyugtatni, vagy csak én értettem félre.

Te ebben a békülékenynek szánt postodban is ekézed a szakmámat. És a végén én személyeskedem, nagy franc vagy te. :-)

#8877 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2013. 03. 07. 17:44

Te ebben a békülékenynek szánt postodban is ekézed a szakmámat.

áhh, szóval te vagy az, akit ki kellene hajtani a rizsföldekre...
visszakanyarodva gyulához, te mit állítasz elő? milyen értéket képviselsz? pol pot is mindenkit kihajtott, akinek nem értette a munkáját. meg még azt is, akinek értette. azt meg épp azért. így biztos nem téved az ember.
aztán van egy pont, ahol valaki vagy karszalagot visel, vagy nem. gyula ott is értéket teremtene. varrná a karszalagot.
sajnos hiányzik az értelmes szmájlikészlet, ezért hanyagoltam. mindenki odaképzeli.

Szerkesztette: avmanster 2013. 03. 07. 17:58 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#8878 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:58

Mondjuk a kívülálló szemével tényleg bullshitnek tűnik :)

Idézet

#8879 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 03. 07. 17:32

undorító vagy. veled még egy jót sem lincselhetne a szöveccségi pógár. hát ember az ilyen?

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#8880 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 03. 07. 17:58

Mondjuk a kívülálló szemével tényleg bullshitnek tűnik :)

nekem az. de mondjuk az én munkám jó része is csak bürokratikus szarhegyezés.vagy épp a lóba kell visszalapátolni a citromot. szóval tudja fene. ezek már olyan dolgok, amikbe évek alatt látsz csak bele.

Szerkesztette: avmanster 2013. 03. 07. 18:03 -kor

Idézet

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.