HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • 485
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#9641 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 16. 07:53

Gyula, megkérlek hogy a HAMISSÁGODDAL ne húzd le a még meglévő fikarcnyi kis szakmaiságát a fórumnak. Itt nyűglődj, hazudozz, de ne adj hamis, közhasznaitlan (ezt most találtam ki, csak neked) tanácsokat.

Köszi :up:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#9642 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 16. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 03:30

Ez egy új verzió számomra. A HDD tulajdonbavételét nem a fórumról vett információ segítségével csináltam meg.
Azt mondtad, komoly bajban vagy akkor ha a júzer Téged, mint rendszergazdát csuk ki.
És, miután a rendszergazdának joga van a tulajdonbavételre, mindegy, mi okból nincs a tulajdonodban, tulajdonba tudod venni. Ezután pedig jogod van (önmagad számára is) rendelkezni a jogosultságokkal.

Másik fórumon túrtad és büszkén hirdetted. Csak még mindig nem érted, hogy igen, abban az esetben az úg yműködik. Itt nem olyan egyszerű. Akit kizárunk a filerendszerről, az nem fogja tudni saját magának visszaddni a jogot. Szépen is néznénk ki nem? Pld. 3an vagyunk adminok, és másik kettő tőlem elveszi a jogot, akkor sem tudom visszaszerezni. Tudom gagyi az MS, meg minden, de ilyen hibát azért csak nem követnek el.
Make love not Wor.

#9643 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 04. 16. 07:02

És szerinted most ki hozza a helyi döntéseket? Különben is, miért vesszőparipád ez a kevesebbet kelljen dolgozni, mikor nem is dolgozol?

Érdemes eltűnődnöd azon, h az életedet durván meghatározó szabályok mekkora részét hozhatod meg magad, mekkora részét hozzák meg a városban, Hazánkban és valahol efölött.
A városi döntéshozók döntéseire mekkora hatást tudsz gyakorolni (és mekkorát az efölöttiekre).
- A vesszőparipám pedig az, h mindenkinek legyen meg (ténylegesen) a munkájából való megélhetésének LEHETŐSÉGE. Olyan szinten, amekkora értékmennyiséget hoz létre (amennyit az életéből értékelőállító tevékenységre fordít (nem teljesen igaz, de a produktum arányos az időráfordítással (is))).
Tűnődj ez azon az anomálián, h egyszerre van munkaerő felesleg és ellátottság hiány ebben a konstrukcióban.

#9644 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 12:38

Érdemes eltűnődnöd azon, h az életedet durván meghatározó szabályok mekkora részét hozhatod meg magad, mekkora részét hozzák meg a városban, Hazánkban és valahol efölött.

Szóval a rendszeredben nem lennének szabályok, mindenki csinál, amit akar?
Make love not Wor.

#9645 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 16. 09:02

Másik fórumon túrtad és büszkén hirdetted. Csak még mindig nem érted, hogy igen, abban az esetben az úg yműködik. Itt nem olyan egyszerű. Akit kizárunk a filerendszerről, az nem fogja tudni saját magának visszaddni a jogot. Szépen is néznénk ki nem? Pld. 3an vagyunk adminok, és másik kettő tőlem elveszi a jogot, akkor sem tudom visszaszerezni. Tudom gagyi az MS, meg minden, de ilyen hibát azért csak nem követnek el.

Teljesen mindegy, honnan túrtam ki a tudást, ha megszereztem (egyébként, Reinhardt Tamás barátom segített).
És csak akkor nem tudod visszaszerezni a jogosultságaidat, ha a rendszer admin jogosultságodat veszik el (a gyökér jogosultságot, amelyből minden további felépíthető).
Legutóbb Raynes járta körül alaposan ezt a témát (az XP fórumban vissza tudod olvasni).

#9646 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 12:52

És csak akkor nem tudod visszaszerezni a jogosultságaidat, ha a rendszer admin jogosultságodat veszik el (a gyökér jogosultságot, amelyből minden további felépíthető).

Mondom még egyszer. Vagyunk 3an rendszergazdák. Abból egyik elveszi a jogaim. Azt nem fogopm tudni visszavenni. Tipikus céges környezet, mikor van 10 admin a fileszerveren, amivel _bármit_ csinálhatunk, de van 2 húzós könyvtár, amihez csak 1-2 emberke férhet hozzá, mert abban olyan dolgok vannak. Le van véve a jogom és kész, bármivel bármit tudok csinálni, errea jogot nem fogom tudni visszatenni.
Make love not Wor.

#9647 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 12:38

- A vesszőparipám pedig az, h mindenkinek legyen meg (ténylegesen) a munkájából való megélhetésének LEHETŐSÉGE.

Nekem meg az a vesszőparipám, hogy ha valakinek nincs szükség a munkájára, akkor vegye a fáradságot, és kezdjen bele valami másba. Hosszú távon nem működik az a rendszer, hogy ötven esztergályost alkalmazunk olyan feladatra, amit negyven is el tud látni. Amit te akarsz, annak egyenes következménye, hogy végeredményben neked lesz szar, mert vagy a termékek lesznek drágábbak, amit egységnyi fizetésből kell megvenned, vagy a termékek nem drágulnak, de a te fizetésed lesz kevesebb.

Ezt kéne már felfognod az elképesztően nagy és analitikus gondolkozású agyaddal, hogy két, egymást kizáró dolgot akarsz, egyrészt azt, hogy mindenkinek legyen munkája, akár szükség van rá, akár nem, de eközben mindenki éljen jól. És ezt részvételi fiszemfaszommal sem fogod tudni megoldani. Az nagyon szép gondolat, hogy mindenki annyit kapjon a közösből, amennyi értékmennyiséget termel, viszont azon te gondolkozz el, hogy mekkora értékmennyiséget termel az, akinek nincsen szükség a munkájára. A választ megsúgom: semennyit. A miérten már te gondolkozz el, ha már ilyen büszke vagy az agyadra.

Idézet

Tűnődj ez azon az anomálián, h egyszerre van munkaerő felesleg és ellátottság hiány ebben a konstrukcióban.

Te meg azon tűnődj el, hogy miért nem vagy kisegítve ezer kanállal, ha késre és villára van szükséged. Ebben a konstrukcióban gyulára fordítva munkaerőfelesleg van, meg ellátottság hiány is van, de szerintem még te sem fogod azt csinálni, hogy a kés meg a villa helyett megfogsz két kanalat.

#9648 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 16. 12:54

Mondom még egyszer.

Ne vitatkozzál már, az ő világában úgy működik az ájtí, hogy van otthon egy gépe XP-vel, ahol ő az egyetlen felhasználó, természetesen full adminként. Ilyen többfelhasználós környezetekkel csak te akarod összehasbarázni a bolygó nagyságú eszét.

#9649 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 16. 11:41

Szóval a rendszeredben nem lennének szabályok, mindenki csinál, amit akar?

Hol mondtam ilyent?
Az önkormányzatiságok hierarchikus rendszerben az adott önkormányzatiságon belül hozzák a belső működést vezérlő szabályokat. Az önkormányzatiságok közötti együttműködési szabályokat pedig az adott együttműködésben résztvevő önkormányzatiságok közösen.
Egy ilyen rendszerben országos szintre már alig marad több, mint az ország külpolitikája és önvédelme.
Az ilyen rendszerekben az önkormányzatiságok belső szabályai az általános célszerűségek miatt hasonlóak és a helyi adottságok különbözősége miatt valamennyire különbözőek.

#9650 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 16. 11:54

Mondom még egyszer. Vagyunk 3an rendszergazdák. Abból egyik elveszi a jogaim. Azt nem fogopm tudni visszavenni. Tipikus céges környezet, mikor van 10 admin a fileszerveren, amivel _bármit_ csinálhatunk, de van 2 húzós könyvtár, amihez csak 1-2 emberke férhet hozzá, mert abban olyan dolgok vannak. Le van véve a jogom és kész, bármivel bármit tudok csinálni, errea jogot nem fogom tudni visszatenni.

Akkor áruld el, hogyan tudják ezt megtenni egy olyan jogosultságok hierarchikus rendszerben amelyben a legfelső jogosultság a rendszer adminisztrátorság.
Akárhány rendszer adminisztrátor van MELLETTED, neked jogosultságod van mindennek a megtételére.

#9651 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 13:08

Akárhány rendszer adminisztrátor van MELLETTED, neked jogosultságod van mindennek a megtételére.

Értelmes helyen az adminoknak NEM root jogaik vannak. Arra van egy-két kiemelt rendszergazda.

#9652 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:13

Gyula, megkérlek hogy a HAMISSÁGODDAL ne húzd le a még meglévő fikarcnyi kis szakmaiságát a fórumnak. Itt nyűglődj, hazudozz, de ne adj hamis, közhasznaitlan (ezt most találtam ki, csak neked) tanácsokat.

#9653 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:15

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 04. 16. 13:13

Értelmes helyen az adminoknak NEM root jogaik vannak. Arra van egy-két kiemelt rendszergazda.

Még root jogra is érvényes. Beépített főgeci júzernek nálunk senki nem is tudja a jelszavát. Guest júzer is át van nevezve, úgy tiltottuk le. Adminok meg egymás mellett.
Make love not Wor.

#9654 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 13:08

Akkor áruld el, hogyan tudják ezt megtenni egy olyan jogosultságok hierarchikus rendszerben amelyben a legfelső jogosultság a rendszer adminisztrátorság.

Beengedjelek egy ilyen vasra és megmutatod? Vagy küldjek el egy vinyót és megreszeled? Igaz az a vinyó vmdk-ban lenne, lehet lesnél bambán, hogy az micsoda. Előző helyen is már azt hittem, hogy én vagyok a bolond, mert annyira emlegetted. aztán rájöttem, hogy itt a fileszervert több 10en nyomkodjuk, ellenben a nagyon csúnya céges szerződésekhez már csak 1 ember fér hozzá. Jogot sem tudok adni magamnak, direkt így van kitalálva. Jogosultsági szintünk meg egyenlő. Persze ha a könyvtárra nincs, akkor nem is tudom buzerálni, csak másik júzerrel. Igaz az ilyen céges üzemeltetések mind hülyék, csak Gyula tudja az egy és igaz okosságot, csak azt nem értem, hogy minket akkor miért engednek közel ilyen infrastruktúrákhoz. Biztos a komplett cégvezetés hülye, Gyula megmondaná a tutit miképpen kell informatikai biztonságilag kb. 130 országban jól működő cégkomplexumot üzemeltetni.
Make love not Wor.

#9655 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 16. 12:15

Még root jogra is érvényes. Beépített főgeci júzernek nálunk senki nem is tudja a jelszavát. Guest júzer is át van nevezve, úgy tiltottuk le. Adminok meg egymás mellett.

Csak tisztul szép lassan a kép. Azt elhiszem, h egy könyvtártulajdonos (könyvtár adminisztrátori joggal rendelkező) jelszavát nem tudod levadászni.
Mindemellett az is igaz, h RENDSZERADMINISZTRÁTORKÉNT vele PÁRHUZAMOS teljes jogosultságot tudsz csinálni magadnak (a fölötte álló hatalmaddal élve).
Egyébként pedig ha nem hiszed, akkor járj utána, vagy maradj meg a hitedben.

#9656 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 13:35

Utánajárhatok, de mi itt így működünk sokfelé. Te meg még szerintem domaint sem sokat láttál életedben. Ott is ezt írtam. És igen, akkor sem tudom visszaadni a jogosultséágot, ha mondjuk az ember felett állok. Bár itt a felette az elég meghatározhatatlan dolog, vagy van hozzá jogod, vagy nincs. Megint írom, én vagyok az egyeske, másik a ketteske. Ugyanaz a jogkörünk. Ketteske letilt egy könyvtárról. Ketetskének tudok új jelszót adni, kitörölni, mindenféle jogát elvenni, visszarakni. Amit elvett nekem a könyvtárról, azt nem tudom visszakapni. Különben bárki hozzáférne a titkos céges doksikhoz, aki fileserver admin, nem? Ad magának, meglesi, visszaveszi. Ha nem lenne audit, ki sem derülne.
Make love not Wor.

#9657 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:49

Csak tisztul szép lassan a kép. Azt elhiszem, h egy könyvtártulajdonos (könyvtár adminisztrátori joggal rendelkező) jelszavát nem tudod levadászni.

Ja, és ha nem jött volna le, rosszul hiszed. Azt távolítok el onnan is, amit csak akarok. Így kezdődött pár hónapja, mondván enyémet is levette a másik, én meg nem tudom visszatenni :-) Ügyesebbek még saját magukat is ki bírják csukni. Legjobb mikor a konzolos bejelentkezést csapjuk ki magunk alól, bár ott egyszeméles adminként nem tudom mi történik, ki nem próbálom az biztos.
Make love not Wor.

#9658 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 16. 13:49

Legjobb mikor a konzolos bejelentkezést csapjuk ki magunk alól, bár ott egyszeméles adminként nem tudom mi történik, ki nem próbálom az biztos.

Vedd el magadtól a jogot, amivel elvehetsz magadtól jogokat :Đ

#9659 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:51

Mindemellett az is igaz, h RENDSZERADMINISZTRÁTORKÉNT vele PÁRHUZAMOS teljes jogosultságot tudsz csinálni magadnak (a fölötte álló hatalmaddal élve).

#9660 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 04. 16. 13:50

Vedd el magadtól a jogot, amivel elvehetsz magadtól jogokat :Đ

És csodálkozik, ha a többi faszsága miatt is leugatjuk? Amihez értünk, abban is csak erőlködik, de folyton mellélő. Én meg járjak utána. Hátvaze, itt több DC van, mint ahány júzert életében látott :-) Értem én, hogy demokráciás közösségisben biztos igaza lenne, csak ilyen után ki hisz el Neki bármit is?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • 485
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.