HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 561
  • 562
  • 563
  • 564
  • 565
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#11241 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 06. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 05. 06. 18:28

Máshogy közelítem meg. Tudtál a coc termékek közül olyat venni anno ami simán problémamentesen működött évekig? Nem elavult lett, mert nem volt fejlődés, hanem ment és tette a dolgát.

Nálam a régi konyhai kisgépek vannak még. Porszívó is.
A hetvenes évek első felében beszerelt Konfort ST gáztűzhely, Calor ll fali fűtő, Hévíz vízmelegítő. A mosógépem elektromat thermál.
És Kleopátra rádióm van.
Az oszilloszkópom OML 2M névre hallgat.

#11242 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 06. 19:44

A hetvenes évek első felében beszerelt Konfort ST gáztűzhely, Calor ll fali fűtő, Hévíz vízmelegítő. A mosógépem elektromat thermál.
És Kleopátra rádióm van.

Jó, hát gáztűzehelyen nagyon mi megy tönkre? Max. a lemez szétrohad.
Van rajta 3-4 csap, oszt, ennyi, akkoriban még lángőr se volt (mondjuk ha nincs rajta automata szelep, akkor gázhálózatra nem is kötheted már jó pár éve).

Meg ezek vannak nálad, meg egy-két hóbortos alaknál, akik javítgatják, bütykölgetik, ha valami tönkremegy, aztán pár millió másik embernél meg nincs ezekből mutatóba se.

Szerkesztette: Sparow2 2013. 05. 06. 18:55 -kor

#11243 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 18:53

És Kleopátra rádióm van.

A gáztúzhely mindegy. A második kettő hatásfoka lófasz, dupláját fogyasztja mint egy mai készülék. Hiba nélkül működik mióta kikerült a gyárból? A Kleopátra rádiódban még nem cseréltél legalább egy potmétert? Két év után recsegett a hangerőszabályzója a szar szénréteg miatt.

Nem az volt a kérdés, hogy mi van otthon, hanem az, hogy felveszik-e a versenyt élettartamban, hibamentes időtartamban, hatásfokban, energiafelhasználásban, használhatóságban a mai megfelelőikkel szemben.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#11244 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:04

A mosógépem elektromat thermál.

http://retronom.hu/node/1515
a csodálatos szerkezetnek egyszer kitört egyik lába, oszt centriguga közben kiütötte a válaszfalat. még 10 évig üzemelt,aztán mikor 2 évente tönkrement valami 10k-s dolog benne, akkor csere lett, 6-8 éve.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 06. 19:06 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#11245 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:10

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 05. 06. 19:53

dupláját fogyasztja mint egy mai készülék.

Calor II? Kevés lesz az a dupla. :-)

#11246 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 05. 06. 18:53

A gáztúzhely mindegy. A második kettő hatásfoka lófasz, dupláját fogyasztja mint egy mai készülék. Hiba nélkül működik mióta kikerült a gyárból? A Kleopátra rádiódban még nem cseréltél legalább egy potmétert? Két év után recsegett a hangerőszabályzója a szar szénréteg miatt.

Nem az volt a kérdés, hogy mi van otthon, hanem az, hogy felveszik-e a versenyt élettartamban, hibamentes időtartamban, hatásfokban, energiafelhasználásban, használhatóságban a mai megfelelőikkel szemben.

Hamis az állításod a hatásfokot illetően. A turbós készülékek pár százaléknyival jobbak, a kondenzációsak megint párral.
A kleopátra potijai a mai napig is bírják. Az egyenirányító utáni pufferkondit cseréltem benne vagy öt éve, mert megjelent a hangjában egy halk hálózati zúgás.
Sok különféle készüléket javítottam. Statisztikai alapon nyugodtan kijelenthetem, h a gyártáskori műszaki szinvonalat nézve jobbak, mint a maiak.
Sokuk az abszolút műszaki paramétereiben is.

#11247 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 06. 20:21

Hamis az állításod a hatásfokot illetően. A turbós készülékek pár százaléknyival jobbak, a kondenzációsak megint párral.
A kleopátra potijai a mai napig is bírják. Az egyenirányító utáni pufferkondit cseréltem benne vagy öt éve, mert megjelent a hangjában egy halk hálózati zúgás.
Sok különféle készüléket javítottam. Statisztikai alapon nyugodtan kijelenthetem, h a gyártáskori műszaki szinvonalat nézve jobbak, mint a maiak.

Akkor nem értem miért vagy elégedetlen. Mindenből a legjobbat birtoklod, sőt egyszerűen tudnád javítani, ha elromlana (nem fog, mert van benne anyag).

Nagy barom vagy.... Gyártáskori színvonal.... na menj a picsába!
Jó készülék volt a Kleopátra az igaz. De mihez hasonlítva volt jó?

Szerkesztette: rupic 2013. 05. 06. 19:33 -kor

#11248 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:32

ha most sok készüléket kellett javítani, akkor sokszor romlottak el... annyira jók nem lehettek...
meg úgy kíváncsi lennék, ki az, aki egy új készüléket egy hozzád hasonló puttyparádénak a kezébe nyom. szóval összehasonlítási alapod nem sok van, ahogy szaktudásod sem.
még ha azt hoznád fel, h az új készülékek szándékosan nem javíthatóak sokszor gazdaságosan, mert maga az alkatrészellátás, kialakítás ilyen.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 06. 19:34 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#11249 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 06. 19:21

Ennyi és pont. Tehát igaz!

Egyébként megint egy olyan témában próbálsz okoskodni amihez nem értesz, viszont szerintem itt sokunk tényleg dolgozott és ért a gyártáshoz...

ÉS mondd már el mi az hogy "gyártáskori műsaki színvonal"??? Arra gondolsz amikor a selejtköltség az egekbe volt de senkit sem érdekelt mert a kgst-be úgyse vehettél mást?

#11250 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:36

ezt könnyen lehet bizonyítani, csak le kell írnod a hatásfokokat.

Idézet

#11251 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:42

Akkor miért vesztek ki, és miért csak 1-2 javítgatós mókusnál vannak ilyen régi vackok?

Meg hogy lehet, hogy itt a padlás tele volt annyi ócska, rossz lommal, hogy csak lestem lomtalanításkor?

Szerkesztette: Sparow2 2013. 05. 06. 19:47 -kor

#11252 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 05. 06. 20:36

ezt könnyen lehet bizonyítani, csak le kell írnod a hatásfokokat.

Nem hiszed? Járj utána!

#11253 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:51

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 05. 06. 19:30

Akkor nem értem miért vagy elégedetlen. Mindenből a legjobbat birtoklod, sőt egyszerűen tudnád javítani, ha elromlana (nem fog, mert van benne anyag).

Nagy barom vagy.... Gyártáskori színvonal.... na menj a picsába!
Jó készülék volt a Kleopátra az igaz. De mihez hasonlítva volt jó?

Azon kívül, h nem távirányítható, minden paraméterében legalább annyit tud mint egy mai drága kategóriás készülék.
Amúgy lehet élcelődni, de ezek megtervezésénél még nem volt szempont a ciklus időre való elromlásuk. És úgy tervezték, h a fogyó alkatrészeik jól cserélhetők legyenek.
Ez független attól, h a cocban milyen árpolitika volt (olcsó kaja, drága háztartási cucik).

#11254 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:51

Asszony nem sokára végez az edzéssel, én meg indulok át hozzá.
Gyula, ne hagyd magad, a 70-es években még a jövő is jobb volt. Azért volt annyi öngyilkos.

#11255 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:53

Ne hazudozz, nem bírja a plafon.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#11256 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 06. 20:51

Azon kívül, h nem távirányítható, minden paraméterében legalább annyit tud mint egy mai drága kategóriás készülék.
Amúgy lehet élcelődni, de ezek megtervezésénél még nem volt szempont a ciklus időre való elromlásuk. És úgy tervezték, h a fogyó alkatrészeik jól cserélhetők legyenek.
Ez független attól, h a cocban milyen árpolitika volt (olcsó kaja, drága háztartási cucik).

Hazudsz.

#11257 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:54

Gyula, 2 éve vagg fél tonna lomot hordtam le a padlásról.
Mind hibás volt. Régi mosógép, centrifugák, asszem 2 TV, kávédarálók, kávéfőzők, meg minden szar.

#11258 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:55

hú, bazmeg, van rajra hangszóró, meg befogjajahullámokatott. kurva nagy kunszt egy rádiónak.
de manapság meg tesznek rá usb portot, aztán tud mp3-at. fillérekért.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 06. 19:58 -kor

Idézet

#11259 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 05. 06. 20:51

Asszony nem sokára végez az edzéssel, én meg indulok át hozzá.
Gyula, ne hagyd magad, a 70-es években még a jövő is jobb volt. Azért volt annyi öngyilkos.

A hetvenes években jobb nők is születtek :)

#11260 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 06. 19:51

3D? HD? 40"-tól fölfelé szinte minden méretben?

Vagy milyen paraméterre gondoltál, súly?

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 561
  • 562
  • 563
  • 564
  • 565
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.