HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 630
  • 631
  • 632
  • 633
  • 634
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#12621 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 30. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 05. 30. 01:54

Elviekben, jah! Gyakorlatban nekem merőben más tapasztalataim vannak. Pl. itt Óbudán a sültkrumplit mindig elrontják: vagy agyonsütik, vagy semennyire! Viszont Pesten a Népszinház u.-i mekiben, az nyami... Kép

Tágítva egy kicsit a kört: a Mo.-n 'Big Mac'-néven árult valami köszönő viszonyban sincs az USA-eredetivel... Kép

A meki eleve egy fos, a műanyagkrumplijuk is.
Eleve egy fagyasztott krumpli nem lehet jó. Amíg ezt nem fogják fel, szar lesz.

Az USA "eredeti" na igen, az nagyobb, de ugyanolyan szar:) De a taco bell-től sem ájultam el. A wendys az ehető, de az itt is az volt.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#12622 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 05. 30. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 05. 30. 10:50

Mást úgysem kapsz sehol, és ott is ízlés kérdése, mert pld. Ciberéd meg pár kimérde fagyasztott krumplija teljesen jó, pedigg ott is valami egyszerű zacskós baszt használnak. Csak meki ki tudja előtte mit csinál a krumplival, ledarálja, felnyomja szirszarokkal, E betű, térfogatnövelő, szója, csiribiri, majd hosszúkás formára tolja. Nem véletlenül tök egyformák a darabok.
Make love not Wor.

#12623 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 10:42

Gyorsétterem eleve nem arról szól, hogy jó legyen a kaja. Bemész, tolsz valamit a pofádba, mész dolgodra.

#12624 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 30. 09:29

És már meg is válaszoltad magadnak a kérdésedet, hogy miért nincs szükség annyi melósra. Az olcsó tömegcikk tetszik, az automatizálással olcsóbb gyártás már nem, a kettő közül kellene már végre eldöntened, hogy melyik kell. Drága CUCI-k és mindenkinek van munkája, vagy olcsó CUCI-k, és tíz százalék munkanélküliség? Mert a kettőből pontosan egyet választhatsz.

Nekem az a verzió tetszik amelyben a standard szükségleteinket kielégítőket jó technológiával, profi mód megszervezetten, ebből adódóan, kevés élőmunka mennyiséggel megkészítjük. És tisztességesen osztozunk mind az ehhez szükséges munkamennyiségen, mind a produktumon.
A többi időben pedig szabadfoglalkozás.
Hivatalosan, a vezetőségünk a meglehetősen jól fizetett ALKALMAZOTTAINK. Ebből adódóan, ennek a menedzselése lenne a legfőbb feladatuk.
Megint elmondom: Az, h miképpen csináljuk, a közvetlen fizikai törvényszerűségeken túl, pusztán egy FILOZÓFIA és az ebből következő szabályok kérdése.

#12625 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 30. 11:42

Gyorsétterem eleve nem arról szól, hogy jó legyen a kaja. Bemész, tolsz valamit a pofádba, mész dolgodra.

Mondjuk azért ez így, ebben a formában nem teljesen igaz.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#12626 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 29. 22:39

A marketing asszisztensi (felsőfokú) végzettségem része ennek ismerete is.

Szerintem ez a végzettséged okozza a belső bullshit-generátorod felettébb hatékony működését. Itt a fórumon leszokhatnál róla. Lehet marketinges körökben nagyon menő nagy bullshiteket mondani, de itt gáz. Írd le világosan, hogy mit akarsz, pontosan, konkrét, nevesített elemekkel, példákkal megjelölve mi az álláspontod, és ebből konkrétan mit hoznál ki. A bullshitelés semmivel nem több, mint az általad lenézett deguzás, de azért csinálod.

Annyiból viszont meg vagy dicsérve, hogy rájöttél, hogy a kis befektetésű, kicsi hozzáadott értékű munkát előbb-utóbb gépesítik, és így emberi közösség nem alapozhat rá munkaerőpiac szempontjából. Kivételesen itt beláttad az egyik nagy tévedésed. Ha ilyen következetességgel és tisztánlátással átgondolnád a többi elképzelésedet is, könnyen rájöhetsz, hogy baromság szinte az összes, és ezáltal továbbléphetnél értelmesebb irányba.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#12627 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 05. 30. 11:50

A meki eleve egy fos...
Az USA "eredeti" na igen, az nagyobb, de ugyanolyan szar:)

Nem tudom, mikor jártál kint, de valszeg jóval később mint én. Lehetséges, hogy már ott is lejjebb adták 1988 óta. Én a csomagolásra (is) gondoltam, mert ott két külön félben kaptam meg, és nekem kellett összeraknom. A két fele két külön tartórekeszbe volt rakva. Először azt se tudtam, mi van, mi ez? Kép

Egyébként a Coca Colát ugyanúgy írhattam volna, hogy az itteninek köze nincs a kintihez, stb. De mint említettem ezek még ilyen ifjúkori kisiklások voltak! Amennyit ma járok gyorsétterembe kérlek szépen, nekem már kb. mindegy, bár az óbudaiba akkor se szivesen teszem be a lábam... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 05. 30. 11:21 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#12628 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 30. 12:42

A szitutól függ. Mi konkrétan aznap estünk be egy autópálya melletti mekibe, mikor egyetlen nap 600 mérföldet tekertünk Ohióból Kanadába. Nem napi szinten jártunk mekizni mi sem, de akkor már minden jó volt, mert olyan éhesek voltunk... Kép

A másik megfigyelésem pedig az volt, hogy az USA-ban (az ottani jövedelmi viszonyokhoz képest) a meki valóban olcsó. Ezt viszont távolról se lehetne állítani az itteniekről, sőt!

Szerkesztette: Macikák 2013. 05. 30. 11:40 -kor

#12629 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 30. 01:36

Aztán ki köti össze a központi adatbázissal és tartja karban meg ad júzernek gépet? Megint benyögsz valami sallangot, amit mi más ismerünk, esetleg üzemeltetünk.

Ha pikírtkedés helyett, megpróbálnád megérteni amit mondok, akkor sokkal többre jutnánk.
Az amiről én beszélek, más társadalmi, gazdasági filozófia, mint amely mentén a rendszert ma menedzselik.
A jólétünkhöz jó szervezettséggel végzett (fogyasztási) értékek előállítás kell és tisztességes osztozkodás mind az ehhez szükséges munkamennyiségen, mind a produktumon.
Én végig azt nyomattam, h szerintem milyen kobstrukcióval lehet ezt biztosítani és hogyan lehet ezt a jelenlegi konstrukcióból a vezetőségünk akarata ellenében is létrehozni.
A kérdésfelvetésedre eltűnődtem azon, miben lehetne a mostani környezetben egy piacdarabkát szakítani. Ez jelenleg vagy az alapszükségletek, vagy az extrák, vagy az átverések zónája (csilivili bóvlik elsózása).

#12630 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 30. 13:32

A kérdésfelvetésedre eltűnődtem azon, miben lehetne a mostani környezetben egy piacdarabkát szakítani. Ez jelenleg vagy az alapszükségletek, vagy az extrák, vagy az átverések zónája (csilivili bóvlik elsózása).

Jah! 'KÜDDÖM A PÍÍÍÍÍÍÍÍZENERGIÁT, FIGYEJJJÉÉÉ!!!' Percenként 400 HUF + ÁFA... Kép

#12631 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:43

A meki eleve egy fos, a műanyagkrumplijuk is.

Az USA "eredeti" na igen, az nagyobb, de ugyanolyan szar:) De a taco bell-től sem ájultam el. A wendys az ehető, de az itt is az volt.

Hidd el, nem rossz az. Ha valami, egzotikus, lepra helyen vagy külföldön, ahol a helyiek ehetetlenül főznek, akkor nagyon fogsz örülni egy mök danöldznek, kész megváltás lehet olyankor, hogy jól megszokott, ismerős ízeket tudsz enni, még ha nem is olyan frankó, mint amit otthon, konyhában tudnál rittyenteni.

Egyébként én sem vagyok oda a gyorséttermi műanyagkajákért, csak azt mondom, hogy szélsőséges esetekben akár jó is lehet. Mindig attól függ, hogy egyes szituációkban mihez mérjük.

Szerkesztette: Raynes 2013. 05. 30. 11:44 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#12632 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:48

Egyetértek az előttem szólóval... Kép

#12633 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 30. 11:10

Annyiból viszont meg vagy dicsérve, hogy rájöttél, hogy a kis befektetésű, kicsi hozzáadott értékű munkát előbb-utóbb gépesítik, és így emberi közösség nem alapozhat rá munkaerőpiac szempontjából. Kivételesen itt beláttad az egyik nagy tévedésed. Ha ilyen következetességgel és tisztánlátással átgondolnád a többi elképzelésedet is, könnyen rájöhetsz, hogy baromság szinte az összes, és ezáltal továbbléphetnél értelmesebb irányba.

Én pedig akkor érnék el eredményt veletek, ha sikerülne meglátnotok, h én a jelenlegihez képest az alapvetéseiben másban gondolkozok.
Mégpedig abban, hogy ahhoz, hogy élhessünk, az életünkből valamennyit munkatevékenységre kell fordítanunk. Minél jobb hatékonysággal csináljuk, annál kevesebbet.
NEM MUNKA KELL, HANEM JÓ SZINTŰ MEGÉLHETÉS. Ehhez kell valamennyit dolgoznunk.
Abban gondolom egyetértünk, h a jelenlegi tudásunkkal, gépesítési lehetőségeinkkel mindannyiunk jó ellátottságának létrehozásához közel sem kell minden aktív korú napi nyolc órányi munkamennyisége.

#12634 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 30. 12:00

Nekem az a verzió tetszik amelyben a standard szükségleteinket kielégítőket jó technológiával, profi mód megszervezetten, ebből adódóan, kevés élőmunka mennyiséggel megkészítjük.

És a KEVÉS ÉLŐMUNKA MENNYISÉGET miként párosítod azzal, hogy mindenkinek biztosítani kell a MUNKAMEGÉLHETÉST? Vagy az egyik, vagy a másik.

#12635 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 30. 12:48

Én pedig akkor érnék el eredményt veletek, ha sikerülne meglátnotok, h én a jelenlegihez képest az alapvetéseiben másban gondolkozok.

Az a baj, hogy te nem veszed észre, hogy egymásnak ellentmondó dolgokban gondolkozol. Amíg ezt nem rakod rendbe, addig kár tovább szaporítani a szót.

#12636 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 30. 13:48

NEM MUNKA KELL, HANEM JÓ SZINTŰ MEGÉLHETÉS.

Ez tetszik, de hogy valósítod meg? A semmiből semmi se lesz! Kép

#12637 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:06

És akinek egyáltalán nincs szükség a munkájára, annak hogyan biztosítod a JÓ SZINTŰ MEGÉLHETÉSÉT? Dolgoznak mások helyette?

#12638 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:14

Mégpedig abban, hogy ahhoz, hogy élhessünk, az életünkből valamennyit munkatevékenységre kell fordítanunk. Minél jobb hatékonysággal csináljuk, annál kevesebbet.
Abban gondolom egyetértünk, h a jelenlegi tudásunkkal, gépesítési lehetőségeinkkel mindannyiunk jó ellátottságának létrehozásához közel sem kell minden aktív korú napi nyolc órányi munkamennyisége.

Nyilván! A te "öko működésmód" lázálmodban. Ahol nincs közigazgatás és közellátás. Se rend-, se honvédelem. Se semmi. Csak hozzád hasonló lusta, szűklátókörű, képzetlen, buta taplók önkényes kitalációi.

#12639 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:14

Megtermelheted Te napi 2 órában is ha tudod, de őőőőő, mit is? Ha igen, akkor miért nem csinálod? Ez megint ilyen Gyula féle bölcsesség, hogy úgy kell meggzadagodni, hogy sokkal több pénzt keresünk, mint amit elköltünk. Esetleg a mobiltelefonok üzemidejét is úgy lehet növelni, hogy ugyanakkkora akku méretbe csak simán beleteszünk több kapacitást. Esetleg uyganazt a kapacitást kisebb méretű akkuba. Egyszerű, nem?
Make love not Wor.

#12640 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 30. 12:43

Hidd el, nem rossz az. Ha valami, egzotikus, lepra helyen vagy külföldön, ahol a helyiek ehetetlenül főznek, akkor nagyon fogsz örülni egy mök danöldznek

Ugyanmár. Arab kebabos mindenhol van a világban :-) Amúgy Mekit néha megkívánom. Lófasz az egész, meg irreálisan drága, de egy szenya, meg valami saláta. Meg néha meló után ha már majdnem felfordultam, akkor betoltam egyet, amivel hazáig kibírtam, vagy éppen nagy rohanáskor, mikor a pultból is azt kértem ami kész van és nem kell várni :-) Előfordul, de kajának ne nagyon hívjuk.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 630
  • 631
  • 632
  • 633
  • 634
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.