HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 631
  • 632
  • 633
  • 634
  • 635
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#12641 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 30. 13:48

Abban gondolom egyetértünk, h a jelenlegi tudásunkkal, gépesítési lehetőségeinkkel mindannyiunk jó ellátottságának létrehozásához közel sem kell minden aktív korú napi nyolc órányi munkamennyisége.

Persze azért vannak globális különbségek, nem is csekélyek! Elolvastam Morita Akio: MADE IN JAPAN c. könyvét, ami a SONY történetét írja le. Tanulságos, és neked is ajánlom! A jappóknál kérlek szépen első 'A CÉG', így! Csupa nagybetűvel. A napi 12 óra meló az alap,de ha a főnök elrikkantja magát, hogy MÉG! Akkor a jappó egy szót se szól, tovább nyomja! Ugyanez vonatkozik az elvben munkaszüneti napokon történő behívásokra is, stb. Család és minden egyéb csakis 'A CÉG' után jöhet, ez nem is kérdés! Pedig azt hiszem, a jappók aztán igazán megtehetnék, hogy lógázzák a lábuk napi 4 órában nem? Ha valahol megvan a tudás meg a technológia, akkor náluk igen, szvsz. Jó, most attól tekintsünk el, hogy rengeteg SONY cucc gyártását azóta már kiadták bérmunkába és a minőségük ennek megfelelő is (magyarul, jóval silányabb, mint az oridzsi japán gyártmány). A SONY egyik legnagyobb fiaskója is ehhez fűződik, hogy nem vették figyelembe az efféle kultúrális különbségeket. Méhikóban felépítettek egy TV-gyárat, kérlek szépen! Onnét tervezték ellátni az amerikai piacokat, hogy ne kelljen a Japánból való odaszállítással bajlódniuk. Igen ám, csak azt nem vették figyelembe, hogy Izéhozé Vadmucsacsó Alfarómeó Porschecarrera enyhén szólva nem úgy áll a melóhoz, mint Vakarimasz Kotobuki Andzsin-szan. Ebből aztán óriási problémáik lettek, és rengeteget buktak is, anyagilag. Mert Izéhozé lenyomta a napi 8 óráját, oszt jónap! Nem működtek a túlórák, se a plusz műszakok, ráadásul olyan rossz minőségben dobálták össze a TV-ket, hogy végül a SONY kénytelen volt visszakozni és lefújni a projektet, jah! Aztán hogy valahogyan mégis csak mentsék a menthetőt, a tervezett TV-gyárat audió-, ill. videókazetta-gyártó üzemmé alakították át. Azt már nem tudták annyira elkeffenteni a Izéhozék...   Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 05. 30. 12:33 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#12642 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 05. 30. 13:21

Persze azért vannak globális különbségek, nem is csekélyek!

Gyula lázálmának a központi eleme, hogy ha mindenkinek x órát kell dolgoznia, akkor azt az x órát becsülettel végig is dolgozza, mert így kívánja a Közösség.

#12643 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 30. 13:26

Gyula lázálmának a központi eleme, hogy ha mindenkinek x órát kell dolgoznia, akkor azt az x órát becsülettel végig is dolgozza, mert így kívánja a Közösség.

Meg Y-t, vagy Z-t. Esetleg Gyula fentebb már leírta, jólétet szeretne, de nem akar dolgozni.
Make love not Wor.

#12644 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 30. 13:19

Ugyanmár. Arab kebabos mindenhol van a világban :-)

Főleg az arab országokkal szokott probléma lenni, amikor nem a nyugati gyomorra szabott kebab lájtot kapod, hanem eléd rakják a helyi ízeket a szokott helyi fűszerezéssel. Kábé mint amikor egy németnek odakínálsz valami csípős-zsíros magyar kaját, és utána fosvahány két hétig, pedig te minden nap azt eszed.

#12645 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 30. 13:19

Ugyanmár. Arab kebabos mindenhol van a világban :-) Amúgy Mekit néha megkívánom. Lófasz az egész, meg irreálisan drága, de egy szenya, meg valami saláta. Meg néha meló után ha már majdnem felfordultam, akkor betoltam egyet, amivel hazáig kibírtam, vagy éppen nagy rohanáskor, mikor a pultból is azt kértem ami kész van és nem kell várni :-) Előfordul, de kajának ne nagyon hívjuk.

Hát ha a Távol Kelet, esetleg Kelet Afrika nem a világ része. Se Thaiföldön, se Malájziában, se Kenyában nem láttam egyet sem. :-) Vannak viszont a helyi "vállalkozók", akik az utcasarkokon, egy kempingrezsón, gyanúsabbnál gyanúsabb alapanyagokból, gyanúsabbnál gyanúsabb higiéniával, gyanúsabbnál gyanúsabb kajákat árulnak.

Gondolom ilyen helyeken Gabibácsi is inkább választaná a mekit, vagy a pizzahut-ot, mint egy olyan gyomorfertőzést, amitől a szája is kisebesedne. :-)

#12646 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 05. 30. 13:32

Hát ha a Távol Kelet, esetleg Kelet Afrika nem a világ része. Se Thaiföldön, se Malájziában, se Kenyában nem láttam egyet sem. :-) Vannak viszont a helyi "vállalkozók", akik az utcasarkokon, egy kempingrezsón, gyanúsabbnál gyanúsabb alapanyagokból, gyanúsabbnál gyanúsabb higiéniával, gyanúsabbnál gyanúsabb kajákat árulnak.

Ismerősökön meg is lepődtem, azt mondták megették és nem lett bajuk, ott a helyi erő biztos tudja mit csinál és friss a kaja is, ott szedi ki a vízből, néha még mozog is. Én meg majd egyszer kipróbálom, ha nagy leszek :-) Az meg a másik meglepetés volt, mikor így ismerős idehaza nem evett meg tengeri herkepikulát, mert az milyen már és biztos baja lesz tőle.
Make love not Wor.

#12647 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 30. 13:36

Ismerősökön meg is lepődtem, azt mondták megették és nem lett bajuk, ott a helyi erő biztos tudja mit csinál és friss a kaja is, ott szedi ki a vízből, néha még mozog is. Én meg majd egyszer kipróbálom, ha nagy leszek :-) Az meg a másik meglepetés volt, mikor így ismerős idehaza nem evett meg tengeri herkepikulát, mert az milyen már és biztos baja lesz tőle.

Egyrészt más a baktériumflóra, másrészt kisebb a higiénia. A helyiek immunrendszere megszokta, a külföldiek beszopják. Azért működőképes (és ezt az igényt pl a meki hibátlanul meg is lovagolja) egy globális, nyugati eü standardokat előíró "frendcsájz" (sic!) hálózat, mert ha nem is nulla, de jóval kisebb a fertőzésveszély.

Én pl Kalkuttánál, a Gangeszbe beleszarni sem mernék, a helyi arcok meg abban fürdenek. :omg:

#12648 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 12:54

Ismerősökön meg is lepődtem, azt mondták megették és nem lett bajuk

Ezt hívják mázlinak.

#12649 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 05. 30. 13:21

Persze azért vannak globális különbségek, nem is csekélyek! Elolvastam Morita Akio: MADE IN JAPAN c. könyvét, ami a SONY történetét írja le. Tanulságos, és neked is ajánlom! A jappóknál kérlek szépen első 'A CÉG', így! Csupa nagybetűvel. A napi 12 óra meló az alap,de ha a főnök elrikkantja magát, hogy MÉG! Akkor a jappó egy szót se szól, tovább nyomja! Ugyanez vonatkozik az elvben munkaszüneti napokon történő behívásokra is, stb. Család és minden egyéb csakis 'A CÉG' után jöhet, ez nem is kérdés! Pedig azt hiszem, a jappók aztán igazán megtehetnék, hogy lógázzák a lábuk napi 4 órában nem? Ha valahol megvan a tudás meg a technológia, akkor náluk igen, szvsz. Jó, most attól tekintsünk el, hogy rengeteg SONY cucc gyártását azóta már kiadták bérmunkába és a minőségük ennek megfelelő is (magyarul, jóval silányabb, mint az oridzsi japán gyártmány). A SONY egyik legnagyobb fiaskója is ehhez fűződik, hogy nem vették figyelembe az efféle kultúrális különbségeket. Méhikóban felépítettek egy TV-gyárat, kérlek szépen! Onnét tervezték ellátni az amerikai piacokat, hogy ne kelljen a Japánból való odaszállítással bajlódniuk. Igen ám, csak azt nem vették figyelembe, hogy Izéhozé Vadmucsacsó Alfarómeó Porschecarrera enyhén szólva nem úgy áll a melóhoz, mint Vakarimasz Kotobuki Andzsin-szan. Ebből aztán óriási problémáik lettek, és rengeteget buktak is, anyagilag. Mert Izéhozé lenyomta a napi 8 óráját, oszt jónap! Nem működtek a túlórák, se a plusz műszakok, ráadásul olyan rossz minőségben dobálták össze a TV-ket, hogy végül a SONY kénytelen volt visszakozni és lefújni a projektet, jah! Aztán hogy valahogyan mégis csak mentsék a menthetőt, a tervezett TV-gyárat audió-, ill. videókazetta-gyártó üzemmé alakították át. Azt már nem tudták annyira elkeffenteni a Izéhozék...   Kép

Erre valók a szabványok és a minőségbiztosítás. Ezekkel lehet biztosítani, hogy gazdaságosan tartsák a minőséget, függetlenül attól, hogy Kotobuki vagy Hoszé végzi-e a munkát.

Egyébként nem értettem soha egyet a japókkal, hogy ennyire embertelenül gépiesek, 1 nap egyszer ha pislognak. Sokkal inkább igaza van Hoszééknek, akik inkább élik az életüket. Bár már a japók sem mind ilyenek, ott is felnőtt 1-2 nyugati mentalitáshoz szokott fiatal generáció, akik már nem hajlandók ipari robotok lenni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#12650 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 13:07

Szerintem az a bajod, hogy a világképed nem elég holisztikus az ilyen bölcsességek befogadására, baszki. Szépen menjél még rá gyúrni, ismerkedj a bullshit-generálással. Így a közszövetkezeti rendszerben rábaszol, a frendcsájz ellened fordul.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#12651 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 30. 15:03

Bár már a japók sem mind ilyenek, ott is felnőtt 1-2 nyugati mentalitáshoz szokott fiatal generáció, akik már nem hajlandók ipari robotok lenni.
Persze, ez az AKKORI állapotok leírása. Morita Akio a 80-as évek közepén-végén írta ezt a könyvet. Kerestem a könyvespolcomon, de most nagy hirtelen nem találtam meg... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 05. 30. 13:11 -kor

#12652 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 05. 30. 13:51

(és ezt az igényt pl a meki hibátlanul meg is lovagolja) egy globális, nyugati eü standardokat előíró "frendcsájz" (sic!) hálózat, mert ha nem is nulla, de jóval kisebb a fertőzésveszély.

Még Dudu is bevette, vagy a szállodában zabál, vagy a Mekiben. Azért a vacak főztödet megette, attól pont nem lett baja, de rezgett a léc.
Make love not Wor.

#12653 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 30. 14:09

Még Dudu is bevette, vagy a szállodában zabál, vagy a Mekiben. Azért a vacak főztödet megette, attól pont nem lett baja, de rezgett a léc.

:down: :-Đ

#12654 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 30. 15:03

Erre valók a szabványok és a minőségbiztosítás. Ezekkel lehet biztosítani, hogy gazdaságosan tartsák a minőséget, függetlenül attól, hogy Kotobuki vagy Hoszé végzi-e a munkát.

A kettő nem zárja ki egymást, vagyis ez is csak egy elvi dolog, persze! Természetesen voltak ott jappó mérnökök, melósok, akik betanították a mexikói melósokat és persze létezett minőségbiztosítás is, a baj nem ez volt! Hanem az, hogy X hónap betanítási idő, ill. Y db. elcseszett TV után SEM javult a termelés minősége, egy jottányit se. Aztán ez egy idő után világos, hogy átfordul veszteségbe. Valamennyi selejtet nyilvánvalóan bekalkuláltak a jappók is a beruházásuk költségeibe, de ha mindentől függetlenül csakis azt termelnek a betanított melósok, az már onnét kezdve ugye nem bolt?

Szerkesztette: Macikák 2013. 05. 30. 13:34 -kor

#12655 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 30. 14:03

Ezekkel lehet biztosítani, hogy gazdaságosan tartsák a minőséget, függetlenül attól, hogy Kotobuki vagy Hoszé végzi-e a munkát.

A szabályokkal addig lehet biztosítani ezeket, amíg betartják/betartatják.

#12656 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 30. 11:21

Mást úgysem kapsz sehol, és ott is ízlés kérdése, mert pld. Ciberéd meg pár kimérde fagyasztott krumplija teljesen jó, pedigg ott is valami egyszerű zacskós baszt használnak. Csak meki ki tudja előtte mit csinál a krumplival, ledarálja, felnyomja szirszarokkal, E betű, térfogatnövelő, szója, csiribiri, majd hosszúkás formára tolja. Nem véletlenül tök egyformák a darabok.

De kapok. Vagy csinálok. Vagy ha nem kapok, nem azt kérek. Ennyi :D
Amúgy meg szénhidrát, szóval azt mostanában nem is eszem, hanem zöldségeket.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#12657 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 30. 11:42

Gyorsétterem eleve nem arról szól, hogy jó legyen a kaja. Bemész, tolsz valamit a pofádba, mész dolgodra.

Nem, de legalább közepes lehetne :D

#12658 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 05. 30. 12:17

Nem tudom, mikor jártál kint, de valszeg jóval később mint én. Lehetséges, hogy már ott is lejjebb adták 1988 óta. Én a csomagolásra (is) gondoltam, mert ott két külön félben kaptam meg, és nekem kellett összeraknom. A két fele két külön tartórekeszbe volt rakva. Először azt se tudtam, mi van, mi ez? Kép

Egyébként a Coca Colát ugyanúgy írhattam volna, hogy az itteninek köze nincs a kintihez, stb. De mint említettem ezek még ilyen ifjúkori kisiklások voltak! Amennyit ma járok gyorsétterembe kérlek szépen, nekem már kb. mindegy, bár az óbudaiba akkor se szivesen teszem be a lábam... Kép

Most novemberben. Coca Cola meg EU-ban , USA-ban meg pár helyen mind különböző receptekkel fut. Amúgy szar az összes :D

#12659 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 05. 30. 12:29

A szitutól függ. Mi konkrétan aznap estünk be egy autópálya melletti mekibe, mikor egyetlen nap 600 mérföldet tekertünk Ohióból Kanadába. Nem napi szinten jártunk mekizni mi sem, de akkor már minden jó volt, mert olyan éhesek voltunk... Kép

A másik megfigyelésem pedig az volt, hogy az USA-ban (az ottani jövedelmi viszonyokhoz képest) a meki valóban olcsó. Ezt viszont távolról se lehetne állítani az itteniekről, sőt!

Ez igaz. A meki ott a legalja. De a többi gyorsétterem is olcsó. Itt viszont drága, és menőnek számít.

#12660 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 30. 12:32

Ha pikírtkedés helyett, megpróbálnád megérteni amit mondok, akkor sokkal többre jutnánk.
Az amiről én beszélek, más társadalmi, gazdasági filozófia, mint amely mentén a rendszert ma menedzselik.
A jólétünkhöz jó szervezettséggel végzett (fogyasztási) értékek előállítás kell és tisztességes osztozkodás mind az ehhez szükséges munkamennyiségen, mind a produktumon.
Én végig azt nyomattam, h szerintem milyen kobstrukcióval lehet ezt biztosítani és hogyan lehet ezt a jelenlegi konstrukcióból a vezetőségünk akarata ellenében is létrehozni.
A kérdésfelvetésedre eltűnődtem azon, miben lehetne a mostani környezetben egy piacdarabkát szakítani. Ez jelenleg vagy az alapszükségletek, vagy az extrák, vagy az átverések zónája (csilivili bóvlik elsózása).

Novell NT

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 631
  • 632
  • 633
  • 634
  • 635
  • Utolsó »