Idézet: debaj - Dátum: 2013. 06. 06. 16:22
Az utcán az emberek a te csodarendszeredben is csak azt fogják mondani, hogy szerintük nem mennek jól a dolgaik. Sajnos az az emberfaj még nem alakult ki, aki megelégszik azzal, amije van. Leírtam már harmincmilliószor, hogy a nálad sokkal okosabb emberek utópiái is mind ezen a kis apróságon buknak el, leírom hát harmincmillió-egyedszer is, bár tudom, hogy úgyis csak lepereg rólad, meg az én kurva anyámat.
Eigen, ezzel már én is bátorkodtam előhozakodni, de asszem ignorálva lett a mondandóm, miszerint...
Az a gond, hogy a témakezdő mondat így hangzik:
"Az emberek többsége úgy látja, a jelenlegi működési rend menthetetlenül összeomlóban van."
Ez két állítást foglal magában:
1) Az emberek többsége úgy látja, hogy a jelenlegi rendszer összeomlóban van
2) Ráadásul
menthetetlenül összeomlóban
Szvsz egyiket sem lehet bizonyítani, de főleg nem azzal, hogy végignézel egy youtube-os videót, vagy hogy kimész az utcára kérdezősködni. Max. a megkérdezettek arányáról lehet nyilatkozni ilyen alapon, semmi másról - hacsak nincs ezekről a kérdésekről egy népszavazás.
Elég emlékezetes, mikor pojénból petíciót írtak ki a dihidrogén monoxid betiltására, és a megkérdezettek többsége betiltotta volna.
Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy az emberek betiltanák a
menthetetlenül körülöttünk hömpölygő oxigént.
Ha egy ilyen állítást - ami pedig az egész topik kiindulópontja - igazolni akarunk, a fenti két dolgot kell - külön - igazolni. Ez eddig nem történt meg. Addig pedig ez fikció.
És még egyszer hozzáteszem:
az hogy megkérdezel 10 embert az utcán, hogy szar-e a mostani rendszer, még nem jelenti azt, hogy az a 10 ember adott esetben tenne is valamit a rendszer ellen. Az szintén külön kérdés.