HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 693
  • 694
  • 695
  • 696
  • 697
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#13881 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 06. 13. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 06. 13. 17:37

Jaj. Ez a hozzászólás kimaradt. A kurva anyádat :up:

Úgy látom, a szókincseden és a modorodon még akad fejleszteni való.

#13882 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 13. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2013. 06. 13. 17:48

É azt a pár egyszerű alapszabájt i képtelen vagy leírni, p h ácsingóznak érte a deguid.

Párszor már többé kevésbé egyben és részletekben is leírtam.
A legfontosabb szabály a kimaradási jog mindenből amiből, aminek a használatából fizikailag ki lehet maradni. Amiből valaki kimarad, annak a hasznából is kimarad (aminek a létrehozásában, fenntartásában nem vesz részt, arra nincs használati jogosultsága).
Az együttműködések betartása az abban résztvevők megállapodása, többségi szavazata szerinti módon kötelező.
A vezetők adott feladatra kiválasztottak a feladat végrehajtásához szükséges döntési kompetenciával és utasítási jogosultsággal. A büntetés joga a közösségé (a büntetés a többségi szavazat szerint).
Ha valamiben vita van és a vita részesei nem tudják maguk között elrendezni akkor vagy választanak egy (mindannyiuknak megfelelő) döntnököt, vagy a közösség jelöli ki számukra.
A küldő közösség egy személyként áll a küldöttje mögött és felelős a küldött által kötött megállapodások betartásáért (hogy hogyan az belügy).

#13883 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 06. 13. 23:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 06. 13. 23:07

Leírod egyben is a fikcióidat, vagy még improvizálsz napról napra?
Make love not Wor.

#13884 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 13. 23:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 06. 13. 23:49

Kép

Inzultálod a barátom? Lezötyöghetnék Fünfkirchen Citybe az IC-vel, ha érnél annyit, dehát sajna nem érsz... Kép

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#13885 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 05:29

A legfontosabb szabály a kimaradási jog mindenből amiből, aminek a használatából fizikailag ki lehet maradni. Amiből valaki kimarad, annak a hasznából is kimarad (aminek a létrehozásában, fenntartásában nem vesz részt, arra nincs használati jogosultsága).
Az együttműködések betartása az abban résztvevők megállapodása, többségi szavazata szerinti módon kötelező.
A vezetők adott feladatra kiválasztottak a feladat végrehajtásához szükséges döntési kompetenciával és utasítási jogosultsággal. A büntetés joga a közösségé (a büntetés a többségi szavazat szerint).
Ha valamiben vita van és a vita részesei nem tudják maguk között elrendezni akkor vagy választanak egy (mindannyiuknak megfelelő) döntnököt, vagy a közösség jelöli ki számukra.
A küldő közösség egy személyként áll a küldöttje mögött és felelős a küldött által kötött megállapodások betartásáért (hogy hogyan az belügy).

Ja, csak úgy kimaradt a legfontosabb a fő közánusz szabályrendszeredből mi? Elmész ám anyádba, hülyegyerek.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#13886 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 07:17

A büntetés joga a közösségé (a büntetés a többségi szavazat szerint).

Na pont erről kérdeztelek! Szóval neked addig jó, amíg nincs szövetségi rendszer, mert akkor te kurva szarul járnál! :fuck:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#13887 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 12:33

Otthonról, digivel nem megy semmilyen eszközzel, belvárosban upccal megy.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#13888 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 15:53

http://twice.hu/vila...-amerikai-tanar

#13889 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 06. 14. 15:53

Ez a Gresham törvény egyik iskolapéldája.
Ha egyenlő jogokat adsz különböző féléknek, akkor törvényszerűen, mindig a hitványabbik fog győzni.
http://www.matfiz-ha...yan_tetetik.pdf

#13890 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 17:04

...
A legfontosabb szabály a kimaradási jog mindenből amiből, aminek a használatából fizikailag ki lehet maradni. Amiből valaki kimarad, annak a hasznából is kimarad (aminek a létrehozásában, fenntartásában nem vesz részt, arra nincs használati jogosultsága). ...

Tehát:
Ha Gyulisztánban nem akarok dolgozni, mert amire képes vagyok (hiába van róla egy régi papírom ami szart sem ér mert nem vagyok hajlandó lépést tartani a világgal) arra nincs igény akkor nem is vehetem igénybe a többiek által létrehozott javakat?
És nem lennének ingyenélők?

Hol lehet aláírni az állampolgársági kérelmet????
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#13891 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 06. 14. 18:04

Ezt én is kérdeztem volna, de nekem nem tiszták a szabályok, így légy óvatos Te is!
Make love not Wor.

#13892 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 06. 14. 17:04

Tehát:
Ha Gyulisztánban nem akarok dolgozni, mert amire képes vagyok (hiába van róla egy régi papírom ami szart sem ér mert nem vagyok hajlandó lépést tartani a világgal) arra nincs igény akkor nem is vehetem igénybe a többiek által létrehozott javakat?
És nem lennének ingyenélők?

Állítsd a feje tetejéről a talpára a gondolkozásodat, akkor tisztábban fogsz látni.
Mindig azt kell megcsinálni amire szükség (igény) van.
A tudás csak hatékonyság növelő tényező (kevesebb életmennyiség ráfordításával tudod elvégezni a feladatodat). A széles spektrumú tudás pedig lehetőséget ad arra, h válogathass abban, h milyen igények kielégítésével szerzed meg mindazt amit magadnak nem tudsz (akarsz) előállítani.

#13893 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 17:55

Ez a kimaradási jog hogyan is működik bővebben?

- Ha mondjuk nem vettem rész a kórház építésében, nem fizetek a kötszerért, a gyógyszerért, a nővérek béréért, a sterilizáló szerekért és általában a működtetésért, akkor egy vakbélDewC visz is elfelé?
- Ha nem voltam ott az út aszfaltozásánál, akkor gyalogolok mellette az árok túloldalán?
- Ha nem vettem részt a közös mamutvadászaton, akkor döglök éhen?

Fordítva is működik?

- Ha a tűzoltó úgy érzi, hogy nem vettél részt az ő szakmájának fenntartásában akkor nem lesz eloltva a tűz?

Ha vita van és a vitázó felek nem fogadják el a bírát akkor mi lesz? Ha a közösség kijelöl egyet és nem tetszik, akkor hogyan lesz igazság? Az ő belső kis 2-személyes közösségük belügye a vita, milyen jogon szól bele más?

Úgy átalában honnan gondolod, hogy képes vagy ennyi ésszel, a meglévő felületességeddel és kábé 5-6 mondattal egy működő rendszert összeállítani? Egy működő rendszerhez tartozó törvények, szabályok és előírások szerinted miért nem 5-6 hevenyészett mondatból állnak?

Az, hogy te folyamatosan szembemész a közösséggel és szarsz mindenre milyen alapot ad a tanításaidnak? Érted, hogy te magad miről beszélsz?

Felfogsz egyáltalán bármit abból, amit írnak neked vagy minden csak nemtelen támadás személyed ellen?

Nem látom, hogy valaha is összeszedtél volna valamit. Csak ide-oda kapkodás van és önmagadnak is ellentmondó szemelvények. Ez így nagyon kevés vitaalapnak. Mivel már tökéletesen lejárattad magadat minden tekintetben így nem látom értelmét, hogy magas lóról próbáljál edukálni. Sem erkölcsi, sem értelmi helyzeted/képességeid nem indolkolják. Ha összeszednéd magadat és lenne egy listád, amit ki is dolgoznál és nem csak "technikai szükségszerűség" lenne ráhúzva az érdemi munkára, akkor lenne miről beszélni. Már sok száz hozzászólás óta képtelen vagy erre, nem látom, hogy valaha is képes lennél rá. Egy tartalom nélküli hang vagy, cél nélküli életforma.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#13894 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 06. 13. 22:49

Nincs azzal semmi gond, felesleges aggódnod. Ellenben te válaszolhatnál pár kérdésre.

#13895 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 06. 14. 18:40

Állítsd a feje tetejéről a talpára a gondolkozásodat, akkor tisztábban fogsz látni.
A tudás csak hatékonyság növelő tényező (kevesebb életmennyiség ráfordításával tudod elvégezni a feladatodat). A széles spektrumú tudás pedig lehetőséget ad arra, h válogathass abban, h milyen igények kielégítésével szerzed meg mindazt amit magadnak nem tudsz (akarsz) előállítani.

Ha csak azt akarod csinálni amire szükséged van akkor javaslok egy lakatlan szigetet ahol viszont minden szükségletedet saját magadnak kell kielégítened.
nem vitatom, sok olyan dolog van a közelemben (megvettem, megdolgoztam érte) ami nélkül is boldogan élnék. De ha lépést akarok tartani az emberek kisebb részével akik szerint ( legalábbis a hiteles forrásaid alapján) nincs összeomlóban a jelenlegi impériumbirodalmiantihierachikus rendszer akkor megpróbálok lépést tartani. Bizony, sokszor nem napi nyolc órát áldozok az életemből a munkára, bizony nap mint nap tapasztalok új dolgokat amit megtanulok.
Pedig nincs egy diplomám sem, veled ellentétben. Van egy olyan természetes kényszeredettség bennem, hogy dolgozzak, keressem a munkát, ne élősködjek másokon.
És veled ellentétben külföldön is dolgoztam, önszántamból hazajöttem, ha akarnám akkor évekig élhetnék abból amit ott kerestem.

Kula! Nem fogod fel úgy sem, de selejt vagy. Ha igaz amit a tanulmányaidról meséltél akkor valami minimális dolog csak megmaradt a csökevényes agyadban. Bár a fajodra jellemzők nagyon is előtörnek a szófosásaidból.

Ja, és majdnem elfelejtettem a lényeget:

A KURVA ANYÁD!!!!!!
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#13896 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 18:00

Mit gondoltál? Megfordítjuk a Maslow-piramist?

Végtelenül rugalmas ezermesterek dolgoznának önkéntesen a közjó érdekében? Mi motiválná őket?
Mi az az életmennyiség ráfordítás? Definiáld.

Milyen mértékben segít a széles spektrumú tudás abban, hogy azt szerezzek meg amit akarok előállítani? Más ezermester majd előállítja nekem? De miért, ha az számára nem tűnik célszerűnek? Milyen módon lesz így termelés, ha másnak kell önkéntesen előállítania azt, amire nekem nincs kedvem?

Érted egyáltalán, hogy milyen lehetetlenségeket próbálsz itt tudományosnak tűnő halandzsába csomagolva előadni?
Érted, hogy mit írsz?

#13897 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 06. 14. 19:19

Ezt én is kérdeztem volna, de nekem nem tiszták a szabályok, így légy óvatos Te is!

Nem is lehetnek azok Jahno, mert az egész egy ötletelgetős katyvasz... Kép

Egy dolgot látok stabilnak, hogy a KÖZÖSSÉGNEK döntő szava van mindenkor és mindenhol, de kb. ez minden... Kép

#13898 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 06. 14. 19:55

Úgy átalában honnan gondolod, hogy képes vagy ennyi ésszel, a meglévő felületességeddel és kábé 5-6 mondattal egy működő rendszert összeállítani? Egy működő rendszerhez tartozó törvények, szabályok és előírások szerinted miért nem 5-6 hevenyészett mondatból állnak?

CAESAR III mond valamit? Fent rohad a retró-gépemen 2006 óta, de nincs rá idegem.... Kép

Pedig olyan rém egyszerűnek tűnik: elkezdesz utakat építeni, kunyhókat, házakat, kutakat, infrastruktúrát, jah! Aztán ha jól csinálod, elkezd özönleni a nép, mer itt jó -- a reprodukciós folyamat nincsen modellezve, de egyre többen lesznek! Kép

Ez egy darabig jól is dolgozik, csak aztán kezdenek kigyulladni az épületek, kitörnek járványok, stb. Aztán a vége az, hogy szar vagyok és nem Cézár... Kép

Eddig kb. 4x kezdtem újra, és mindig elhasaltam... Kép

Pedig ez csak egy játék (elviekben szórakoztatásnak szánva), aminek a bonyolultsága kb. 1/10-e annak, amit a LAPGAZDÁNK szeretne. Nincsen benne pl. ideológia. Már többször eszembe jutott ez a játék e totyik kapcsán és megállapítottam, hogy nekem nem igazán mennek ezek a stratégiák, ehhh!

Pedig -- még egyszer mondom -- ennek a komplexitása még csak meg se közelíti azt, amit Gyula szeretne. Neki is ezen kéne elkezdenie gyakorolni, komolyan!

Szerkesztette: Macikák 2013. 06. 14. 18:52 -kor

#13899 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 19:03

Ahamm, kapkodunk ideoda, terv meg semmi?
Make love not Wor.

#13900 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 06. 14. 19:47

[/size]
CAESAR III mond valamit? Fent rohad a retró-gépemen 2006 óta, de nincs rá idegem.... Kép

Pedig olyan rém egyszerűnek tűnik: elkezdesz utakat építeni, kunyhókat, házakat, kutakat, infrastruktúrát, jah! Aztán ha jól csinálod, elkezd özönleni a nép, mer itt jó -- a reprodukciós folyamat nincsen modellezve, de egyre többen lesznek! Kép

Ez egy darabig jól is dolgozik, csak aztán kezdenek kigyulladni az épületek, kitörnek járványok, stb. Aztán a vége az, hogy szar vagyok és nem Cézár... Kép

Eddig kb. 4x kezdtem újra, és mindig elhasaltam... Kép

Pedig ez csak egy játék (elviekben szórakoztatásnak szánva), aminek a bonyolultsága kb. 1/10-e annak, amit a LAPGAZDÁNK szeretne. Nincsen benne pl. ideológia. Már többször eszembe jutott ez a játék e totyik kapcsán és megállapítottam, hogy nekem nem igazán mennek ezek a stratégiák, ehhh!

Pedig -- még egyszer mondom -- ennek a komplexitása még csak meg se közelíti azt, amit Gyula szeretne. Neki is ezen kéne elkezdenie gyakorolni, komolyan!

csatlakozom
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 693
  • 694
  • 695
  • 696
  • 697
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.