Tehát valamikor voltam egy társkereső oldalon, ahol lehetett blogot is vezetni. Ők naplónak hívják, ezért a továbbiakban én is ezt a kifejezést használom majd. Ehhez természetesen be kell jelentkezned, eddig oké! A kárcolmányod mellett a rencer tálalt minden nap egy napi statisztikát is arról, hogy hányan olvastak: egy júzer persze csak napi egynek számított még akkor is, ha ötvenötször olvasott aznap. Még ez is rendben! Nyilvánvaló, tovább...
Töröltem magamat onnét, majd pár hónapra rá, más néven visszatértem és elkezdtem ott kárcolgatni, újra. Látom a listán, hogy a mai, szánalmas vergődésemnek ezidáig 14 olvasója volt (ami persze 14 külön felhasználót jelent, ahogy írtam). Igen ám, csakhogy a Top50-ben (merthogy olyan is van), a bányászbéka segge alatt vagyok mégis a 7(!) olvasómmal...
Felháborodtam, ez meg mi a fütyi? Miért is mutat a belső listám 14-et, a Top50 meg 7-et? Erre egy ottani barátom (aki közbe persze nem lépett le, mint én), jól elmagyarázta nekem, hogy igen! Azóta megváltoztatták a statisztikát és már csak a kredites olvasók számítanak OLVASÓNAK (tehát akik fizetnek is az oldal használatáért), a kredit nélkül nézelődők viszont nem. Merthogy elviekben az oldal kredit nélkül is olvasgatható, naplót viszont úgy nem írhatsz.
Összefoglalom: tehát 14-en olvastak, viszont a Top50 szerint mindösszesen csak 7 olvasóm akadt.
És itt jön, amiért is ezt az egészet idehoztam! Mert amikor kérdeztem a havert, hogy WTF? Az volt a válasz, hogy KÖZKÍVÁNATRA! Tehát, mivel ezt akarta a közösség (egy totálisan fake statisztikát), ezért ezt vezették be!
Hullanak a magjaid mindenféle 'jó' talajra Gyulám, grat...
Ha legközelebb KÖZKÍVÁNATRA az határoztatik el, hogy a kredit nélkülieket (az oldalt ingyenesen, de legálisan használókat) kiherélik, akkor mi lesz? Okoska...
Szerkesztette: Macikák 2013. 07. 12. 23:47 -kor

Súgó
A téma zárva.