HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 789
  • 790
  • 791
  • 792
  • 793
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#15801 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 18. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 18. 17:13

Tömény demagógia amit csinálsz. SZÉGYELLD MAGADAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nyelvtanulással kapcsolatban pedig már elmondtam, h olyan memorizálási problémáim vannak amelyek enyhén szólva nagyon megnehezítik számomra a nyelvtanulást. Ezer óra fölötti időmennyiséget fordítottam már az angol nyelv elsajátítására. Ennek a standardok szerint elvileg már jó középszintű nyelvtudást kellene adnia. Én pedig ezzel a ráfordítással az alap szintig sem jutottam el.

Hát ez szerintem faszság. Ha van bármilyen defektusod, akkor van, erről nem tehetsz, hacsak nem annyit, hogy ezzel együtt élve kihozod magadból a maximumot. Ha én diszlexiás lennék, akkor nem mérnöknek meg irodalmárnak mennék, hanem találnék valami olyan kétkezi munkát, amiből egyrészt van esély megélni, másrészt meg örömem lelem benne. Ha nincs ilyen, akkor marad a sor a gyárban. De legalábbis nem 10 emelet magasról és egy monitor mögül osztanám az észt. Esetleg, ha elfelejtetted, hogy elfelejtesz mindent, akkor megértem, mert nem emlékszel rá, de szerintem azért nem ennyire súlyos a helyzet. Ismerősnek volt ilyen faszija, nem tudta még az érettségit sem lerakni, ami amiatt nem volt csoda, mert gyerekkorában 3D puzzleként rakták össze a fejét, miután elcsapta egy autó. Máskérdés, hogy a család sem segítette ezek után sem, az anyja még 30 felett is elvette a pénzét, már ha hajlandó volt dolgozni. Ő is csak másban látta a hibát, mást okolt a problémáiért, fel sem merült benne, hogy talán tennie kéne valamit magáért. Őt a jövőben is a női fogják eltartani, esetleg azok a gyerekei, akiket ide-oda elpotyogtat, de mondjuk ezt kétlem.

Az meg, hogy ezer óra alatt valaki középfokon van nulláról egy nyelvben, akkor az vagy hazudik, vagy ezek csak a tanórák, és adj hozzá még 4-5-ször ennyit, amit otthon magában foglalkozott a dologgal.
Nekem gimnáziumban hetente 12 angol nyelvű órám volt, ez egy év alatt olyan 450 körülire jön ki. Ugye ez ment 4 évig. Meg még az általánosban 4-5 év heti 2 alkalom. És akkor hozzá kell tenni az informatikai oldalról magától felszívódó dolgokat, mint a Diabló teljes fegyverkészletének szavai, stb.
És ha emellett nem tanultam volna rá otthon, akkor lófasz sem lenne, nem hogy nyelvizsga. És akkor kimész egy konkrétabb nyelvjárást beszélő helyre, pl. írország, skócia, vagy csak valami munltihoz, ahol a pakikat és indiaiakat kellene megértened, aztán annyi. Queen's english a faszom.
Az, ha te az 1000 órába beleszámoltad azt, hogy olvasgattál otthon mondjuk tankönyvet, vagy a Tesz-Vesz Szótárt vagy bármit, és emellett megnéztél 10 filmet feliratosan, akkor mondjuk érthető az eredmény.

Amúgy meg egyértelmű, ha tudod, hogy úgysem fogsz nyelvismeretet szerezni, akkor olyan irányba kell indulni, ahol ez nem kell. Akár 40-en felül is. Soha nem késő.
Apósom 50 éves elmúlt, mikor elkezdett angolul tanulni, annyi volt az egész, hogy eredeti nyelven kezdett el őt érdeklő rétegirodalmat olvasni, aztán most ott tart, hogy fordítja ezeket. Nem irodalmi szinten, nem egyedül, de az alapot ő adja, és mivel széleskörű ismerettel rendelkezik az adott területen, lektorálni is tudja a végeredményt.
Ehhez kitartás kell, meg annak az ismerete, hogy a minőségi végeredményhez be kell vonni másokat is, de attól az ő munkája nem lesz kevésbé fontos.
Ahogy mondtad korábban, úgy működik, hogy neki is, és a társainak is a legjobb legyen.
KomposztWC

#15802 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 08. 18. 23:02

Dzsuzeppe sokat szövegel. De igazából fingja sincsen róla mennyire jó dolga van még.

Igen, hangsúly ugye a 'MÉG'-en? Hát nem tudom! Állítólag idén is jön a haver, kiváncsi vagyok, miket mesél? Tavaly végigcaplatta előttünk az El Camino-t. Mondjuk, szerintem ő se teljesen 100-as... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#15803 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2013. 08. 18. 23:13

Apósom 50 éves elmúlt, mikor elkezdett angolul tanulni, annyi volt az egész, hogy eredeti nyelven kezdett el őt érdeklő rétegirodalmat olvasni, aztán most ott tart, hogy fordítja ezeket. Nem irodalmi szinten, nem egyedül, de az alapot ő adja, és mivel széleskörű ismerettel rendelkezik az adott területen, lektorálni is tudja a végeredményt.

Persze kell a nyelvérzék is, hogy a viharba ne? De még jobb, ha nem-magyar az egyik szülőd (mint jómagamnak), akkor egy idegen nyelv máris beléd van kódolva, alapból! Kép

#15804 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 19:52

A munkanélküliséget te sosem fogod megszüntetni, hacsak úgy nem, mint kádárék. De az még a mostaninál is rosszabb. A legtöbben igyekeznek a számukra legjobbat választani, és a legtöbbeknek nincs túl sok választása, mert a képzettségük/képességeik ennyit engednek meg számukra.
Szerintem ellátottság, ahhoz képest, amikor mondjuk semmi nincs, emellé önkori szinten vannak különböző tételek, lakhatási támogatás, közgyógy, miegymás. De a többi munkanélküli legalább hivatkozhat arra, hogy ők nem "mérnökúrak". Te már ere sem hivatkozhatsz. Hacsak be nem vallod, hogy a szakmunkás bizonyítványt nevezed diplomának.
Nekem a gyula szindróma szimpatikusabb. Nyilván az szellemi képességeid nem túl erősek, ez már kiderült, de nyelvtanuláshoz nem kell zseninek lenni.

Ha a jelenlegi munkaidő mellett feleslegesen sok a munkaerő, akkor úgy igazságos, ha lecsökkentve a munkaidőt, a szükséges munkamennyiséget szétosztjuk az aktív korúak között.
Annál pedig még a kádári "vatta emberekes", sóder ide-oda kupacoltatásos foglalkoztatós rendszer (az ehhez tartozó a megélhetést biztosító ellátmánnyal) is jobb volt, mint a mai rendszer amelyben sokaknak a szó legszorosabb értelmében, kenyérhez jutási gondjai vannak.
- Ebben a konstrukcióban ha én munkába állok, az egy másik ember munkanélküli státusba kerülését jelenti. Ebből adódóan, csak annyi változott, h jövedelmi, ezzel megélhetési pozíciót cseréltünk.
- Ha Neked a gyula szindróma címke jobban tetszik, akkor legyen neked.
Azokat a megnyilvánulásokat amit produkálsz, betudom a bugos programozottságodnak.

#15805 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 01:50

Heh, most már tudjuk, hogy te emberbaráti okból nem dolgozol, hogy ne vedd el valaki mástól a munkát. Legnagyobb.

Ez a kevesebb munkaidő több munkás között, ez megint csak lol. Ez még az egyik legjobban menő országban is döcögősen, a partvonalak mellett működik, és ott van hozzá egy elképesztően masszív ipar, ami eltartja. Nincs olyan, hogy igazságos, a világ nem olyan. Ahogy azt jó elvtársad, Pelikán mondta: "Hja kérem, az élet nem habos torta"

A megnyivánulásaimról: ne égesd már magad ennél is jobban, te szerencsétlen. Egyrészt közöd nincs a programozáshoz, azt sem tudod valójában mi az (picit segítek: batch file-okat összeguglizni, az nem az) arról nem is beszélve, hogy amit a sok retardált cimboráddal "ember-programozásról" gondoltok, még a felszínt sem tudjátok értelmezni. Rólam meg csak annyit veled kapcsolatban, hogy ha lehetőséget kapnál, hogy pár percre lásd magad az én szememmel, egész életedben sirdogálnál utána.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#15806 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 03:03

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 19. 01:50

Rólam meg csak annyit veled kapcsolatban, hogy ha lehetőséget kapnál, hogy pár percre lásd magad az én szememmel, egész életedben sirdogálnál utána.

Neked is "tizenkettő egy tucat" programozottságod van.
Meglehetősen jó pontossággal tudom, mit minek és hogyan látsz.
A kevesebb munkaidőről pedig annyit, h még mindig gőzerővel nyomatják az FNA propagandát. Ebben az egyik vezér érv éppen az, h az erős gépesítettség, gyártás automatizáltság miatt kevés élő munkára van csak szükség.

Szerkesztette: Gyula2222 2013. 08. 19. 03:09 -kor

#15807 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 05:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 19. 04:03

A kevesebb munkaidőről pedig annyit, h még mindig gőzerővel nyomatják az FNA propagandát. Ebben az egyik vezér érv éppen az, h az erős gépesítettség, gyártás automatizáltság miatt kevés élő munkára van csak szükség.

Mégis ő dolgozik, és nem itt rinyál évek óta
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#15808 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 06:39

Mondjuk amilyen rettenet ostobaságokat bírsz írkálni tényleg várható az arra adott válasz, szóval nézed magad nagyon bölcsnek emiatt. Mégis a legtöbbször meglepődni látszol, amikor leírom az ostobaságodat egy az egyben a külső szemlélő által látott módon.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#15809 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 21:52

...de nyelvtanuláshoz nem kell zseninek lenni.

Azért nyelvtanulás terén megértem Gyulát... Kép

Ha egyszer valakinek nincsen hozzá adottsága, akkor nem megy, és kész! És akkor se megy, hogy ha beledöglik... Gugli-fordító, meg hasonlók azért enyhítenek a helyzeten ma már, bár természetesen az se tökéletes megoldás (és akkor még finom voltam és nőies). Az igazi nyelvtudást ezek se váltják ki, max. arra jók, hogy legalább lövésed legyen, miről is van nagy baszó... Kép

Dehát 10 éve még ilyenek se voltak. Nem mentegetni akarom, viszont ezt a részét átérzem a gondjainak.

#15810 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 12:59

djulának első körben a magyar nyelvet kellene fejleszteni, mert egyelőre még csak fosmagyarul beszél, szardialektusban...
hogyan lehetne elvárni bárkitől is, aki a nyelvét meggyalázza, h bármilyen más nyelvvel elboldoguljon, ha az állítólagos anyanyelvével is komoly gondjai vannak.

Szerkesztette: avmanster 2013. 08. 19. 13:01 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#15811 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 13:00

kula, te a faszodat is csak akkor veszed észre és látod, mikor leszopod magad. te érzékelőművész, te.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#15812 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 08. 19. 14:59

djulának első körben a magyar nyelvet kellene fejleszteni, mert egyelőre még csak fosmagyarul beszél, szardialektusban...
hogyan lehetne elvárni bárkitől is, aki a nyelvét meggyalázza, h bármilyen más nyelvvel elboldoguljon, ha az állítólagos anyanyelvével is komoly gondjai vannak.

Bizony, ez is igaz!

#15813 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 15:39

A batch fájlok nem mentek, ugye? De embert már programozol :respect:
Dzsuzeppe, hát meddig mókázol még? :)
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#15814 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 18. 23:14

Ha a jelenlegi munkaidő mellett feleslegesen sok a munkaerő, akkor úgy igazságos, ha lecsökkentve a munkaidőt, a szükséges munkamennyiséget szétosztjuk az aktív korúak között.
Annál pedig még a kádári "vatta emberekes", sóder ide-oda kupacoltatásos foglalkoztatós rendszer (az ehhez tartozó a megélhetést biztosító ellátmánnyal) is jobb volt, mint a mai rendszer amelyben sokaknak a szó legszorosabb értelmében, kenyérhez jutási gondjai vannak.
- Ebben a konstrukcióban ha én munkába állok, az egy másik ember munkanélküli státusba kerülését jelenti. Ebből adódóan, csak annyi változott, h jövedelmi, ezzel megélhetési pozíciót cseréltünk.
- Ha Neked a gyula szindróma címke jobban tetszik, akkor legyen neked.
Azokat a megnyilvánulásokat amit produkálsz, betudom a bugos programozottságodnak.

Hülye vagy. Nem más, te.

#15815 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 08. 19. 16:39

A batch fájlok nem mentek, ugye? De embert már programozol :respect:
Dzsuzeppe, hát meddig mókázol még? :)

most ez a programozottság a sláger nála... aztán majd talál valamit a szellemi szemétdombokon, amit csócsálhat a szokásosan rögzült bizbaszokkal együtt a fejében. ezek ilyenek.

Idézet

#15816 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 18:17

Olvassál át valamit a kedvenc antiszemita blogjaid közül és böfögj be egy új mondást. Ez már unalmas.

#15817 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 18:32

Gyuszika fórumos teljesítménye egy GIF-ben összefoglalva:

Kép

#15818 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 08. 19. 19:32

Gyuszika fórumos teljesítménye egy GIF-ben összefoglalva:

Kép

Sunáznám
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#15819 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 08. 19. 21:28

Sunáznám

Love is in the air :laugh:
(meg gázspray)

#15820 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 21:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 08. 19. 21:28

Sunáznám

az biztos, h ezek után bőven bőnyálas lenne neki...

Idézet

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 789
  • 790
  • 791
  • 792
  • 793
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.