Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 15. 00:10
Valamelyiktek azt írta, h egy fórum motor és egy webszerkesztő mintegy fél G.
Ügyes kísérlet a fórum és a weblab egybekeverése.
Szerintem érdemes külön, külön tételekként átbeszélni.
Szerintem annyi a közös a kettőben, h mindkettő HTML (esetleg makrózott HTML) segédprogit küld a böngészőnek és a böngésző ezen keresztül konzultál a kiszolgálóval. A HTML pedig része az adatbázisnak. Ha jól gondolom, akkor a változásokról épp úgy tud értesülni (a motorokat is futtató) kliens, mint ahogy jelenleg.
- A technikailag hogyan lehet és a hogyan praktikusabb, a Ti szakmátok.
Sokat lovagolsz a költségeken, hát akkor konkretizáljunk egy kicsit. Legyen mondjuk 20 lakás. Ez a jelenlegi szolgáltatói árak mellett cca. havi 60,000 (évi 700.000) pénz + a lépcsőházi villany költséghez adódó, csatoló fogyasztás (Digi és kábelnet konstrukciónál).
Hátőőő, gigaherz, vagy gigabyte, vagy mi? A motor és a web még annyi sincs. Adatbázis mérete meg a tartalomtól függ, nyilván ha senki nem ír bele, akkor elég kicsi:-) Képek már jobb, ha weben foglalnak helyet, azt külön szoktuk venni. Mittomén, éppen az mvk.hu-t hegesztem, az 1.5 gigabyte helyet foglal, ebből 1.3 giga felett vannak a képek. Adatbázisa 15 megabyte, mert ennyire nem megy a fórum
Amúgy az ott nem nagyon html, hanem inkább php, haladóbb kategóriában cgi (pld. a fehervartravel.hu oldal cgi alapú), ritkán meg asp, mert azok a dinamikus, varázsolható tartalmak.
Make love not Wor.