HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1565
  • 1566
  • 1567
  • 1568
  • 1569
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#31321 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 31. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 07. 31. 19:19

Ebből látszik mennyire nem értesz ehhez SEM! Azt egyből előrebocsátom, hogy én magam se vagyok guru a hálózatokban, de annyit azért tudok, hogy egy jó hálózati struktúra a végfelhasználó szemszögéből tökéletesen oprendszer-független! Tehát baromira mindegy, hogy Win, LINUX, BeOS, vagy bármi, bármilyen oprendszer alatt szuperül kell működnie. Most az, hogy szervernek pl. egy Windows-szerver trágya, már egy más, külön történet.

Egy a felszínén jól működő struktúra.
És magatok is itt kiteregettetek egypár szakmai szennyest.

#31322 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 31. 22:52

Műxik? Igen! A többi érdekel bárkit is? Nem! Jahno is ezt írta. Az IT ilyen.

Például ide kárcolhatnám, hogy a programom és a szakdolgozatom leadása előtt egy héttel ment el szexuálni a vadiúj, 2-hónapos, még garis vinyóm és ezért a HM-től (Honvédelmi Minisztérium) kapott kölcsön-gépen fejeztem be. Átraktuk a második vinyóm, ami szerencsére túlélte és amire mindent mentettem, de őszintén! Kit érdekel ez? A világon senkit...

Szerkesztette: Macikák 2014. 07. 31. 21:08 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#31323 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 07. 31. 21:02

Műxik? Igen! A többi érdekel bárkit is? ....

Még egy széles látókörű kő egoistában is felmerül pár kérdés ezen túlmenően is.
Már a gyermeki kíváncsiság felteteti a legfőbb kérdéseket. Már persze csak addig ameddig nem sikerül ezt kiölni a paciensekből.
- És közel sem mindig műxik. Még nyögvenyelősen sem.

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 07. 31. 22:11 -kor

#31324 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 01. 00:09

Még egy széles látókörű kő egoistában is felmerül pár kérdés ezen túlmenően is.
Már a gyermeki kíváncsiság felteteti a legfőbb kérdéseket. Már persze csak addig ameddig nem sikerül ezt kiölni a paciensekből.

Jah, persze! Legtöbbször az "OLDD MEG, A TÖBBIT MEG LETOJGLIZOM!" algoritmus érvényesül, Gyulám! Kép

Szerkesztette: Macikák 2014. 07. 31. 22:39 -kor

#31325 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 31. 22:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 31. 21:52

Más sem mindig működik jobban, előző cégemnél az alap infrastruktúra azért odabaszott, meg azért melózgattam olyan cégek környékén aminél ha csak a levelezés áll le pár órára már lehet CNN vezető hír lenne a TVben, vagy ki tudja. Erről amúgy mostanában egyre nagyobb a fejfájás nemzetbiztonságilag is, hogy mi minek számít, most akkor ki az ellenség, milyen támadás és ki indíthatja a rakétát. Nem olyan egzakt a dolog, de manapság kicsit áll pld. egy dohánygyár, telkó, vagy valami nagyobb informatikája, az ekkora méretben simán meglátszik az ország termelésen. Gyula kedvéért GDP :-D Oszt mégis működget.
Make love not Wor.

#31326 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 31. 19:26

Aha, nyilván. Akármilyen elképzelések mentén, akármilyen szervezeti konstrukcióban, az egyes emberek végzik el a feladatokat.
Jó szervezés esetén a konzorcium is ugyanazt a Józsit ugrasztja akivel közvetlenül is szerződhetnék (Józsi lehet itt egy pár fős szövetkezet is a jobb rendelkezésreállási képesség miatt).
Az elérési út meghosszabbítása a rövidebbhez képest többlet erőforrás szükségletet, ezzel rosszabb hatékonyságot is jelent (a nagyobb ráfordítás igény drágít is és a nagyobb útvonalhossz lassít).
Emellett ott van az is, h ha Józsi közvetlenül az én elégedettségemtől függ, akkor jó eséllyel jobban csípkedi magát.

Szerződik Vele akár közvetlenül is, mert mi is, vagy sok kolléga dolgozik ilyet hasonló módon. Így nem értem mi a bajod. Az, hogy mi a jobb rendelkezésreállás, az egy dolog, hogy mit képzelsz. Esetedben nem tudtad megmagyarázni, bár téphetem még egyszer a szám, nem mondom el, hogy a GTS üzleti telepítői Pestről járnak az országba szét, mert az a jó és gazdaságos, Tnél a kábelesek már itt Pesten is kerületre dolgoznak, mert ismernek minden pincét és lakást.

Még nem értem mire szeretnél jutni, de ha a lépcsőházadban lenne rá fogható ember, akkor már összerakhattátok volna a házifórumot. Vagy nem értem mi tartja vissza, hogy a telkónak dolgozzon? Megteheti. Így ügyfél egy céggel áll szerződésben, egynek fizeti a számlát, egy vállalja a felelősséget és küldi Józsit, vagy Sanyikát, vagy akárkit. És ha Sanyika feldől, kilép, nyaral, akkor általában van másik ember. Nálad meg kinek szólsz és mikor? Ki koordinál, miképpen ellenőriz, mivel számol el?
Make love not Wor.

#31327 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 31. 22:45

Más sem mindig működik jobban, .....

Tartalak annyira, h ha szabad kezet kapsz, akkor az alapgondolatoktól indulóan, a jelenleginél szinte minden tekintetben jobbat tudnál csinálni.

#31328 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 22:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 01. 00:09

Nem is az a cél és ezt senki, soha nem is követelheti! A vastagbetűsre értem. Ha telepítesz egy szoftot és elolvasol egy licenc-szerződést (Ki olvassa el? Igen, senki!), abban bizony ott szerepel az "AS IS" disclaimer tehát, hogy a szoftot a jelenlegi állapotában, úgy kapod meg, AHOGY VAN! Kápíse? Aztán ha nagy a nyüszögés, tehát mondjuk nem 5 vérpistike vau, hogy nem megy a warezolt Windowsán, hanem mondjuk 5 EZER, akkor valaki belenéz és kijön egy patch, jah! Esetleg... Kép

Szerkesztette: Macikák 2014. 07. 31. 22:55 -kor

#31329 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 22:55

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 31. 19:11

Aha, nyilván. És az majd otthon fog ülni, és várja, hogy mikor hívjátok. Erre vannak a céges formák, amiben meg lehet ezeket szervezni, megfizethető módón. Még a te bolygó agyad képtelen is ezt felfogni.

Ezt a butább júzerek nem értik, hogy én is négyen vagyok, és ne név szerint ragaszkodjon, mert én vagyok a jó arc, hanem megyünk, valaki megoldja. Főleg ha projektornál van szopás és egyedi konzol kell, akkor én valarom a fejem, haversrác meg lenyomja csuklóból, hajlít, húz, szinterez, rozsdamentes, mittomén. Az meg, hogy ennek-annak bedolgozunk, az olyan. És nagyban persze ez is occsóbb :-D
Make love not Wor.

#31330 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 22:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 31. 23:53

Tartalak annyira, h ha szabad kezet kapsz, akkor az alapgondolatoktól indulóan, a jelenleginél szinte minden tekintetben jobbat tudnál csinálni.

Rezeg a léc, mert sok tényezős és mindig jön egy Gyula, akivel együtt kell dolgozni. Amúgy milyen jelenleginél? Nem vagyok én guga, hogy bármibe beleugorjak lófasz módon. Jahh, de :-D Csak észérvekkel.
Make love not Wor.

#31331 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 23:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 01. 00:53

Tartalak annyira...

Jahnokám, most aztán kihúzhatod magad! Kép Kép

#31332 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 31. 22:52

.....
Még nem értem mire szeretnél jutni, de ....

Pedig, párszor már elmondtam.
Egy adott filozófiára épített társadalmi rendszer informatikai kiszolgáló rendszerében gondolkozva találtam ki azt amit.
Maga a filozófia az ami a hagyományainkban ránk maradt és amire egykor egy komplett társadalmi rend épült (a fénykorában, szinte a teljes Eurázsiát lefedő szövetségi rendszerként).
És az amit a nép nagyon sokáig nyílt idegen uralom ellenében is fenntartott (szigetek üzemmód). Mégpedig azért, mert ezt látták jónak.

#31333 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 23:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 07. 31. 22:54

Nem is az a cél és ezt senki, soha nem is követelheti! A vastagbetűsre értem. Ha telepítesz egy szoftot és elolvasol egy licenc-szerződést (Ki olvassa el? Igen, senki!), abban bizony ott szerepel az "AS IS" disclaimer tehát, hogy a szoftot a jelenlegi állapotában, úgy kapod meg, AHOGY VAN! Kápíse? Aztán ha nagy a nyüszögés, tehát mondjuk nem 5 vérpistike vau, hogy nem megy a warezolt Windowsán, hanem mondjuk 5 EZER, akkor valaki belenéz és kijön egy patch, jah! Esetleg... Kép

A kérdés az, h jól van-e ez így (a szempontunkból) és hogyan lehetne jobban.

#31334 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 23:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 31. 22:56

Rezeg a léc, mert sok tényezős és mindig jön egy Gyula, akivel együtt kell dolgozni. Amúgy milyen jelenleginél? Nem vagyok én guga, hogy bármibe beleugorjak lófasz módon. Jahh, de :-D Csak észérvekkel.

Nulláról és teljesen szabad kezet kapva.
Egy hülyeségtől és rosszindulattól a lehető legerősebben az alapfilozófiájából adódóan védett konstrukció.
Hülyeségből a lehető legkisebb körben lehessen baj. Rosszindulattal lehetőleg ne lehessen (a részrendszeren kívülről) bajt csinálni.

#31335 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 01. 00:13

Szabad vállalkozás van, csináld jobban.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31336 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 23:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 01. 00:21

Egy hülyeségtől és rosszindulattól a lehető legerősebben az alapfilozófiájából adódóan védett konstrukció.
Hülyeségből a lehető legkisebb körben lehessen baj. Rosszindulattal lehetőleg ne lehessen (a részrendszeren kívülről) bajt csinálni.

Ha te találtad ki, vagy tetszik neked, akkor a hülyeség és a rosszindulat alap benne.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31337 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 23:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 01. 01:13

Vannak kivédhetetlen dolgok. Maradok a saját progimnál, főleg hogy azt meg is kaptad, jó? Feltoltam a 64-bites Win7-re az új gépemre, brahiból! Na most, kérlek szépen: a fő progi kifogástalanul műxik, ellenberger a Súgó már beokádik -- XP alatt még tökély! Miért? Mert azt másik szofttal műveltem, amit valamiért már nem csipáz a Win 7. Az egészet újra kéne gyártani, amit ÉN nem fogok megtenni, ezt megígérem. Viszont 2001-ben hol volt a 64-bites Windows 7? Még az álmainkban se! Nekem itthon EGY gépem volt, internet meg konkrétan nulla, zéró! Nem folytatom, remélem megérted. Nagyobb cégek ugye meg azóta felrobbantak, lerobbantak, csődbe mentek, stb. Engem is hívtak 2006-ban, a VISTA megjelenésekor, hogy a 15 éves szkennerét nem ismeri fel és honnét kap drájvert? Én kérek elnézést.

Szerkesztette: Macikák 2014. 07. 31. 23:37 -kor

#31338 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 01. 00:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 01. 00:21

De mihez szabadkéz? Nemzeti informatikához, cégvezetéshez, portálüzemeltetéshez, tőzsdéhez, kis/nagy/közepes netszolgáltató felépítéséhez, vagy mihez kellene nekem szabad kéz?
Make love not Wor.

#31339 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 01. 00:32

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 01. 00:27

Ha te találtad ki, vagy tetszik neked, akkor a hülyeség és a rosszindulat alap benne.

Még mindig csinálhatna lant a házban, vagy fórumot, vagy szervert, vagy csiribiri. Igaz nem ért hozzá, de nem mindig baj, elég meggyőzni mást, vagy kifizetni Sanyikát, aki megoldja az ötletet. Oszt amikor a lépcsőházunkat be kellene kábelezni, ahhoz 1800 méter mazzag, csak négyzetméterben és emberben kiszorozva szép kerek szám, akkor megint megkapnánk a megvezetőségünk dumát.
Make love not Wor.

#31340 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 01. 01:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 01. 02:32

Még mindig csinálhatna lant a házban, vagy fórumot, vagy szervert, vagy csiribiri. Igaz nem ért hozzá, de nem mindig baj, elég meggyőzni mást, vagy kifizetni Sanyikát, aki megoldja az ötletet. Oszt amikor a lépcsőházunkat be kellene kábelezni, ahhoz 1800 méter mazzag, csak négyzetméterben és emberben kiszorozva szép kerek szám, akkor megint megkapnánk a megvezetőségünk dumát.

De ő(!) sose fog, jahno! Ilyeneket nem, és azt is megmondom, miért is nem? Mert ezekhez bizony DOLGOZNI kéne ám, jah! Degut idomítani karitatívban a virtuálfórumon az meg ezerszer kényelmesebb a kannás mellett... Kép

És akkor még úr voltam, mert azt figyelembe se vettem, hogy egy hangyakukinyit se ért az IT-hez, mert hát mégis honnan? Sőt! Még a "mérnöki tudását" se feszegettem... Kép

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1565
  • 1566
  • 1567
  • 1568
  • 1569
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.