Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 10. 23:08
Az a baj, h keményen működik bennetek a kekeckedés jelenségét produkáló szubrutin.
Valami valamit csinál (valamilyen jelenséget produkál) és ezt egyben és a részeiben is címkézzük (ezzel kvázi objektivizáljuk) valaminek.
Hol kekeckedtem én? Írtam, hogy ne megint az elnevezésekre menjél rá, mert nem leszel vele előrébb, ha nem tudod, hogy mit csinál, de azért leírtam a hivatalos neveket.
Aztán az sem kekeckedés, hogy a mai routerek már nem routerek, hanem hálózatieszköz-szerverek. Eléggé elgémberednél, ha odatennének neked egy olyan régebbi eszközt, ami tényleg csak router, és csak routolni és NAT-olni tud, semmi mást. Se tűzfal, se webszerver, se konzolozás, se Wi-Fi, se semmi más. Olyat már talán nem is árulnak, ami csak sima router, meg már nagyon hubot/bridge-t sem alkalmaznak sehol, és soho környezetben elég ritka a switch alkalmazása is. Jó, azért cégeknél még használják port- és szegmensbővítésre a switchet, mivel olcsó belőle a sokportos is, és megbízhatók, de már ezek az eszközök sem sima switchek, annál jóval többet tudnak.
Ami kényelmetlen válasz a hülyeségeidre, azt elnevezed programozottságnak, hasbarának, stb.-nek, anélkül, hogy elgondolkodnál rajta, vagy legalább utánanéznél.
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 10. 23:53
Egy Raid tároló rendszer is szétszórás.
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 00:45
A Raid 2 ha jól emlékszem, akkor tükör. Az efölöttieknél viszont már nincs minden adat minden winyón.
Persze, meg a tojásaid is keményebbek lesznek tőle. Már megint csak szavakat puffogtatsz rá, teljesen pontatlan általánosságokat. Legalább annyi eszed lenne, hogy keress gyorsan Google-lel a neten egy általános, magyar nyelvű RAID-es cikket, ami leírja töviről hegyire, megint csak emlékezel. Ez nem megemlékezés és történetírás, sem vizsga, hogy emlékezzél, nézz utána baszki, lehet puskázni. Legalább tanulsz valamit.
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 10. 23:53
És az adatbázis integritásának megőrzéséhez központi egységnek csak azt kell biztosítania, h az adatbázisba egyszerre ne túrhassanak bele többen.
A gyakorlatban többen túrnak, egyszerre sok felhasználó esik neki egy fórumos vagy más adatbázisnak, egyszerre szólnak hozzá, vagy többet lekérhetik még közben ugyanazt a topikot, egy sokadik ember meg a korábbi hsz-ét szerkeszti ugyanabban a topikban. Jó, nem teljesen egy időben, mert az adatbázis-motor megoldja, hogy mikor melyik táblának kell módosulnia, melyik művelet melyiket kövessen, melyiknek kell pár ms-ot várakoznia, de ebből azt érzékeli a felhasználó, hogy egyszerre történt minden. Ideillik az egyik kedvenc idegen szavad: kvázi egy időben.
Szóval valóban biztosít ilyesmit, de nem csak ezt, hanem kezel még jogosultságokat, indexel, rendez, meg még egy csomó mindent csinál. Nem egyszerű jószág egy ilyen, nem véletlenül erőforráséhes. Persze, lehet csinálni fájladatbázist (szaknyelven flat), lockfile alkalmazásával, sokkal egyszerűbb, de nagy gányolás, és csak szívás van vele, meg nehézkes a kezelése, ha bonyolult rendezésre, jogosultságkezelésre és mindenfélére van szükség.
Szerkesztette: Raynes 2014. 08. 11. 07:12 -kor