HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1601
  • 1602
  • 1603
  • 1604
  • 1605
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#32041 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 11. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 16:58

Nem félsz, h egyszer valaki elkap és elégtételt vesz rajtad?

Én nem. Bár múltkori fórumos vita után az ember lazán feljelentett az APEHnél, csak annyira hülye volt, hogy nem találta el a feleségem nevét, aztán a NAV Nála kérdezett vissza :-) Mondjuk ez már érdekesebb kérdéskör, mert ugye keménybe tenyereltünk, az meg nekiállt itt ugrálni, mert egy igazi elmebeteg, oszt ha valóban rámrúgja az ajtót, akkor nem éppen kellemes. Bár javul a technológia, 4-5 éve a fenyegető leveleket képes volt a saját címéről megírni. Most már legalább feladót hamisított, nem olyan hülye, mint Gyula.
Make love not Wor.

#32042 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 11. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 16:04

A sütik a szolgáltatót kiszolgáló (a szolgáltatói munkamennyiséget csökkentő), a júzer gépén futó programocskák.
A Flash technológiának pedig járj utána, vagy maradj meg a hitedben.

Mondom en baszki, mar a latszatra sem adsz. Fingod nincs az egeszrol.
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#32043 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 17:40

Nekem pedig a hozzád hasonló programhibás nyomoroncok javítgatása a hobbim.
Majd elválik, mire jutunk egymással.

Akkor a hobbidban sincs sok örömöd... de te választottad.

#32044 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 16:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Thomas.Felis - Dátum: 2014. 08. 11. 17:52

Mondom en baszki, mar a latszatra sem adsz. Fingod nincs az egeszrol.

Szolgáltatói munkamennyiséget csökkentő? Minnyá jön az elosztott felhő. Vagy közli, hogy ha hite szerint az program, akkor hívjuk, ahogy akarjuk, de attól még az program.
Make love not Wor.

#32045 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 16:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 11. 16:38

Többek közt az a legpoénosabb része, hogy az ilyen Gyulát már rég nyakonbaszták volna a lapáttal, amint kettőnél többször megpróbál belepofázni a nagyok dolgába.

Itt a fórumon mellérendeltségi viszony van.
A hagyományainkból pedig kitűnik, h eleink a másságok egymást kiegészítő együttműködéseit látták jónak és ilyen működések kialakítására, fenntartására törekedtek.
A mások letaposásával is, vezérürüsségre törést ön és közkártékony magatartásformának látom.
A számítástechnikai terminológiában megfogalmazva vírusnak, bugnak látom.

#32046 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 17:40

Nekem pedig a hozzád hasonló programhibás nyomoroncok javítgatása a hobbim.
Majd elválik, mire jutunk egymással.

Arra, hogy ha elé leteszek egy zöldes színű lapos eszközt, akkor vágja, hogy micsoda, Te meg max. valami közhelyhülyeséget mondasz. Állítom ha beteszek ide egy képet Cisco 2600as eszközről, akkor azt sem tudod milyen kategóriás swith, oszt még kuglizni is hülye lennél. Nautilis meg lehet ért hozzá. Ha nem, akkor sem veri rá a nyálát, de első youtubeos oktatóvideó alapján tuti áttöltene rá egy alap konfigot. Te meg ott hümmögnél, hogy ez valami közcucc és különben is merre van a kalapács, és SZERINTED ennek nem is így kellene működnie, hanem holdkomp.
Make love not Wor.

#32047 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 17:56

A számítástechnikai terminológiában megfogalmazva vírusnak, bugnak látom.

Most akkor vírus, vagy bug? Bár a bugot ki tudja használni a vírus, de menjünk csak sorban megint, hogy mi van?
Make love not Wor.

#32048 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 17:56

A mások letaposásával is, vezérürüsségre törést ön és közkártékony magatartásformának látom.

Ennek ellenére űznéd, és semmibe veszed a többség véleményét és szakmai gyakorlatát, csak hogy megmondhasd, a te vezérürüséged alatt mennyivel másképp menjen a világ a jelenlegi módszerek letaposása után.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#32049 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 11. 16:43

Már előre félek mi fog ebből kikerekedni. Oszt ha összeborul a MySQL, akkor nem a kisüstitől hányta el magát, hanem a túletetéstől?

Úgy is mondhatom, nem mindegy, h mik vannak a kaja és a szád között. És az sem, h ezeket kik (mik) és milyen arányban kezelik.
Ha belenézünk az időbe, akkor azt látjuk, h a terminál egy nyomtató és egy billentyűzet volt.
Aztán a terminálok egyre nagyobb tudásúakká váltak és egyre többet átvettek abból amit a központi egység csinált.
Ti jobban tudjátok, mint én, h mondjuk a fórumozáshoz a feladatokból mit csinál meg a terminál gép és mit a fórumszerver (szokásos esetekben).

#32050 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 18:10

Úgy is mondhatom, nem mindegy, h mik vannak a kaja és a szád között. És az sem, h ezeket kik (mik) és milyen arányban kezelik.
Ha belenézünk az időbe, akkor azt látjuk, h a terminál egy nyomtató és egy billentyűzet volt.
Aztán a terminálok egyre nagyobb tudásúakká váltak és egyre többet átvettek abból amit a központi egység csinált.
Ti jobban tudjátok, mint én, h mondjuk a fórumozáshoz a feladatokból mit csinál meg a terminál gép és mit a fórumszerver (szokásos esetekben).

Hűbazmeg, annyira sötét, hogy kérdezni sem bírsz és olyanon vacilálsz, ami még felesleges is.
Make love not Wor.

#32051 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 11. 16:48

Én nem. Bár múltkori fórumos vita után az ember lazán feljelentett az APEHnél, csak annyira hülye volt, hogy nem találta el a feleségem nevét, aztán a NAV Nála kérdezett vissza :-) Mondjuk ez már érdekesebb kérdéskör, mert ugye keménybe tenyereltünk, az meg nekiállt itt ugrálni, mert egy igazi elmebeteg, oszt ha valóban rámrúgja az ajtót, akkor nem éppen kellemes. Bár javul a technológia, 4-5 éve a fenyegető leveleket képes volt a saját címéről megírni. Most már legalább feladót hamisított, nem olyan hülye, mint Gyula.

Ezt fórumos vita és fenyegetődzés után velem is megtették (Iwiw). Lelkük rajta (társaság szintjén tudom, kik voltak).
Én nem jelentgetek. Az előfordult, h (csak úgy a miheztartás végett) keményen megvezettem azt aki keresztbe tett nekem.
Utána megmondtam neki, h én voltam. És azt is, h nem haragból, hanem pedagógiai célzattal tettem (nem jó neki ha szemétkedik).

#32052 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:21

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 11. 16:55

Akkor a hobbidban sincs sok örömöd... de te választottad.

Jó intellektuális kihívás.
Sokkal jobb, mint bármelyik számítógépes játék. Igazi szellemi sport.

#32053 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 11. 16:56

Szolgáltatói munkamennyiséget csökkentő? Minnyá jön az elosztott felhő. Vagy közli, hogy ha hite szerint az program, akkor hívjuk, ahogy akarjuk, de attól még az program.

Ha úgy jobban tetszik, akkor nevezhetjük aktív tartalomnak is.
Ez esetben viszont az a kérdés, h mit is jelent az, h aktív tartalom.
Jó analógiának látom mondjuk, a sajtkukacot is.

#32054 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 11. 17:01

Arra, hogy ha elé leteszek egy zöldes színű lapos eszközt, akkor vágja, hogy micsoda, Te meg max. valami közhelyhülyeséget mondasz. Állítom ha beteszek ide egy képet Cisco 2600as eszközről, akkor azt sem tudod milyen kategóriás swith, oszt még kuglizni is hülye lennél. Nautilis meg lehet ért hozzá. Ha nem, akkor sem veri rá a nyálát, de első youtubeos oktatóvideó alapján tuti áttöltene rá egy alap konfigot. Te meg ott hümmögnél, hogy ez valami közcucc és különben is merre van a kalapács, és SZERINTED ennek nem is így kellene működnie, hanem holdkomp.

Egy pillanatra sem kétlem, h benne van a jól idomított (ezzel az adott célra jól használható) célfunkciós robotgép kategóriában.
A rátöltésről annyit, h megcsináltam pár flash átírást. Többek között a WRT54GL-re is.
Azt megnézném, mit alkotnátok, ha nektek kellene összehoznotok mondjuk, egy középkategóriás fűtési rendszert.
Vagy, h közelebb legyen a szakmátokhoz, egy mosógép vezérlést (bármilyen megoldással).

#32055 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 11. 17:02

Most akkor vírus, vagy bug? Bár a bugot ki tudja használni a vírus, de menjünk csak sorban megint, hogy mi van?

Ez is attól függ, h mi szerint nézzük.
Hibás működésnek, vagy a program írója szerinti célszerűséggel való működésnek.
Az amit szociokulturális örökségnek neveznek, tekinthető programnak. A nevelés programozásnak.
És programvezérelten működő lények vagyunk.

#32056 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 18:41

Egy pillanatra sem kétlem, h benne van a jól idomított (ezzel az adott célra jól használható) célfunkciós robotgép kategóriában.
A rátöltésről annyit, h megcsináltam pár flash átírást. Többek között a WRT54GL-re is.
Azt megnézném, mit alkotnátok, ha nektek kellene összehoznotok mondjuk, egy középkategóriás fűtési rendszert.
Vagy, h közelebb legyen a szakmátokhoz, egy mosógép vezérlést (bármilyen megoldással).

Még elég messze vagy a szakmánktól. De hogy értsd bazdmeg, mi nem pofázunk olyanba bele, amihez abszolút nem értünk, vagy nem olvastunk legalább utána. Az még nem szégyen, ha valaki valamit nem tud, de ha nagy arccal hülyeséget beszélsz arról amihez nem értesz a gáz.
Mindenkinél van okosabb, de biztos nem tudtad összerakni ezt a szóösszetételt: szakmai alázat. Ez hiányzik őmérnökségedből - amit persze kibaszottul nem hisz már el senki, maximum betanított segédmunkás voltál valami szerelő mellett.

#32057 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 11. 17:05

Ennek ellenére űznéd, és semmibe veszed a többség véleményét és szakmai gyakorlatát, csak hogy megmondhasd, a te vezérürüséged alatt mennyivel másképp menjen a világ a jelenlegi módszerek letaposása után.

Én azzal kezdtem, h mit és minek érdekében csinálok.
Ti pedig ezt igaznak látjátok, vagy nem.

#32058 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 18:21

Jó intellektuális kihívás.
Sokkal jobb, mint bármelyik számítógépes játék. Igazi szellemi sport.

Szellemi sport a quiznight. Szervezz pécsi csapatot és mutasd meg mit tudsz. Attól nem félek, hogy Pesten a döntőn összefutunk :-)
Make love not Wor.

#32059 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 11. 17:17

Hűbazmeg, annyira sötét, hogy kérdezni sem bírsz és olyanon vacilálsz, ami még felesleges is.

Pedig ez fontos kérdés, mert hatékonyság és feladtmegosztás, ezzel kompetenciák kérdése.
Példul, jelentősen rontja a hatékonyságot, ha a kanál mozgató csak azután tesz újabb kanálnyi levest a számba, miután futottam az udvaron egy kört.

#32060 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 11. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 11. 18:41

Crestronnal, ezzel azzal megcsinálom, van némi tapasztalatom különboző Siemens és Honeywell motyókkal, sok helyen a villanyt is PLCvel csináljuk, bár egymagad ugyanígy nem oldanád meg, szerintem erről is többet tudok. No meg árnyékoláshoz igazítjuk a hangosítást és a háttérzenét. EU Parlament rendezvényen elégedett volt velem a megvezetőség...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1601
  • 1602
  • 1603
  • 1604
  • 1605
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.